Téma: Kossuthkifli

robicsek2 2015 márc. 22. - 22:33:49
(150/470)
Jobb mint az elõzõ, de még nem eléggé. Azért nézem.
Spoileres lehet !!

Swappach õrnagy elégé rá cáfolt a róla kialakított véleményemre :) hülyébõl, átment örültbe :) (Oké akkor még nagy divat volt a hölgyek becsületének megõrzése, na de elõbb is szólhatót volna hogy a jegyese :) És talán akkor elõbb abba hagyta volna szerencsétlen :)
Estilla-nak komoly félhetnékje lehetne, hiszen ahogy ö kikezd minden útjába kerülõ férfival, elõbb utóbb öt lövi le féltékenységében Swappach . :)

A leghitelesebbek, eddig szerintem
Reviczky Gábor,Haumann Péter ,Kõszegi Ákos,
Nagy-Kálózy Eszter is hiteles a maga módján, de általában csupa olyan információról beszél ami engem a sorozat kapcsán abszolut hidegen hagy :) (Persze ez még változhat ,remélem)
Kálloy Molnár Péter -nek a tájszólása kicsit fura, nem nem értem, hanem fura.
4427 2015 márc. 22. - 22:18:47
(149/470)
Mindenesetre én már az elsõ rész után megvettem és olvasom Fehér Béla könyvét. És jól tettem!
Nem tudom, hogy ezért-e, de abszolút élveztem a film második részét.
Nem ártott persze az sem a filmnek, hogy most nem kellett az adás hanghibái miatt bosszankodni.
3/10
Herta Emil 2015 márc. 22. - 22:01:31 3/10
(148/470)
Sokkal jobb volt, mint az elsö rész! Talán amiatt hogy jobban követhetöek voltak a dialógusok (és kevesebb dolog történt, mint az elsö részben). A mai rész erössége - nekem legalábbis - az egymást jól kiegészítö színészi játék volt: Nagy-Kálózy Eszter és Trokán Nóra, illetve Haumann Péter és Reviczky Gábor közös jelenetei hitelesek voltak.
10/10
tevam 2015 márc. 22. - 21:56:44 10/10
(147/470)
Teljesen igazad van.
10/10
tevam 2015 márc. 22. - 21:53:26 10/10
(146/470)
Nekem az elsõ résszel sem volt bajom, a második rész végén pedig nagyon sajnáltam, hogy vége lett az epizódnak. Biztos, hogy többször is meg fogom nézni, ha majd egyben elérhetõ lesz. Mindenesetre a könyvet megrendeltem, már csak néhány helyen kapni Budapesten. Remélem, hogy sem az írónak, sem a rendezõnek és a szereplõknek sem veszi el a kedvét a sok negatív kritika. Szeretnék még sok ilyen színvonalas alkotást.
10/10
M41 2150 2015 márc. 22. - 21:53:08 10/10
(145/470)
Ha már ennyire beharangozzák, akkor jó lenne ha pontosan kezdenék a kitûzött idõpontban, és nem 6 perccel korábban!
Kovács kolléga 2015 márc. 22. - 21:45:11
(144/470)
Nehezen fogok tudni nyilatkozni a mai részrõl, mert valahol a fele tájékán elszunyókáltam.

Szerintem nem vesztettem sokat, mert amit addig láttam, az bizony agyzsibbasztó volt.
10/10
gézakód 2015 márc. 22. - 21:44:07 10/10
(143/470)
Az elsõ rész csalódás volt, de betudom annak, hogy a beharangozás miatt többre számítottam.
A második résznél meg kevesebbet vártam, s ahhoz képest jobb lett. Talán illene ide Rajkintól: válámi ván, de nem áz áz igazi....
Mindenesetre nézhetõ kategória, sok hazai és külföldi produkció mélyen alatta marad, s sok magasan megelõzi.
Nagyon sajnálom ha valaki politikai szemüvegen keresztül nézi a sorozatot, mindegy melyik oldalról.
Visszatérve a sorozathoz, javult a hangminõség, tulajdonképpen nincs is már baj vele, kezdenek kirajzolódni a karakterek, a képi világa jó, a cselekmény bonyolódik, de szerencsére követhetõen, összességében most 6 pontra értékelném.
1/10
lopata 2015 márc. 22. - 21:41:03 1/10
(142/470)
Én is nagyon örülök, hogy a mûvészek olyan jól szórakoztak a forgatáson. Ez tényleg megér 800 milliót a mi adónkból?? A hangmérnök meg külön említést érdemel. Remélem, ezután megy közmunkásnak.
blacknet 2015 márc. 22. - 20:41:25
(141/470)
Politikai hovatartozástól függetlenül katasztrofális a köztévé jelenlegi állapota. Szakmai értelemben ilyen mélyre nem süllyedt még sohasem (de ez igaz volt már az egy héttel ezelõtti nagy váltás elõtti idõkre is), sõt, amíg nem láttam, el se tudtam képzelni, hogy így meg lehet gyalázni az újságírói szakmát bárhol a világon az egybites keleti látszatköztársaságokon, meg a putyini birodalmon, észak-koreán, vagy a dél-amerikai huntákon kívül.
Vakkond megállapítása politikasemleges, ugyanakkor teljesen helytálló volt, sokan tényleg kurzusfilmként kezelik, és eleve negatívan közelítik meg.
Miközben ha nem lett volna hanghiba egy héttel ezelõtt, a nyelvezete körül kialakult vitát könnyen minõsíthetnénk felesleges hisztinek is, mert hanghiba nélkül nem kell extrakoncentrált állapot, meg komolyabb Jókai-könyvtár a történet megértéséhez, követéséhez, menet közben is gyorsan ki lehet következtetni a jelentést a szövegkörnyezetbõl, illetve a történetszálból. Így viszont megértõbbek lehetünk a kritikákat illetõen, és vissza is kötünk a kiindulópontra, kinek köszönhetõen lett elcseszve a start, kinek köszönhetõen alakult ki a negatív kép, a fanyalgás? A leépített, dilettánsokkal telepakolt, szakértelem helyett lojális, seggnyaló káderekkel operáló köztévének.
offtopic
robicsek2 2015 márc. 22. - 20:21:09
(140/470)
Ebben viszont nem értünk egyet. Na de félre a politikával .
2/10
offtopic
vakkond 2015 márc. 22. - 20:12:54 2/10
(139/470)
A baj az, hogy nincs kisebb rossz,
csak egyforma nagyonrossz.
robicsek2 2015 márc. 22. - 20:08:46
(138/470)
Én meg a kisebbik rossz elvét vallóm, de néha hajlok a leszarom az egészet kategória felé :) Oh hol vagy már boldog tudatlan gyermekkor :)
2/10
vakkond 2015 márc. 22. - 20:02:56 2/10
(137/470)
Nem tartozom sehová politikailag,
legfeljebb az összestõl undorodókhoz.
robicsek2 2015 márc. 22. - 19:57:13
(136/470)
Csak gratulálni tudok, hogy politikai hovatartozásodat veszed figyelembe , mikor pontozol valamit.
Rengeteg régi filmben játszott vagy szinkronizált baloldali érdekeltségû ember, mégsem fogom emiatt kevésbé szeretni vagy lepontozni a Filmemet. Max szomorkodom.
robicsek2 2015 márc. 22. - 19:53:15
(135/470)
Én is így vagyok vele. Bár talán nyögve nyelõsen, de kibírom a 3. részt.
:)
olahmiki1959 2015 márc. 22. - 18:17:38
(134/470)
Kíváncsi vagyok a mai részre, és ha az is olyan - majdhogynem - élvezhetetlen lesz, (technikailag) amint az elsõ, akkor a legnagyobb sajnálatomra, elköszönök tõle.
2/10
vakkond 2015 márc. 22. - 17:21:56 2/10
(133/470)
A filmsorozat körüli hisztériába a politika is belejzik, hiszen az új nemzeti gennytévé indulásának sokat hirdetett filmje.
Talán ezért adtam kettest rá.
Ha ez nincs, akár hármast is kaphatott volna.
3/10
far vik 2015 márc. 21. - 12:52:12 3/10
(132/470)
Mivel a szereplõ színészek többsége kedves a szívemnek, és idõben felfedeztem az ismétlést, hallgatva a jó tanácsra, felirattal újranéztem. Sokkal élvezhetõbb volt, talán mivel fûtött a felkorbácsolt pozitív indulat, bár nem rugódoztam a röhögéstõl, hogy a göbernyeges testem rázkódna belé... De azért meg fogom nézni az összes részt, és remélem, fogok szórakozni is. Az egyik dolog, ami lekötötte a figyelmemet, hogy Batykó, alias KMP kábé úgy pösze (pötye), mint anno a RuzsaSándorban õ-ztek, "ölmögyök a szögödi vásárra, fölvöszöm a szíp möntémöt..." sz-et, t-t, minden pöszög. De Neki még ezt is megbocsájtom, adta ördöngös kocsisa!
3/10
Herta Emil 2015 márc. 20. - 22:28:45 3/10
(131/470)
újra megnéztem, és most is nehezen volt érthetö. Kivétel pl. a háborús és a kocsmai jelenetek, és a levél diktálása. (nekem ez a jelenet volt szövegmondásban a leghitelesebb) Néha a háttérzajok és a zene hangosabb mint a szöveg, emiatt nem lehet érteni. Ha a beszéd jobban érthetö lenne, akkor az egész élvezhetöbb lenne. Igy másodszorra is Haumann Péter szerepformálása volt számomra hiteles. Azt hiszem hogy Nagy-Kálózy Eszter szerette a karakterét és néha talán ezért túl is játszotta. Lengyel Tamás túl sok, valahogy nem illik ebbe a szerepbe. Trokán Nóra viszont szerintem jól adja a karaktert. A "múltban játszódó" részekben érdekes módon sokkal jobb a szinészi játék, legalábbis nekem.