Téma: Hazatalálsz

8/10
napraforgó 2023 márc. 04. - 09:24:52 8/10 Előzmény luci87
(306/666)
Próbált vele beszélni, de Márkó nem állt meg, meg sem hallgatta, beszállt a kocsiba és elrobogott. Raja arra szerette volna rávenni, hogy beszéljen a rendőrökkel.
8/10
luci87 2023 márc. 04. - 08:27:07 8/10 Előzmény napraforgó
(305/666)
Ha Raja tudta,h rossz a fék, mert Jack megrongálta, miért nem akadalyozta meg, hogy Márko szalljon be a kocsiba? Ő Tomit akarta ezzel likvidalni..
8/10
napraforgó 2023 márc. 04. - 05:42:51 8/10
(304/666)
Furának tartom, hogy Edit elégetett levelén az aláirás "szeretlek, Gyuri" volt, pedig a Vitéz szülők sirfeliratán a Vitéz Pál név szerepelt. Most akkor Gyuri, vagy Pál?
Egyszerűen nem értem, hogy Ernő mit erőszakoskodik, hogy Editnek el kéne mondania Tamásnak, hogy ő az apja szeretője volt 26-30 évvel ezelőtt. Mi a fene szükség lenne erre? Ami volt, elmúlt. Brigi már úgyis tudja és 26 éve őrzi ezt a titkot.

Trixi véletlenül fültanúja lett annak, hogy Márkó balesete a megrongált fék miatt történt. Raja utasitására Jack csinált valamit a fékkel.
Nem értem, hogy ha a fék nem volt jó, Márkó miért nem használta a kéziféket? Vagy azt is tönkretették?
Mindenesetre Dénesnek feltűnt, hogy nem volt féknyom. Remélhetőleg átvizsgálják a gépkocsit és kideritik, hogy elszállt fék. Talán az is, hogy nem magától, hanem megrongálták.
Ez talán kétségessé teszi Márkó bűnösségét.
Szomorú, hogy Orsi egyből elhiszi, hogy Márkó ölte meg a nővérét.

Rajának utólag bűntudata van a súlyos állapotban lévő Márkó miatt, holott első mérgében épp ő mondta Jacknek, hogy nem bánná, ha végleg megszabadulna a fiútól. Jack meg túlbuzgó volt, hamarabb intézkedett, mint hogy Raja meggondolja magát.

Ami nekem még furcsa az, hogy ha Jack tönkretette a féket, mégis hogy vitték ki a szerelőműhelyből a pályára a gépkocsit??? Mert az autó a pályán állt a betonon, az inditóállásban. Odáig valahogy el kellett jutnia, és a fék nélkül (???!!!)
10/10
Çukurova 2023 márc. 04. - 01:02:22 10/10
(303/666)
Amennyire pörgős volt a 30. epizód, annyira volt komótos a 31. epizód.
Ebben a részben láthattuk, hogy Rajának is van szerethető emberi oldala, mert akiket közel érez magához, azokért őszintén  aggódik, azokat  tiszta szívből szereti.
Kántor rendőrhadnagy az elsősegélyt oktató órán nem nagyon figyelt a tanárra. Márkón az újraélesztést nem éppen úgy csinálta, ahogy az a könyvben meg van írva.
Tamásra adjatok egy másik pólót. Ez a színű felső nagyon nem áll jól neki. Ráadásul ebben a felsőben olyan puhánynak látszik. Nem rendőr típus.
Orsi egy kemény, karakán csaj.
Ellentéte Virág, akinek mindig szüksége van arra, hogy valaki pátyolgassa.
Trixi nagyon összetett karakter. Lékai-Kiss Ramóna tehetséges színésznő, szenzációs ebben a szerepben.
Ernőt az előző epizódban megdicsértem. Ebben a részben... leengedett, mint egy lufi.
Deutsch Anita nagyon illik a szerepébe. Tökéletes orvos.
Laci bácsit (Jordán Tamás) szívesen megnéztem volna daueros frizurával, amit Ibolyka  (Esztergályos Cecília)szeretett volna megalkotni.
Izgatottan várom a következő epizódot.
9/10
janderka 2023 márc. 03. - 22:22:25 9/10
(302/666)
A legutóbbi részekhez képest ez a mai hétzáró epizód elég lapos volt, csomó felesleges múltba vájkálással és műkonfliktust generáló műbalhéval. Amiknek az égvilágon semmi értelműk sincs ekkora mennyiségben.
8/10
Elisah 2023 márc. 03. - 22:09:31 8/10
(301/666)
Vajon a Raját alakító színész, látható valahol pozitív szerepben? Mert a Bátrak földjében is nagyon utálatos szerepe volt! Egyébként, aránylag jó, izgalmas sorozat. Bízom benne, hogy a végén... Tamás lesz a társa Virágnak!
10/10
Çukurova 2023 márc. 03. - 16:36:28 10/10 Előzmény napraforgó
(300/666)
Majd meglátjuk. Az igazságnak megvan az a szokása, hogy előbb-utóbb kiderül.
8/10
napraforgó 2023 márc. 03. - 12:57:12 8/10 Előzmény Çukurova
(299/666)
Gondolod, hogy a boncmester utólag egy csomó nyugtatót pumpált Nina gyomrába? Én ezt nem láttam. De ha meg is tette, nyilván nem lesz másik boncolás, ami megcáfolhatná. Vagy igen?
10/10
Çukurova 2023 márc. 03. - 12:02:29 10/10 Előzmény napraforgó
(298/666)
Amikor patológus a halálhoz vezető folyamatot tisztázta, és kiderült a halál közvetlen oka, a gyógyszertúladagolás, az orvos az idő különbségeket, hogy tudta megoldani?
Nina már jó pár napja úszkált a patakban, a gyógyszereket pedig a megtalálás napján adta be neki a boncmester.
Ha a jegyzőkönyv szerint történt volna, hogy Nina bevette az adagot, és utána öngyilkos lett, akkor a gyógyszerek már felszívódtak volna, és nem lenne kimutatható, vagy nem olyan mértékben mutatható ki, mint a frissen beadott gyógyszerek esetében.
Na, mindegy kicsire nem adunk. Jó volt ez az epizód.
10/10
Çukurova 2023 márc. 03. - 11:43:49 10/10 Előzmény janderka
(297/666)
Trixi csavaros eszű. De, Kántort sem ejtették a fejére. Gondoljunk csak arra, hogy képes volt a rendőrfőnök orra elől ellopni a nyomozati aktát, úgy, hogy Tamás sem vette észre.
Szóval, dörzsölt ő annyira, hogy nem véletlenül olvasgatta ott napilap helyett, a vizsgálati anyagot, hosszasan nyitva hagyva a dossziét, lehetőséget kínálva Trixinek, hogy kíváncsiságát kielégítse.
8/10
napraforgó 2023 márc. 03. - 03:55:09 8/10
(296/666)
Valóban nem vall profira, hogy egy rendőrhadnagy pont annak a bárnak a pultjánál olvasgatja a nyomozati aktát, ahol a haláleset történt. Trixi ügyesen kihasználja a véletlent és Márkóra tereli gyanút. Hiába mondta neki Raja, hogy a menyasszonya öccse, szülei érinthetetlenek, ő ezt lazán figyelmen kivül hagyja. Sőt Janka ellen a szőnyeg ügy miatt gyilkos merényletre készül.

Márkó, a szerencsétlen a lehető legrosszabb megoldást választja. Hiába mondja neki Tamás, majd Virág, és végül Raja is, hogy mondjon el mindent a rendőröknek, ő menekülésbe fog. Pedig az, hogy beleszeretett egy fiatal, szép lányba, meg az, hogy neki ajándékozta a dzsekijét egyáltalán nem büntetendő. Igy meg olyan gyanússá tette magát, amennyire csak lehet.
Kérdés, hogy a boncmester által bakamuzott gyógyszerek hamissága kiderül-e? Mert akárhogy is, de a sok altató, nyugtató miatt a halálesetet még most is öngyilkosságnak kell kezelni.
9/10
janderka 2023 márc. 03. - 01:35:17 9/10 Előzmény Çukurova
(295/666)
Vajon a fiatal nyomozó direkt a bárpult tetetjén (korábban meg az önérzetes pincérsrác előtt) lapozgatta a szupertitkos Nina-aktát? Ezzel akarta kiugrasztani a nyulat a bokotból? Vagy csak a forgatókönyvírók tették be maguknak ezt a "ziccert" fordulatgörgető segítségnek?
10/10
Çukurova 2023 márc. 03. - 01:04:43 10/10
(294/666)
Ez a rész nagyon érdekes, pörgős, látványos volt. (Kár, hogy a borulást nem mutatták. )
Minden szereplő tökéletesen formázta meg a saját karakterét.

Ernő bá végre a helyzet magaslatára állt. Belátta, hogy rendőrfőnökként ő a felelős a halott lány esetének félrecsúszott nyomozásában.

Tetszett, ahogy Trixi és Kántor rendőrhadnagy a külső adottságukat és a lefegyverző dumájukat bevetve kóstolgatták egymást.

Trixi nemcsak szép, de okos nő is. Miután meglátta a dossziéban lévő fotót, egyből felismerte a helyzetet, meglátta a lehetőséget, ahogy ő mondta, a "hangolásra". Ezzel tisztára tudná mosni magát.
Mivel Raja imádja Virágot, ezért tíz körömmel védte a testvérét.
De, Trixi vérprofi, így lazán megemlítette Kántornak a kabát tulajdonosát.
A bogarat pedig elültette Márkó fülében.

Aranyos volt Balázs rémült arca, amikor meglátta a vetélytársát.
A csokisszájú "Mekk Elek" az egyik kedvenc karakterem a sorozatban.

Brigittát teljesen "kicserélték". Lányos zavarából egyértelműen látszik, hogy Dénes rendőrhadnagy sármja csapdába ejtette.

9/10
janderka 2023 márc. 02. - 22:14:01 9/10
(293/666)
Gondolom, csak nem hal meg ez a Márkó gyerek. Hanem Mesi és Raja után immáron harmadik delikvensként ő is befekszik pár napra kómázni a kórházba :)

Egyébként frankó kis krimi lett a soriból - még ha nem is annak indult. Tetszik. Kár hogy erre a mostano balesetre nem áldoztak látványtechnikát és a bevezető epizódra öntötték a teljes karambolköltségvetést. Ide jobban illett volna egy látványos borulás.
Bonitó 2023 márc. 02. - 21:09:40
(292/666)
Vártam ezt a sorozatot. De ezt már írtam az elején is, sőt, már a DÖ-ben is téma volt, hogy többen inkább ezt a sorozatot fogjuk néni. :)
Már az első pár rész után írtam azt is, hogy nekem tetszik! Azóta sem változott a véleményem!
Jó a történet, de az is igaz, hogy lehetne pörgősebb is! Jók a karakterek, a mai valóságot jól ábrázolják velük. Igaz, vannak hibák is. Nem sorolnám, megteszik azt mások helyettem.
Én most úgy nézem ezt a sorozatot, hogy próbálom nem észrevenni a hibákat! Nincs rajtam a "kritikus szemüvegem!" Én úgy gondolom, hogy ha örökké a hibákat, a bakikat keressük, sosem fogunk igazán jól szórakozni, kikapcsolódni. Szerintem. De az is lehet, hogy ez már a korral jár?! :) Igen, valószínű, hogy az én készülékemben van a hiba?! :)

Csupán azért írom ezt, mert úgy érzem, hogy most ennek a sorozatnak - ami szerintem jobb, mint az eddig látott két-három sorozat  -, de valahogy mégis sokkal több kritikát kap, mindezek ellenére?!
Olyan érzésem van - különösen az Index fórumon - , mintha azzal licitálnának a fórum szekció tagjai, hogy ki tud a legtöbb, ki tudja a legnagyobb bakit hozni a fórumra?! De akkor hol marad a szórakozás?! De az is lehet, hogy "féltékeny" vagyok, hogy én nem veszem észre a közzétett hibákat?! Igen, bizisten én nem figyelem, nem veszem észre! Lehet, hogy azért mert én tényleg jól szórakozom?! :)

Különösen tetszik Tóth Andi játéka! Kellemesen csalódtam Andiban. Nemcsak remek énekesnő és kitűnő táncos, de remekül játssza Orsi karakterét is. Szerintem. Mondom ezt úgy, hogy tudom, hogy milyen megosztó személyiség. De nekem akkor is szimpatikus! ( Egyébként is, már a "táncával megvett!"
(Engem, az őskövületet!:))
Nagyon szimpatikus Tamás barátja Dénes r.hdgy is. Bányai Miklósnak remek kiállása, tartása van. Már a megjelenése is  tükrözi, hogy még nagy szerepet fog játszani a nyomozásban.  (Nekem is nagyon tetszett az a laza gesztus, hogy rátette és otthagyta a kávéspoharát a kapitány r.autójának a motorháztetőn.:)

Tetszett nagyon Janka és Trixi jelenete is. Ahogy adta a fricskát, a "szőnyeg vállalkozással" és az "egy pár vagytok?!" kérdésével, és láthatóan megállt Trixiben és Jack-ben az ütő! Remélem ebből az elszólásból nem lesz baja Jankának?!
Remélem azt is, hogy nem a végére hagyják az összes kártyalap kiteregetését, hanem a hátralévő (három hét) alatt fokozatosan teregetik ki a lapokat?!
Azt hiszem, mi sem bizonyítja jobban, hogy tényleg tetszik a sorozat, hogy bizisten várom a mai részt! :)
10/10
Çukurova 2023 márc. 02. - 17:45:50 10/10 Előzmény mila1619
(291/666)
Eltévedtél drága. Ez a Hazatalálsz című sorozat.
10/10
Çukurova 2023 márc. 02. - 17:41:40 10/10 Előzmény janderka
(290/666)
Érdekes történet.
Szép dolog, hogy a forgatókönyvíró-rendező elárulta, hogy a képi látványosság csak a véletlen műve.
"A legjobb dolgok váratlanul történnek. "
9/10
offtopic
janderka 2023 márc. 02. - 16:36:14 9/10 Előzmény Çukurova
(289/666)
Egyszer rég egy fimbemutatón odamentem Böszörményi Zsuzsa fimrendezőhöz gratulálni a Mélyen őrzött titkok vetítése után, hogy milyen szépen kapcsolta össze az anyját felkutatni szándékozó intézetis lány budapesti indulását a torontói megérkezéssel azzal ahogy mindkét jelenet hátterében egy-egy villamos halad el a főhös mögött. Pestten egy elinduló sárga (kíváncsiság, nyitottság, önállóság), Torontóban pedig egy érkező piros (vér: élet, energia, családi kötelék).
Kikerekedett szemmel hallgatta a gratulációmat, majd mély szünet után pironkodva megvallotta, hogy ő ezt észre sem vette. Csupán lefurták a kamerákat oda, ahova épp tudták és gerillában megcsinálták a két adott jelenetet, mert ott nem kellett értük területfoglalási díjat fiezni.
Én meg kb azóta tudom, hogy néha a legnagyobb nézői összefüggések mögött sem áll más, mint puszta technikai véletlen, vagy egyszerű logisztikai kényszer. :)))
10/10
Çukurova 2023 márc. 02. - 14:30:21 10/10
(288/666)
Vajon a színekkel mit akart a rendező üzenni?

Jelenet: Raja, Jack és Balogh Krisztián rendőrhadnagy titkos találkozója ez erdőben.
A zöld tájból egyből kitűnik, a szem ráfókuszál, hogy
Raja világoskék farmerban van.
Jacknek ugyanolyan világoskék a farmeringje, és direkt a dzsekiből kilógva viseli, hogy látható legyen.
Balogh rendőrhadnagy pedig ugyanolyan világoskék színű esernyőt tart a kezében.

Raja és Jack esernyője szürke , mint a rendőr farmernadrágja.

Mi lehet az üzenete a színeknek?
Talán a bűnben való összejátszás, az összetartozás, a cinkosság.
Érdekelne a megfejtés!
10/10
Çukurova 2023 márc. 02. - 13:53:34 10/10
(287/666)
Most, hogy Janka néni emlékezetébe mélyen bevésődött a szőnyeg cipelős jelenet, Trixi védekező mechanizmusa beindult.
Vajon Trixi milyen sorsot szánt Janka néninek? Raja szabad kezet ad Trixinek?

Tóth Andi, Orsi szerepében nagyon jó. Nem erőltetett, nagyon természetesen formálja meg a karaktert.
Jó képességű, tehetséges nő. 👍👏👏

Ernő, a rendőrfőnök egyre idegesítőbb karakter.
A rendőrfőnöknek morgósnak, szigorúnak, de az állampolgárok védelmezőjének, az igazság bajnokának, a kapitányságon a legértelmesebbnek kellene lennie.
Alapvetően pozitív, szimpatikus karaktert várnék el.
Ez sajnos nem sikerült. Sőt, egyre rosszabb.

Bányai Miklós karizmatikus, szimpatikus színész. Kántor Dénes rendőrhadnagy érdekes, vagány karakter.
Tetszett, ahogy letette, és otthagyta a kávéspoharat a rendőrautó motorháztetőjén.
Apró, mondhatnánk jelentéktelen, de mégis emlékezetes, hatásos jelenet a laza rendőrhadnagytól.
Nagyon tetszett. 👍👏👏
Jó a szimata, mint a hajdan élt Kántor rendőrkutyának. Biztosan hasznos lesz a jelenléte az ügy megoldásában.

A Hazatalálsz sorozat logójának tervezője dicséretet érdemel.
A terebélyes fa a madarakkal és a hintával nagyon találó, jól sikerült.
A madarak elrepülnek, de visszatérnek. Vissza a fához, a gyökerekhez, a hintához, vagyis, ahol a gyermekkorodat töltötted, oda Hazatalálsz.
Szuper logó! 👍👏👏

A sorozat zenéje is nagyon jó. Fülbemászó zene, a sorozathoz passzoló szöveggel.
Rúzsa Magdi nem tartozik a kedvenc énekeseim közé, de ha valami jó, azt el kell ismerni, értékelni kell.
Gratulálok neki! 👍👏👏