Téma: Hazatalálsz

Bonitó 2023 márc. 13. - 09:05:43 Előzmény Bay Yanlış
(386/666)
Oké! Értettem soraidat. Semmi gond az ellenvéleményekkel! Főleg, ha ilyen kulturáltan tálalják! :)
10/10
Bay Yanlış 2023 márc. 12. - 22:12:02 10/10 Előzmény Bonitó
(385/666)
Nem mondta senki, hogy a budapesti nyomozónak jóképűnek kell lenni.
Nem ez hiányzik Hajmásiból.
Jean-Paul Belmondo sem volt jóképű férfi, de olyan karizmával rendelkezett, hogy hihetően tudta alakítani a "A profi"-t.
Kabos Gyula nagyon jó színész volt, profin játszotta a szerepeit, de karakterénél fogva elképzelhetetlen lett volna egy kemény rendőri szerepben.
Ugyan ez a helyzet Hajmási Dáviddal, jó színész, de ebből a szerepből kilóg.
Nem ezt az alakítását fogják a legjobbak között említeni.
9/10
offtopic
janderka 2023 márc. 12. - 20:08:18 9/10 Előzmény Bonitó
(384/666)
Én nem ismerem T.A. zenei pályafutását, és a kivonulási nyilatkozatáról is csak többszörösen átvett cikkek átemeléseinek lead-jeiből hallottam, de akármennyire fiatal és akármennyire naiv is, azért nem ma kezdte a szakmát még ő sem. Nem csak őt használta a showbiznisz, de ő is használta azt. Talán arra jött csak rá, hogy ennek túl sok szopás az ára. Akár szó szerinti értelemben is. És hogy a csillaggyárban leginkább a tetsére volnának kiváncsiak ideig-óráig a mogulok, s nem annyira arra, ami alatta benne van. Vagyis boldog-boldogtalan meg akarná húzni szerencsétlen, mielőtt pályára engedné vagy állítaná. Aminek persze maga is bőséggel megágyazott mindazzal a stlíussal, amit a külvilág felé eleddig mutatott (Shig Viki effektus). De ettől még megcsömörödhetet. Engem pusztán ennek hirtelensége és teátralitása lepett csak meg. Mintha nem ezen a földön élt és villogott volna az elmúlt években.
Persze senki se legyen áldozat saját akarata ellenére. Csak az objektivitását se hagyja el ekközben.
Bonitó 2023 márc. 12. - 19:10:38
(383/666)
Említettem már, de azt hiszem ahogy telik az idő, nem leszek népszerű, de én kedvelem Tamást!
Én is látom a hibákat, a kinézetet. Értem azt is, hogy a "csábító" szónál mindenki egy jóképű, snájdig férfira gondol. Tamást alias Hajmási Dávidot láttam színpadon is játszani. De a Bátrak földje c. sorozatban kedveltem meg. Szerencsére és hála az Univerzumnak nem vagyunk egyformák. Nagyon sokan nem kedvelik, lefigymálják! Tehát így, "enyém lehet Tamás!" :)))))))))))))) Na ugye, lám, lám minden rosszban, van valami jó! :) Hogy Tamás teszetosza?! Nem baj! Virág sem egy vérmes nő! Összeillenek. Nekem szimpatikusak a csendes, nem frusztrált, konfliktuskerülő emberek.
(És az sem előírás, hogy minden "budapesti nyomozónak" jóképűnek kell lenni?!)

Egyébként körülnéztem a férfi színészeik között, és bizony nem tudnék most hirtelen egyet sem mondani, aki snájdig jó kiállású, kimondottan helyes és főleg megfelelő magasságú lenne. Akik után odavannak a nők! (De még a bonvivánok között sincs ilyen.) Mindenki olyan alacsony, mint Tamás és Raja, hogy még a körülöttük lévő nők is magasabbak!
Nekem az összes résztvevő szimpatikus! :)
Kivéve az idős színészeket akikről már sokat volt szó. Tényleg felesleges karakterek. Nem tudnak szabadulni a rivaldák fényétől. De nem ez a probléma hanem az, hogy nem a koruknak megfelelő szerepet kaptak, és ők pedig vállalták azt?! :

Nekem, még a közel harminc éves(27) Márkóval sincs gondom. Rutintalan igen. Eddig ő inkább sokat zinkronizált, mint filmezett. Megnéztem, és Virág öccsének neve Markó, alias Kenéz Ágoston.
Ez jobban hangzik, mint a "hülye gyerek! " Szóval, nem is olyan gyerek már!
Sőt, Orsi szerepében a megosztó Tóth Andit is nagyon kedvelem! Aki remek alakítást nyújt! Nem szeretem ugyan a tetoválást, de ennek ellenére már a kezdetek óta kedvelem Andit. (Ellentétben a másik Tóth lánnyal Gabival!) De én is azt mondom, hogy a temetésre jobban illett volna ha eltakarja a tetkóit.
Most olvastam egy komment szekcióban, hogy valaki kiált Andi mellett a sok mocskolódás közepette! Tetszettek a gondolatok! Főleg az utolsó mondat, amely csak ennyi volt: " Andi, tarisznya, külföld, casting! " Erről pedig eszembe jutott a Jack-t játszó Kamarás Iván. Aki szintén nem találta egykor a helyét. Köztudottan rengeteget ingázott Mo. és Amerika között. De neki nem jött össze.
Én egyrészt drukkolok Orsinak, hogy mielőbb megtalálja nővére gyilkosát. Nagyon drukkolok magának Tóth Andinak is, hogy találja meg a helyét a világ bármely szegmenségen!
9/10
janderka 2023 márc. 12. - 18:50:58 9/10 Előzmény Bay Yanlış
(382/666)
Igen, ők is jók.
Réti Adrienn Brigijével sincs különösebb baj. Bár ezzel a markánskodó stílussal erősen emlékeztet a Jóban rosszbanban játszott "Alíz" érzelemmentesen racionális karakterére.
10/10
Bay Yanlış 2023 márc. 12. - 16:04:22 10/10 Előzmény janderka
(381/666)
Az általad említett színészeken kívül szerintem, Lékai-Kiss Ramóna is tökéletes választás Trixi szerepére, és tetszik még Dénes, Mesi és Balázs megformálása is.
9/10
janderka 2023 márc. 12. - 12:06:07 9/10 Előzmény Bay Yanlış
(380/666)
Bár az alapsztori jó, a szereplőválasztás mégis felemásra sikeredett. Direkt írok színészeket és nem karakterneveket, de Törőcsik Franciska együgyű parasztlánynak tűnik a szerepéhez képest, Hajmási Dávid érzelemmentes, bamba és unott. Kárász Zénó idegesítően trampli, kisugárzása alapján nem egy ilyen rendezett családban képzelném el a mindennapjait. Ennél fogva Nagy-Kálózy sem illik hozzá. Akiből ugyancsak színvonalasabb gyerekeket nézne ki az ember. Mert a Márkót alakító Kenéz Ágoston sem egy olyan arc, akiért aggódni tudnék. Nem szimpatikus áldozat, inkább egy szakmunkésképzőből kibukott, ide-oda csapódó autófeltörőnek tűnik. Ami lehet persze az általa játszott karakter jellemzősége is, de akkor ott már kettős a hiba. Mert egy ilyen fickóért nem nagyon izgulna a néző - inkább szeretné, hogy minél kevesebbet lássa.

A többiek jók. Ezen belül Jaskó és Kamarás játéka kifejezetten tetszik. De még Csapó Virág - kicsit ugyancsak a demencia felé haladó - Editje is rendben van. Tóth Andiban pedig - leszámítva a legutóbbi inadekvát temetői dalrafakadását - abszolút pozitívan csalódtam.
10/10
Bay Yanlış 2023 márc. 12. - 11:10:17 10/10
(379/666)
Tamás a főszereplő, így neki kellene a legkarizmatikusabb szereplőnek lenni. Elvégre egy budapesti, kemény nyomozóról beszélünk, aki mindig, minden körülmény között helytáll, nem riad vissza semmitől sem.
Nem azt mondom, hogy Hajmási nem jó színész, csak erre a szerepre nem a megfelelő választás.
10/10
Bay Yanlış 2023 márc. 12. - 10:49:57 10/10 Előzmény janderka
(378/666)
Pontosan, jól mondod.
Amennyire Bányai Miklós, Kamarás Iván és Jaskó Bálint tökéletes választás volt a szerepükre,
annyira elhibázott, rossz döntés volt Hajmási Dávidot kiválasztani Tamás szerepére.
9/10
janderka 2023 márc. 12. - 05:15:15 9/10 Előzmény napraforgó
(377/666)
Pl olyannak mint a Dénest jatszó színész. Nem a szerep rossz, hanem Hajmási volt hozzá hibás választás.
8/10
napraforgó 2023 márc. 12. - 03:57:36 8/10 Előzmény Bay Yanlış
(376/666)
De hát mit várnátok tőle, milyennek kéne lennie?
Szerintem csendes, nyugodt, nehéz kihozni a sodrából. Talán határozatlannak látszik, de szerintem csak konfliktuskerülő. Én úgy látom, hogy szándékosan választottak egy ilyen szinészt a szerepre.
8/10
napraforgó 2023 márc. 12. - 03:52:04 8/10 Előzmény b202
(375/666)
Tényleg. És volt egy gyerekkori flash is, amikor két nagyobb fiú vegzálta a 6 éves kis Tomikát. Megjelent Raja és elkergette a két nagyobb fiút. Már akkor is volt egy olyan fellépése, hogy akiket szeretett, vagy legalábbis kedvelt, azokat megvédte. (Kár, hogy utána rossz irányba ment el....)
Kat75 2023 márc. 11. - 22:31:01
(374/666)
Tamás, mint sármos?? Inkább tesze-tosza. Ő sem tudja eldönteni, hogy akar- e valamit a nyomulós Zitától vagy inkább más
Virága körül zümmög. Egyre kevésbé érdekes már a történet. Túl sok a baki.
10/10
Bay Yanlış 2023 márc. 11. - 21:43:35 10/10 Előzmény janderka
(373/666)
Nekem sem tetszik, nem sármos, olyan pudingfiú. Nem a karakternek megfelelő színészt választották.
8/10
b202 2023 márc. 11. - 21:34:43 8/10 Előzmény napraforgó
(372/666)
Egy jelenet volt csupán a múltjukból. Virág és Márkó sétáltak a folyóparton, amikor két férfi követte őket, neki akartak menni Márkónak, Virág próbált neki segíteni nem sok sikerrel, akkor jelent meg Raja, és kimentette őket a szorult helyzetből. Lehet akkor kezdődött köztük minden.
9/10
janderka 2023 márc. 11. - 20:06:48 9/10 Előzmény napraforgó
(371/666)
Nekem kissé mamlasz. De oké, elfogadom.
8/10
napraforgó 2023 márc. 11. - 20:00:38 8/10 Előzmény janderka
(370/666)
Vess meg, de nekem tetszik Tamás. A szelid, higgadt stilusa, meg a konok kitartása.
9/10
janderka 2023 márc. 11. - 19:28:35 9/10 Előzmény napraforgó
(369/666)
Ez nem volt kifejtve. Készen kaptuk őket, mint egy furcsa párost. Melyben Raja rutinosan csalja az épp távolban lévő menyasszonjelöltjét, amaz meg nevéhez híven magatehetetlenül lengedezik a macsói leláncoltság és a saját akarata között. Ebbe az "idillbe" robbanna be a (történet szerint) sármos és vonzó Tamás.
Csak hát ezt casting szinten elszúrták sajnos a hazai adoptőrők...
8/10
napraforgó 2023 márc. 11. - 18:34:17 8/10 Előzmény janderka
(368/666)
Egyáltalán hogy találkozott egymással Virág és Raja? és mikor?
Virágról annyit tudunk, hogy tanitónő és Pesten járt egyetemre, tanárképzőn. Épp ötödéves lenne, de az anyja demenciája miatt költözött haza Farkasligetre és félbehagyta a tanulmányait.
Raja korábban Pesten működtetett valami éttermet, kupival, vagy anélkül, ez nem tiszta. Raja is csak alig több, mint egy éve költözött vissza Farkasligetre, ahol létrehozta az R bisztrót
.
Nem tudni, hogy Raja és Virág ismerte-e már egymást Pesten, vagy csak a lány otthoni látogatásai alatt ismerkedtek meg. Virágnak volt korábban egy elszólása, miszerint korábban nem ismerte annyira Raját (jobb arcát mutatta). Ennek ellenére elég hamar hozzáköltözött és bár meglepődött a nyilvános lánykérésen, de nem tiltakozott. Raja meg szinte erőszakosan a menyasszonyának nyilvánitotta és gyűrűt húzott az ujjára. Virág eleinte eléggé bizonytalan volt, a gyűrűt is minduntalan levette.
Nekem úgy tűnt nem annyira örült ennek a kényszerű eljegyzésnek. Az, hogy kikacsingat ebből a kapcsolatból arra mutat, hogy érzelmileg nincs ő annyira elkötelezve Rajának.
Hogy miért van mégis vele? Talán kényelmi szempontból, vagy fél a konfliktustól. A családjára is tekintettel van, hisz Raja az apja munkaadója, az anyja kezelését is ő támogatja.

A végén nyilván kenyértörésre kerül sor, akár akkor, amikor kiderül Trixi terhessége és az, hogy Raja szimultán viszonyt folytatott vele is, vagy akkor, amikor napvilágra kerülnek Raja üzelmei, érintettsége Nina eltüntetésében, stb.
9/10
janderka 2023 márc. 11. - 18:12:03 9/10 Előzmény napraforgó
(367/666)
Nem vagyok csaj, így nem tudhatom (de objektíve nem is igen értem), hogy mi alapján kezdett egyáltalán kokettálni a menyasszony Virág az ismeretlen (nyúzott, elhagyott, felmentett, pénz- és munkanélküli) Tamással? A kisugárzása alapján, ahogy leloltotta őt a vasúti kupé ajtajában?!
Ha meg csak azért tetszett meg neki, mert titkon már tele volt a bögye a simlis vőlegényével, akkor eddig miért maradt meg mellette? Hiszen Farkasliget mégsem egy egyutcás törpefalu. Biztos voltak iskolatársai, évfolyamtársai, vannak kollégái, az apjának ismerősei, a tésasszony Szilvi barátnője kürül pedig felső körökből bemutatható facér manusok...