1/10
Zoza82 2017 nov. 13. - 13:43:07 1/10
(9/89)
Egy igazi hulladék volt ez a film. Láttam az eredetit is, az sokkal jobban tetszett. Errõl majdnem kijöttem. Senkinek sem ajánlom.
mindenes01 2017 nov. 12. - 20:37:07
(8/89)
Annyit mondjon el nekem valaki, hogy Vinkovci és Brod között hol lehet ilyen alpesi hegyeket találni. Kb. Alföld jellegû a domborzati viszonyok vannak arrafelé.
10/10
caseyjones 2017 nov. 12. - 10:36:43 10/10
(7/89)
SPOILER

Sem a könyvet nem olvastam, sem a korábbi filmadaptáció(ka)t nem láttam, tehát teljesen "vakon" ültem be a moziba. Még Poirot-filmet sem láttam elejétõl a végéig egyet se, mivel nem vagyok egy nagy krimi-õrült - de alkalmanként kíváncsi vagyok néhányra.
Ez a film teljesen lenyûgözött. Nekem Kenneth Branagh játéka meggyõzõ volt Poirotként, én nem ragaszkodom annyira David Suchet-hez. Egyébként nagyon jó volt a szereplõgárda, igazán igényes, elismert színészeket sikerült összeválagatni: Johnny Depp, Penelopé Cruz, Willem Dafoe, Michelle Pfeiffer... Daisy Ridley is tetszett, nagyon karakteres volt, jól állt neki a szerep (már a Star Warsban 7-ben is szimpatizáltam vele). De nálam Depp és Pfeiffer játéka vitt mindent, fõleg elõbbié.
Mint írtam, nem ismerem az alapsztorit, így rengeteg meglepetés ért a film során. Elõször is, én amikor megláttam Johnny Deppet, szinte biztos voltam benne, hogy õ fogja elkövetni a gyilkosságot. Erre meg pont õt gyilkolták meg! Na, erre számítottam volna a legkevésbé. A többi ember között is folyton vacilláltam, hogy most akkor ki lehet a tettes, ugyanis mindegyikõjüknek voltak gyanús megmozdulásai, megszólalásai. És amikor a végén jön a csattanó, miszerint a vonat összes utasa kivette a részét a gyilkosságból, majdnem dobtam egy hátast. Na, erre még véletlenül sem számítottam volna.
Összességében egy rendkívül izgalmas krimit láthattam, pompás kamerázással és látványvilággal, remek színészekkel, valamint egy roppant jó sztorival. Mivel én nem láttam az eredeti verziót, így nekem nincs viszonyítási alapom, de szerintem ez egy kiváló alkotás lett. Ötös.
5/10
Ktesibios 2017 nov. 11. - 22:01:01 5/10
(6/89)
Ez nagyon gyenge volt. Poirot bajuszával semmi gond nincs, az pont ilyennek van megírva. Minden egyéb igen problémás. Csak az nézze meg, aki még soha nem olvasott Poirot-történetet. Branagh egyáltalán nem tudta megragadni a figurát. Nevetséges következetlenségek jellemzik a különben rendmániás Poirot-ot. Piperkõc és kissé kényszeres (Agatha Christie így képzelte), ugyanakkor örömmel ugrál a török bazárokban, és két villával egy süteményt eszik az egyik szereplõvel stb. Az akciójelenetei totálisan idegenek a Christie-univerzumban. Nyilván abban reménykedtek, hogy a mai mozilátogatók már úgysem olvasnak könyveket. Én nem vagyok feltétlen híve a hajszálpontos irodalmi adaptációknak, de akkor cserébe kell valami filmes plusz.
A Lumet-féle verzió gyenge pontja is Poirot, viszont ott legalább rajta kívül vannak mások is, akik nagyon jók. Itt, rajta kívül nincs senki.
A forgatókönyv és a párbeszédek igénytelenek. A kép és a zene sem jelentõs, a CGI olyan, mintha 15 évvel ezelõtt készült volna.
Ezért kár volt.
AMG68 2017 nov. 11. - 19:36:06
(5/89)
Nekem vegyesek az érzéseim. Láttam a korábbi verziókat is, ez az új így egy kicsit unalmas volt. Érdekessége az újszerû Poirot figura, de az is néha erõltetett. Olyan igazi friss energiákat nem kapott a történet, felemás, pontosabban ötlettelen. Már szinte szánalmas ez a polkorrekt erõlködés, hogy legyen latin, színes bõrû szereplõ is. Nagy sztárok játszanak benne, de elvesznek a pár mondatos, teljesen jellegtelen karakterekben. A környezet, a ruhák, kellékek sem sugallják a felsõ tízezer fényûzését, hiányzik az igazi elegancia. A környezet, a látvány jó, de ez nem pótolja a kis szürke agysejtek hiányát :-)
4/10
Andiqa 2017 nov. 10. - 14:17:21 4/10
(4/89)
Nagyon vártam a filmet, de csalódás volt. A látványvilággal nem volt bajom, a színészi játékkal és a rendezéssel annál inkább. Az elsõ negyed óra teljesen felesleges, emellett sok az unalmas töltelék rész, ami nem ad hozzá a cselekményhez. A színészek ripacskodnak, túlzásba viszik a figurákat.
8/10
Nicedodo 2017 nov. 09. - 21:42:56 8/10
(3/89)
Agatha Christie rajongó vagyok, bár a film alapjául szolgáló regényt pont nem olvastam még el. Engem megfogott a film hangulata, és kifejezetten örülök Poirot vérfrissítésének. Elõször furcsa volt ugyan, de a színész játéka méltóvá tette arra hogy a második legnagyobb nyomozó elmét (az elsõ of course Sherlock Holmes) eljátssza. A film feszültség elosztása, és a végletekig halogatott meglepõ rejtély megoldás hû AgathaChristie stílusához. Ajánlom azoknak is, akik nem ismerik a regényeit, csupán egy izgalmas filmre vágynak.
Edmond Dantes 2017 szept. 22. - 15:18:11
(2/89)
sornersby 2016 nov. 27. - 14:33:58
(1/89)
Agatha Christie történetei mind a mai napig kiapadhatatlan forrásként szolgálnak a forgatókönyvírók számára. 2017 novemberében egy már vászonra álmodott történetének új változata érkezik a mozikba, többek között Johnny Depp fõszereplésével. Mark Gordon, Simon Kinberg és Ridley Scott produceri felügyelete mellett készül majd el a modernkori változat.

Decemberben kezdõdnek meg a forgatásai az új filmnek. Agatha Christie regényének felhasználásával ez alkalommal Michael Green írhatta meg a forgatókönyvet, a rendezõi székben Kenneth Branagh ül, de nem helyezi magát kényelembe, hiszen Hercule Poirot szerepében is õt láthatjuk majd. Mrs. Hubbard szerepére Michelle Pfeiffer kapta a szerepet, mellette feltûnik az új Star Wars filmek üdvöskéje, Daisy Ridley is. Johnny Depp kelti majd életre.

Agatha Christie ezen története sem elõször jelenhet majd meg a vásznon. A Gyilkosság az Orient expresszen elsõ filmes feldolgozása 1974-re datálódik. Akkor olyan legendás színészek kapták a szerepeket, mint Albert Finney, Lauren Bacall, Ingrid Bergman, Jacqueline Bisset vagy éppen Jean-Pierre Cassell. A mostanival ellentétben az akkori egy angol feldolgozás volt.

Bemutató dátuma: 2017. november 21.