9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 21:53:08 9/10
(355/1535)
Én is élveztem, egy pontig. De miután többször felsorakoztattam az érveimet de õ mindig ugyanarra a pontra vezette vissza az egészet úgy eljött az a pont, hogy nem látom értelmét. Szívesen ecsetelgettem volna vele (is) más szereplõket is, de õ kiélezte az utálatát (amit még magának sem lát be) Kerimre. De neked további sok sikert hozzá, de részemrõl sajnálom, de beleuntam. :)
reay 2017 márc. 15. - 21:44:49
(354/1535)
"Kívánja? Na és? Kívánta már akkor is, amikor elõször látta. A tengerben, a birkával."
"És az, hogy tetszik neki a lány? Erdogánnak is tetszik! És?"

Én például azért nem hasonlítanám össze a múltbéli kívánással, mert akkor még nem érzett a lány iránt. És Vuralékat is azért nem hoznám ide, mert õk sem éreznek. Ezért más most a tekintete Kerimnek, mert nem csupán vágy van benne, hanem több is. És talán ez a legtökéletesebb büntetés neki, hogy pont ez a nõ gyûlöli õt, fél tõle és undorodik, akibe beleszeretett. Gondolom, hogy nem végig lesz ilyen a lány, a spoilerektõl távol tartom magam. Én biztos úgy írtam volna meg a forgatókönyvet, hogy Fatmagül ne változzon az irányába. Tán még azt is beleírtam volna, hogy Mukkades beszól neki egy ilyet: látod komám, ez a karma.
10/10
baba24 2017 márc. 15. - 20:26:13 10/10
(353/1535)
Mondjuk én személy szerint csak este tudom meg nézni a napi részeket de szerintem most már egyre jobb lesz szóval szerintem ha benne vagytok akkor ki lehet most már vesézni a napi részeket :)
kisbalaton 2017 márc. 15. - 20:20:11
(352/1535)
Nagyon élvezem a vitáinkat Napraforgóval! Keményen védi az álláspontját "köti az ebet a karóhoz",igazán tiszteletre méltó,ahogyan "szimultánt játszott" többünkkel.Szerintem viszont meggyõzhetõ,ha elég okos érveket sorakoztatunk fel.Ezért próbálkoztam elõbb a Stockholm-szindrómával is,mert korábban azt írta,hogy nem életszerû,hogy valaki beleszeret az erõszakolójába.Pedig van ilyesmi,elvégre az emberi lélek kiismerhetetlen.
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 20:18:00 9/10
(351/1535)
Én is szívesen kibeszélném az adott részt. Bevezethetnénk!!! :)
10/10
baba24 2017 márc. 15. - 20:11:01 10/10
(350/1535)
Én egy kicsit sajnálom hogy nem sokszor esik szó a napi részrõl mert a tegnapi is nagyom jó volt :) És tényleg egyre jobban be fognak indulni a dolgok :)
khajni87 2017 márc. 15. - 19:37:37
(349/1535)
Privátban leírnád mire is gondolsz, hol láttad hogy rosszul emlékszik ?Köszönöm
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 19:26:24 9/10
(348/1535)
Tudod Napraforgó az egyetlen, aki lelkiismeret-furdalást okozott nekem. Miután leírtam a véleményem, elküldtem, elgondolkodtam, hogy hú basszus, talán nem kellett volna. Vagy nem így. Lehet, hogy tényleg megbántottam. Aztán már azon agyaltam, hogy hogy másszak ki belõle, hogyan is kérjek bocsánatot? Mert bár nem tudom bizonyítani, de nagyon kevés haragosom van. De aztán láttam, hogy tényleg nem én vagyok az egyetlen, aki így gondolja. Késõbb pedig megint jött a kiosztó, zord, szinte ugyanolyan hozzászólása, mint az azok elõtti és úgy gondoltam, hogy miért is kérjek bocsánatot? Õ tekintettel van arra, hogy esetleg a szavaival bárkit is megbánt? Mindig azt írja, hogy õ nem ellenszenves, õ nem írt negatív kritikát. Akkor milyen lehet, ha valakit tudatosan megakar bántani? Nem mondom, hogy most jobban érzem magam ettõl, de igenis kiállok magamért.
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 19:19:31 9/10
(347/1535)
Vagy ilyenkor gondolok én rosszindulatúan arra, hogy az is túlzás, hogy azt olvastam valahol..... inkább beszélték a fodrásznál, hentesnél, én meg pont meghallottam és ide meg gyorsan beírtam, hátha a sok "Kerimimádó" elhiszi, hogy tényleg így volt, hiszen olyan buták, hogy nem látnak a sorok közt és úgysem gondolják, hogy nincs valóságalapja. :)
khajni87 2017 márc. 15. - 19:06:00
(346/1535)
nem sértõdök meg minduntalan,most sem....... csak kérdeztem miért reagálsz rögtön így.......Nem azt írtam sose kedves csak azt hogy látható a b....ó oldala is Mustafa-nak........nem csak késõbb lehet az most se épp a legkenyérre kenhetõbb.......és még buta befolyásolható is........Már Fatmagült meg az anyját is hányszor u.....a le bár ez elég gyakori a török férfiaknál.......olyat hogy egy török férfi végig kedves na olyat ritkán látni......Nekem õk túl összevisszásak és furák.......
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 18:59:10 9/10
(345/1535)
Felesleges ilyet kérned, úgysem válaszolnak, mikor tényeket kérünk! Én is kértem egyszer, hogy aki azt írta, hogy olvasta valahol, hogy a sorozat miatt enyhítettek az erõszakolók büntetésén, az ugyan linkelje már be, hogy hol, hogy én is lássam a saját szememmel (bár azért az újságírók hiteles forrásait is le kéne ellenõrizni), de hirtelen az a semmivé veszett......arra már nem tudott válaszolni senki. :)
kisbalaton 2017 márc. 15. - 18:58:30
(344/1535)
Csakhogy amit mutattak,az Kerim emléke! Márpedig,rosszul emlékszik.És ez csak a legutólsó rész egyik utólsó jelenetében fog kiderülni! És még valamit az erõszakról(amit én is abszolút elfogadhatatlannak tartok).Tudod mi a Stockholm-szindróma?(Amikor az elrabolt beleszeret az elrablójába!) Az is érthetetlen,és mégis létezik!
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 18:52:07 9/10
(343/1535)
Na látod már megint olyan a hozzászólásod, mintha mi pártolnánk az erõszakot! Aztán próbálod kimagyarázni, hogy nem, te nem úgy gondoltad. És mi vagyunk többen a hülyék, mert mindannyian úgy érezzük. Érdekes. Mert még ha csak én vettem volna magamra vagy csak egy valaki közülünk, akkor elgondolkodnék, na de ennyien már csak nem vagyunk vakok és ennyien nem tudunk félreértelmezni egy-egy hozzászólást. Soha nem parancsoltunk, hogy változtasd meg a felfogásodat, de te kioktatsz minket abban a pillanatban, ahogy elkezdünk Kerimrõl beszélgetni.
10/10
baba24 2017 márc. 15. - 18:44:43 10/10
(342/1535)
Nem te soha se írtál vagy utaltál rá hogy nem szereted a Kerimet ennyire én se vok vak hogy ezt ne tudtam volna kiszürni a sorok közül!Ezek szerint akkor nekünk nincsen erkölcsi felfogásunk mert mi nem vagyunk a Kerim ellen!Nem a társai hibáját próbálja helyre hozni hanem a sajátját!Álltalába ha az ember hibázik azt meg próbálja helyre hozni mert hogy ilyen az emberi természet!Ismétlem nem mondja senki se hogy büntelen lenne!Igen õ is ott hagyta mint ahogy a másik 3 is ez is tény!De kezdem úgy érezni hogy akkár mit írunk le neked mindegy mint ha nem is látnád azt!De nekem is van erkölcsi felfogásom és józan eszem is ha valaki nem erõszakolta meg az nem tette meg!
5/10
napraforgó 2017 márc. 15. - 18:25:25 5/10
(341/1535)
Álljon meg a menet! Én egyáltalán nem utálom Kerimet! Mindössze amellett szálltam síkra, hogy õ sem ártatlan a történtekben! Az, hogy õt ez a csúnya ügy, ez a szégyenteljes dolog pont olyan irányban mozdította el, hogy utána igyekszik jobb emberré válni, igyekszik jóvátenni a saját és a társai hibáit, azt elismerem. És igen, az õ hibája nem oly nagy, mint a társaié, de azért nem bûntelen. És akárhogy is igyekszik ez a fiú, meg nem történtté nem fogja tudni tenni az erõszakot.
Tõlem meg mindenki úgy rajonghat Kerimért, meg az õt alakító színészért, ahogy akar, nekem ez kicsit sem fog fájni.
Nekem van egy erkölcsi felfogásom, amely szerint nem helyes nõket megerõszakolni, és nem helyes ehhez a legcsekélyebb mértékben segítséget nyújtani. Nem helyes otthagyni ájultan egy segítségre szoruló embert, akkor se, ha az illetõ nem nõ. Akkor sem, ha az állapotát nem õ, vagy õk okozták (lehet az baleset, betegség, elemi csapás, stb.).
És ezek a tények nem csak hibák, hanem bizony bûncselekménynek minõsülnek, egyenként is, és összesítve is. Ezen nem változtat az sem, ha egyik, vagy másik, vagy mindegyik megbánta. De hát mindegy, ha nektek nem az, hát nem az. Én ettõl még nem fogom megváltoztatni a véleményem.
10/10
baba24 2017 márc. 15. - 18:13:26 10/10
(340/1535)
Nah jó én leszek az ünnep rontó mert kezdem uni de nem kicsit a dolgot!Soha se védtem a Kerimet mindig le írtam hogy ott volt és hogy õ is hibás!Akkor most le írom neked és lehet majd én a szemét már nem érdekel õ se fogja soha se tagadni hogy nem lett volna ott vagy nem lenne bûnõs!Ha meg büntetik le üli ennyi a lényege ezt is õ mondja!De ragaszkodjunk már el ettõl ki mit tett vagy nem tette meg!Nem erõszakolta meg igen meg fogta igen õ is hibás igen ez így van de ne kövezük már meg majd a filmbõl kiderül mi lesz vele és mi nem!De kicsit már ez eröszakhoz ragszkodás már kiborít a sorozatban se hallom vagy láttom ennyiszer!Igen ez egy bûn de had mennyen le a film végig bár már most megmerem kockáztatni hogy neked akkor se lesz jó mert téged csak egy dolog tud ebben a sorozatban motíválni az pedig az eröszak több dolog is történik de te csak azt láttod semmi mást se!Szerinted mi védjük Kerimet szerintem nem csak mi látjuk is a történetet és lehet mi elõrébb vagyunk de nekem ebbõl a magyarból is az jön le hogy Kerim segíteni szeretne és nem felejtette el hogy õ is hibás!
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 18:05:57 9/10
(339/1535)
Oké, akkor egy költõi kérdés! Ha most ezek után mindannyian azt mondjuk, hogy igazad van Napraforgó, de hülyék voltunk, hogy nem láttunk tisztán, Kerim egy mocskos bûntárs, akkor majd jobb kedved lesz? Másképp fogsz tekinteni a sorozatra? Más lesz a sorozat végkimenetele? Akkor majd több ország nem fogja megvenni, nem fogják terjeszteni? Hát nem, sajnos legnagyobb bánatodra roppant sikerese marad.
5/10
napraforgó 2017 márc. 15. - 17:53:00 5/10
(338/1535)
Biztos vak vagyok, vagy rosszul számolok. Habár négyig még talán sikerül...
https://www.youtube.com/watch?v=iwl-f9oBZCs&list=PLC54aEvZYnikenaj29Bn9WxUKZ92sMdDB
Kezd el nézni 1.30-tól. Ott ökörködik a 4 barát a parton, isznak, drogoznak, táncikálnak. Aztán arra szalad Fatmagül, pont Kerim veszi észre. Elkapják, Kerim fogja le a karjait hátulról... Aztán a három másik körülveszi a lányt, leteperik, lelocsolják, letépik a ruháját. Kerim meg vigyorogva néz 1-2 méter távolságból (1.35). Aztán már lefagy a vigyor a pofájáról, amikor látja, hogy a másik három mit mûvel a lánnyal. Azok már a tengerben lubickolnak, amikor odamegy és föléhajol a lánynak. Na ekkor ájul el Fatmagül. És itt, akkor még azt sem lehetett tudni, hogy õ is megerõszakolta-e ezt követõen, mert itt lett vége az epizódnak.
Úgyhogy ne gyere nekem azzal, hogy ott sem volt, meg késõbb ért oda. Nagyon is ott volt Kerim, talán csak tényleg volt benne annyi erkölcs, hogy részegen és bedrogozva sem tette meg, amit a többiek.
Na, szóval hagyjatok fel a szerecsenmosdatással, nem lesz ártatlan az a fiú sehogyse. Pont elég a jelenléte. Osztozott a többiekkel a bûnben, még akkor is, ha õ épp nem erõszakolt.
9/10
kaboca12 2017 márc. 15. - 17:48:17 9/10
(337/1535)
Na akkor leírom neked, hogy miért "sértõdünk" meg minduntalan! Azért kedves Napraforgó, mert ránk akarod erõszakolni az akaratodat sõt, már utasítasz, hogy na ne, nehogy már mentegessük Kerimet, ne spoilerezzünk (senki nem tette azt), legyünk empatikusabbak Fatmagüllel szemben! Ha kérnéd esetleg, de nem, te szinte felszólítasz! Hát nálam rossz lóra tettél! És nem csak én vagyok ezen az állásponton! És hiába célozgatsz nekem, mert az elvileg mindenkinek feltett kérdésedben az én válaszaimra célozgattál (gondolok itt a fél éve nem volt nõvel dologra -is-). Hiába írod le minden hozzászólásodban azt a 4 kemény elvet Kerimmel kapcsolatban, engem nem tudsz meggyõzni, hogy Kerim szemét. Azt elfogadom, hogy hibás, de jóvá tudja tenni. Én sem várom el tõled, hogy szeresd meg, szíved joga utálni. Egyébként magáról Engin Akyürekrõl sem volt túl pozitív véleményed, ha már itt tartunk. De engedd meg nekem és mindenki másnak is, hogy szeressük õt. Na nem mintha érdekelne az engedélyed! De KÉRLEK (!!) -nem utasítalak-, hogy olvasd vissza magad és akkor látni fogod, hogy kicsit furcsa a stílusod! Ha elfogadod akkor jó, ha nem úgyis jó! Egyébként volt még egy hozzászólásod, ami kicsit kiverte a biztosítékot, mégpedig az, hogy aki elõrébb tart, az már lehet, hogy látja Kerimen a változást. Mióta veled vitázunk (mert ez már lassan az), akkor még azoknál a feliratos részeknél tartottunk, mint amiket most nézünk szinkronosan, és mi (beláthatod, hogy a hozzászólók többsége, csak kérlek számold össze) már akkor is megláttuk Kerimben a jót. Mondjuk ezt nõként és én pl. lányos anyaként, csakhogy ezzel válaszoljak is arra a variációdra, miszerint mi lenne, ha megtámadnának. Ha ne adja az Isten ilyen történne, biztos vagyok benne, hogy az ártatlant nem akarnám börtönben látni! Egyébként én már rájöttem, hogy mi a te "bajod" az egésszel. Összekevered a sorozatot a valósággal. Nem tudom, de valószínûleg ezért van ilyen széles rétegû társadalom, mert ennyire különbözõek vagyunk. Én is széthullhatnék atomjaimra, mikor azt olvasom tõled, hogy folyton hiányolod az erõszakot, bármennyire próbálsz ellene kampányolni. Hiszen hiányolod, hogy Kerim nem ordibálja le Mukaddest, hiányolod, hogy nem verte fejbe Fatmagül a kancsóval Mukaddest, hiányolod, hogy nem volt aki jól megbosszulja a Fatmagüllel szembeni erõszakot. Aztán meg próbálod megmagyarázni, hogy nem is úgy gondoltad. Mégsem utasított még senki, hogy na nehogy már úgy gondold, nehogy már az legyen a véleményed! Ha megbántódtál sajnálom!! Nem szoktam ennyire személyeskedni és nem kötelezõ ezután még reagálnunk sem egymás hozzászólásaira, de az a baj, hogy itt már hiába próbálunk mással is a sorozatról beszélgetni, kioktatsz minket, hogy szinte mi az, hogy Kerim jó? És állandóan ugyanoda lyukadunk vissza. Már uncsi!
kisbalaton 2017 márc. 15. - 17:22:24
(336/1535)
Ne haragudj,Napraforgó,de annyira kötöd az ebet a karóhoz - Kerimmel kapcsolatban - hogy szinte hihetetlen.Mit is láttunk az elején? Azt,hogy Fatmagül meggyalázva fekszik a földön,Kerim pedig térdre esik mellette,-miközben a 3 ficsúr a tengerben hancúrozik.Ebbõl azt a következtetést vontad le,hogy Kerim ott állt,és végignézte az erõszakolást.Ám azt nem mutatták,hogy valóban ott állt,és nem csinált semmit,csak nézett! Mert mi van,ha (a drog és alkohol hatása miatt) rosszul emlékszik? Ha mondjuk ott sem volt "akkor",mert már csak akkor ért oda,amikor már nem tehetett semmit!