10/10
bezsuzska 2017 ápr. 12. - 18:55:15 10/10
(815/1535)
Ha teheted feltétlenül nézd meg a feliratos változatot! Egyrészt teljesen más a színészek eredeti hangján. Másrészt a szinkronos változat nagyon rosszul van feldarabolva! Az eredeti( török) és a feliratos változat is remekül mutatja a rendezõi koncepciót. Általában 1óra 30 perc körüliek a részek, de volt 1óra 46 perces is, valószínûleg azért, mert így kerek az adott rész. Vannak benne vágóképek, de azoknak jelentõségük van. Mutatják a napok, napszakok az idõ múlását. Ráadásul nincsenek belõle kivágva jelenetek, ami a szinkronos változatban bizony elõfordul. Valószínûleg azért, hogy beleférjen a TV2 által biztosított 40 perces (+reklám) mûsoridõbe.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 12. - 18:41:53 5/10
(814/1535)
Inkább ciki vagy.
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 12. - 15:22:05
(813/1535)
szóval cuki.
Most megtudtam, hogy tetszem neked.
nem is csodálom.

https://www.youtube.com/watch?v=vdejiaoEhFc

monjad
monjadmég
andrealovasz 2017 ápr. 12. - 14:50:53
(812/1535)
Facebookon a Török hìrességek-Hungarian Fan Club csoportban.
kriptonyt 2017 ápr. 12. - 13:55:46
(811/1535)
Hol lehet megnézni magyar felirattal? Mármint ami még nincs szinkronizálva?
10/10
baba24 2017 ápr. 12. - 13:42:26 10/10
(810/1535)
Én úgy gondolom,hogy mindegy hol tartasz a sorozatban,én is 4-féleképpen nézem és ettõl függetlenül tudok véleményt írni a Magyar szinkronra is!Nem befolyásolja az adót részre vonatkozó véleményem,hogy mennyire vagyok elõrébb!Az hogy mennyire volt választékos Fatmagülnek a vallomása az is csak részlet kérdés,szerintem egy nagyon okos és mûvelt lány ahhoz képest hogy nincs diplomája neki!Szerintem pont jól írta meg a forgatókönyv író,az hogy ez mennyire hihetõ az már más kérdés van aki el hiszi van aki nem!De én személy szerint elhittem és örültem is neki mert végre kiadta magából,és végre meg szeretne gyógyulni!Nekem az a rész az egyik kedvencem,mert végre láttam ahogy a falak kezdenek szépen lassan leomlani!
5/10
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 12. - 12:25:05 5/10
(809/1535)
OFF
Tudod, én egy olyan "nõszemély" vagyok, aki 30 évvel idõsebb nálad, így valószínûleg többet látott és tapasztalt életében, mint te. Egy olyan "nõszemély", aki kulturáltan szokta megírni a véleményét és nem személyeskedik rosszindulatúan, mint te. Én itt meg lettem kövezve, mert nem rajongtam egybõl sem a sorozatért és legfõképp a Kerimet alakító színészért. Mintha valahol elõ lenne írva, hogy ide csak a jujj, de szép, jujj, de jó véleményeket lehetne leírni. Miért nem lehet, miért nem szabad felhívni a figyelmet a hibákra, a kevéssé hihetõ történésekre, jelenetekre? Soha senkire nem erõszakoltam rá a véleményem, mindenki azt gondol, meg azt ír, amit akar. Én is. Csak nekem valamiért nem lenne szabad, mert akkor már rögtön erõszakosnak vagyok titulálva.
Soha nem vitattam, hogy a történet megfilmesítése elõtt sokat konzultáltak orvosokkal, pszichológusokkal és figyelembe vették a véleményüket. És valóban, én az utca egyszerû embereire hivatkoztam, akik nem ilyen "emelkedetten" nézik a történetet, hanem elég ordenáré módon röhögnek rajta.
Kettõnk közül nem én vagyok az, aki olyan nagyon komolyan veszi ezt, vagy akármelyik másik sorozatot....
Amúgy kicsit sem bánom, hogy az elvbarátaiddal átmentél egy másik fórumra észt osztani, abszolút nem hiányzik a nem a témához hozzáfûzött, hanem rondán személyeskedõ véleményed.
Javaslom, olvasd el Ray Bradbury Fahrenheit 451 címû regényét, amit ugyan 1953-ban írt, amely egy disztópikus vízió, de nagyon-nagyon aktuális ma is. Döbbenetes, hogyan lehet befolyásolni, irányítani a társadalmat a Tv-ben sugárzott sorozatokkal és különbözõ reality mûsorokkal. Talán tanulhatsz belõle valamit.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 12. - 10:24:59 9/10
(808/1535)
Jaj, ne kérj bocsánatot, nem feléd szólt az indulat! :) Csak már unom, hogy állandóan ugyanott tartunk, akárhányszor összejövünk ezen az oldalon. Látod? Ahányszor valaki hozzászól itt, mindig vele megy a vita, a magyarázkodás. Õ itt a Szultána és ha valami nem úgy megy, mint ahogy õ akarja, akkor nem lehet normálisan beszélgetni, mert átmegy az egész vitába, magyarázkodásba. Tudom, hogy ott vagy a másik oldalon is, örülök is neki! Az a baj, hogy itt viszont vannak olyanok, akik nem jöttek át, mert ugye egyértelmû, hogy nem akar mindenki spoilerezni és velük is szívesen beszélgetne az ember, csak hát ugye egyvalaki akadályozza azt.
Arról nem beszélve, hogy szerintem pontosan neki jön be a legjobban Kerim/Engin, mint férfi, mert folyton õ cukizza, jóképûzi. Már csak azért, mert ez a cuki szó talán ha kétszer elhangzott mástól, õ meg még mindig azon lovagol. Na de mindegy is. Mint mondta, hagy örüljön, higgye csak azt, hogy gyõzött. :)
andrealovasz 2017 ápr. 12. - 10:16:54
(807/1535)
Igen tudom olvastam az elejétõl a kommenteket. Nem gyõzködök én senkit csak próbáltam hozzászólni, elmondani én hogy látom, illetve kicsit boncolgattam vajon õ miért látja másképp. Bocsánat én csak azt mondtam hogy már sokan látták törökül, legalábbis fórumokon sok ilyet olvastam már. Nem azt hogy mindenki látta. De értem hogy szerinted nem ez az oka annak hogy napragorgot nem értik meg a többiek. Amúgy én is átköltöztem a másik topikba csak ezt is szoktam nézni mert nézem a szinkronos részeket is és érdekelnek az itteni vélemények is és néha hozzá szólok.
9/10
kaboca12 2017 ápr. 12. - 09:28:52 9/10
(806/1535)
Ez nem igaz! Mivel ezzel a nõvel már az eleje óta errõl megy a vita és már akkor írták neki többen azt, amit most te. Erre õ mindig azzal jött, hogy mert mi már láttuk elõre. Nem, nem igaz! Nem mindenki látta elõre és mégis meglátta benne a szépet, a jót, az emberi fejlõdéseket jó és rossz felé. Láttuk a rosszat is. Sokan vannak, akik ugyanott tartanak a sorozatnál, ahol õ, mégsem ennyire negatív senki. Ami persze nem baj, csak nevetséges, hogy azt hiszi, hogy ettõl bármi is változni fog. :) Azt hiszi, hogy csak õ szól hozzá érdemben. :) Legyen, ha ettõl jobb napja lesz. :) Mindig elfelejti, vagy inkább még el sem jutott az emeletre, hogy ez nem dokumentum film. Akkor valószínûleg más lenne a végkifejlet. Annyira szûk látókörû, hogy átsiklik olyan mondatok felett, hogy komoly konzultáció volt a sorozat készítésénél orvosokkal, akik ilyen esetekkel foglalkoztak, hogy úgymond kicsit hitelessé tegyék a sorozatot. De az egy hiteles, érdemi válasz volt, hogy az autószerelõ mûhely elõtt két férfi beszélgetett a sorozatról, mert az az õ véleménye, az õ füle hallatára történt. :) Ha visszaolvasod a hozzászólásokat, akkor ez már le volt tisztázva egy hónapja is vagy lehet, hogy másfél hónapja. Ez a nõszemély a 80. résznél is ugyanezt fogja fújni, ezt garantálom! De sok erõt és kitartást neked a gyõzködéshez! :) Mi sokan inkább költöztünk, mint hogy "egy levegõt" szívjuk vele, okos enged, szamár szenved alapon. :) De egyébként ha bármelyik más mûsorral kapcsolatos véleményét elolvasod, ott sem találsz semmi jót. Lásd pl. Szulejmán, Kincsem (ahol szintén vitába szálltak vele, mert szintén fújja a magáét)...csak hogy kettõt felhozzak, és kitudja mennyi van még! :)
andrealovasz 2017 ápr. 12. - 08:46:36
(805/1535)
Rendben értem. Való igaz már többen látták a sorozatot (Itt kis kitérõként megjegyzem hogy szerintem rég volt ilyen sorozat ami ennyire érdekelte az embereket hogy szinte már mindenki megnézte törökül is!) Igen én is végig néztem törökül, aztán angol felirattal, most nézem a magyar feliratost és közben a tv-ben is a szinkronost. Valószínûnek tartom igen hogy a legtöbben azért nem tudják elfogadni a véleményedet mert már látták a teljes sorozatot, látták a teljes képet. Én mint írtam téged is megértelek, hogy nem fogadod el egybõl Kerimet és nem érted a többiek miért igen. Pont ilyen dillemákról szól a sorozat, hogy túl lehet-e lépni, meg lehet-e bocsájtani, el lehet-e felejteni a múltat. Azért írtam hogy remélem megváltozik majd a véleményed miután végig nézted mert úgy érzem akkor találod majd meg a " választ" arra amit most keresel.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 12. - 08:26:01 5/10
(804/1535)
Csak visszaolvastam két oldalt, és megütötte a szemem ez a sorod. Igen, persze, talán már korábban is sikerült megvilágítanom a véleményem, de most rájöttem, hogy azok, akik leginkább nem tudnak egyetérteni a véleményemmel, már mind sokkal elõrébb járnak, talán már az egész sorozatot látták így nyilván más tények, történések alakítják a véleményüket. Részemrõl ez inkább egy magyarázat a korábbiakhoz és nem kötözködés akart lenni.
andrealovasz 2017 ápr. 12. - 08:13:27
(803/1535)
Kedves Napraforgó, nem értem miért írod ezt, utolsó kommentem egyikében pont azt írtam hogy nem akarlak meggyõzni, gondolsz amit akarsz a sorozatról szíved joga.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 12. - 08:08:03 5/10
(802/1535)
"remélem miután végig nézted a sorozatot majd pozitiv irányban változni fog a véleményed" írod és én nem zárom ki, hogy úgy lesz. "könnyû" úgy írkálni, meg véleményt mondani, hogy ismered már az egészet. De én meg nem. Én annyit láttam, amennyit a TV2 eddig leadott. 56 magyar epizódot. Nem tudom, ez török bölümben mennyi, talán 25 körül lehet. Nem tudok és nem is akarok elõre szaladni és pláne véleményt nyilvánítani arról, hogy "mi lesz még". Majd, ha odaérünk. Ezért nem tisztességes, ha a teljes egész ismeretében kritizáljuk, meg gyõzködjük azt, aki még csak a negyedét látta a történetnek. Persze, hogy mások vélemények, az érzések, stb. Hiszen ez a sorozat célja, hogy alakuljanak a jellemek, vele alakuljanak a vélemények is. Úgyhogy hagyd meg nekem a jogot a saját véleményhez, majd alakítom a magam tempójában és nem kell gyõzködni, hogy Kerim mennyire "cuki", meg ihaj, de szép lelke van. Majd, ha úgy látom, akkor én is elismerem, hogy a fiatalember jó irányba fejlõdött, megbízható, rendes ember lett belõle a kajla, idétlen, bulizós krapekból. Majd. Majd. Egyszer. Talán.
Szóval ne tessenek engem sürgetni, haladok a saját tempómban. Végül is nem zártam ki semmit, csak nem fogok így a sorozat elején hasraesni senkitõl.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 12. - 03:46:26 5/10
(801/1535)
Igen, ezen én is csodálkoztam, mindenki Mukaddest sajnálta. Sajnálták, amiért anno elhagyta a apsija, sajnálták, mert most meg megverte, hogy csalódott, meg jajj szegény. Elsõ nap még megfõzte a kávét és kedvesen, szinte alázatosan kínálta Nine mamának... Jajj, de nem illett hozzá a stílus. De biztos hipp-hopp magához tér és újra a régi parancsolgató nõszemély lesz.
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 11. - 19:35:55
(800/1535)
dehogynem.
Én vagyok rá az élõ példa.
reay 2017 ápr. 11. - 19:30:03
(799/1535)
Mukkades milyen rafkósan elintézte, hogy azon kívül, hogy nem vonják õt kérdõre a múltja miatt, még sajnálják is és arra figyel a család, hogy neki mi a jó. Nem semmi. :D

A kettõs mérce Münir esetében is mûködik. Holott Vural mama egy fokkal undorítóbb az ügyükben. Münir azonban megkapja a feketeleves sûrejét.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 11. - 19:10:05 5/10
(798/1535)
Nine mama és Rahmi épp elmentek Mukaddesért és Muratért, Kerim és Fatmagül egyedül várakozik otthon, amikor Kerimnek eszébe jutott szerelmet vallani. Aztán hazaérnek Mukaddessel, elmennek lefeküdni, Fatmagül meg átmegy Kerimhez, hogy kifejtse, újra egészséges akar lenni, újra boldog akar lenni, stb.
Na erre mondtam én, hogy kevéssé tartom valószínûnek, hogy pont abban a zûrzavarban jut eszébe ilyesmiken töprengeni.
Persze tudom én, hogy a szappanoperákban szeretik sûríteni az eseményeket, lehetõleg minden egyszerre történik, de ez nekem nem túl hihetõ.
khajni87 2017 ápr. 11. - 18:28:15
(797/1535)
A 20 hónapos lányom is cuki meg a kiskutya is a szomszédban...... :D Egy felnõtt már nem cuki.......
khajni87 2017 ápr. 11. - 17:40:19
(796/1535)
na most Napraforgó felkeltette a kíváncsiságomat így belenéztem a tv adásba......Mukaddes már hazament , így ez a probléma kezd megoldódni és így Fatmagülnek is van ideje a saját dolgain gondolkodni........A másik hogy õ azért hónapok óta Isztambulban él már , ami fejlettebb - haladóbb , több teret enged a fiataloknak és õk családban is élnek ahol vannak idõsebbek , Fatmagül ha jól emlékszem itt már dolgozott is tehát beszélget nála idõsebbekkel és még tanul is.......Ez meg messze nem volt orvosi nyelv ez a tovább akarok lépni, bízni akarok valakiben, meggyógyulni, ez " átlagszöveg" amilyen gondolatok bárki fejében benne lehetnek, attól hogy Fatmagül eddig csak 8 osztályt végzett ( kb ) még nem biztos hogy nincs annyi esze hogy így ki tudja fejezni magát