5/10
napraforgó 2017 máj. 18. - 13:46:49 5/10
(1015/1535)
Azt hiszem, én beérném némi kiabálással Kerim helyében. Lehet, hogy óbégatnék kicsit, hogy miért nem szólt, miért hallgatta el, meg ilyesmi, de nem dobálnám a bútorokat. Fõleg nem a vadiúj éttermem berendezéseit....
A "minduntalant" meg arra értettem, hogy azért nem ez volt az elsõ alkalom, amikor Musztafa feltûnése, de a három másik fickó feltûnése esetén is rohant, mint egy megvadult bika, ordítozva, hogy letarolja az ellenfeleit, Fatmagül, meg az öklét rágta és csendesen sírdogált, vagy jajongott, hogy most mi lesz.

Valahogy nem igazán értem, hogy miért véditek ennyire Kerimet, amikor így ki van akadva, meg van vadulna?? Mert lehet, hogy úgy általában rendes, meg jó modorú, na de ilyen alkalmakkor tiszta õrült, félelmetes, ahogy viselkedik. Én nem tudok ilyen elnézõ lenni, azzal az indokkal, hogy megvolt rá az oka. Szerintem nincs olyan ok, ami miatt ennyire ki kellene fordulni önmagából. Fõleg nem egy sorozat pozitív fõszereplõjének!!!
9/10
kaboca12 2017 máj. 18. - 10:40:45 9/10
(1014/1535)
Én nem a kultúra részének mondanám ezt. Inkább egy õsrégi, buta felfogásnak, amitõl nem tudnak megszabadulni. Azt gondolják, úgy nevelik õket, hogy a férfi magasabb rendû, mint egy nõ. Ezért gondolják azt, hogy bármit megtehetnek. Ettõl függetlenül igazán kíváncsi lennék, hogy ez a való életben, a mai Törökországban mennyire jellemzõ. Lehet, hogy ez csak a filmekbõl jön le így és ezáltal kapunk egy borzasztó képek a török férfiak mentalitásáról. Persze tudom, hogy az õ vallásuk tényleg szigorú korlátok közé van szorítva, de azért azt sem gondolnám, hogy minden második török férfi veri a feleségét és terrorizálja a családját. Nem tudok statisztikát, de szerintem más európai országban is ugyanannyira elõfordul, mint Törökországban. Maximum annyiban térhet el, hogy amíg õk bántalmazzák a szeretteiket a nyílt utcán, addig máshol ez a zárt ajtók mögött zajlik.
9/10
kaboca12 2017 máj. 18. - 10:34:20 9/10
(1013/1535)
Szerencsés helyzetben vagy, hogy nem éltél át ilyet! Mert ez a fajta "kirohanás" Magyarországon is eléggé elterjedt, a nõk verésével együtt. Ami pedig Kerimet illeti, ahogy már írtam is, nekem is dühkitörésem lenne a neve hallatára, miután elrabolta a feleségem, folyton zaklatja az életünket és rám lõtt. Ez hogy felejtõdik el ilyen természetes módon? Valahogy ezen mindig átsiklasz. Te mindig a realitás talaján akarsz maradni, akkor kérdezem, hogy vajon hogyan reagálnál egy hasonló vagy ugyanolyan helyzetben? Biztos nem hívnád be egy kávéra és leülni vele csevegni. Elmenni a rendõrségre és feljelenteni? A magyar igazságszolgáltatást tekintve valószínû a dühkitörés maradna.
Egyébként pedig mikor ijesztgette Kerim Fatmagült ezen kívül? Már csak azért, mert azt írod, hogy minduntalan. Lehet, hogy én voltam figyelmetlen, de én még nem láttam, hogy bármikor is ezt tette volna. Sõt, általában pont, hogy figyel arra, hogy mit és fõleg hogy mond, mikor Fatmagül a közelében van.
5/10
napraforgó 2017 máj. 18. - 05:00:57 5/10
(1012/1535)
Sajnálom, de én nem tudom "kultúrának" felfogni, ha egy férfi székeket, asztalokat rugdos, dobál, csapkod, tányérok, egyebek törnek, stb. Ez szerintem éppenhogy kultúrálatlanság. (Török kultúra - uramisten, micsoda megfogalmazás!!!!.....)
És Kerim magatartásán kicsit sem javít az, hogy Musztafa még olyanabb. És az sem segít, hogy õ legalább nem verte meg a nõt, szemben Musztafával. Nekem mindkettõ borzasztó, félelmetes, egyik jobban, mint a másik.
Nálam az indulatosság az emelt hanggal kezdõdik, és esetleg egy kis ordibálással be is fejezõdik. Ha már tárgyakat törnek-zúznak, az számomra elfogadhatatlan, a másik megütése meg teljességgel megengedhetetlen.
10/10
baba24 2017 máj. 17. - 22:55:31 10/10
(1011/1535)
Igen a török férfiak elégé sok mindent meg engednek maguknak,fõleg azért is mert ez a kultúrájuk része!Én azt gondolom a szék rugdosás és a kiabálás még akkor se annyira súlyos,mint ha bántana valakit testileg!
Szerintem inkább a Mustafának vannak dühkitörései és szerintem azok súlyosabbak,mert õ még Aust is meg ütötte egy ilyen alkalmával!
Nem azt mondom,hogy a Kerim maga az ártatlanság,de negyed annyira se veszélyes mint a Mustafa!Sõt Kerim a Fatmagült soha se bántaná!
De ezt már nem tudom el mondani a Mustafáról õ bár kit képes bántani a célja elérése érdekében!
5/10
napraforgó 2017 máj. 17. - 21:50:14 5/10
(1010/1535)
Igazad van, valóban nem a hiszti a legjobb kifejezés rá, mert ez Kerimnél dühroham, elég félelmetes megjelenési formában. Mert az ordítozáson kívül csapkod és tör-zúz, ami azért már jóval túlmegy egy szimpla hiszti keretein. Az, hogy az indulatait nem tudja kordában tartani, cseppet sem szimpatikus és én egy kicsit sem tudom azzal elinézni, hogy "félti Fatmagült". Mert ha annyira félti, miért ijeszti meg minduntalan ezekkel a kirohanásokkal? Hisz Musztafa nevének puszta megemlítésére is már dühöngeni kezd! Ennyire nem veszítheti el az önkontrolját senki, ha olyannyira szerelmes, meg félti a kedvesét, akor sem.

Túl sokat engednek meg maguknak a török férfiak, és nyilván elintézik azzal, hogy ez annyira "férfias".
10/10
baba24 2017 máj. 17. - 20:48:24 10/10
(1009/1535)
Igazából nem hinném azt,hogy Kerimnél ez hiszti!
Nem kezeli mindig megfelelõen a helyzetet,de viszont nagyon félti a Fatrmagült és szerintem nem alaptalanul!
Itt nem csak a féltékenység motiválja a Kerimet hanem a féltés is, az hogy kiabál az szerintem csak egy dolog.
Soha se bántaná szándékosan,ha pedig meg bántja bocsánatost kér tõle!
Nekem nagyon tetszenek ezek a kis érintések,ahogy közelednek egymáshoz!
Mind a ketten próbálnak közeledni a másikhoz,és a Fatmagül is kezd egyre jobban bízni a Kerimben!
10/10
bezsuzska 2017 máj. 17. - 17:31:21 10/10
(1008/1535)
Jól van na, Kerimnek van némi dühkezelési problémája, de majd csak az is megoldódik. Még a felénél sem vagyunk. Amúgy ez a sorozat pontosan a jellemek alakulásáról (is) szól. Nézd Musztafát. Azt gondolnád, hogy már nincs lejjebb, pedig dehogynem.
5/10
napraforgó 2017 máj. 17. - 09:22:09 5/10 Előzmény kaboca12
(1007/1535)
Nem akarom bántani Kerimet. Nagyon helyes fiú, dolgozik egy olyan családért, ahol mondjuk Mukaddes, Rahmi és a kis Murat is csak túlsúly. Neki igazából semmi köze hozzájuk. No, talán annyi, hogy Fatmagül nem hagyná a kissé fogyatékos bátyját magára. De Mukaddes nem munkaképtelen, mégse csinált soha semmit. Még amikor otthon volt és semmit se csinált, akkor is Fatmagüllel takaríttatot, fõzette a kávét, teát, stb.
De Kerim mégiscsak borzasztóan hirtelen, ahogy elkezd tombolni, csak azért, mert meghallotta Musztrafa nevét - na az azért mégis túlzás. Még akkor is, ha a török férfiak hirtelenek.....Akárhogy is, ennyire nem szabad...
Abban teljesen igazad van, hogy Fatmagül tagadott, amikor Kerim többször is megkérdezte, mi van, mi történt, és persze hallgatott Musztafáról, de azt kell mondjam, hogy õ már elõre látta Kerim reakcióját, a tombolást, amit nyilván el akart kerülni.
Talán akkor akart beszélni a dologról, amikor már a bátyja és Nine mama is otthon van, akkor talán könnyebb lett volna Kerim reakcióit megfékezni.
Én Fatmagült mindenben jobban megértem, ez is igaz. Mert ha valaki nem akarja, hogy a férje tomboljon, hát nem mond neki olyat, amitõl azt tenné. És nekem mindegy, hogy mi motiválná azt a férfit, a féltékenység, vagy bármi más, én bizony nem akarnám látni, átélni azt az örjöngést, amit akkor Kerim levágott.

Nem, nem, Kerim szerelme, jóakarata, meg a szépséges lelke sem elég ahhoz, hogy én a hisztijeit elviseljem.
andrealovasz 2017 máj. 16. - 21:38:42
(1006/1535)
Igen amúgy abszolút igazad van, értem, hogy Kerim csak félti Fatmagült és itt nem is a féltékenység volt a fõ motiváló erõ. De amúgy általában féltékeny Mustafára, még a nevét se akarja hallani. Jogos volt a felháborodása, mikor végül kiderült, hogy tényleg történt vmi és Fatmagül eltitkolta.

Amúgy meg én se gondolnám, hogy megütné Fatmagült dühében.
9/10
kaboca12 2017 máj. 16. - 21:17:12 9/10
(1005/1535)
De egyébként a te oldaladról nézve is van igazság bõven. Azzal van a bajom, hogy mindig olyan szigorú vagy Kerimmel, pedig egyértelmû, hogy Fatmagül javát akarja.
9/10
kaboca12 2017 máj. 16. - 21:14:18 9/10
(1004/1535)
Na, most már beszéljük bele azt is, hogy esetleg kezet is emelhet Fatmagülre!! :D Agyrém!!!!!!! Pont, hogy inkább a széket rugdossa, minthogy bántsa! Érdekes, hogy mikor meg kell védeni Fatmagült, az olyan természetes mindenkinek, hiszen Kerim végül is bûnös, neki élete végéig így kell élnie..... a jó tetteirõl alig esik szó, csak mikor valamiért õ is kiakad.
Másrészrõl abban egyetértünk, hogy én sem tolerálom az ilyen fajta kifakadást, de azért mikor már ötvenegyedjére is megkérdezek valamit és szemmel láthatóan hazudnak, akkor azért joggal akadhatok ki. Csak hát ugye mindig szegény Fatmagül kis lelke a lényeg. Nem baj, hogy most õ vette hülyére a férjét.. Mondjuk igazából õt is teljesen megértem, hiszen ezzel védeni akarta Kerimet egy esetleges hülyeségtõl. Csak az a baj, hogy a mérleg nyelve általad mindig szegény kicsi Fatmagül felé billen.
5/10
napraforgó 2017 máj. 16. - 20:53:08 5/10
(1003/1535)
Mondanám, hogy két bolond egy pár, akkor jól összeillenek.
De - ha Kerim idegrohamot kap Musztafa nevének említésétõl is, akkor ordibáljon kicsit, azt még tudnám tolerálni valahogy, de ne verje szét az éttermük berendezését. Szívem szerint nyakon öntöttem volna egy vödör hideg vízzel, hogy lehiggadjon kicsit.
Az lehet, hogy Musztafa nem százas, hogy hidegvérrel megölné Kerimet, de Kerim féktelen viselkedése sem kelt bennem bizalmat. Csak néztem, hogy megijesztette Fatmagült, a lány a fejét fogta és rémülten várta, hogy vége legyen. Egy kicsit sem lehetetlen, hogy Kerim egy ilyen idegrohamában akár kezet is emel rá. Félelmetes volt csak nézni is. És teszek a szép nagy lelkére, nekem egy férfi ne tomboljon, mint a hurrikán.
9/10
kaboca12 2017 máj. 16. - 20:41:47 9/10
(1002/1535)
Kerim részérõl nem csak szimpla féltékenységrõl van szó!! Nem látjátok, hogy Musztafa beteg? Veszélyes a hapi! Olyan hidegvérrel csinál dolgokat, hogy félelmetes. És ezt Kerim teljesen tisztán látja!
9/10
kaboca12 2017 máj. 16. - 20:39:54 9/10
(1001/1535)
De igen, teljesen normális a pali! Csak 1 éve nem szól másról az élete, csak arról a szennyrõl, amibe belekeveredett. Arról nem beszélve, hogy nem a féltékenység miatt rúgta föl a székeket, hanem beteg a gondolattól, hogy Musztafa akár bánthatja is Fatmagült, mint ahogy már akkor sem sok választotta el tõle, mikor meglõtte Kerimet. Még szerencse, hogy csak súrolta a golyó és nem lett komolyabb baja. Attól van ki idegileg, hogy Fatmagül még mindig kvázi rózsaszín szemüvegen keresztül látja Musztafát és az Istenért be nem ismerné, hogy az a pali veszélyes. Szóval pont Kerim normális, õ lát tisztán ebben a helyzetben. És ha már itt tartunk, akkor Fatmagül õszinteséget vár el Kerimtõl, kiüvöltötte a tüdejét akkor, mikor Kerim Vurállal találkozott (meg sem hallgatta, hogy miért) mondván, hogy hazudik neki, titkolózik elõtte. Erre õ most mit csinál? Teljesen ugyanazt és amellett még hülyének is nézi Kerimet. Pedig a srác már nem elõször bizonyította, hogy megbízhat benne. Továbbá pont erre is korlátozódhatott a kirohanása, hogy vagy tízszer szemtõl szembe megkérdezte Fatmagült, hogy történt valami? Õ meg a szemébe nézve vagy tízszer tagadott. Száz szónak is egy a vége, aki képes arra, hogy meglõjön, annak a neve hallatán is idegrohamot kapnék. Ha már a realitás talaján akarunk maradni.
andrealovasz 2017 máj. 16. - 20:29:10
(1000/1535)
Ja és igen Münir ma tényleg elég undorító volt Asunál, ennyire mélyre süllyedni... nem is emlékeztem erre a részre, nekem is újdonság volt.

Hát igen Kerim nagyon heves, féltékeny állítólag a török férfiak ilyenek. Mikor elõször láttam ezt a részt nekem, mint magyar nõnek sok volt Kerim viselkedése, meg amit az étterem megnyitón csinàlt miutàn megjött "Mustafa" csokra. De náluk ez a normális, bár Fatmagül is vágta a pofákat meg csúnyán nézett Kerimre, neki is sok volt a felhajtás.
andrealovasz 2017 máj. 16. - 20:22:13
(999/1535)
Igen, majd Mukkades kihallgatja Salih telefonbeszélgetését Münirrel és rájön, hogy csõbe húzták. Salih persze, hogy nem gondolta komolyan Mukkades-el, csak azért van vele, hogy távol tartsa õt a tárgyalástól. Mukkades fontos tanú és ha õ nem megy el tanúskodni mert épp rosszban van a családjával és épp a régi nagy szerelmével múlatja az idõt aki igyekszik majd elterelni a figyelmét a tárgyalásról, az Yasaranéknak jó lesz. Münir ezért cserébe pénzt ad ès megrendeléseket szerez, csupán üzlet, szó sincs itt újrakezdésrõl, Mukkadest behúzták a csõbe. De majd rá fog jönni és megpróbál majd odaérni a tárgyalásra, hogy tanúskodhasson.
5/10
napraforgó 2017 máj. 16. - 18:48:31 5/10
(998/1535)
A Münírrel kötött üzlete miatt? Amúgy Salih nemigen gondolta komolyan most sem, hogy együtt élnek majd. Kíváncsi vagyok, hogy kúszik majd vissza a nõ Rahmihoz.
De Münír most pórul járt, azt hitte, hogy cicázhat Ászuval.
Kerim meg csodálkozik, hogy Fatmagül nem számol be neki Musztafáról? Hisz csak a neve említésére szétdobálta az egész éttermet. Nem normális az a pali sem.
andrealovasz 2017 máj. 16. - 17:55:26
(997/1535)
Nem a terhességre gondol, hanem hogy majd kiderül Mukkades számára is, hogy miért van vele Salih és otthagyja õt.
5/10
napraforgó 2017 máj. 16. - 16:18:04 5/10
(996/1535)
Ha Mukaddes terhességére gondolsz, az már kiderült. De Salih azt mondta, el kell vetetnie, mert õ nem neveli fel más kölkét.