10/10
bezsuzska 2017 máj. 20. - 16:45:49 10/10
(1055/1535)
Musztafa majd csak a hétfõi tévés részben nem hazudik a bíróságon. Tegnap még csak Asuval beszélgetett.
5/10
napraforgó 2017 máj. 20. - 16:23:08 5/10
(1054/1535)
Köszi, de ki tudom várni a jövõ hetet. Ha elõre tudom, akkor már nem olyan érdekes.
Kár, hogy a tárgyalásból csak keveset lehetett látni és el is napolták novemberre. És még csak épphogy elkezdõdött a nyár... Gondolom, novemberig rengeteg dolog történik majd. Addig Mukaddes is elõkerül, Ászu is meggondolhatja magát. A Yasaranok hírnevének meg nem tesz jót a puszta gyanú sem. Ha meg elítélik a fiúkat, akor végképp elveszítik a hitelüket.
khajni87 2017 máj. 20. - 15:16:41
(1053/1535)
Írd le mi érdekel a következõ eseményekbõl és leírom ígérem, amúgy ha ez volt a tárgyalásos rész akkor jóóóóóó nagy meglepetések fognak érni , sok minden fog történni még a tv-s verzióban is a jövõ héten........
5/10
napraforgó 2017 máj. 20. - 06:54:43 5/10
(1052/1535)
Meglepõdtem, hogy Musztafa nem hazudozott a bíróság elõtt, szemben Ászuval, aki elég megvetõen beszélgetett Musztafával, közben meg saját maga is elárulta Fatmagült. Sajnos nem mutatták a tárgyalás menetét szóról-szóra, így nem tudjuk, végül is ki mit mondott. Erdogán vallomását pl. egyáltalán nem is mutatták. Egyszerûen nem értem, hogy Fatmagült, mint sértettet miért nem hallgatták meg, õ miért nem mondhatta el, hogy mi is történt vele. A Bíróság sem olvasta fel a vallomását, illetve a vádat a vádlottak ellen, így nagyon egyoldalúan végzõdött a dolog. Az is igaz, hogy nem mondták ki, hogy nem bûnösök, de mindenki úgy ünnepelt a Yasaran klánból, mintha felmentették volna a csirkefogókat. Fura, hogy végül is Perihán, akit eleinte úgy megrázott az eset, most úgy hazudott, mint a vízfolyás.... Meltem meg, hja, Amerikából kár sírdogálni, hisz õ is elmenekült a vallomástétel elõl.
Kerim még egész jól tartotta magát a tárgylás alatt, de utána elautózott és ki tudja hová ment, Musztafát akarja-e vegzálni (bár erre most nincs is oka, hisz Musztafa nem vallott ellenük), vagy inkább Vurált és a többieket? Szerintem õ arra számított, hogy Vurál megmondja az igazat, és talán felelõsségre akarja vonni.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 12:08:31 5/10
(1051/1535)
Ez aranyos. Várd ki a végét a fiadnál is el fog múlni a kamaszkor. Csak türelem. És azt mondanám, hogy ha lehet, ne a negatív dolgokkal revolverezd (megváltoztatom a jelszót, vagy nem lesz ez, meg az), hanem próbálj pozitív dolgokkal operálni. HA megcsinálod ezt-azt, akkor sütök neked pogácsát, vagy megcsinálom a kedvenc kajádat, stb, stb. Ezt egy anyuka mindig tudja... A pasiknál ez mindig jobban mûködik. Még a kamasz pasiknál is.... Próbáld ki, szerintem mûködni fog!
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 12:01:27 5/10
(1050/1535)
Azt kell mondjam, a lányok mindig mások, mint a fiúk. Empatikusak, lehet velük beszélni. A húgomnak 2 lánya van, neki mindig könnybb dolga volt, mint nekem a két fiammal...
De amúgy örülhetsz, hogy ilyen rendes gyerkeid vannak.
kisbalaton 2017 máj. 19. - 11:46:25
(1049/1535)
Régen volt,még akkor,amikor nem volt telefon,sem autó.Most már egyfajta "kegyelmi"helyzetben vagyok,és "bezsebelem"azoknak az éveknek a hozadékát.Mert,amikor felhív a 4 lány közül valamelyik,és megkérdezi,hogy "...anyu,mi a kívánságod,mire vágysz..",-bizony jólesik.Ilyenkor szoktam mondani,hogy megérte!!
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 11:40:49 5/10
(1048/1535)
Neked is mondom, bartelezz! Ha tudod, hogy a fiad mit szeret, pl. nincs saját számítógépe, akkor az el lehet tiltani. Ha a kaja a mindene (mert a kamaszoknak általában az), akkor nem lesz olyasmi, amit szeret. Na de ha... jól viselkedik, akkor megfõzöd a kedvencét, akkor fél napig számítógépezhet, stb, stb.... De mindig csak úgy hogy ha te.. akkor én is ... Mert ez máshogy nem fog menni, ami a kicsi fiú agyáig is eljut.... Jahaj, mert csak úgy, anyu kedvéért nem csinálnak meg semmit. Ezt hidd el nekem, van pár év fórom.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 11:29:51 5/10
(1047/1535)
Ajj, én arra már rég rájöttem, hogy a férfiakkal "bartelezni" kell,illetve lehet. Ha te levágod a füvet a kertben, akkor én ... mondjuk csinálok egy jó kis rántottát neked. Vagy valami hasonló... Amt õ szeretne... Egyszóval hölgyeim bartelezni, bartelezni.... A férfiak így vannak megalkotva. Csinál valamit akkor vár is valamit érte. Cak úgy magától... a semmiért, hát azt nem..., azt nem.
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 11:23:45 5/10
(1046/1535)
Huhh, 4 gyerek az azért nem semmi! Nekem csak 2 fiam van és azért néha volt fenyegetés, néha meg egy pofon, de inkább, mikor csak kisebbek voltak. Az egyik gyermek, (a nagyobbik) a kicsike 36 éves, most is otthon lakik, és néha bizony még most is beígérem neki a taslit, ha muszáj, de persze sohase váltom be... ( ez fõleg pl. olyankor történk meg, ha szólok, hogy le kell vági a füvet... és nincs rá vevõ...) Azért már egy jóideje lehet velük "beszélni" és hallgatnak az anyjukra. Mondjuk, nem kapnak vacsit, ha....Ez nagyon is inspiráló ok.... A lényeg, hogy valahogy megértsük egymást.
10/10
bezsuzska 2017 máj. 19. - 10:56:07 10/10
(1045/1535)
Hát annak a szülõnek úgy kell. Ez róla mond el nagyon sok mindent, hiszen õ nevelte így. Az én, lassan 31 éves fiamnak ilyen még soha nem fordult meg a fejében (vagy igen?) . Pedig voltak problémáink kiskamasz korától, és nem tagadom, hogy elcsattant tasli is. Bár egy kezemen meg tudom számolni hányszor.
kisbalaton 2017 máj. 19. - 10:41:04
(1044/1535)
Élvezettel olvasom a gyereknevelésrõl szóló mondataitokat.Azt hiszem,mindenkinek hasonlóak (voltak vagy lesznek)a problémái.De azért anyának lenni gyönyörû,és a nagy család is szép.Csak amíg eljut az ember addig,hogy este 6-kor hazaérve -karján 3 cekkerrel-próbálja a lehetõ legrövidebb idõn belül megtölteni a nagy fazekakat,miközben ott toporog 4 gyerek,hogy anyu mikor lesz vacsora,-az azért nagyon fárasztó.Hát persze,hogy kiabál az ember,és oda is csap néha.Bár,most hallottam,hogy valakit azzal fenyegetett a 12 éves gyereke egy pofon után,hogy "följelentelek".
5/10
napraforgó 2017 máj. 19. - 09:31:05 5/10
(1043/1535)
Írd le akár offban, akár privát üzenetben. Nekem tetszenek a hzzászólásaid, te azért úgy elég reálisan látod az életet...
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 09:20:20 5/10
(1042/1535)
Ja, ja értem én.
Nekem volt egy nõstény cicám, aki nem volt ivartalanítva ezért, évente kétszer lefialt. Hol 4, hol 6 kölyköt. Nagyon nehéz volt a kicsiket örökbe adni, a meghirdetett ingyenesen elvihetõ lehetõség mellett is... De tanultam is a nõstény anyamacskától, mert õ bizony megpofozta a kölykeit, ha olyasmit csináltak, amit nem volt szabad, vagy amit nem akart, hogy csináljanak. Zseniális volt, ahogy láttam, hogy a pihenõ anyamacskát a kicsik megközelíteték, és mindenféle módon zaklatták. Az anya egyszer-kétszer megbillentette a farkát, aztán hirtelen odakapott és megpofozta a tiszteletlen kicsit. Csak úgy egyet jobbról, egyet balról... És hidd el, az a kicsi macsi soha többet nem csinálta azt! Szóval van a "verésnek" is hatása... Persze fájdalmat okozni nem szabad, de azért mégis....
A lényeg a lényeg, a gyereket megütni azért nem megbocsáthatatlan bûn, ha nem úgy teszed, hogy komoly kárt okozol benne. Ha nevelési cézlatból és csak kicsit ütsz a popsijára, az szerintem elfogadható, (és persze soha nem is lesz bizonyítható...)

Ja, persze, én sem értek egyet általában a gyerekveréssel kapcsolatos veréssel, és pláne a nagyobb, 10 éven túli gyerekek megütésével, de azért azt látni kell, hogy 1-2-3-4 éves gyerekeknél semmit sem ér a rábeszélés...., ott néha muszáj a fizikai erõszak.
Persze, lehet velem vitatkozni, ha valaki a másfél éves gyerekének képes azt megmagyarázni, hogy mi mikor veszélyes, no nát az elõtt megemelem a kalapom...
khajni87 2017 máj. 19. - 08:48:55
(1041/1535)
Van rengeteg leirnivaló de az spoiler lenne.........
khajni87 2017 máj. 19. - 08:47:29
(1040/1535)
Ráhát.......bár amíg az én kötélidegeim kibírnak 3 órát és 6000 rászólást addig az apukája már ennek a felénél nyakon csípi , õ kevésbé bírja cérnával.......
khajni87 2017 máj. 19. - 08:42:20
(1039/1535)
Nálam is repült már a kezére ütés amikor sokadszorra verte le a szemüvegemet akkor kapott rá , azóta nem csinálja......értelemszerûen nem rommá püfölöm a kölköm , de ha olyat tesz akkor bizony kapni fog érte ha végképp semmibõl nem ért......
5/10
napraforgó 2017 máj. 19. - 08:26:33 5/10
(1038/1535)
Na de hölgyeim, Meltemrõl és Mukaddesrõl senkinek nincs véleménye?????
Mindenki csak Kerimet és Fatmagült vesézi??? Hagyjuk már õket kicsit, azért vannak más szereplõk is. Ott vannak a Yasaranok, ott vannak Vural szülei. Ászu és Musztafa is. És pláne ott van Nine mama és Kadír bimbózó románca is. Mukaddes lehetetlen helyzete, hisz nem maradhat úgy egy férfival, hogy mástól vár gyereket.... Gondolom õ igen hamar meg fog jelenni Rahmi ajtajánál, aki talán vissza is fogadja majd a közös gyerekük miatt....
Ezekrõl nincs vélemény? Vagy már mindenki látta, hogy mi lesz és azért nem is szól hozzá.... Oké, ezt még el is tudom fogadni...
5/10
offtopic
napraforgó 2017 máj. 19. - 08:10:57 5/10
(1037/1535)
OFF
Ez tetszik. :D:D:D
Szóval vannak más anyukák is, akik igyekeznek a káosszal megbirkózni, pláne ha anyagilag nem is vannak könnyû helyzetben... Én már ezen túl vagyok, úgy minimum 30-35 évvel, de tetszik a fiatalabbak harca a gyerekekkel...
5/10
napraforgó 2017 máj. 19. - 06:27:16 5/10
(1036/1535)
Off
Ja, és hogy kiegészítsem, a kiságy alvásra való és CSAk alvásra, nem tartózkodásra. Hát ne csodálkozz, hogy a gyereked felébredvén már nem akar ott lenni.
Amúgy az én fiam még nem volt kétéves, amikor már kimászott a kiságyából (lábbal elõre), éjjel kettõkor átjött a hálószobánkba és bebújt mellém az ágyba, úgy, hogy még igazából föl se ébredtem rá. Csak reggel láttam, hogy a gyerek melettem fekszik, szépen bevackolva magát az ölembe.