5/10
napraforgó 2017 ápr. 11. - 12:29:48 5/10
(795/1535)
:D
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 11. - 12:19:07
(794/1535)
dehogy.
én is cuki vagyok.
Szeretnek.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 11. - 12:08:12 5/10
(793/1535)
Jujj!
Egy kiscica, vagy egy kölyökkutya az cuki. Egy kisgyerek is, kb. 3 éves koráig. Azon felül már ciki a cuki. Brrr.
hanguktaekwondoo 2017 ápr. 11. - 10:55:55
(792/1535)
wáuw
ezt most azért írtad, hogy cuki legyél
vagy komolyan is gondolod ;-)?
andrealovasz 2017 ápr. 11. - 10:22:11
(791/1535)
Hát igen nyílván a kritikáidon akad fenn mindenki, arról senki sem fog vitatkozni amiben mind egyetértünk. Máshogy gondolkodsz és nézed a sorozatot mint az átlag de úgy gondolom ez nem baj, nem vagyunk egyformák és itt mindenki leírhatja szabadon a véleményét. Kell ilyen "ellen" vélemény is, más különben ellaposodna fórum, nem lenne min gondolkodni, érvelni, kommentelni.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 11. - 10:02:34 5/10
(790/1535)
Hát persze, a véleményem változhat idõvel, akármilyen irányba. A forgatókönyvíróval nem vitatkozom, csak néha felhívom a figyemet arra, hogy kevéssé hihetõ, amiket összeírt.
Amúgy nem írom le minden rész után, hogy nem tetszett, elég sok mindennel egyetértek, és én ezeket is leírtam. De valahogy mindenki azon az egy-két momentumon akad fenn, amiket megkritizálok. Jobb szeretném persze, ha érdemben cáfolnátok meg és nem úgy globálisan, hogy akkor minek nézed.
Igen, Fatmagül tanulgat otthon, gondolom az általános iskolai tananyagot ismétli át, ha esti gimnáziumba akar járni.

"Ha én vmi olyat látok egy sorozatban ami szerintem kicsit túlzás vagy nem élet szerû elintézem annyival hogy ez már a mese habbal része és ennyi." - mondod és lehet, hogy így is van. Lehet, hogy én hamarabb észreveszem a mesét, meg a habot, nem mindenkinek egyforma az ízlése.

Az meg, hogy Fatmagül pont akkor kezd el gondolkodni a saját életén és a Kerimhez való viszonyán, amikor a bátyja is gondban van, nem lehetetlen, csak õszintén szólva kevéssé valószínû. Ennyire nem szokták megosztani magukat az emberek, még a nagyon mûveltek, képzettek sem, de egy egyszerû lány biztos nem. És nem, biztos nem nézem le az egyszerû embereket, ezt már eleve elutasítom, csak egyszerre egy probléma is pont elég, nem hiszem, hogy pont most jön rá a "megváltoztatom az életem" életérzés. Fatmagül helyében én biztos félretenném pár napra ezt a dolgot, nagyon ráérne még válaszolni Kerim kéretlen vallomására.
És igen, baromira tudom, hogy úgysem változtathatok a forgatókönyvön. És igen, egyetlen percre sem felejtem el, hogy ez csak egy kitalált történet, csak hát attól még nem muszáj hihetetlennek lennie.
andrealovasz 2017 ápr. 11. - 09:40:21
(789/1535)
Hu hát úgy érzem nem vagyunk egy véleményen, sajnálom, de nem szeretnélek meggyõzni semmirõl, gondolj amit szeretnél a sorozatról de remélem miután végig nézted a sorozatot majd pozitiv irányban változni fog a véleményed. Annyit azért hozzá tennék hogy úgy érzem mintha a forgatókönyvíróval akarnál vitatkozni, ami érdekes, hiszen változtatni nem tudsz rajta, de ha ezt szeretnéd persze nyugodtan a te dolgod. Nem rosszból mondtam hogy ha nem tetszik ne nézd, én csak magamból indultam ki ha egy sorozatban vmi nem tetszik, szereplõ, cselekmény akkor nem nézem tovább, mert nem fog meg, nem érdekel. Csak azért nem nézném tovább hogy minden rész után leirjam hogy nem tetszett, nem értek egyet, nem logikus, nem valóság szerû stb. Az emerek azért néznek ilyen sorozatokat mert tetszik nekik, teljes mértékben tudnak azonosulni a szereplõkkel, örömet okoz nekik.

Azt megcáfolnám hogy nincs egy könyv sem a házban, hiszen láthattuk hogy Fatmagül elkezdett otthon tanulni és gondolom mindenféle tantárgyat tanul otthon, bár nem tudom milyen oktatási rendszer alapján megy ott ez. És azt is tudjuk hogy járt már elötte iskolában de még mindig nem értem hogy miért nem nézed ki azt a tegnapi vallomást Fatmagülbõl? Az egyszerû általánost végzett emberek szerinted nem tudják kifejezni az érzéseiket? Ha meg nagyon boncolgatod a témát mondhatjuk rá hogy a forgatókönyíró jól a szájába adta a szavakat. Egy sorozatnál tudni kell elvonatkoztatni a valóságtól, hiszen végülis ez csak egy kitalált történet némi valóság alappal. Ha én vmi olyat látok egy sorozatban ami szerintem kicsit túlzás vagy nem élet szerû elintézem annyival hogy ez már a mese habbal része és ennyi.

Az hogy Fatmagül aggódik a bátyja miatt nem kizáró ok hogy mellette még a saját életén is gondolkodjon, hiszen míg a család elment Mukkades-ért történt közben egy szerelmi vallomás, amin õ elkezdett gondolkodni, vmit elindított benne. És miért ne futhatna a cselekmény több szálon, végülis ez egy sorozat :)
kisbalaton 2017 ápr. 11. - 09:27:17
(788/1535)
Egyetértek. Valahol olvastam,hogy nemcsak anyaggyûjtést folytattak a forgatókönyvírók,hanem a Fatmagült játszó színésznõ a szerep megformálása elõtt komoly konzultációkat folytatott pszichológussal és pszichiáterrel is. Az meg,hogy valaki beleszeret az erõszakolójába (pláne,hogy nem is erõszakolt),abszolut hihetõ.Egyszer már írtam itt korábban,most újra leírom,hogy nézzetek utána a Stockholm-szindrómának !Napraforgóról azt gondolom,hogy tán valamiféle burokban él,merthogy neki ez a történet nem életszerû.Pedig a legnagyobb drámákat az élet írja,mégpedig olyan kacifántosakat,hogy csuda!Szerintem mindenkinek van a tarsolyában egy olyan hihetetlen történet,ami a körülötte élõkkel történt meg!
5/10
napraforgó 2017 ápr. 11. - 08:44:57 5/10
(787/1535)
Köszi a jó tanácsot, mármint ne nézzem, ha nem tetszik, de sajna nem fogom megfogadni.
Egyébként nincs semmi bajom Kerimmel, nem tudom, honnan veszed, hogy nekem nem tetszik? Az, hogy nem értek egyet minden cselekedetével, az igaz. De ez nem a szereplõ hibája, hanem a forgatókönyvíróé, aki néhol meglehetõsen különös és hihetelen dolgokat írt bele. És igen, lehet baromira inteligens egy 8 általánost végzett lány is, persze, habár a háztartásukban nem láttam egyetlen könyvet sem. Ha valaki nem tanult és nem is olvas, sokat, és rendszeresen, biztos nincs olyan szókincse és nem tudja magát olyannyira szabatosan kifejezni, mint a tegnapi részben Fatmagül a nagy sírások elõtt, mellett, között. Na igen, persze, baromira szép volt, meg jó volt, meg megható, csak épp egy hangot sem tudtam belõle komolyan venni.
És hidd el, ha valakinek a testvérével - akit nagyon szeret és nagyon aggódik miatta - olyan gondok vannak, mint itt és most Rahmival, akkor biztos nem Kerim lelkivilágával foglalkozik, sõt, még a sajátjával sem.
És igen tudom, hogy a forgatókönyvírók azt írták meg, hogy Kerim és Fatmagül baromira bele fognak szeretni egymásba és hú de jó lesz minden, de kérlek had mondjam már azt, hogy én meg hú de nem hiszem el.
És ettõl még persze nézni fogom, sõt mi több, talán még kritizálni is. Mert valahogy nem szeretem, ha hülyeségeket akarnak lenyomni a torkomon. Mert nekem nem elég egy jósvádájú férfi fõszereplõ, meg egy csinos lány, akiket a végére összeboronálnak, azért ettõl függetlenül szeretem, ha a történet is hihetõ és ÉRTELMES!
kutyásdetti 2017 ápr. 11. - 08:22:47
(786/1535)
Te egy dokumentum-film hitelességét várod el ettõl a sorozattól. A forgatókönyv írója nyilván folytatott anyaggyûjtést. Biztosan bõven volt mibõl meríteni+ az írói fantázia.
Ha valaki egyszerû családból származik, egyszerû körülmények között él, még nem feltétlenül közönséges.
l
andrealovasz 2017 ápr. 11. - 07:52:15
(785/1535)
Szerintem az erõszak óta vannak Fatmagülben kimondatlan érzések, gondolatok, ez természetes. Nem beszél az esetrõl mivel próbálja magában elfolytani, felejteni. De Kerim vallomása és Nine Mama ösztönzése hogy ha nem is beszél senkivel ezekrõl legalább írja le, elindított benne vmit. Az látszott hogy lassan bizonytalanul ment át Kerimhez, mint aki gondolkodik menjen-e vagy sem. Szerintem abszolut hihetõ hogy átment hozzá, végülis õ tette a szerelmi vallomást, Fatmagül meg most "válaszolt" rá mit érez, mit gondol.
Miért gondolod azt hogy egyszerû általános iskolát végzett lány nem tudja elmondani a gondolatait, érzéseit??? Miért kell ahhoz diploma, nem értem? A másik meg ha ennyire nem tudod elfogadni a sorozatban történteket, pontosabban azt hogy Kerim és Fatmagül lassan közelednek egymáshoz, akkor miért nézed? Ne haragudj nem akarlak megbántani, de nekem az írásodból némi ellenszenv jön át. Olvastam a korábbi hozzászólásaidat amibõl Kerim ellenes hangulat áradt és meg tudlak érteni téged is. A valóságban biztos kevés esélye lenne egy ilyen házasságnak, kicsit abszurd hogy az áldozat beleszeret a "támadójába", de az élet néha furcságokat is tartogat és akár ilyen is elõfordulhatna. De ez egy sorozat és a forgatókönyv író happy end-el írta meg a történetet, Kerim tisztázza majd magát a bíróság elõtt, igaz nem tettt erõszakot de nem is védte meg Fatmagült és egész sorozat alatt ismételgetni fogja ezt és nem tud magának megbocsájtani. Fatmagül lassan megismeri majd Kerimet, és elfogadja õt. Szép lassan közelítenek majd egymás felé. Azt mondanám hogy ahhoz hogy megváltozzon a véleményed, pontosabban mielõtt végleg ítéletet mondasz Kerim fölött nézd végig a sorozatot, mert õ egy fõszereplõ és a sorozat végéig még igen sok dolog fog történni ami esetleg pozitiv írányba terelheti a véleményedet róla. A másik dolog pedig hogy itt a másik fõszereplõnek Fatmagülnek kell eldöntenie hogy mit kezd Kerimmel úgy általában, elutasítja továbbra is a közelségét vagy lassan elfogadja és nem neked. Ha neked nem tetszik a sorozat alakulása, nem értesz vele egyet akkor nem kötelezõ nézni. Remélem nem bántottalak meg, szép napot!
5/10
napraforgó 2017 ápr. 11. - 04:24:44 5/10
(784/1535)
Én azért kicsit elgondolkodtam Fatmagül vallomásán.
Elõször is teljesen szokatlan volt és nem is igen hiszem el, hogy õ maga ment át Kerimhez beszélgetni. Nekem ez sehogyse logikus, ahhoz képest, hogy azt mondja, nem tudlak leválasztani arról az éjszakáról. Meg azt, hogy te alig emlékszel arra az éjszakára, én meg nem tudom elfelejteni....
Ezt követõen a lány olyan, de olyan szabatosan, olyan szépen, épp csak nem orvosi nyelven, de megfogalmazta, hogy mit szeretne, hogy szeretné.
Tudom, hogy nem buta, sõt, de azért egy csak elemi iskolát végzett lány ennyire tuti nem beszél szabatosan, szépen, mintha csak egyetemi végzettsége lenne! nem, nem, ez így sehogyse hihetõ. Az rendben van, hogy Nine mama biztatja, orvoshoz kell menniük, neki orvosi segítség kell, de hogy Fatmagül ezt a dolgot így hirtelen megfogalmazta, ráadásul pont akkor, amikor a bátyja krízishelyzetben volt, amikor a sógornõt, meg a gyereket keresték, kergették... Hát én sehogyse hiszem, hogy a lányban ezek a gondolatok pont ott és pont akkor fogalmazódtak meg. Nem, ez nekem sehogyse hihetõ. Nem életszerû. Ha valakinek tele a feje a bátyja bajaival biztos nem tud a saját problámáival ilyen szinten (!) foglalkozni.
Na, szóval nekem ez a jelenet nemhogy nem volt szép, hanem egyáltalán nem volt hihetõ, akármennyit rinyált is hozzá Fatmagül.
10/10
baba24 2017 ápr. 10. - 21:54:23 10/10
(783/1535)
Nekem a mai rész az egyik nagy kedvencem!Itt végre Fatmagül el mondta az értéseit,és el mondta hogy szeretne valakiben bízni aki nem hagyja el félúton!Szerintem akkora szerencséje a Fatmagülnek a Nine mama mert õ tényleg segíteni szeretne neki!Azt gondolom ez volt az elsõ nagy lépés Fatmagül gyógyulásában is!És talán most már kicsit könnyebben tud majd a Kerim felé is nyitni!
5/10
napraforgó 2017 ápr. 08. - 04:48:47 5/10
(782/1535)
Mukaddes mostani ügye valóban közelebb hozta Kerimet és Fatmagült, együtt mentek keresni a nõt, együtt vígasztalták Rahmit, már beszélgetnek egymással, igaz, még nem magukról, hanem a "családot" érintõ problémákról. Éppen ezért tartottam korainak, hogy Kerim most "letámadta" a nõt a szerelmi vallomásával. Hát ez nagy baklövés volt részérõl. Egy lelkisérült nõre, aki még csak most kezd kilábalni a bajából, amikor újabb lelki terhelés érte a bátyja miatt, rápakolja a saját érzéseit, na, szóval elég ügyetlen.

Azzal nem értek egyet, hogy Mukaddes rosszat akart volna Fatmagülnek, mikor a Yasaranokat rá akarta venni, hogy valaki vegye feleségül Fatmagült - és pont Kerim lett a kiválasztott. Mi nem tudtuk még akkor, de biztos a személyes példája motiválta. A lányt megrontották, talán teherbe is ejtették, kiközösített lesz, megvetik majd, stb., akkor még mindig védelem számára egy férj, egy akármilyen férj, nem marad egyedül. Még azon az áron is, hogy eltagadják az erõszakot és inkább bevállalják a másik udvarlót a võlegény háta mögött.

Most már érthetõ az is, hogy miért óvta annyira Fatmagült attól is, hogy esküvõ elõtt lefeküdjön Musztafával, mert akkor nem veszi már el. Õ pont így járt, ettõl akarta megóvni, ez szerintem nem gonoszság, vagy rosszat akarás volt, sõt. Mukaddesnek a Rahmival kötött házassággal a nyakába szakadt egy gyereklány, meg a gyermeteg lelkû férj, õ vitte a hátán a megélhetésüket biztosító tejüzemet, vagyis nem lett könnyû élete a házassággal. De legalább a becsületét nem vesztette el és a megélhetése biztosítva volt.

Ezzel együtt Mukaddes nem hazudtolta meg magát és a természetét, õ anyagi biztonságot is akart a házasság nyújtotta "erkölcsi védelem" mellé és ehhez persze rendesen megzsarolta Yasaranékat.
kisbalaton 2017 ápr. 07. - 21:40:40
(781/1535)
Igaz,Mukaddes egy dög.De nézzük más szemszögbõl a dolgokat.Ez a nõ tudtán és (rossz)akaratán kívül mégiscsak elõidézõje egy (majdani)boldog házasságnak.A mostani "rosszalkodása"pl nagyot lendített Fatmagül és Kerim kapcsolatán (Közösen voltak tanúi Mukaddes telefonálásának,együtt mentek keresni stb.stb)Sõt már a legelején,az erõszak után Mukaddes kereste fel a Yasaranokat a gyûrûvel,és azzal az ötlettel,hogy Fatmagült adják férjhez Kerimhez.Rosszat akart Fatmagülnek,amibõl aztán (ha lassan is),egy jó dolog fog kisülni.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 07. - 19:45:26 5/10
(780/1535)
Leman a nõ neve. Az L és az M felcserélõdött és nekem rossz név ugrott be.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 07. - 19:13:58 5/10
(779/1535)
Azért Mukaddes mégis csak egy dög, ahogy kifosztotta a férjét és a sógornõjét, minden pénzüket magával vitte.
Anno a sajtüzem Rahmié volt, vagy közösen örökölték Fatmagüllel. Ahogy Rahmi mondta, a házasságuk után Mukaddes sokat dolgozott ott és felvirágoztatta, de ettõl még nem lett az övé. A házukat - nyilván az is Rahmi és Fatma öröksége volt, szintén Mukk adta el és tette a pénzt a saját nevére nyitott bankszámlára. Aztán meg lelépett vele és abból akart házat venni magának. Azt nem tudom, hogy mit gondolt, hogy Szálih elválik miatta, vagy majd csak úgy látogatja és anyagilag támogatja, gondolom, ez már nem derül ki. De otthagyta volna a testvéreket egy fillér nélkül, lelkifurdalás nélkül.
5/10
napraforgó 2017 ápr. 07. - 19:06:23 5/10
(778/1535)
Jajj, bocs, keverem a neveket, persze, hogy nem Meltem, csak nem jutott eszembe Vural anyjának a neve. Az is valami M betûs...
kisbalaton 2017 ápr. 07. - 18:20:06
(777/1535)
Próbálom megérteni Mukaddest,amiért ezt tette.Merthogy nem szerelembõl ment feleségül Rahmihoz,hanem,hogy megmeneküljön a szégyentõl és kilátástalanságtól,-ezt tudjuk.Szálihba viszont szerelmes volt valaha,és a szerelem emléke még él benne,vagy talán a szerelem morzsái motoszkálnak a lelkében. Mert azért valljuk be,hogy Rahmi bármennyire is szimpatikus,jószándékú ember,-azért mégiscsak egy gyenge és együgyü férfi.Az már más kérdés,hogy Mukaddes igen rossz lóra tett Szahlival.
khajni87 2017 ápr. 07. - 18:12:10
(776/1535)
azt tudom......csak hirtelen nem tudtam az új infót hova tenni hogy még Meltemet is elkapta...............bár így is úgy is szemét ahogy van ez az emberszerûség.......