8/10
Sadenal 2012 okt. 04. - 00:59:06 8/10
(79/199)
Valami kibas*ott durván felbas*ott ez a film. A sok elbas*ott szülõt meg a gyerekeiket is kilõttem volna az ûrbe, hogy ne itt rombolják a bolygót. A vége valami különösen dühített. :O Meg a gyerekek. De fõleg az a bandavezér. Ha õt kiiktatták volna, akkor a többiekkel sem lett volna gond. Nem is tudom, hogy merték ezeket megcsinálni. És az egészben az a legdurvább, hogy mi van ha ilyen megtörténik, csak nem tudunk róla, mert a gonosz elvarrja a szálakat? :O

8/10
6/10
Rahar 2012 szept. 04. - 13:29:03 6/10 Előzmény 0rshee
(78/199)
A filmnek erõs érzelmi töltette van. Most néztem végig és igencsak magas az adrenalin szintem. A színészek hitelesek, a karakterek is rendben vannak. A képi megvalósítás igényes. Az alaptörténet és a cselekményvezetés viszont problémás. A film nehezen indul, az elsõ 20 perc egyszerûen unalmas, türelmetlenebb nézõk egyszerûen kikapcsolják, mert nem történik semmi. A cselekményvezetésben nagyon sok hiba van, pedig az ilyen típusú filmekben erre kifejezetten ügyelni kellene.
A filmben szerintem fellelhetõ hibák:
*** SPOILER ***
1. A parton tartózkodva keménykedõ tinédzserek hiteltelenek. Gyerekkoromban ha én tettem volna egy ribancos megjegyzést egy fiatal felnõtt férfi barátnõjére nagy valószínûséggel még mindig csengene a fülem a kapott pofonoktól. Most felnõttként nekem beugatott volna egy kis taknyos ököllel olyant kapna a kis szaros képébe, hogy erre az inkarnációra meglenne az élete egyik nagy leckéje.
2. Én biztos, hogy nem mennék be egy idegen házba, becsengetek, kiabálok és ha nincs reagálás, akkor elmegyek. Ezt az idióta magatartást már több filmben is láttam, szerintem teljesen hiteltelen.
3. Ellopják a fickó autóját és mit csinált? Én biztosan azonnal hívtam volna a rendõrséget, hogy minél elõbb megkezdõdjön a nyomozás. Eme szinte minden ember számára logikus lépést nem lehetett megtenni, miért is?
4. A hozzáírásom válasz 0rshee véleményére, mivel a következõ gondolatával nem értek egyet:
"Aki pedig azt írja, hogy megvert volna egy kutyáját sirató kis srácot, abban is pont annyi morális érzék van, mint a srácokban. Láthatóan a fickóban több volt, õ nem akart igazán bajt, voltak erkölcsei, és pont ezért sajnálja a csaj is, hogy nyakon szúrja a szõke srácot. Nem hibáztatom érte, hisz idegileg már elégé ki volt, de õ akkor sem gyilkos, és nem is akart az lenni, bármi is történt vele."
Engem megtámad egy ember, majd a haverja kést ránt elõ és használni is akarja, erre még az elsõ támadó kutyája is megtámad. Szerencsém van és a kutya kapja a szúrást, erre még én mentegetõzzek, hogy sajnálom és ezek után ne bántsam a másikat. Azért mert egy gonosz embert végre egy kis trauma ért, ezért mentességet kap a büntetés vagy a bosszú alól? Én nem irgalmas nõvér vagyok, összevertem volna mind a két gyereket, sõt még meg is kínoztam volna, csak hogy tudja hol a helye. Majd elhúztam volna. Valószínûleg úgy sem lettem volna feljelentve, mert a bandavezér szégyelte volna, hogy meg lett verve, valamint el is kellett volna számolni bizonyos dolgokkal. Például az összes gyereket tanúként kihallgatták volna. Egy gyerekkori barátomat tizenévesként kihallgatták, volt mit mesélnie. Lehetséges, hogy a filmekben a rendõrök buták, hülyék, még a valóságban is el tudom fogadni, hogy a közrendõrök, járõrözõk egy rész ilyen, de a nyomozók nem, õket nem hatja meg egy kis szaros hüppögése. Keresztkérdésekkel úgy is megszorongatják, ergo ki fog derülni, hogy hazudni próbál. Ha valaki nem ért egyet a mondandómmal, tizenéves és hasonló testfelépítésû mind a filmben a szereplõk, akkor tegyen egy próbát, vízparton szóljon be egy viszonylag izmos, nõvel lévõ férfinak, hogy a nõje egy ribanc, a kurva szót még jobban ajánlom, mert szerintem a filmben szerényebben fordították az angol szöveget. Aztán majd írja le eme fórumban, hogy mi lett az eredmény.
5. Ezt már elõttem egy másik fórumozó is megjegyezte és teljes mértékben egyet is értek vele. A rosszfiúk tizenéves gyerekek, számomra ez is hiteltelen. Lehetne a filmnek második része, ahol elvetemült óvódások kiirtanak egy harcmûvészeti bemutatóról hazaigyekvõ busznyi embert.
6. A nõ menekülés közben pont belelép egy karóba, mert olyan nagy volt, hogy tüskének nem nevezném. Ennyi erõvel a tizenévesek közül is beleléphetne legalább egy mivel többen voltak, tehát statisztikailag valószínûbb.
7. A nõ viselkedése a film egészét nézve ellentétes, hol logikusan gondolkodik és cselekszik, hol mindennemû értelmet nélkülöz. A barátja bajban van, erre csak nézi ahogy kínozzák, ez ám a problémamegoldás. Erre lehetne mondani, hogy ostoba terrai, de késõbb menekülés közben pedig igen talpraesetten viselkedik.
8. A film végi rész is hibás. A nõ karambolozik, a másik autós miért nem állt meg és ment a kertbe behajtott autóhoz?
9. Én ha találok egy megtépázott, meggyötört nõt, akkor azonnal hívom a mentõket és rendõrséget és nem lefektetem és magyarázom neki, hogy nyugodjon meg. Ezt a módszert én különben is hülyeségnek tartom. Ha ideges vagyok és valaki nyugtatgat attól csak idegesebb szoktam lenni és ahogy megfigyeltem mások is. De a sok hülye terrai attól még mindenféle értelem nélkül csak nyugtatgatni próbál.
10. Amikor a nõ a cigányképû kölyökkel beszél, akkor annyira lehetett tudni, hogy a gyerek hazudik. Én nem is húztam volna az idõt, azonnal elvettem volna a telefonját. Írnám azt, hogy azt kapta amit megérdemelt, de ez akkor lett volna így, ha elõtte élve meg lett volna nyúzva, sóval behintve és így lett volna pár órát, de így még könnyen megúszta. Ez persze csak az én véleményem.
11. Úgy gondolom, hogy a film végi szülõk viselkedése és a gyerekek viselkedése igencsak hasonlított. Tehát gyökér szülõ, idióta gyerek. Az ókorban, középkorban is jól tudták ezt, ezért amikor bosszút álltak, akkor általában az egész családot kiirtották, ilyen szülõi mentalitás után én teljes mértékben meg is értem. Mert ha az ember egy kicsit gondolkodik, beesik egy nagyon sérült, koszos, megtört nõ a házamba, akkor arról, hogy lehet gondolni, hogy õ akarta megölni a gyerekeket? Én biztosan kikérdeztem volna a nõt, meg a gyereket is. Ebbõl arra gondolok, hogy az apa tudta, hogy a fiacskája a bûnös és hogy mentse az értéktelen életét gyilkost kiáltott a nõre, mindenkit a gyilkosság cinkosává tett, így nem kellett hívni a rendõrséget és mindenki hallgatni fog.
***SPOILER VÉGE***
Tereus 2012 szept. 03. - 00:32:52
(77/199)
Hallottam már a filmrõl mostanában több helyrõl hogy ilyen jó, olyan jó, ezért megnéztem...
Igazából egyben van, látványos, itt-ott picit erõltetett (bár a lentebbi (talán kicsit spoiler) "miért nem hívták a rendõrséget", amikor a lopott autóban volt a telefonjuk is belekötések kicsit túlzóak, de egy két logikai baki, vagy erõltetett dolog azért tényleg van benne).
Elhangzott az is, hogy azért rossz, mert angol... Számomra az egyetlen jel, hogy nem hollywood-i a film a vezetõ jobb oldalon való elhelyezése jelezte (persze amerikai filmben is látni ilyet, ha indokolt, de itt nem ez volt a helyzet). Képi világban, történetben szerintem egyáltalán nem jön le, hogy nem egy "megszokott" amerikai film. Persze angolok sem ma kezdtek filmeket készíteni.

Én egy szóval tudom jellemezni: nyomasztó. És mivel én nem annyira szeretem a nyomasztó filmeket, nekem nem annyira tetszett (na meg az ilyen menekülõ ember, éhezõk viadala stb témájú filmek is kicsit unalmasak már). De a készítõk valószínûleg egy nyomasztó filmet szerettek volna készíteni, és ez teljesen sikerült is nekik. Így aki ilyet akar látni, annak bátran ajánlom.
6/10
Csaba8215 2012 aug. 26. - 02:41:14 6/10
(76/199)
Ahol a történet játszódik, az nem egy erdõ, csak egy jó hosszú ösvény. Hihetetlen, hogy végig képesek a nyomukban járni...
8/10
0rshee 2012 aug. 24. - 12:28:51 8/10
(75/199)
Nekem tetszett a film, nem tökéletes persze, vannak benne logikai bakik, de összességében nagyon rendben van. Ijesztõ és nyomasztó, de nem a vér vagy a hirtelen ijesztgetõs jelenetek miatt, inkább a lélekre hat. Már akinek hat. Ahogy a kommenteket elnéztem, valakinek vagy nagyon tetszett, vagy nagyon nem. Köztes vélemény nem nagyon született. Ebbõl látszik, hogy aki bele tudta élni magát a szereplõk helyzetébe, az pozitívan értékelte, míg aki nem, arra nem tett olyan mély benyomást.

*** SPOILER ***

Többen írták, hogy fura, hogy a srácoknak van térerejük, a csajnak meg nincs. Hisz nincs is nála telefon! Csak az a gps, vagy pda vagy mi a tököm. Még az elején mondja, hogy elvitték a strandtáskát, gondolom abban volt mindkettõjük telefonja. Bár az tényleg érdekes megmozdulás, hogy a fickó bemegy egy vadidegen házba, kicsit életszerûtlen. Ahogyan az is, hogy a csaj ott kuksol a fák közt egy fél éjszaka, és nem megy segítségért, miután neki mentek a fának, és elhurcolták a pasiját. Illetve, hogy azt meghallják a gyerekek, amikor belelép a tüskébe (megjegyzem ez az egyetlen jelenet volt, aminél felszisszentem), de azt, hogy utána ott vergõdik, mire kiszedi, azt nem... Ezekért írtam, hogy nem tökéletes :)

Azokkal a véleményekkel nem tudok egyet érteni, hogy csak egy csapat pubi, miért kellene tõlük félni. Én pont ettõl a korosztálytól tartok a legjobban, mert kiszámíthatatlanok. Aki pedig azt írja, hogy megvert volna egy kutyáját sirató kis srácot, abban is pont annyi morális érzék van, mint a srácokban. Láthatóan a fickóban több volt, õ nem akart igazán bajt, voltak erkölcsei, és pont ezért sajnálja a csaj is, hogy nyakon szúrja a szõke srácot. Nem hibáztatom érte, hisz idegileg már elégé ki volt, de õ akkor sem gyilkos, és nem is akart az lenni, bármi is történt vele.

Amin leginkább kiakadtam, az a kis csendes gyerek volt, aki oda vezette a csajt a többi sráchoz. Hogy egy erõsebb személyiség mennyire el tudja nyomni a gyengébbeket, bár részben azért érthetõ, hisz az õ életét is megkeserítették, õ nyilván úgy gondolta, hogy ez megváltozik, ha bekerül a bandába, hisz sok esetben egy csoporthoz való tartozás pozitív élmény lehet, de ugyanakkor láthattuk azt is, hogy a "vezér" a társaság többi tagját is terroriztálta.

Ugyanakkor a végén annyira nem lepõdtem meg, hiszen már az elején, mikor a csaj az autóbeállón áll, kiderül a szülõi mentalitás, nem véletlenül lett a gyereke is ugyanolyan. Persze lehet reménykedni, hogy a rendõrök majd kiderítenek mindent, és igazságot szolgáltatnak, de ez igazából már lényegtelen. Egyébként is, egy ilyen történetnek egyszerûen nem lehet hepiendje, nekem legalábbis nem lenne pozitív a végkimenetel akkor sem, ha a csaj az összes gyereket kinyírja, õ pedig megmenekül. Így még talán azt lehet mondani, hogy az õ lelkiismerete tiszta maradt.

*** SPOILER VÉGE ***

Összességében szerintem érdemes megnézni, mindenképp megéri azt a másfél órát, és talán utána kicsit átértékeljük a dolgokat.
AldersbacherFilmYeah 2012 aug. 15. - 01:37:05 Előzmény pillangókisasszony
(74/199)
Azt a kis srácot, én szétvertem volna...
Ilyen kétszínû embert...Jézusom,de csak egy karakter volt..De teljesen átéreztem a nõ helyzetét..
És ez a jó ebbe a filmben,hogy a nõ mellett mi is drukkolunk neki..
pillangókisasszony 2012 aug. 14. - 13:45:32
(73/199)
***spoiler***
a szõke kölyökrõl meg annyit,hogy szerintem segíteni akart,de én is szúrtam volna,meg szerintem mindenki!
amúgy azt,hogy felgyújtották a kissrácot nem hiszem hogy el lehet tusolni...
***vége***
pillangókisasszony 2012 aug. 14. - 13:42:43
(72/199)
***spoiler***
Vannak hibái a filmnek,persze.Én is az a bármi van azonnal hívjuk a rendõrséget típus vagyok.Anyukámmal is megnéztem,és õ is egybõl ezt mondta.Ha ellopják a kocsim,akkor hívom a rendõröket,nem indulok a keresésére.Az is furcsa,hogy mindenkinek van térerõje,csak a nõnek nem!
***spoiler***
Ezeket leszámítva amúgy nagyon nagyon durva!Már többször láttam,de még mindig ugyanúgy kibuktam rajta :D A fõszereplõ kölyköt legszívesebben darabokra aprítottam volna,tehát elérte a célját a színész :)
9/10
BabyBaba07 2012 aug. 09. - 23:45:59 9/10
(71/199)
Erõs idegzetûeknek ajánlom, nekem sokszor már sok volt a brutalitásból és a felkavaró jelenetekbõl. Combos film!
10/10
joey103 2012 aug. 05. - 15:18:40 10/10 Előzmény franszoá81
(70/199)
NAGYON JÓ FILM.MEGRÁZÓ,IZGALMAS. 10/10
AldersbacherFilmYeah 2012 júl. 25. - 12:13:22
(69/199)
A fõszereplõ csaj játéka meglehetõsen tetszett,rég látta, ehhez hasonló jó horror filmet.
A történet is rendben volt.
Jó film.
7/10
cometzjeah 2012 júl. 22. - 13:14:11 7/10
(68/199)
Az átlagnál jobb film, de nem igazán tetszett, többet vártam.
Az ilyen kis köcs*göket én fejbe lõném ott helyben....
Elég gusztustalan film, de ez illik ide
7/10 jó indulattal
A fõszereplõ csaj nagyon jól játszik, meg is kedveltem.
Fellini74 2012 júl. 18. - 15:12:35
(67/199)
Ez a film a legbrutálisabb amit valaha láttam, pedig nem kevés filmet nézek meg. Engem nagyon felkavart az egész, hogy gyerekek, hogy tudnak ilyen iszonyú gonoszak lenni. Lehet benne hibákat találni, de a hatása hátborzongató, többet nem nézem meg, mert alig aludtam utána, rettegtem mi lenne, ha a kisfiam ilyenekkel találkozna. Film 8/10, hatás 10/10
franszoá81 2012 jún. 17. - 18:24:22
(66/199)
ó édes jézusom h lehet ilyen ritka szar filmet készíteni? mi ez? kisbicskás bmx banditák? csórikámnak ugy megkínáltam volna a tarkóját búvárpalackkal, hogy két évig nem tér magához.. legalább tettek volna bele huszonéves züllöt fiatalokat, nem ilyen nyeszledék általános iskolás gyerekeket...
biztos bennem van a hiba, de nem értem hogy lehet erre a filmre 9 meg 10 pontot adni. még a kategóriáján belül is csak a gyengébbek közé tartozik. csak és a nõi fõszereplõ csodaszép mellei miatt voltam képes végignézni a filmet. azért viszont nagyon megérte.
Sextreme026 2012 jún. 01. - 21:09:17
(65/199)
Lehet, hogy én vagyok az idegbeteg, de ha el lopták volna a kocsimat én már akkor szétvertem volna a fejüket egy tölgyfa karóval. Amúgy, hemzseg a hibától, na ne bassz, mikor át bújik a kerítés alatt, a kerítés párhuzamosan arányos a gödörrel...xD Az ciki. De elég jó film, csak a vége már egy kissé túlzás. Egy faluban, pont abba a házba tud bemenni, ahol a kis ge!ik, ge!i szülei laknak. Meg amikor kínozzák a pasiját õ végignézi. NORMÁLIS? Én szaladtam volna a városba, nem nézelõdök, jó hogy nem állt meg virágot szedni..xD A film maga jó, izgalmas, de ennek sztem happy enddel kellett volna végzõdnie. Nálam 7
oco1979 2012 máj. 15. - 08:23:28
(64/199)
9/10 Nagyon jó film, annak aki happy endet vár és rózsaszín lufikat a végén annak nem ajánlom.A hangulatkeltés a filmben remek,a zene sejtelmes,a helyszín,a kameramegoldások óriási.Egy elsõfilmes rendezõtõl nagyon jó, kíváncsi vagyok a többi munkájára.Azért kap tõlem 9-et mert elég nehezen indul a film,igaz a végén behozza a lemaradást.
10/10
Bogoj 2012 máj. 08. - 11:30:17 10/10
(63/199)
már írtam, a nõnél NEM mobil van, hanem egy Mio pda
csatlakozni akart a krapek mobiljához, és azon keresztül hívta a rendõrséget
---
az viszont nem semmi, hogy a bandavezér gyakorlatilag hozzá sem nyúlt a párhoz, mindent a többiekkel csináltatott...
---
akik úgy vélik, hogy a pasinak az elején szét kellett volna csapni a srácokat; ha tudta volna, hogy ez lesz, biztos megtette volna, de mikor megszúrta a kutyát, és már náluk volt a kocsikulcs, úgy vélte, ennyi elég volt a fiúknak.
10/10
kenubita 2012 máj. 06. - 23:04:52 10/10
(62/199)
Remek mozi. látni kell.
6/10
Sasha Wins 2012 márc. 31. - 19:08:08 6/10
(61/199)
Kemény egy hely ez, egy jó szándékú emberbe nem botlottak a film során. Azért akármilyen torz is lett ez a mai világ, de mindenhol akad legalább egy ember aki segitsen. További hibának érzem, hogy térerõ nincs, de a rosszaknak meg van. Kicsit gagyi kivitelezés, de azért emészthetõ a film. A vége meg kemény.
9/10
vuist 2012 márc. 18. - 14:06:57 9/10 Előzmény dr.66
(60/199)
hát igen,ez tényleg elég átlagos és erõltetett cím,én ilyeneket soha nem nézek meg,mert tudom,hogy az biztosan valami überszar film.csak azért kéne feltünteni a magyar címet is,mert aki nem ismeri a filmet,annak esetleg nem jut eszébe,hogy szinkron is van hozzá(én is csak filmkatalogus.hu-n találtam meg).