Roberto DiCapribogyó 2015 júl. 12. - 03:32:37 Előzmény taylor88
(1874/2294)
Visszaolvasva a véleményeket a tiéddel értek egyet leginkább. Egyébként látva a hozzászólásokat, meg a 8,4-es átlagot, értetlenül bámulok magam elé (Kicsit úgy érzem magam, mint Jim Carrey a Truman Showban).

Számmora az elsõ két óra, kb Matt Damon szereplésének végéig egy izgalmas sci-fi dráma jó színészekkel, szép trükkökkel, 10/8. De aztán szép fokozatosan én nem is tudom mi történik a filmmel, de az utolsó 3/4 órát azt jobb lenne örökre elfelejtenem, ez a rész 10/2,5...

SPOILER!

...amikor Matthew lebeg a könyvespolc mögött, ráadásul még bökdösi is a könyveket és hangosan drukkol a múltbeli-jelenbeli lányának, hogy "Gyerünk kicsim!", na akkor azt hittem, hogy én is átkerültem egy sokadik dimenzióba :), ahol olyan hollywood-i producerek élnek, akik egy ilyen gyógyó jelenetet látva nem üvöltenek rá a vágóra, hogy most azonnal tüntesse el.
Aztán ami szimplán zavaros volt nekem, hogy a végén ugye Matt belpottyantja magát a fekete lyukba, ügyeskedik egy kicsit a könyvespolc mögött, aztán kijön a feketelyukból, belemegy a féreglyukba, amin keresztül visszajut a Szaturnuszhoz, ahol egy közeli hajó megmenti és elviszi egy NASA-ûrállomásra. Na de hogy jön ki a feketelyukból??
/"A fekete lyuk (a Csillagok közöttben a Gargantua) a téridõ egy olyan tartománya, ahonnan a gravitáció erõssége miatt semmi nem jut ki, még a fény sem."/
Aztán az is elég abszurd volt, hogy az ûrállomáson találkozik a 100 éves lányával, aki 1 perc után elzavarja, mondván, hogy itt vannak neki a gyerekei, Matt meg menjen el, ne nézze már végig a saját lánya halálát. Ami jogos "probléma" amúgy, de itt valahogy olyan érzéketlenül ledarálták 1 perc alatt, meg ahhoz képest, hogy az egész film arról szólt, hogy mennyire hiányoznak egymásnak elég könnyen elváltak ismét...
Na, a vége az meg feltette az i-re a pontot erre a Monthy Phyton szerû 3/4 órára...:), hogy asszongya a lánya a Matt-nek, hogy menjen el megkeresni a fekete rövid hajú csajszit, aki biztos várja a takaros kis bolygóján, ahová ugye õ biztonságban leszállt. Na de oda ugyebár csak a féreglyukon tudna visszamenni Matt.. azt meg a jövõbeni emberek nyitották meg végsõ soron azért, hogy meg tudják oldani a film eleji idõsikban lévõ emberek a Földrõl való elmenekülést.
Na de ezt mostanra, amikor 124 éves a Matt, már ugye megoldották, tehát a létrehozott féreglyuk a Szaturnusz mellett val.szeg. nincs már, hisz minek is lenne. Akkor most Matt egyeztetni fog a NASA-val, hogy legyenek szívesek nyissák már meg mégegyszer? (ez persze a jobbik eset, a rosszabik az hogy még ekkor sem tud féreglyukat nyitogatni az emberiség és egy még jövõbenibb idõsik emberei voltak ilyen jófejek a film elején.. huhh, bonyolódik:) ) Na de azt nyílván a tisztes polgárok adójából üzemelteti a NASA, most akkor ilyenekre herdálják el az ükunokáink pénzét ;)?!

Jaj, anyám... itt a végét már elhülyéskedtem, de remélem átjött, hogy mi a gondom a film utolsó harmadával.
kistvan40 2015 júl. 03. - 07:28:00
(1873/2294)
Ha nem nõ lennél, kapnál érdemi választ, de így, halmozottan hátrányos helyzetûvel szemben csendesen visszavonulok..
offtopic
teatea 2015 júl. 02. - 21:13:00
(1872/2294)
Én meg utalok neked hatezret, tajparaszt, hogy befogd a mocskos pofád! Szar film miatt így kiakadni, röhej :p
10/10
Charlie Sheen 2015 júl. 02. - 19:28:24 10/10
(1871/2294)
:D :D :D :D :D kész
offtopic
kistvan40 2015 júl. 02. - 16:57:53 Előzmény Kaliff
(1870/2294)
Te retardált, küldj egy számlaszámot, dobom a hatszázat, hogy tudj aludni. Miattad regeltem, nem bírtam ki a kommented olvasva, hogy ne írjam le, mennyire ostoba vagy. Nagyon, baszki, de nagyon-nagyon!
1/10
Kaliff 2015 júl. 01. - 03:31:55 1/10
(1869/2294)
Iszonyatosan csalodtam ebben a filmben. Sajnos bedõltem a hypenak, meg Nolan nevének. Nekem nem tetszett. Foleg Ann Hathaway nem. Szornyu volt. A sztori elnagyolt, slampos, fercmunka. Nem melto a Memento es az Eredet keszitojehez. 600 forintot adtam ki erte, de ezt sem erte meg, nem szorakoztam jol, nem volt vilagos mit latok, dramat vagy scifit. Matt Damon remekelt, de o sem tudta megmenteni ezt a filmet.
10/10
TwinPeaks&MulhollandD 2015 jún. 23. - 15:31:16 10/10
(1868/2294)
"Újra kell néznem, mert annak ellenére, hogy feltettem ezeket a kérdéseket (korábbi felvetések miatt), nekem nem rémlik, hogy a kutatók képlet-keresés céljából indultak útnak, mint inkább egyszerûen csak lakható bolygók felderítéséért."

A lakható bolygókat keresték, igen. De közben már ott állt "ugrásra készen" - illetve éppen hogy nem - a képlet, a gravitáció problémájának megoldására (valahogy így mondta az öreg Brand prof). A sok év alatt - ami az ûrben utazóknak ugye sokkal kevesebb volt - meg nyilvánvalóvá lett, hogy az egyenlet hibás, mert hiányoztak hozzá a szingularitási adatok, melyek végül a Garganutából kerültek ki. Sõt, az egyenlet hibáját már Mann is látta, és tudta, hogy az nem mûködik - õ ezért is volt tisztában azzal, hogy a prof úgy küldte el õket, hogy nem kell visszatérniük a Földre, mert az egyenlet mûködése nélkül hiábavaló is lenne.
offtopic
Kenshitora 2015 jún. 22. - 14:38:33
(1867/2294)
OFF
Az ember próbálkozik megoldani a problémákat.
Az ugyan furcsa, hogy a legtöbb megoldás "Véletlenek" folytán következnek be. Azért írtam macskakörömbe, mert én nem hiszek a véletlenekben. Szerintem minden okkal történik, még akkor is ha az adott pillanatban az okozatot nem ismerjük.
OFF
10/10
TwinPeaks&MulhollandD 2015 jún. 16. - 15:21:59 10/10
(1866/2294)
Jajjj! :-)
Gyanús, hogy Te és a néhai A-S-B olyasmi/hasonló kapcsolatban lehettek egymással, mint filmünkben Cooper a Földön és Cooper a Fekete lyuk hiperkockájában voltak! Esetleg ez a hozzászólás is onnan, a könyvespolc "mögül" íródott már? :-)
Már csak azért is gyanús, hogy A-S-B "szelleme" (megint csak, mint a filmben) lehetsz, mert éjfél után írtál ide. Amikor A-S-B is írt anno. És meglehetõsen hasonló témákkal elõbújva... :-)
Aztán elõbújtak a Nap sugarai, és törölted is magad egyetlen hsz után? Miért?!

Az biztos, hogy nagyon érdekesek ezek a felvetések még most is, jó lenne tudni, mi jelenlegi emberek hol állunk a világegyetem/Univerzum/Multiverzum(?) ranglétráján, ill. lehet-e majd egyikünkbõl, vagy kései leszármazottainkból "szellem" a könyvespolc mögött. :-)
Szerintem egyébként esetünkben mûködhet az a fajta feltalálás, hogy a nagy tömegû/súlyú dolgok felbocsátásához mi szükséges, tehát Brand professzor jó helyen járt, csak kicsit félrevitt, megtévesztett egy pár embert...

"Borzasztó", hogy ez a film mennyire nem ereszt!!! Most is a zenéjét hallgatom, és szinte minden nap a kockái, a történései lebegnek a szemem elõtt. :-) Fene vigye el, aki csak részt vett a megalkotásában! :-)

Ui: imádlak, Jessica Chastain! :-)
10/10
TwinPeaks&MulhollandD 2015 jún. 15. - 12:40:30 10/10 Előzmény armyadi
(1865/2294)
Arról már volt szó itt is korábban, hogy féregjáratot létrehozni lehet csak valószínûleg, ha egyáltalán. Csodálnám viszont, ha teljesen alaptalanul hozná szóba, vinné képernyõre több film is a féregjáratot... valami alapja csak lehet. Hiszen annyi mindent nem tudunk még a világegyetemrõl... Egyébként én nem vagyok fizikus, csak érdekes, ha az idõ görbülhet egy fekete lyuk által, akkor simán elképzelhetõ, hogy valamilyen formában a tér is torzulhat, mondjuk egy féregjárat által.
Ha viszont egyszer tényleg kiderül, hogy nincsenek féregjáratok, az a film értékébõl semmit sem fog levonni, szerintem legalább is.
armyadi 2015 jún. 14. - 15:54:52
(1864/2294)
Szerintem Einstein azóta is röhög a sírjába, hogy mennyire bekajálta a hiszékeny világ a téridõ elméletét. Nincs téridõ, csak tér van és idõ. Aki azt hiszi, hogy féreglyukak léteznek, az valószínûleg azt is elhiszi, hogy egy Deloreanba szerelt fluxuskondenzátor idõutazásra alkalmas. A féreglyuk csak egy elmélet, de még elméletnek is gyenge. Ha utazni akarsz az ûrben, akkor el kell jutnod A pontból B pontba a kettõt összekötõ egyenes mentén. Nincs féreglyuknak nevezett egérút, se semmilyen elme roggyant Einstein-i kitaláció. Nem akarok senkivel vitázni, csak leszögeztem az igazságot. Minden bizonnyal egyszer mindenki rá fog jönni erre (talán már nem túl soká).
Vinnie731 2015 jún. 11. - 16:05:11
(1863/2294)
ezzel egyetértek
10/10
TwinPeaks&MulhollandD 2015 jún. 11. - 16:01:08 10/10
(1862/2294)
"Nem vesztettek semmit akik kihagyták a mozit.... DVD is tökéletesen visszaadja a történetet.
Semmi extra látvány nincs a történetben."

Szerintem azért igen. Sidernek javaslom, mindenképp nézze meg most vasárnap, ha tudja. :-) Moziban isteni, persze a dvd is jó, tényleg, de a moziból lehet úgy kijönni, hogy húúúúúúú... Én legalább is így voltam vele mindkétszer, otthon meg azért csak el tud téríteni egy, s más.
Egyébként elõször IMAX-ben néztem, és éreztem némi különbséget aközött és a sima 2D között is pár jelenetnél.
10/10
TwinPeaks&MulhollandD 2015 jún. 11. - 12:55:56 10/10
(1861/2294)
Sziasztok!

Visszatértem, kicsit módosult névvel :-) Mint Mulholland Drive + voltam itt sokáig.
A fórum megtisztult, úgy látom! Már nincs itt olyan életet lehetetlenné tevõ porvihar, mint ami áprilisban kettõnk "halálához" is vezetett... remélem, most már minden olyan lesz, mint Õelõtte volt.
Remélem, kedves A-S-B, Te is visszatérsz valamikor!

A filmrõl továbbra is képtelen vagyok lemondani (és persze a fórumról is!). Tegnap estére már olyan hiányom lett, muszáj volt újra megnéznem, immár ötödszörre. Most is olyan érzésem van, mint miután elõször láttam - azaz, hogy nem fogom ezt a csodát sosem megunni! Kétszer láttam moziban, dvd-n otthon háromszor, de legszívesebben ott ülnék most vasárnap hajnalban a Corvinban is, hogy újra lássam moziban!

Biztos vannak itt még olyanok, akik hasonlóan éreznek a Csillagok között többszöri megnézése után is. A zenéjét már rengetegszer meghallgattam, ilyenkor szinte mindig elkap a hév, hogy megnézzem. Persze, azért azt nem lehet... de ez hihetetlen, ilyen hatással egy film sem volt még rám! Ugyanolyan gyomorideg van bennem most is, mint a moziban volt, mikor közelednek hõseink a féregjárathoz, és mikor mennek a 23 éves üzenetek, ugyanaz a torokszorító érzésem van. Egyszerûen nem tudom elhinni, hogy vannak emberek, akik ilyen csodára 1 pontot adnak, és a porba fikázzák... :-(((

INTERSTELLAR FOREVER!
Remélem, újraindul a film fórumának normális élete!
10/10
eIemes 2015 jún. 07. - 08:56:14 10/10 Előzmény TitusLivius
(1860/2294)
Na, azért a fizikát nem vitték túlzásba a filmben, biztos vagyok benne, hogy Kip Thorne nem pont erre a munkájára a legbüszkébb.
borkasztik 2015 jún. 07. - 07:25:57
(1859/2294)
Így van , de ez többségnek tetszett :)
offtopic
ramones 2015 jún. 06. - 18:43:30 Előzmény TitusLivius
(1858/2294)
biztos nagy orrú vagy
borkasztik 2015 jún. 02. - 15:16:38 Előzmény TitusLivius
(1857/2294)
Sajnos ez így van :/n Én is kíváncsi lennék akik 1 es-t adták rá meg mindenfélébe belekötnek hogyan rendeznék ezt meg másképp.
borkasztik 2015 jún. 02. - 15:14:36 Előzmény HARCOS TIBI
(1856/2294)
Így van :) Mindenki olyat nézzen amilyen neki tetszik :) A Transformers nekem se xd Talán csak az elsõ részét találtam élvezhetõnek :D
2/10
HARCOS TIBI 2015 máj. 30. - 19:08:44 2/10 Előzmény borkasztik
(1855/2294)
Nem baj, nem sértõdtem meg. A Tranformers se az én világom. Nem állok le érvelni, nem tetszik oszt kész.