10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 18:35:43 10/10
(1554/2294)
Uram, Ön a koránál fogva nemigen jár napjaink szülõi értekezleteire. Nézze! Amíg hó/egy nem vesz részt, és struccot ûz, addig az Ön számára ez a jelenség fel sem fogható.
Óriási bajban vannak a mai szülõk; a legtöbb nyugdíjas barátom, barátnõm, akikkel sokat beszélgetek, napi szinten - szeretek megpihenni az öreg diófák árnyékában -, elmondják, hogy nem lennének ma fiatalok, nem tudnák, miként tegyenek a káoszban, mára minden a feje tetejére állt. Volt olyan, aki azt mondta, hogy ennél a stresszes idõszaknál még a háború utáni korszak is jobb volt, mert ott legalább egy közös cél lebegett sokak elõtt.

Nem, Uram, nem, a mai szülõk élete igen keserves. Nem véletlenül tolódott ki a szülési évszám sem, egyre jobban, mindkét nem részérõl.

(Tudja, mennyibe kerül egy kosár - egy átlagos kosár! -, egy papír írószer boltban? Negyvenezer forint egy elsõsnek. De láttam hatvan, hetven ezrest is. Semmi luxus! Csak általános iskolai tanszerek. A leggagyibb holmikkal. És akkor még nem vett ruhát, kaját, rezsit, és ha ez nem lenne elég, a lakás-hitelek bedõlési rohama is rájuk nehezedik. Hóttidegesek, feszültek, hogy mennyi lesz az annyi. A munkahelyükön átlagon felül, vagyis nagyjából minimum két ember munkáját végzik el, és örüljön, hogy dolgozhat címszó alatt totál nyomás alatt tartják. Még beteg állományba sem mernek (!) menni. Félelem van! Dögivel! Pénz, lakhatás, gyerekek miatti izgulás - ez a hazai átlag. Ez a valóság. A hétköznapi valóság. Abba már bele sem megyek, hogy hányan mennek el világgá, viszonylag fiatalon. Nem folytatnám. Mert semmi keresnivalója itt a témának. De az biztos, hogy nem ugyanaz a világ, a szülõké sem, mint ami húsz vagy harminc éve volt.)
proklima 2015 ápr. 14. - 18:32:14
(1553/2294)
Jó meglátás!
Szerintem sem a Csernus doki fóruma.
Bár lehet, hogy tévedek....:(
gmanarts 2015 ápr. 14. - 18:30:29
(1552/2294)
Helyben vagyunk. Születésszabályozás. Ez valósul meg a filmben, lásd legvége.
offtopic
csabaga 2015 ápr. 14. - 18:28:21
(1551/2294)
Azért kérlek,a második napodon még ne offolj szét egy fórumot a saját életed bemutatásával és a film szereplõire és történetére való erõltetett kivetítésével...
gmanarts 2015 ápr. 14. - 18:26:50
(1550/2294)
Nem mondtam, hogy ezek a dolgok jók, csak emberiek - ne csúsztass már kérlek.
Szerinted más nem sérült sokat, csak te? Az empátia például nem egy rossz dolog, lehet gyakorolni. Akár még a film is segíthet.
10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 18:22:50 10/10
(1549/2294)
Még jó, hogy Nolanék nem egy embernek készítették ezt a filmet!
Az üzenetük milliókhoz eljutott.

És sokan meg is értették.
offtopic
proklima 2015 ápr. 14. - 18:22:20
(1548/2294)
Ugyan már!
Több szülõin voltam, mint ahány évet megértél.
Te mennyin voltál?
csabaga 2015 ápr. 14. - 18:20:43
(1547/2294)
A lánynak az a problémája az iskolában,hogy nem a hivatalos hazugságot,az ember nem volt a Holdon mondja.Ennél nagyobb iskolai gond ne legyen.
gmanarts 2015 ápr. 14. - 18:20:17
(1546/2294)
Értem, amit mondasz, nyilván molesztálás és molesztálás között is van különbség. Amit Cooper mûvel például mikor igyekszik elbúcsúzni és belecsúszik a fekete lyukakról való áradozásba, meg hogy egy idõsek lesznek mire visszajönnek - abban a pillanatban a 10 éves lánya érettebb, mint õ. Cooper szánalmas, megszállott felfedezésmániájával molesztálja a gyerekeit.
De, ha a te már megbocsáss mizantróp szemléletedet követjük, akkor minden értelmét veszti. Emberek vagyunk, egoisták, kapzsik, hiszékenyek, elcsábulunk, de ettõl még nem szabad feladni, törekedni kell. Cooper is ezt teszi a maga módján.
proklima 2015 ápr. 14. - 18:20:01
(1545/2294)
Azért ennyire nem kell lelkesnek lenni!
Csak semmi optimizmus és le a fejjel!
(Jó tanácsok kezdõ depressziósoknak).
10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 18:19:43 10/10
(1544/2294)
Egyszerû leszek: a tudósoknak be kellene ülni egy mezei szülõire. Mondjuk egy olyanra, ami este hatkor veszi kezdetét.
csabaga 2015 ápr. 14. - 18:19:06
(1543/2294)
Ez a "karrierista" elérte azt,hogy a lánya tudós lett és egy Földön kívüli telepet neveztek el róla.Nem az õ hibája,hogy ennyi ideig volt távol.
offtopic
proklima 2015 ápr. 14. - 18:05:15
(1542/2294)
"A fészbúkos generáció szülei napi kenyér-problémával küzdõ felnõttek sokasága!"
Ezt mi alapján sikerült kiötleni?
S hogy is van ez korrelációban?
Mivel semmilyen tudományos anyagot nem találtam, ami ezt alátámasztaná...
A Pécsi Tudományegyetem munkatársai bemutatták több éve tartó kutatási eredményeiket, A Kommunikáció a fiatal generációkkal címû konferencián. Elõadásaik az Z- és Y-generáció attitûdjeirõl, kommunikációs szokásairól, valamint médiahasználatáról szóltak.
Ez az egyik része.
De ebbõl hogyan is következik a "napi kenyér-problémával küzdõ felnõttek sokasága?".
7/10
offtopic
stupek2 2015 ápr. 14. - 18:04:32 7/10
(1541/2294)
Legjobb hangkeverés!? Látszik, hogy inkább a zenére összpontosítottak, mert sokszor nem hallottam a párbeszédet, mert felerõsödött a zene. Sokszor nem értettem éppen hol vannak, mit csinálnak, mi miért történik. Nem is csodálom, hiszen majdnem 3 órás a film, nem tudom ki tud 3 órát egyhelyben maradni.
A film elsõ másfél órája elmenne rádiójátéknak is, a második fele látványosabb, de sok az ugrás az ûr és a föld között.
Máig sem értem, hogy 23 perc az ûrben hogyan lehet 23 év a földön.
Mivel nem értem a filmet,ezrét nem is tudok jó pontokat adni rá.
10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 17:56:21 10/10
(1540/2294)
Szerintem nem. "Aki nem tud szeretni, az nagyon tud szeretni." (Báj Édesapám)

Cooper mindennél jobban szerette a lányát - és ha elkényeztette volna, nem megy el. :))) Hogy ezt mennyire tudta kimutatni? Ez az érdekesebb része. Ettõl hívják a negatív megítélõk szentimentális, sírós giccsnek ezt a filmet. Ettõl az emóciótól. Annyit sírt Cooper a családja és Mörf után, hogy vannak nézõk, akik papírzsepit is adtak volna a vászonra. Az alkotás gyenge pontjának tartják azok, akiknek nem tetszik.
Attól, mert valaki nem mutatja ki - nem tudja kimutatni, például -, az érzéseit, attól lehetnek (vannak!) neki is. :))
Mörf sem látta azt, amit mi, nézõk, hogy mennyit sírt az apja, amikor az üzeneteket nézte. :)))
gmanarts 2015 ápr. 14. - 17:53:17
(1539/2294)
A második mondatodat osztom, a gyerekek sérültek, a lánynak problémái vannak az iskolában... stb.
Az elsõre viszont most csak annyit tudok mondani, hogy az excentrikus embereknek is joguk van az apaságra, nem? A gyerekeknek nagyobb kihívásokkal kell szembenézniük. De mutass nekem tökéletes apát és anyát. Nem mondom, hogy nincsenek felelõs szülõk, de igen ritkák.
Azért azt szögezzük le, hogy Cooper nem molesztálta a gyerekeit, még mielõtt túlzásokba esnénk.
gmanarts 2015 ápr. 14. - 17:46:08
(1538/2294)
Az, hogy él-hal a lányáért nem feltétlenül jelent totális idillt, harmóniát. Elkényeztette a lányát.
A testvér mutatja be ennek az árnyoldalát.
Cooper természete kizárja a klasszikus értelemben vett apaságot. Õ egy felfedezõ. Ezt érti meg végül Murph és képes õt elengedni.
10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 17:42:34 10/10
(1537/2294)
És igazi sablon lett volna, ha meghal Cooper! :)))
10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 17:41:44 10/10
(1536/2294)
Háhá, én igen! :)))

És tudtad, hogy jön a valós sztori? :)))) Idén! Az, amibõl a Moby Dick született? :)))

Szerintem már a porton is fent van az ajánlója: Chris Hemsworth -el. :)))
10/10
offtopic
Roah 2015 ápr. 14. - 17:37:34 10/10
(1535/2294)
A jelenlegi generáció védelmében csak egy gondolatot mondanék, mert nem (!) kellene egy fiktív történet alatt elkanyarodni a témával. Megint.

A fészbúkos generáció szülei napi kenyér-problémával küzdõ felnõttek sokasága! Viszik a házat! Ugrik a munkahely! Akkora a nyomás, és a felelõsség a mai szülõkön, hogy csodálom, hogy nem roppannak alatta, ennek a stressznek a súlya alatt össze.
Idegileg, fizikailag kimerült emberek mennek haza - csak szét kell nézni egy tömegközlekedési járat bármelyikén, és látni az arcokat.

A mostani szülõk baromira nincsenek olyan helyzetben, mint a korábbi fiataloké. Meg lehet sajnos nézni a statisztikát, születésit. Az adatok siralmasak.

A szülõk nagy része improvizál szinte; lényegében kinek van abban rutinja, hogy miként lehet/kell ebben a helyzetben szülõként, mérnöki pontossággal viselkedni.

Nagyon kevés a szerencsés szülõ.