10/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 02. - 11:00:14 10/10
(104/284)
Megelégelték a jelenlétét, bizonyos felsõbb körök:)
greeen 2012 márc. 02. - 01:27:58
(103/284)
Tényleg hova tûnt a ford mustáng ?õ mindenhol ott volt mindig ,miközben 20 topicot is megnyitott:)
10/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 01. - 23:24:44 10/10
(102/284)
Annyira nem akartam, de meg fogom nézni...üsse kõ 2óra az életembõl vagy Isten tudja mennyi, mert nincs itt Ford, h leírja, h pontosan hány perc a film:(
10/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 01. - 23:21:33 10/10 Előzmény kõmacska
(101/284)
Látom én meg kimaradok a buliból...mennyi party arc és mindenki Kevinrõl beszél:)
10/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 01. - 23:19:19 10/10
(100/284)
Kb. 3percig tartó nevetés volt a reakcióm, a hsz-edre, ez most nagyon ütött:D
10/10
offtopic
brrrrrrrrr 2012 márc. 01. - 23:18:17 10/10
(99/284)
:DDD
werti20100 2012 márc. 01. - 14:01:52
(98/284)
Valakinek nincs meg Lionel Shriver: Beszélnünk kell Kevinrõl címû könyve???

Ez a film, a könyv adaptációja...addig nem akarom megnézni a filmet amíg nem olvastam a könyvet. Akinek megvan a könyv ide küldheti: zsanett5@citromail.hu
Elõre is köszönöm!!!
Zõdi 2012 márc. 01. - 11:30:19
(97/284)
Oh, köszönöm :) Nem láttam a filmet, de ha sikerül megszereznem megnézem!
Ha még nem láttad a Visszafordíthatatlant, akkor én pedig azt a filmet ajánlom Neked!!!
http://www.youtube.com/watch?v=OU-ZOHeWLkU
De tényleg. És nem ér képpel tekerni, és tessék odafigyelni minden percre, még ha fáj is....(amióta láttam ezt a filmet, gyûlölöm az aluljárókat)Monica Bellucci és Vincent Cassel egy csoda.
Ha sikerült megnéznem a Szerb filmet, jelentkezem:)))
Zõdi 2012 febr. 29. - 23:17:28
(96/284)
No kérem szépen, film megnézve, kipipálva.
SPOILER itt-ott!
Nálam, annyira nem verte ki a biztosítékot. Nagyon jó, ahogy a múlt és jelen között oda-vissza megy a történet. Tilda egy fantasztikus színésznõ (nekem az Orlando a kedvencem), fantasztikusan játszik, jobbat nem találhattak volna nála, erre a szerepre. Simán adtam volna neki egy Oscart ezért (is), de nem csodálkozom, hogy egy olyan témájú filmet, mint amit ez a film boncolgat, még Oscarra sem jelölnek...
Nagyszerûen játszanak benne a gyerekek, a kislány, konkrétan egy angyal. Gyönyörû képek, és minden egyes percnek van mondanivalója, nincs benne üres járat.
Én még mindig azt mondom, hogy gonosznak nem születik senki!! Én még életemben gonosz csecsemõvel nem találkoztam...Mindenki egy tabula rasa mikor világra jön, aztán az õt ért impulzusok, a látottak, a hallottak, a neveltetés, amit kap, és minden külsõ tényezõtõl válik jóvá, rosszá, okossá, butává, és ne adj isten gonosszá, gyilkossá. Kevin jó családba született. Eva JÓ anya volt. Franklin jó apa volt. (nekem naív, és túl elfogult). Eva SZERETTE Kevint. MINDENT megkapott, amit egy gyermek megkaphat, az anya ezerszer próbált normális anya-fia viszonyt teremteni kettejük között hiába, mert Kevin nem gonosz volt, hanem BETEG csupa nagy betûkkel. Beteg volt az elméje, betegnek született. Eva IMÁDTA a fiát, hiszen az "új" otthonában is csinált egy szobát Kevinnek, mert a fia volt, akit a szíve alatt hordott 9 hónapon keresztül, és nem tudta soha elengedni, lemondani róla, még akkor sem, amikor MINDENÉT elvette tõle tettével.
Áldom az eget, hogy nem mutatták, amikor a tengerimalacot bedarálta a konyhamalacba. Áldom az eget, hogy nem mutatták, amikor megölte az apját és a húgát. Áldom az eget, hogy nem mutatták, amikor megölte az iskolatársait. Ez így volt "jó", hogy hagyták, hogy a kedves nézõ képzelje el a történteket. De azt sem kellett volna mutatni, amikor maszturbált, és közben nézte az anyját...Nem mondom, hogy ezt a filmet, olyan nõ, vagy pár ne nézze meg, aki most várja a gyermekét, mert szerintem nyugodtan megnézheti(k). Inkább olyan szülõk ne nézzék meg, akiknek gyermekük gyilkos, vagy éppen áldozat (mondjuk a gyilkos is egy áldozat). És ezért nem kell elmennünk Amerikáig, mert sajnos kis hazánkban is történt már mészárlás iskolában... Feldolgozhatatlan lehet egy szülõnek.
Száz szónak is egy a vége, a film nagyon nehéz, de nem brutális. Engem nem készített ki, habár lehet, hogy kell 1-2 nap, míg "leér". Nekem a brutális, a VISSZAFORDÍTHATATLAN címû filmmel kezdõdik, és ott is ér véget. Nálam a Visszafordíthatatlant, még egy film sem tudta überelni. Alapmû, DVD gyûjteménybe kötelezõ, de 3évente egyszer elég megnézni.
Beszélnünk kell Kevinrõl - igen kellett volna, mégsem tették.
Alfonzina 2012 febr. 29. - 14:21:01
(95/284)
Az egyik kommentben írta valaki,hogy aki a társát nem szereti, az a gyerekét sem, aki attól van..
Hát ezt ordas nagy baromságnak tartom.
Ha a párkapcsolatok általános tartósságát, és a szerelem/szeretet erõsségét nézem az évek múlásával, akkor kb. minden ember utálhatná a gyerekét.
Én nem láttam hibásnak a nõt. Egyszerûen nem egy anyatípus és kész. De ezt elõre nem tudhatta.
Nem mindenki születik õsanyának, hogy cukker fotókat posztoljon a fészbúkon a pocaklakóról.

Másrészt mindent megtett, és igyekezett helytállni. A gyerek viszont már csecsemõként is pokolfajzat volt. Ha minden gyerek, akinek nem feltétlenül örülnek, vagy nem várnak, ilyen lenne, akkor tele lennénk tömeggyilkosokkal.
Én nagyobb hibát láttam a férfinál.
7/10
elszabó 2012 febr. 26. - 21:42:59 7/10
(94/284)
A film arról szólna, hogy az anya-fiú kapcsolat defektje akár pszicho-thrillerhez is vezethet. Hiába próbálkozik Eva, Kevin, a fia a kezdetektõl gonosz. A dráma az iskolai gyilkosságig fokozódik, ahol karácsonyra kapott íjával mészárolja le iskolatársait - miután elõbb leölte apját és a fél szemére már korábban megvakított húgát. Ki a hibás? Nekem viszont csak annyit mondott a film, hogy tényleg jobb, ha depressziós vagy idõs hölgyek nem vállalnak gyereket, mert abból nagy eséllyel nem sül ki jó. Ha meg a kettõ együtt fennáll, az biztos kudarc. A film még szépít is: alig hihetõ a családi idill, szerintem a férjével való kapcsolata is kudarcos volt.
Ahhoz képest, hogy mekkora vita kerekedett a filmrõl, ültünk 12-n a Kinoban...
offtopic
kõmacska 2012 febr. 26. - 16:07:51
(93/284)
Isten nem császár, hanem király, mert a birodalma oszthatatlan. Szeret és ítél. Mindenkit, téged is.
aleila 2012 febr. 25. - 15:20:42
(92/284)
Véleményem szerint már kicsi korában is egy ritka nagy rohadék volt ez a kölyök. Mielõtt megnéztem a filmet ill hozzászólásokat olvastam arra gondoltam, hogy az anyának jelentõs szerepe lesz abban, hogy K. hová jut. De adott esetben szerintem ennek a gyereknek szinte mindegy volt. Az anya nem egy mintaanyuci, de nem is gondolom, hogy kirívóan extra negatívumokat követett el. Pedig én alapvetõen hiszek abban, hogy a szülõnek van döntõ szerepe ebben, de ez a történet nem errõl szól, függetlenül attól, hogy az anya nyilván hibáztatja magát.

Mondom ezt csak a film alapján, a könyvet nem olvastam!

(az alábbiakban lesz spoiler)
Fura volt az a jelenet amikor minigolfozni mennek és Kevint hirtelen emberinek ábrázolják, az anyát meg kõkeménynek.(míg addig ez nagyjából fordítva érzõdik)Nem a fia ellen irányul a kövér emberekre tett megjegyzés és nekem ez olyan erõltetett volt, mintha a rendezõ egy pillanatra megállított volna filmet és szépen a szánkba rágta volta, hogy "látjátok milyen csúnya hideg ez a nõ és õ lehet mindennek az oka, nem is a fiacskája".
Az anya hidegsét/idegenkedését alig pár jelenetben láthatjuk szinte skiccként, a többiben igenis keményen próbálkozik. Hányan nõnek fel ennél milliószor rosszabb körülmények között és mégis normálisak maradnak, nemhogy tömeggyilkosok legyenek ill. minimális lelkiismeretfurdalás nélkül vakítsák meg a húgukat majd aztán meg is öljék az apjukkal egyetmeben.
Az látható, hogy Kevin elmebeteg módon végig az anyját próbálja valahogy büntetni ezekkel, legalábbis azzal áltatja magát. Érdekes amikor az anyja megkérdezi tõle a film végén, hogy miért tette...

Egyébként T.S-t nyugodtan jelölhették volna Oscarra a szerep miatt, sokkal inkább megérdemelné mint bármelyik jelölt. A komplett Oscar mezõny harmatgyenge idén.
Coleman 2012 febr. 22. - 00:00:54
(91/284)
Ez egy igazi horrorfilm, sokkolóbb, mint bármelyik hentelõs-belezõs baromság.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 21. - 14:54:20 Előzmény kriszticicc
(90/284)
Örülök, hogy az összes gondolatodat megosztottad velem. Igazán nagyívû és bölcs meglátásaid vannak, hálás vagyok érte.
Porker 2012 febr. 21. - 12:51:30
(89/284)
A legbetegebb film, amit valaha láttam, és egy életre el tudja venni az ember kedvét a gyerekvállalástól.Tegnap néztem meg az öldöklõs, kínzós I saw the devilt, de inkább megnézem azt ezerszer, mint ezt a pszichodrámát még egyszer. Várandós anyukák szabadidejükben ne ezt nézzék!
niknikk 2012 febr. 21. - 12:01:37
(88/284)
Valóban csak egyetlen moziban vetítik?
kriszticicc 2012 febr. 21. - 11:27:33
(87/284)
kõmacska:
Jesszusom, jobban tennéd, ha elõbb megnéznéd a filmet és csak utána írnál véleményt. Akkor legalább halvány sejtésed lenne a történtekrõl.
Egyébként a google a film megnézésében is a segítségedre válna.
offtopic
kõmacska 2012 febr. 20. - 09:37:25
(86/284)
Ehhez még annyit (mielõtt moldtun jelezné, hogy nem érti), hogy nyilvánvalóan erõs jelzés az, hogy KI játssza el az anyát és az apát. Jelen esetben engem az apa figurája érdekel, tehát számomra az erõs jelzés, hogy olyan színészre osztották a férj szerepét, aki már nem elõször játszik háttérbe szoruló, jelentéktelen balek férjet. Egészen máshová esne a film hangsúlya, ha egy karizmatikus, hangsúlyos, a figyelmet magára vonó férfira osztották volna a szerepet. Nem véletlen, hogy ez volt az "alkotói szándék".
offtopic
kõmacska 2012 febr. 20. - 08:31:03
(85/284)
Az jutott eszembe, hogy John C. Reilly már nem egy filmben játszott kissé balek férjet. Én a Jóravaló feleségben láttam, de most az Öldöklés istenében is hasonló szerepe van, és ha jól tudom, a Chicagoban is ilyesmit alakított. Ha tekintetbe veszem azt a hollywoodi szabályt, hogy egy színész élete és szerepei szinte összeolvadnak egy közös történetté, tehát szinte egymásba íródnak a szerepek, akkor - persze csak akkor - érdekes áthallás lehet a Jóravaló feleségbõl, ahol egy, a férjnél jóval fiatalabb, õrült és bûnözõ fiú köti le a felesége figyelmét, az "termékenyíti meg" az életét, minden tekintetben. Sajnos, nem láttam ezt a filmet, de magamtól az jut eszembe: milyen érdekes cím: beszélnünk kell Kevinrõl. Nem az a cím, hogy beszélnünk kell a halott férjemrõl. A férj szerepe meglehetõsen súlytalan. Ez a momentum pedig valamiképp összeköti a Káin-sztori kétfajta értelmezését is, mivel a közös pont mindkettõben az, hogy a férj háttérbe szorul, a balek szerepébe. Vagy azért, mert Éva megcsalja az ördöggel, vagy azért, mert számára kirendelt férfinek a fiát tekinti és nem a férjét. A lényeg, a kiindulás mindkét verzióban a férj megvetése. Ez az az eredõ, amit a film nem vállal be, pedig a feminista háttér miatt is elég nyilvánvaló, hogy innen fúj a szél. A gyerekkel való kapcsolat soha nem függetleníthetõ a társtól való kapcsolattól. Mindig csak a társon keresztül lehet kapcsolódni a gyerekhez (ez még akkor is igaz, ha valaki egyedül neveli a gyereket). A társhoz fûzõdõ érzések, a társkapcsolat problémái lecsapódnak a gyerekkel való kapcsolatban; aki a gyerekét nem szereti, az a társát nem szereti, ezért nem azt kell "próbálgatnia", hogy a gyereket ne vesse meg, mert ez már csak olyan kísérlet, mint a legmenõbb létra beszerzése egy olyan almafa leszüreteléséhez, amit korábban kivágtak. De ezt már leírtam - a probléma gyökerén kell változtatni, és a gyerekkel való viszony automatikusan megjavul.