Letty72 2016 aug. 17. - 09:40:17
(98/118)
SPOILER VESZÉLY!

Az addig vezetõ utat nem tudom - sajnos nem értek olaszul-, de letartoztatják, õt is és a bárónét is!

Azt, hogy mi történt Matteo-val pedig gondolom maga Adelaida mondja el, ez lesz az a fontos információt ami mindent megváltoztat, legalább is a jövõ heti tartalom ismertetõ szerint.
napraforgó 2016 aug. 17. - 09:25:51
(97/118)
Be kell valljam, eléggé álmosan néztem a tegnapi részeket, így nem vettem észre az ékszereket, de valóban úgy rémlik, hogy a ruhákkal és egyéb dolgokkal együtt azt is összeszedette Adelaide. Ez tényleg furcsa, hogy azokat nem zárták el, Guidónak gondja kellett volna lenni rá. Fõleg, hogy állandó pénzzavarban volt, nem is értem. Zálogba tehette volna, vagy eladhatta volna, de egyiket sem, hát eltehette volna Aurora számára örökségként.

A leesett levelet én is láttam anno, csodálkoztam is, hogy a rendõrség a nyomozás közben nem találta meg, azért annyira nem volt kicsi és nem bújt el sehová. Ha érdektelen volt a gyilkosság szempontjából, akkor meg oda kellett volna adniuk Guidonak. Ludovico halálát illetõen nekem nincsenek kétségeim, szerintem az a zsaroló Gerard ölte meg.
Amit Clara most megtalált, az az elsõ feleség halálának gyanús körülményeirõl szólt, talán nem is biztos, hogy öngyilkos lett és kiugrott az ablakon... Mindenesetre gyanút kelteni elég. Ha egy fiatal férfinak már két felesége fiatalon öngyilkos lett, akkor az azért több, mint gyanús. Fõleg, ha õ az örökös..., vagy legalábbis hozzáférhet az örökséghez.
Engem az érdekel, hogy azzal a símabõrû kígyóval, Cornélióval hogy számol le Clara... Mert az anya mellett a fia is éppoly veszélyes....
Letty72 2016 aug. 17. - 09:07:07
(96/118)
A tegnapi résszel kapcsolatban még két dolog tûnt furcsának:

1. Nem értettem, hogy Clara értékes ékszerei mért kerültek a padlásszobába, úgy láttam, hogy az utazóládában voltak és még csak nem is, egy ékszeres dobozban, hanem rádobálva annak a bizonyos vörös ruhának a tetejére, azért mégis csak gyémánt nyakék volt, azt hittem, hogy egy ilyen értéket a vénasszony lenyúl, vagy ha nem elzárják, hisz lehetne Auróra öröksége is.

2. Azt hittem, hogy a gyárban Clara megtalálja a levelet, hisz mikor mutatták, hogy Ludovico meghalt, a sarokban ott volt egy félreesett levél is, amiben benne lehet a gyilkosság oka. Nem tudom, azt hittem, hogy ennek jelentõsége van, hisz ráfókuszált a kamara.

Te mit gondolsz?
napraforgó 2016 aug. 17. - 08:55:38
(95/118)
Hát ez érdekes, hogy a szó közben elment az üzenet... Szóval érdekes volt, hogy a fõnökasszony azt mondta Clarának, hogy nem érti, ki adta oda annak az alvó kisfiúnak azt a takarót, amiben Matteot megtalálták. Tehát lesznek itt bizonyítékok Matteo származására is... Talán meglesz a kis takaró párja... Már csak egy rész és minden kiderül...
offtopic
napraforgó 2016 aug. 17. - 08:52:11
(94/118)
Látom, kb. egyszerre gondolkodtunk, és eléggé egyformán... Azért nem bánnám, ha ezt a Celine-t is kipenderítenék a házból, mert most már Guido mellett Cornélio az úr, és a San Leonardot jórészt õ irányítja, mert Guido inkább a selyemgyárral törõdik.
Nagyon érdekes volt, ahogy az apácazárdábanq
napraforgó 2016 aug. 17. - 08:46:40 Előzmény malvinkicska
(93/118)
A tegnapi részben mégis azt mondta a báróNÉ Cornéliónak, hogy nem sikerült még az ágyába vinnie Guidót. Meg hogy jobb lenne, ha nem egyéjszakás kaland lenne, hanem a gróf belészeretne... Ezek szerint talán még nem a szeretõje, és talán nem a bárónéval éjszakázott, csak valahol a házában...
-----
Érdekes az is, hogy Guidónak csak szöget ütött a fejében, hogy Celine talán mégsem francia, hisz a kislányának azt mondta, hogy flandriai, és a gróf utánajárt és kideríterítette, hogy a báróné és a nevelõnõ testvérek... Igaz, nem történt semmi, pláne nem a nevelõnõ számonkérése, vagy elbocsátása, és nem követte a bárónéval való szakítás sem. De talán óvatosabbá vált és nem akart további adósságokat halmozni a nõnél, helyette inkább a San Leonardot akarta megterhelni. Valamiképp még Matteot is maga mellé állította, legalábbis én úgy láttam, hogy egyezkedett vele. Hogy ne kelljen eladni a birtokot, megpróbálta a termésbõl kifizetni az elõleget a selyemhernyókra.
-----
Régebben tanakodtunk, ki vághatta kupán Clarát, most nekem biztossá vált, hogy cornélio. elõzõ este mondta az anyjának, hogy a birtokra megy. Õ gyújtogatta fel a szénaboglyákat (látni lehetett a fekete csizmás férfilábakat...), és nyilván õ követte az erdõbe a diliházból megszökött Clarát is. Guido a lóval nem tudott a sûrû növényzetben haladni, de Cornélio gond nélkül követhette a mérgezéstõl legyengült szervezetû Clarát, szóval én biztos vagyok benne, hogy õ tette.
És nagyon érdekes, hogy Cornélio pár eset után (amirõl azt hitte, vizionál) már ugyanabba a diliházba záratta az anyját is, mint Clarát. Az ember azt hinné, hogy úri házakban ezt megoldják házon belül, egy szolgálóval, meg a zárt ajtókkal... Esetleg némi kis nyugtatókkal, amit az orvossal felíratnak, aztán meg kissé túladagolnak...
Letty72 2016 aug. 17. - 08:25:14 Előzmény napraforgó
(92/118)
Szia!

A tegnapi rész alapján a báróné nem tudta az ágyába csábítani Guido-t, szerintem õ beleszeretett, vagy csak azt nem bírja elviselni, hogy nem tudta az ujja köré csavarni.

Számomra viszont hihetetlen, hogy Clara-t senki sem ismerte fel.

Adelaide jól megkapta a magáét, Clara jól tette, hogy idegileg kicsinálta, még ha a célja nem is az volt, hogy diliházba kerüljön, hanem, hogy megtörjön és vallomást tegyen. Külön öröm, hogy az imádott fiacskája juttatta be, akiért az anyja az összes disznóságát csinálta. A szipirtyó abban a tévhitben élt, hogy most majd õ irányíthat mindent, ehhez képest a drága jó Cornelio, amikor már teher volt az anyja, simán félrehajította.

Az is érdekes, hogy "csak" a nagynénjén és a férjén akar bosszút állni, az, hogy az egész mögött Cornelio eszébe sem jut, holott sosem volt jó a kapcsolatuk.
malvinkicska 2016 aug. 10. - 18:57:22
(91/118)
Nagyon örültem a mondatodnak mikor írtad a bárónõ mellõl kelt fel Guido, és akkor is csókolózott a bárónõvel, mikor egy estélyen voltak együtt, Clara és Guido, C a bokor mellõl nézte õket, ez mind megcsalás, nem hiszem férjes asszonyok repesnének az örömtõl ha kedves férjüket csókolózni látnák. Guido olyan, mint akinek több énje van, mikor így mikor úgy viselkedik, valami takargatni valója van, nem semmiért kérik tõle mindig a pénzt a hallgatásért.
napraforgó 2016 aug. 10. - 14:15:20
(90/118)
Azért arra kíváncsi lennék, hol hajtott fel az a nagynéni ennyi romlott, megvesztegethetõ orvost egy olyan kisvárosban, amelynek manapság is csak 114 ezer lakosa van. De a XIX. század vége felé, amikor ez a történet játszódik, talán csak 25 ezer volt, vagy annyi se. És honnan vette a pénzt ezeknek a megfizetésére, hisz a vagyon a grófnõé volt. Cornélio ügyvédként keresett valamennyit, de azért jóval kevesebbet, mint egy birtok úrnõje, vagy mint egy gyáros, mint Guido.
netticicaadacs 2016 aug. 10. - 12:36:09
(89/118)
Doki 9
netticicaadacs 2016 aug. 10. - 12:35:48
(88/118)
mint mondottam a bajusz bekavart. Én tévedtem. Doki4
napraforgó 2016 aug. 10. - 12:15:33
(87/118)
Ilyenek a romantikus történetek. A nagy ház a grófi rezidencia lehetett, az örökös tulajdona. Miért Clarának kéne onnan elköltözni? Ki kell dobni az intrikáló nagynénit a fiával együtt. Csak hát õk annyira jól meg tudják játszani magukat, aggódó, gondoskodó jó rokonnak látszanak. Mondjuk a birtokra akkor is elköltözhetnének Clara és Guido, csak hát Guido annyira féltékeny Matteora, jobb szereti, ha a felesége jó messze van tõle.
Rózsa Piros 2016 aug. 10. - 12:04:42
(86/118)
Engem egy dolog nagyon zavar ebben a sorozatban,az,hogy hogyan nem jönnek rá a nagynéni és fiacskája mesterkedéseire.Clara apja évtizedekig lakott velük egy házban,és Clara is már évek óta,mégsem döbben rá egyik sem,hogy kígyó(ka)t melenget a keblén.De tegyük fel,hogy a jellemükbõl nem jönnek rá a piszkoskodásaikra,ám amikor Cornelio megerõszakolja Anitát,akkor Clara kikel ugyan magából,és aztán továbbra is egy házban él velük.Számomra ez érthetetlen és elfogadhatatlan.Hogy úgy mondjam:nem életszerû.Mert ha szegények lennének,és nem lenne hová költözniük,akkor oké.De Clara nagyonis gazdag nõ! Mégis miért ez a kényszerû együttélés?
netticicaadacs 2016 aug. 10. - 11:33:37
(85/118)
Na hol is kezdjem. Azt,hogy Matteo az az ominózus elsumákolt baba eddig is sejthettük(tudom),de mostmár kb. megihatjuk rá Adelaide néni tejecskéjét.
A dokit illetõen szerintem én tévedtem,bár mentségemre legyen szólva nagyon hasonlít,a kettõ.
Minden mással kénytelen vagyok egyetérteni.
napraforgó 2016 aug. 10. - 11:26:32
(84/118)
A tegnapi rész azzal kezdõdött, hogy Clara a kislányával kora reggel visszaérkezik San Leonardóból. Ezzel egyidõben a báróné pucéran egy takaró alatt felébred és maga mellett az ágyat tapogatja, keresve valakit. Guido meg épp leszalad a lépcsõn, estélyi öltözékben (frakkban). A nõ pongyolába bújik és utánaszalad - el sem búcsúzol? Én nem tudom, de nekem nagyon úgy tûnik, hogy együtt töltötték az éjszakát, vagyis nem csak látszat az a megcsalás....
Letty72 2016 aug. 10. - 11:13:46
(83/118)
SPOILER SPOILER

Adeilaide esetében visszanyal a fagyi, azaz szó szerint oda jut, ahová õ juttatta Clara-t.
Letty72 2016 aug. 10. - 11:05:22
(82/118)
Persze, hiszen ikrek, (Clara és Matteo), ezért mindig megérzik, ha a másikkal baj van. Csak Matteot születésekor Adelaide beadta a lelencházba.
Letty72 2016 aug. 10. - 11:03:15
(81/118)
Szerintem ilyen messze már mint Aurora kinyírása nem mennének.

Elsõ lépésként Clara-t sikeresen kiiktatták, ez volt a nehezebb lépes. Innentõl Guido könnyû falat lesz, anyagilag a csõdbe viszik, és lassan minden vagyon fedezet lesz, a selyemgyárhoz. Már eddig is rengeteg pénzzel tartozik, most meg a birtok a fedezet. Ha anyagilag tönkremegy, akkor õ és a kislány mehetnek a híd alá.
Esetleg ha megismernék Guido múltját, értesítenék a párizsi rendõrséget, ennek következtében Guidot kivégeznék, és mint legközelebbi rokon Cornelio és Adelaide lenne a gyám. Aurora még kicsi, biztos elérnek, hogy 21 éves koráig mindenrõl lemondjon és apácaként élje az életét.
netticicaadacs 2016 aug. 10. - 10:59:37
(80/118)
Egyébként másnak is feltûnt a Matteo-Anita beszélgetés?Kicsit komoly jelentõsséggel bír,nemde?
Letty72 2016 aug. 10. - 10:52:35
(79/118)
Sziasztok!

A tegnapi két résszel kapcsolatban:

Guido szerintem sem csalja meg Clara-t, - bár a viselkedése félreérthetõ -, sõt a báróné nõi méltóságát igen csak sérti, hogy nem szerezte még meg Guido skalpját.
Ludovicot szerintem is Gerard ölte meg.

Guido viselkedése szerintem minõsíthetetlen mind Claraval, mind Ludovicol. Matteora halálosan féltékeny.

Clarat az erdõben tuti, hogy Cornelio ijesztegette, hisz õ szokott lovaglóostorral a kezében a birtokon járkálni.