Hagyományos és tájjellegű magyar élelmiszerek / Vadak, húsállatok, halak a HÍR - programban

magyar ismeretterjesztő filmsorozat, 2. rész

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az aktuális rész ismertetője: A hazánk területén található vad- és halállomány, valamint a tenyésztett haszonállatok évszázadok óta híresek kiváló minőségű húsukról. Az Európai Unió által életre hívott Hagyományok - Ízek - Régiók, azaz a HÍR- program a nemzeti örökség részévé nyilvánította ezeket a fontos fehérjeforrásokat. A vadászatok során elejtett gímszarvasok és vaddisznók ünnepi ételek és udvari lakomák alapanyagául szolgáltak, míg a tiszai ponty és a harcsa a szegényebb rétegek számára is elérhető volt. A szürkemarha, a kendermagos tyúk, a bronzpulyka vagy a mangalica sertés ma is nélkülözhetetlen eleme a magyar konyhának...

A műsor ismertetése: Az Európai Unio által meghirdetett "Európa Vidékei" projekt keretében 1998-ban indult útjára a Hagyományok - Ízek - Régiók, vagy másképpen HÍR-program. Célja a nemzeti örökség részét képező élelmiszerek összegyűjtése és gazdasági hasznosításuknak előmozdítása, amely ma 300 termékre terjed ki. A háromrészes sorozatból megtudhatjuk, melyek azok a számunkra mindennapos élelmiszerek és alapanyagok, amelyek kiváló minőségű hungarikumként jó hírünket továbbítják a világban.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Hozzászólások

Szerinted?