Mediterrán ízek Yotam Ottolenghi-vel

Ottolenghi's Mediterranean Feast / Tunisia
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol gasztro-reality, 3. rész, 60 perc

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Yotam Ottolenghi a mediterrán térség déli és keleti tájait járja be, hogy e távoli vidékek konyhaművészetének világát elhozhassa a mi háztartásunkba is. Yotam útja Marokkó leginkább nyüzsgő városában, Marrákesben kezdődik, ahol felfedezi a tadzsin titkait és felkutatja az legízletesebb utcai ételeket. Yotam ezután ellátogat Isztambulba, ahol fűszeres marhahússal megszórt pizzát, valamint garnélás-tintahalas rakott ételt készít paradicsommal és sajttal, de csinál tejszínes articsókát, baklavát és fahéjas tejberizst is. Észak-Afrika egyik legnépszerűbb üdülőhelyén Yotam frissen fogott halakon él, felfedezi a pokolian csípős harisszát övező nemzeti megszállottságot, majd megkóstolja a pikáns merguez kolbászt is. Végül Tel-Avivban hősünk felkutatja Izrael legfrissebb termékeit, különlegesen elkészített tenger gyümölcseit kóstol, majd a legmenőbb szakácsokkal készít el néhány finom fogást.

A műsor ismertetése: Az Angliában élő híres séf és étterem-tulajdonos, Yotam Ottolenghi Izraelben nőtt fel, ezért természetes, hogy receptjeiben a közel-kelet varázslatos ízeit részesíti előnyben. Főzőtudományának érdekessége, hogy Ottolenghi nem vegetáriánus, de viszonya a zöldségekkel mégis felettébb különleges. Ebben a négyrészes sorozatban Marokkó, Tunézia, Törökország és természetesen Izrael gasztronómiai titkaiba kukkanthatunk be Yotam segítségével!

Évadok:

Stáblista

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?