A mediterrán ízek / Tejtermékek: sajtok, joghurtok

spanyol ismeretterjesztő filmsorozat, 6. rész, 26 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: Az állatok teje évszázadok óta különféle ételek alapanyagául szolgál, a sajt és joghurtkészítés pedig egyes források szerint a görögöknek köszönhető. Sajtok és egyéb tejtermékek ezrei közül válogathatunk a boltok kínálatában, az igazi különleges csemegéket azonban még mindig a házi készítésűek jelentik. A film a sajtérlelés módszereivel ismertet meg, és megtudhatjuk, hogy a joghurtfogyasztás a hosszú és egészséges élet egyik alapfeltétele.

A műsor ismertetése: Élelmiszereinkből kiolvasható történelmünk, étkezési szokásaink pedig kultúránkat jellemzik. A szakértők szerint az egyetlen egészséges táplálkozási mód a mediterrán konyha. Az olívaolaj, bor és búza hármas egysége az egészség feltétele, a mediterrán étrendnek pedig kilenc jellemzője van.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Hozzászólások

Szerinted?