Az aktuális rész ismertetője: A kenyér évezredek óta alapvető tápanyagforrásunk. Hogyan változott a hagyományos receptúra az ipari gyártás megjelenése óta? Miből készül ma a mindennapi kenyerünk? A dokumentumfilm Nyugat-Európa leghíresebb pékségeit bejárva bemutatja, milyen régi recepteket használnak ma is, milyen gabonákat fedeznek fel újra, és milyen új összetételű kenyereket fejlesztenek ki a XXI. század pékmesterei.
A műsor ismertetése: Az embert kezdetek óta érdekli az idő, az idő múlása. A Nap és a Hold égi vándorútja a természet órája. A Nap jelentette az emberek számára is az első időmérő eszközt. Őseink felfedezték, hogy a Nap mindig állandó pályán halad az égen, az idő múlását tehát az árnyékok segítségével is lehet mérni, mindaddig, míg süt a nap. Mechanikus eszközökkel még pontosabban lehet mérni az időt. Ráadásul sem a Nap, sem a Hold nem kell hozzá. Ezek az eszközök viszont olyan érzést keltenek bennünk, mintha az idő meghatározott ütemben telne, ahogy az óra jár. Az idő azonban csalóka dolog.
Hozzászólások