Az aktuális rész ismertetője: Míg a léggömböket régen állati bélből készítették, ma már a gumi a kedvelt alapanyag. De miként lehet folyékony latexből évente 150 millió darab lufit előállítani? És egy patinás, majd' száz évvel ezelőtt alapított gyárban ugyanennyi idő alatt 18 millió darab színes tányért és poharat készíteni? A film többek közt ezekre az izgalmas kérdésekre is választ ad.
A műsor ismertetése: Tudjuk-e, hogyan szeletelik tökéletesre a Campbell's féle zöldséglevesbe kerülő zöldségeket vagy hogyan készül a tejkaramella? A Kedvenc kajáink című vadonatúj sorozat bepillantást enged a kanadaiak néhány kedvenc ételének gyártási titkaiba. A chipsek, a dobozos sörök, a tábla csokik és a vekni kenyerek mind hosszú és hatalmas gyártósorokon futnak végig, mire eljutnak a fogyasztókhoz. Egy-egy epizód négy kanadai termék gyártását mutatja be részletesen, lépésről lépésre, a hozzávalók előkészítésétől kezdve a feldolgozási eljárásokig mindent. A pesto szósztól a száraztésztáig, a rágógumitól a kanadai whisky-ig megismerhetjük azokat a különös és érdekes eljárásokat, amelyeknek köszönhetően a hozzávalók átalakulnak kedvenc ételeinkké.
Hozzászólások