A mediterrán ízek / A hús

spanyol ismeretterjesztő filmsorozat, 13. rész, 27 perc

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Az aktuális rész ismertetője: A hús a mediterrán étrendben sokáig csak kiegészítőként volt jelen; nem főételként, hanem tészták, saláták kísérőjeként fogyasztották. A Földközi- tenger partvidékén élők azonban a 20. századra a halételek mellett egyre jobban megkedvelték a bárány, a borjú, a sertés és a csirkehúst is. Ebben az epizódban a fokhagymaöntetes csirkemell mellett az Ibériai - félsziget egyik legjellegzetesebb húsféléjének, a sonkának a készítésével ismerkedhetünk meg.

A műsor ismertetése: Élelmiszereinkből kiolvasható történelmünk, étkezési szokásaink pedig kultúránkat jellemzik. A szakértők szerint az egyetlen egészséges táplálkozási mód a mediterrán konyha. Az olívaolaj, bor és búza hármas egysége az egészség feltétele, a mediterrán étrendnek pedig kilenc jellemzője van.

Egyéb epizódok:

Stáblista

Hozzászólások

Szerinted?