Az aktuális rész ismertetője: A TV Paprika hiánypótoló sorozata tejtermékekről, és ezek felhasználásával elkészíthető receptekről szól. A sorozat első részében (Tejben-Vajban) Bede Róbert, a TV Paprika mesterszakácsa egy-egy témához illő külső helyszínre látogat: tejgyárba, manufaktúrába, családi kisüzembe, ahol bemutatja a nézőknek a hely specialitását, pl. a sajt, a joghurt, a vaj készítését. Ezután a szakács és egy szakértő részletesen bemutatja a kiválasztott tejterméket, beszélnek annak előállításáról, élettani hatásairól, felhasználhatóságáról. A nézők a műsorból megtudhatják, hogy tényleg tej-e az UHT, mi a különbség a vaj, a vajkrém és margarin, vagy a juh-, a kecske- és a tehéntúró között (azon túl, hogy milyen állat tejéből készült). Az epizódok végén Róbert egy jellegzetes ételt készít el az adott tejtermék felhasználásával. A szintén 15 részes Tejben-Vajban Receptek sorozatunk továbbviszi az előzőekben látottakat, és egy-egy új, bonyolultabb receptet elkészítését mutatja be az adott tejtermék felhasználásával. A Tejben, vajban szórakoztatva informál, és felhívja a figyelmet az egészséges táplálkozásra, a friss alapanyagok használatára és a kisüzemi vagy házi termékek előnyeire.
A műsor ismertetése: A TV Paprika hiánypótoló sorozata tejtermékekről, és ezek felhasználásával elkészíthető receptekről szól. A sorozat első részében (Tejben, vajban) Bede Róbert, a TV Paprika mesterszakácsa egy-egy témához illő külső helyszínre látogat: tejgyárba, manufaktúrába, családi kisüzembe, ahol bemutatja a nézőknek a hely specialitását, pl. a sajt, a joghurt, a vaj készítését. Ezután a szakács és egy szakértő részletesen bemutatja a kiválasztott tejterméket, beszélnek annak előállításáról, élettani hatásairól, felhasználhatóságáról. A nézők a műsorból megtudhatják, hogy tényleg tej-e az UHT, mi a különbség a vaj, a vajkrém és margarin, vagy a juh-, a kecske- és a tehéntúró között (azon túl, hogy milyen állat tejéből készült). Az epizódok végén Róbert egy jellegzetes ételt készít el az adott tejtermék felhasználásával.
Hozzászólások