Amikor Szőke meghívását követve Taliándörögdre érkezik Bede Róbert, a TV Paprika séfje, csak annyit sejt, hogy főznie kell a helyiekkel karöltve - tíz napig, kizárólag baromfit: csirkét, pulykát, libát és kacsát. András titkolt célja azonban az, hogy megversenyeztesse a szakácsot a helyi konyhával; "lekáderezze" Róbert tudását, fantáziáját. A kalandos sütés-főzés során a laikus Szőke, ha nem is szakáccsá, de legalább kuktává érik, a profi séfből pedig tiszteletbeli dörögdi lesz.
S hogy a jobbnál jobb étkeken kívül mi sül ki tehát a páratlan páros találkozásából? Mókás adok-kapok és valódi, az elkészült étel felett érzett öröm. E közvetlenség talán a nézőt is megragadja, s megérti majd, miért fogalmaz úgy Szőke: "én már érzem is az illatokat - fejben".
Hozzászólások