Jamie Oliver vidéki konyhájában részben klasszikus, részben saját kútfőből való receptek alapján főz. A laza stílusáról híres fiatal szakács a kertjében termesztett biozöldségeket, illetve az ott nevelt háziállatok és a környéken elejtett vadak húsát használja az ínycsiklandó fogásainak alapjául. Hiszen köztudott, hogy Jamie két dologra esküszik: a minél egyszerűbb receptekre és a tökéletes minőségű alapanyagokra.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
Cordelia
2016 febr. 22. - 22:10:18
lehet, hogy ezt keresed?
"2-3 karfiol (többféle)
20 dkg liszt
sütõpor
1 üveg sör
2 teáskanál mustármag
1 teáskanál egész kömény
só
bors
2-3 chillipaprika
kurkuma
Elkészítés:
A karfiolt rózsáira szedjük, a nagyobbakat félbevágjuk. Egy edényben összekeverjük a lisztet a sütõporral, majd a karfiolt is megszórjuk kicsit liszttel. A sütõporos liszthez adunk 3/4 üveg sört. Mozsárban összetörjük a fûszereket, majd belekeverjük a tésztába. Hozzáadunk egy kis kurkumát, hogy szép színt kapjon. A karfiolt megmártjuk a tésztában, majd olajban kisütjük.
A bundában sült zöldségek frissen, ropogósan finomak."
A mai adásban láttam elkészíteni azt az ételt, amit én is szeretnék, de nem figyeltem alaposan, és nem is jegyzeteltem... Jamie a káposztafélék közül a karfiolt sütött. Sütõporos lisztes masszába keverte bele a vékony cikkekre vágott karfiolokat. Fûszerezte is, de nem tudom mivel... Hol szerezhetném meg a receptet, vagy hol nézhetném meg a mai részt újra?
Segítségeteket kérem. Elõre is köszönöm.
Ica
sziasztok
segítség kéne, egy rész kivételével megvan a vidéki konyha, de a "gombák" epizódot akárhonnan szedtem volna, hibás volt, ha vkinek megvan vagy tudja, honnan tudnám letölteni, írjon: true.believer@indamail.hu
elõre is köszi!
Ajánlom a http://www.priateclub.hu oldalon a regisztrálást, ott láttam a menekülést Olaszországba, a vidéki konyhát, az ausztrál konyhát és a pucér szakácsot is. Akinek van ideje és kedve...
:-)
Mennyiségeket nem jegyeztem le, de nagyjából így készítette:
bevagdalta hosszú csíkokban a lapocka felszínét kb fél-1 cm mélyen, beszórta nagyszemû sóval, borssal, csomó fokhagymagerezdet (héjastól) és rengeteg friss rozmringot szórt a tetejére, meg a tepsi aljába.
Rálocsolt a tetejére annyi olivaolajat, hogy "beindulhason a sülés" (ezt õ mondta így :))
Dupla alufóliával fedte be a tepsit, aztán berakta 200 fokra elõmelegített sütõbe, levette a hõfokot (azt hiszem) 150 fokra és 4!! órán keresztül sült.
Ennyi idõ után teljesen puha lett a lapocka.
Leöntötte a felesleges olajat, kiszedte a rozmaringokat a tepsibõl és a maradék sûrû, sült szafthoz szórt egy kis lisztet, ezzel összesütötte, felöntötte erõs tyúkhúslével, majd apróra vágta a friss mentát, vele együtt a kapribogyót és beleszórta a szószba. Közben fõzött krumplit répával és még valamivel, amikor készre fõtt, összetörte (de nem pépessé) és vajat tett rá.
Elképzelhetõ, hogy használt esetleg valami más fûszert is, de mivel közvetlen elõtte volt Nigella és õt is néztem, nem akarom a két mûsort keverni.
Amit leírtam, arra konkrétan emlékszem. :)
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások