A horvát nemzetiségi Tószerdahely Nagykanizsától 18 kilométerre fekszik, délről Horvátországgal és a Murával határos. Gasztronómiájában igen erősen őrzi a horvát ízeket. Jellegzetes étele a disznóölések idején tálalt savanyúleves, az árpagyönggyel készített hagyományos és az e tájegységen honos kukoricadarás hurka, a "vágott zsírral" hintett laska és a pácolt hal. A tésztafélék közül a diós kukoricapogácsa és a túróval és répával ízesített "totyógós" rétes receptjét is megismerhetjük a filmből.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások