Pócsmegyer 1100 éves múltra visszatekintő település a Szentendrei-szigeten. A református egyházáról már 1626-tól vannak írásos dokumentumok, barokk stílusú temploma 1788-ban épült. 1848-ig a gróf Esterházy család volt a földesura. Adásunkban ezúttal kifejezetten "szaftos" elnevezésű pócsmegyeri specialitásokkal ismertetjük meg nézőinket: csicsaleves, tunkolós, öreglebbencs, lucskos káposzta, édesség gyanánt pedig pávaszem és hókifli kerül az asztalra.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Hozzászólások
feketevipera
2011 aug. 28. - 11:29:16
Most nézem, hogy milyen étvágygerjesztõ ételeket készítenek, nekem már meg is jött az étvágyam. Bár azért érdekes, hogy a mami a tunkolóshoz mekkora késsel vágja a szalonnát és a kolbászt. Vajon nagyobb kést nem talált hozzá? :) Szerintem megpróbálom majd rávenni itthon az arra illetékest, hogy készítsünk el pár egyszerûbb étket, szívesen megkóstolnám õket.
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások