A Gyimesek völgyében megállt az idő. Errefelé közel egy héten át tartanak a hagyományokat híven őrző menyegzői előkészületek. A kert végében kemencében sül a pityókás kenyér, állítják az ünnepi sátrat, díszítik a hintókat, szekereket, a Jakab ágakat, bemutatják az álmenyasszonyokat, és készül a kapros töltött káposzta is. Mindez azért, hogy a nagy napon a népviseletben öltözött vendégsereg jól érezze magát, sírjon, nevessen, Deuszt kiáltson, és hajnalig ropja a táncot.
Figyelem: A beküldött észrevételeket a szerkesztőink értékelik, csak azok a javasolt változtatások valósulhatnak meg, amik jóváhagyást kapnak. Kérjük, forrásmegjelöléssel támaszd alá a leírtakat!
Az értesítések jelenleg le vannak tiltva! Amennyiben szeretnél cikkajánlókat kapni, kérlek, hogy a böngésző Beállítások / Értesítések menüpontja alatt állítsd be az értesítések engedélyezését!
Hozzászólások