offtopic
hErO 2008 szept. 16. - 18:35:53
(437/917)
ez az, ne kíméld!:DD
perry 2008 szept. 16. - 18:24:43
(436/917)
Most elõször találkoztam a "hülye keresztények" értékítélettel a fórumon. Jobbára inkább burkoltan vagy nyíltan a zsidózást olvashattam.
A társadalom az én olvasatomban nem igazán tekinthetõ homogén egységnek, míg a vezetõk felelõssége nem igazán nyomon követhetõ etikai értelemben. Értem ez alatt, hogy egy választást mint írtad is lobbik, tanácsadók és az elnök környezete súgalja, természetesen a végsõ szó az övé.
Úgy teszünk , mintha nem tudnánk , hogy a politikai döntések érdekek mentén jönnek létre. Arról nem beszélve, hogy ha valamit vagy valakiket ma nem támogatok az nem azt jelenti, hogy amikor majd az érdekeim úgy kívánják késõbb nem fogom.
Népekrõl pedig véleményt alkotni nem a igazán ildomos , hiszen tudjuk az, miszerint x % ban szavaznak az emberek, aztán pedig ha én éppen y % ban szavaztam akkor ki kérem magamnak , hogy 1 kalap alá vegyenek
a nyertes többséggel :).
Egy film csak film, az élet ott és itt sokkal bonyolultabb, annak sok értelme nincs ha elutasítunk, esetleg gyûlölünk népeket, embereket, és minden mást mert ez még a világ történelemben soha sem vitte elõre az emberiséget.
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 16. - 14:58:31
(435/917)
Kissingert azért írtam, mert ez a fajta politika már régóta megy, akár nyíltan, akár burkoltan, ahogy az ebben a filmben is elhangzik: http://port.hu/pls/fi/films.film_page?i_film_id=52367
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 16. - 14:30:42
(434/917)
Nem, igazad van. Amit hecsedli írt, azt így kellett volna: "nem muszáj bedõlni annak, hogy egyes nemzeteknek mindent szabad. Jogos önvédelem, megelõzõ csapások, sokszor civilek százezreinek megölése. Egy frászt."
De még így sem pontos. Nem a nemzet az, amelyik szerteszét dúl a világon, és valójában nem is százezrek, hanem milliók haláláért felelõs. És nem csak a republikánusok. Természetesen, mivel nem tudjuk jól körülhatárolni, igazából kik azok, akik a tömegpusztításokért felelõsek (fegyverlobbi, héják, de ezen kívül még nagyobb csoport, én egyedül Kissingert tudom név szerint felsorolni), ezért hát tragikomikus módon bunkózzuk egymást egy magyar filmfórumon, a semmiért. Pedig nem is haragszunk egymásra.
Szóval nem csak a republikánusok. A ruandai genocídium Clinton idején történt; és a ruandaiak könyörögtek az USA-nak, hogy avatkozzon be. A fülük botját se mozdították, még csak bocsánatot sem kértek, de utána volt pofájuk, Clintonnak stb. megtekinteni az áldozatok emlékmûvét. Hányinger. És ha most megválasztanák Obamát (én remélem), igazából akkor sem lenne túl nagy változás, hiszen nyilvánvaló, hogy a dolgok nem rajta múlnak.
Egyébként pedig: ne vádaskodjunk, ne ítéljük el az amerikai népet. Oké. De kik választották meg Bushmant másodszorra is? És kik fogják, úgy lehet, McCaint trónra emelni most, ratifikálva ezzel a háborús politika folytatását? Jó, nem de Niro, nem Clooney, nem Madonna...hanem a hülye amerikai keresztények, akik miatt lesül a bõr a képemrõl.
offtopic
hecsedli 2008 szept. 16. - 12:09:24 Előzmény Heathcliff
(433/917)
Hát, igen. Ez a Fry rájött valamire. Én úgy értelmezem a szellemes beköpését, hogy nem muszáj bedõlni annak, hogy egyes nemzetek vezetõinek mindent szabad. Jogos önvédelem, megelõzõ csapások, sokszor civilek ezreinek megölése. Egy frászt. Nem kell olyan nagy lihegve a védelmére kelni az ilyen Bush féle nemzetvezetõknek. Nagyon sok vér tapad a kezéhez. Egy vezetõ politikus azért mutasson néha emberi arcot is.
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 02:11:15
(432/917)
Na, veszek magamhoz még 1 dédalonettát meg egy pohár vizet. :S

Jó éjt fórumnyúzók! ;)
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 02:10:00
(431/917)
Jaaa, és Busht azért is szoktam többek között én is Megyesihez hasonlítani, mivel mindketten csak bábuk nagyobbrészt...
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 02:08:18
(430/917)
Igen részben az lenne a dolga, ill pontosabban õ képviseli a a kormányt alkotó tagok egyöntetü döntését. A kormányfõknek volna kötelessége a nép érdekeiben azokat képviselve elõterjeszteni javaslatot pl a közgyûlés elõtt... édes álom. De mérgezõ is tud lenni. :)
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 02:02:04
(429/917)
Jó éjt... bár betegen aludnom nehéz. :)
Mit szettem össze? Frissáruból ételmérgezést... vissza is vittem, de nekem elég volt kicsi is belõle.
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 02:00:26
(428/917)
Gyûlölközés mindenütt van. Vagy a nyomorból eredõen, vagy az unalomból... én is egyenként alkotok véleményt emberekrõl. Én ha (ahogy itt is) valóban magamat adom. Úgy állok hozzá, hogy ezek alapján más is... Egyértelmû, hogy mindenütt, magyarok között is van normális, sõt vietnámi barátaim is vannak... ezért írok csak és kizárólak bizonyos réteget, nem álltalánosítva. De pl én is kerültem olyan helyzetbe, hogy "becsületemért és elismerésemért" 3x jobban meg kellett dolgoznom, mert a "bunkók földjérõl" szalasztottak.

Én büszke voltam mindegyik gyermekemre, és büszkén vettem kezembe a magyar anyakönyvi kivonataikat mikor születésük után kiadták azt... már megkérdõjelezõdött, hogy büszke lehetek e bármire is a gyermekeimen és elért dolgokon kívül. És az elért dolgok számomra nem pénzben mérettetik... néha már õszinte lelkiismeret furdalásom van azért, hogy "szegény" gyermekeimet ilyen kilátástalan országban vállaltam be. És igen! Ha a nemzet nem tesz ellene, nincs is értelme erõlködnöm... bizony megyek tovább idegenbe csak azért, hogy a gyerekeim és unokáim sorsa felõl is nyugodt lehessek. Nincs jogom elvenni a lehetõséget a gyermekeimtõl... magamat már lesz@rom, õk a fontosak... és igen, ezért mentek ki sokan 56-ban. Persze ott is vannak olyanok akik csak a vagyont menekítették... ezzel maguknak kell elszámolni maguk felé.
offtopic
nihilke 2008 szept. 16. - 01:49:58
(427/917)
jó, akkor nem mindkét, hanem mindenoldalról...
de ez megy mindenhol, az utálkozás. nálunk is (és nem csak nálunk) sokan utálják pl. a franciákat, a kínaikat stb. egyesek talán tudnak magyarázatot adni azon kívül is, hogy mert (szépen fogalmazva) nem magyarok. rossz tapasztalat sztereotípiával mixelve, amiknek, azért lássuk be, van alapjuk. de ettõl függetlenül a magyarok között is vannak normálisak, és biztos a kínaiak között is. miért ne lennének? de elõreítélkezés rulez:O talán jobb lenne, ha egyesével ítélnénk meg az embereket, és nem az alapján, hogy honnan jöttek. de ez már más téma.

a lényeg, hogy azért nem csak minket nem szeretnek, és azért talán nem mi vagyunk a "fõgonosz".
Amerika ugyanúgy felsorolhatná a fél világot, hogy hol nem látják õket szívesen. akkor mirõl is beszélünk? egyikünk sem jobb, csak az õ helyzetük kedvezõbb. így pofátlannak lenni is könnyebb. viszont a pofon is nagyobb lesz.
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 01:49:54
(426/917)
Ja, és persze fontosabb volt leszavazni a receptdíjjat/vizitdíj is... nos én dolgozom a pénzemért, és a nyugdíjjas édesanyámnak (ha kellett) kifizettem azt a pár nyamvadt 200 forintot pl. ill a gyerekeim utánn is. Most megen mi van? Hálapénz és sok beteg nem bírta ki... pedig a beavatkozás sikeres volt. Ha így marad minden az ésszerûség és hasznosság nem figyelembevételével, románi is lehagy minket... bár már le is hagyott. Szégyen! És a vizitdíjjal nem vagyok Furcsány Nyerenc rajongó...
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 01:45:06
(425/917)
Én teszek Bushra=Megyesi... kibékülni pedig csak azzal lehet, akivel összevesztél. Velem nem veszett össze senki itt sem. Ahhoz sokat kellene strapálni magát. Nem kell sok egyébként ahhoz, hogy kiruccanjon az ember "szürkeként" nem egy akvárium környezetbe, és eltöltön néhány hetet mint magyar és próbáljon boldogulni... rájönne mekkora tévhitben van. Vagy majd a magyarok közül az érintett réteg az arabok és muszlimok elõtt beveszi európát?

Csak 2 egyszerû, örökérvényû példa mi ellen még most sem tesz az ország:
1. Ki találta fel a gyufát? Hol gyártották eleinte?
2. Ki találta fel az ottómotort? Hol vették azt meg?
(ezutóbbi személy dolgozott a mogyoróolaj meghajtású motoron is... mi lett belõle? diesel motor, ami menne mogyoró és étolajjal is. Mit tett a magyar érintett gazdarétek? felvitte az égbe majdhogynem a napraforgó és kukoricaárakat.)
offtopic
Heathcliff 2008 szept. 16. - 01:31:54
(424/917)
Az utóbbi kb. 100 hsz-t végigolvasva csak az tûnik föl, hogy akik képesek kiállni olyanért, akivel korábban összevesztek (csv, moldtun); azokban biztosan van empátia.
Azon kívül: ha itt, ebben az országban történne iilyen õrült katasztrófa, a min, elnök két órán belül nem háborúval fenyegetõzne. Hanem sírna. Vagy akárhogy is, de az áldozatokkal volna mindenki elfoglalva, nem pedig Szaddam Husszeinnel stb. De, ha a min. eln. véletlenül mégis olyan sunyi módon reagálna, mint Bush, akkor itt sem hinné el neki, senki, hogy a mancsa nem volt benne az ügyben. Pl. Stephen Fry angol színész véleménye, errõl a honlapról: "Színész, komikusként az egyik legjobb, író, gondolkodó. Cambridge-ben végzett, összetett izgalmas személyiség. Egyik híres bemondása: 'Inkább megeszem a saját sz*romat, mint hogy G.W. Bushra szavazzak.' (Bush nem tudom hol és mit tanult.)"
A Bush elleni szkepticizmus tehát nem a hajléktalanok kiváltsága; beleférnek abba Cambridge-ben végzett elmék is...
És végül: ahogyan a Hairben énekelte Hud barátnõje (csak kb., pontosan nem emlékszem): Sokkal könnyebb megvédeni azokat, akik távol vannak. De mi lesz a közeli barátokkal? - Szóval, sokkal nehezebb a fórumon kibírni luvnyázás és bunkózás nélkül, mint hõsiesen megvédeni olyanokat, akik több ezer km-re élnek tõlünk, bármilyen irányban...
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 01:27:02
(423/917)
De elszomorító... fleg azoknak akik nem a segélyekért akarnak sorbanállni, hanem alkotni, dolgozni fizetésért... nem csak "keresni azt"... ha érted.
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 01:23:33
(422/917)
Ha az igazmondás tahóság, akkor igen, vagyok inkább TAHÓ mint "az udvari bolondok közül 1"...
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 01:22:00
(421/917)
Szándékosan nem csak az usát említettem, hanem a hollandokat is, de említhetném a japánokat, franciákas, svédeket, a britteket, és ausztriát ill írországot. Írországban úgy szeretik a magyar vendégmunkásokat mint itt a román vendégmunkásokat... úgy is fizetik ott írországban... ha szerencsétleneket kifizetik... az idióták miatt, akik azt sugalják kifelé az országból, hogy magyarország valóban "bunkók földje"... <-- nekem esett a leg sz@rabbul ezt hallani... eleinte... tudomásul vettem...
offtopic
nihilke 2008 szept. 16. - 01:14:41
(420/917)
hogy te mekkora tahó vagy:OO nem borulnak le a naaagy Amerika lába elé, és akkor mi van? ettõl függetlenül persze egyesek megválogathanák a szavaikat, negatív véleményt is le lehet normálisan írni. amúgy meg az utálatnak mindkét oldalról bõven meg van a maga indoka. bár szerintem a két ország annyira ég és föld, hogy tkp kár egymással foglalkozni.
offtopic
Morpheus RexXx 2008 szept. 16. - 01:14:21
(419/917)
És ezt a baromságot a mórickában olvastad, vagy valamiféle rasszista gyülöletkeltõ portálon? Messze vagy a valóságtól és megvilágosodástól, mint hajléktalan(némelyiket sajnálom és segítem is) a Hilton szállótól... Egyszerüen én kezdem szégyelni mások helyett magamat, és kezdem szégyelni, hogy anno deportáltak minket is ide európa seggébe. Még a fiaim is a baromságot és inteligenciahiányos menõzést kezdték eltanúlni a többiektõl... azok honnét veszik? A náluk idõsebb idiótáktól, akik nem képeek belegondolni, hogy leendõ unokáik úgy fognak miattuk és az Inteligencia hanyatlása miatt élni, mint romániai magyarok Chau idejében... (megjegyzem mielõtt valami idióta lerománozna, Szlovák vagyok eredetileg és itt születtem... Szlovák, NEM TÓT) soknak fingja sincs mi a különbség a 2 között... azoknak: A tótok üldözik kint szlovákiában az ottani magyarokat... meg mást is...

Szerintetek a túristák nagyrésze hogyan megy el hunból??? Nem lelkesen, csak illedelmesen... (vissza se jön sok)

És persze ez a réteg, másokat is lejáratnak, akiket utánna úgy kezelnek, hogy na, még egy (szépen írva) roma... <--- ezt köszönjük nektek, akik elõidézik...(nem mindenkinek értem aki itt fórumozik)
Jaaa, meg soxor hasonlítják a magyart pl californiában is koszos brazilnak...
leopard26 2008 szept. 16. - 01:03:43
(418/917)
ez azért egy kicsit durva volt tõled