9/10
paroczip 2019 aug. 20. - 00:37:13 9/10
(72/392)
Azzal együtt, hogy nem vagyok egy film fetisiszta , egyszerűen csak szeretem magam jól érezni filmnézés közben, kifejezetten tetszett ez a film. Úgy tudott lekötni közel 2,5 órán keresztül, hogy igazából semmi konkrét story nincsen, nem jutunk el A-ból B-be, csak történeteket látunk, de úgy, hogy mindegyik érdekes, izgalmas. A trailer alapján storyra nem számítottam, egyszerűen csak élvezhető mozi rövid, érdekes történetekkel. A végével pedig sok jóérzésű ember kívánságát teljesítették.
SonnyJim 2019 aug. 19. - 23:27:31
(71/392)
Zseniális színészi alakítások, zseniális rendezés, rohadt jó jelenet egymásra dobálva, csak éppen nem áll össze egy filmmé. Tökéletesen valósította meg a 60'-as évek világát, csak éppen ez a film túl hosszú volt ahhoz, hogy szimplán ez a hangulat vigye el a hátán az egészet.
Kapásból magával ragadó, ámde rémesen unalmassá váló film, tökéletes, ütős, Tarantino-s lezárással.
Pontszám: ?/10
10/10
Gwen1 2019 aug. 19. - 20:24:50 10/10 Előzmény UncleSam
(70/392)
Kedves UncleSam! Az első két mondat Neked szól: legközelebb használd a spoiler gombot, ha bármilyen utalást teszel a filmek végére! Még jó, hogy miután láttam a filmet, csak azután olvastam el a kommented, így megmaradt hál'istennek a meglepetés, pedig kikottyantottad a végét, lehet, hogy csak burkoltan, de ez pont elég!!!!!!
Nekem nagyon tetszett a film. Előtte olvastam itt a kommenteket, aztán hamar átjött, hogy akiknek nem tetszett miért nem tetszett nekik. (Nyilván az érzelmi világa nem mindenkinek ugyanaz, nem mindenki mozog "egysíkon") De azért mégsi kicsit "félve" indultam neki. Jegyvásárláskor kérdeztem a jegypénztáros srácot (valahogy kiderült, hogy már látta) hogy tetszett-e neki, mire olyan választ adott, mintha csak magamat hallanám :D (Neki nagyon tetszett és már nem egyszer megnézte, na és a vége! És elmosolyodott, Én meg: "igen, sajnos vágom a Manson sztorit, ezáltal a film végét is" Nem szólt semmit, csak mosolygott....a mozi után nyilván amikor vissza idéztem a srác arcát, már tudtam, hogy miért mosolygott úgy ;)
Szerintem nem volt unalmas egyáltalán. Ugye abban az időben nagy keletje volt a westernfilmeknek, Én nem igazán szeretem ezeket a típusú régi western filmeket -már csak nő létemre sem talán- de tudom, hogy amikor épp azon a csatornán maradt a tévé és elkezdődött egy ilyen típusú film, nem egyszer oda ültetett a képernyő elé. (Pl a Jó a Rossz és a Csúf Clint Eastwood-al baromi jó!) Tehát az embernek valamelyest emlékeznie kell/értenie kell ezeknek a típusú filmeknek az atmoszféráját és akkor nincs gond azzal, hogy sok forgatós jelenet van ebben a filmben Dicaprioval. Na meg akkoriban ezek a filmek "istenfilmek" voltak ugyebár.
A 60-as évek Amerikája....hát baromi jó lehetett! Nekem egyik kedvencem és ha ilyen típusú filmeket látok, az akkoriban játszott zenékkel és divattal, hát teljesen odáig vagyok, meg vissza :) Bárcsak éltem volna akkor és csakis ott, mert ott volt ez a filing!!!!!Jó zenék vannak a filmben, kicsit elrepít az akkori Amerikába, ez egyfajta életérzés. Amikor megszólalt a Dee Purple Hush c. száma, hát uhhh....rá is rakom a telómra most azt hiszem! :) (Egyébként Anyum is velünk volt a moziban, annyira jó volt, amikor énekelte az énekessel együtt ezt ;)
Tarantino nagyon ügyesen össze mixelte a filmet azt kell, hogy mondjam. Végig élveztem minden percét, de amikor először mutatták a hippiket már gombóc volt a torkomban....amikor a Spahn ranch-en játszódott a jelenet, fú, még a lélegzetem is visszafojtottam szinte. Amikor azt az elég jóképű hippit megszólították, hogy Tex....lefagytam kb. Mansont tényleg kivágta Tarantino, azt a jelenetet ami benne van az előzetesben, amikor a Brad Pittel össze néznek, de tulajdonképpen, ha bele gondolunk, lehet, hogy jól tette...nem kell reklámozni egy ilyen férget. Egy jelenetben van csak így, amikor érdeklődik a Polanski villában (ez nem Spoiler, mert ez eredetileg is így volt!) és akkor is nagyrészben hátulról, meg oldalról mutatják, az arcát kb csak kétszer mutatják.
Egyébként a hippikről nem volt rossz véleményem, meg úgy egyébként sem foglalkoztam velük, inkább pozitívan néztem rájuk, mint negatívan, de ebben a filmben látva őket... a tudat, hogy ők a Manson család részesei, hát eléggé bizarr az érzés!
És nagyon tetszett a befejezés. Tarantino nagyon nőtt a szememben. Egyébként is szeretem a filmjeit, ez semmivel sem kevesebb a többi alkotásaitól, sőt, annyival jobb, hogy ugye van igaz sztori szála amit bizonyos fokig bele sző a történetbe. Brad Pitt szerepe benne NB 1! Dicaprioé is. Mi nem is vettük észre azt a 3 órát sem!
1/10
Lezuziusz77 2019 aug. 19. - 18:11:43 1/10
(69/392)
Utolsó 10 percben történik valami. Előtte 150 perc tömény unalom. Borzasztó egy film... Többen ki is mentek a moziból...
8/10
offtopic
drrencz 2019 aug. 19. - 15:44:57 8/10 Előzmény GeltonReTarder
(68/392)
Sajnalom hogy lemaradtam a kommentekrol....
Ugyanis nem lathatom,tiltott alfredo,az elso kommentem utan .
Sweet-But-Psycho nak szerettem volna valaszolni,ott viszont a valasz gomb helyett a tiltasra nyomtam. Hogy tudnam visszacsinalni? Admin help
2/10
offtopic
Oooo 2019 aug. 19. - 13:01:59 2/10 Előzmény Sweet-But-Psycho
(67/392)

cellasto 2019 aug. 19. - 12:42:28
(66/392)
ha tarantino miatt nem is(az utobbi idokben melyrepulesben van a mester)
de pitt és dicaprio egy filmben?????
alap, hogy megnézős kategória
és a mellékszereplők listája sem tartalmaz kis neveket
10/10
Februus 2019 aug. 19. - 08:02:42 10/10
(65/392)
Nálam 10/10 nem kell ide töri meg ilyesmi \o/ a bruce lee cucc meg kam xD tarantino lee fan de mind1 :D
8/10
NN1532 2019 aug. 19. - 00:21:29 8/10
(64/392)
Elolvastam, amit mások írtak, tulajdonképpen rendben van, a magasra értékelt véleményekkel értek egyet. Aki alacsonyra értékeli, azt is értem, de szerintem ez ennél jobb. Most csak annyit még, hogy ennél jobb Bruce Lee megjelenítést még nem láttam. Még a szinkronban is törekedtek rá, hogy jó legyen. Tudom, hogy a lánya ezt utálta, de én nem, pedig rajongó vagyok. Nyilvánvaló, hogy lenyomna bárkit. Meg is tette életében. Hagyjuk a sértődést! Jó film ez!
1/10
téltündér 2019 aug. 18. - 23:17:16 1/10
(63/392)
Borzasztóóóóóó :-(
5/10
UncleSam 2019 aug. 18. - 22:10:29 5/10
(62/392)
Ez olyan Jackie Brown Hollywood verzió lett, az egész felépítése és a befejezés is.
Csak nem éri el azt a színvonalat, sajnos.

Parádés képek, színészi játék és megvalósítás, csak nem durran.
A vége érdekes volt a mi lett volna ha befejezéssel.
offtopic
GeltonReTarder 2019 aug. 18. - 20:17:58 Előzmény Sweet-But-Psycho
(61/392)
rendkívül precíz összegzés, ha kommentet alapból lehetne pontozni, nálam 10/10.
8/10
vivien77 2019 aug. 18. - 18:37:47 8/10
(60/392)
Most sem csalódtam Tarantinoban!Minden percét élveztem a filmnek,volt gúny,közöny,tanulság,poén,jó zenék...na és persze 2 nagyszerű színész , Brad és Leonardo, akik hatalmasat alakítottak megint!
9/10
Édesangyal 2019 aug. 18. - 17:57:39 9/10
(59/392)
Imádtam minden percét és nem csak azért mert Pitt és Dicaprio szuper alakítást nyújtanak, hanem mert bejön Tarantino nem hétköznapi világnézete és ahogy ezt ábrázolja. Dicaprio miatt (is) nálam többször nézős :)
8/10
Lili Marleen 2019 aug. 18. - 11:26:17 8/10
(58/392)
nem lett a legkedvesebb Tarantino filmem,( mert az továbbra is a Ponyvaregény :) ) de egyszer jól nézhető, nagyon jó a zene, a felépített díszletek, a környezet, az atmoszféra és a színészi játék is nagyon jó.Mégis, valahogy nem olyan ütős, talán bennünk van a hiba,mert túl sok háttér információt kellene tudnunk a korabeli Hollywoodról , és most nem a konkrét film részletekre gondolok, tudom , hogy ezek fikciók.Nagyon jó jelenetek vannak benne, Leo és Pitt továbbra is imádható,sőt nagyon is!Összességében :egyszer jól nézhető, még ha kicsit hosszú is :)
9/10
Tímea2 2019 aug. 18. - 10:43:55 9/10
(57/392)
Nagyon jól visszaadja a 60-as évek hangulatát. A nagyágyúk játéka persze mindent visz,
a zenei válogatás is jól sikerült. Néhány résznél úgy éreztem, kicsit vontatottá vált a történet, csak, és csakis ezért 9,5/10. Aki szereti Tarantino kissé fonák világlátását, semmiképpen ne hagyja ki, szuper szórakozás!
10/10
Matmov 2019 aug. 18. - 10:32:58 10/10
(56/392)
Ahogy nézem, itt a hozzászólók fele annak a csalódásának adott hangot, hogy él benne egy kép arról, milyennek is kell lennie a Tarantino filmnek (humor+jó párbeszéd+horrorgiccs), és ezt nem kapta meg. Részletekbe menők kritikákat írnak, mint fos, szar, egyszernézhető, 1/10, 2/10 - brafó paszmek. Értem én, hogy eszetlen trancsírozásra vágytatok, mert az átlag suttyó magyarnak Tarantino csak ennyit jelent, "tudod, a csávó, akinek a filmjeiben a hamburgerről pofáznak, mielőtt kifröccsen az agya, vágod", de QT az egyik legtudatosabb, legapróbb részletekre is figyelő rendező, aki ilyen tekintetben a legnagyobbakkal mérhető. Már rég nem félművelt, b-filmes, videotékás hülyegyereknek készít mozit, igazából soha sem csak nekik készített. Egy minimális odafigyelési képességet lehet, hogy elvár, ez igaz, na. Nem szép tőle.
De jó, nem is kell szeretni. Ő filmet csinál, de te vagy isten, lehúzhatod egy szóval.

Ez részéről egy szívből jövő film volt, mese. Millió utalással Hollywood hollywoodságára, a mesevilágra, az aranykorra, a saját filmje mesterkéltségére, a saját filmjei világára.

És a végén még ki is gúnyol benneteket, amikor a Manson-gyerekek előadják, hogy "na, megkaptuk az erőszakot a Hollywoodtól, akkor most visszaadjuk".

QT ezzel rajtatok röhög, ezen a szánalmas erőszakfétiseken, az üres lelketeken, hogy hisztiztek, ha nem kapjátok meg, ami jár nektek az ezerötszázforintos mozijegyért. Tarantino már régóta, több filmjében elkezdte végrehajtani önmaga és Hollywood kritikáját (felrobbantja magát a Django-ban pl., nyitójelenet a Becstelen-ben, de lehetne sorolni), ez a film sem kivétel.
Ez most nektek rossz, tudom, rosszul esik. Kérjétek vissza a mozijegy árát.
Tisztelet a kivételnek.
2/10
Mollotow90 2019 aug. 18. - 08:54:03 2/10
(55/392)
Utána olvastam,értem de egy szar 2/10
10/10
blackpeti 2019 aug. 17. - 23:11:38 10/10
(54/392)
Szerintem ez 10 es film........
5/10
jesusfreak 2019 aug. 17. - 22:12:45 5/10
(53/392)
Nem tudom, hogy Ti voltatok-e már úgy, hogy megnéztek egy nagy rendező zseni új filmjét... (mint most éppen), és azt érzitek utána, hogy: -" Te, ez egy olyan "Tarantinos" film volt. Valaki nagyon le akarta utánozni a nagy mestert, de nem nagyon sikerült neki. Mert tuti, hogy ezt a filmet nem Tarantino rendezte!" Hmmm...... talán igazad van. Lehet, hogy az öccse rendezte?