Téma: Tények

mushi 2010 febr. 01. - 18:38:28
(75/535)
Röhej, hogy az ingyen utazóknak is kell jegyet venniük! Akkor ebben mi lesz az ingyen utazás??
2/10
Ricsike14 2010 jan. 29. - 21:26:23 2/10 Előzmény Zsákos ember
(74/535)
én személy szerint a hozzászólásoddal csak egyetérteni tudok!!!!

szebb jövõt!
offtopic
Zsákos ember 2010 jan. 27. - 21:19:45
(73/535)
Mi folyik már megint ebben a mocsok országban ?!
Szado-mazo forgatás/vetítés egyenes adásban az interneten !!!
Félig agyonvert hétgyerekes anyuka/nõk !! Aki,könyörgött még többet kapott !
Ja,és az elkövetõk szabadlábon védekezhetnek ?!
Mondja már el,tisztelt Sólyom Bumburnyák László,hogy van ez ? Nem kellene rendet tenni ?
Álljon már végre a sarkára vagy növesszen gerincet,mert mindig olyan arccal látom mint aki besz*rt,maga vén marha !
Hány milliót kap havonta a semmiért ?
Hogy rohadna magára a Sándor palota !
Zsákos ember 2010 jan. 26. - 18:50:52
(72/535)
Szexuálisan megalázott fogyatékosok ?!!Ezt azért már mégse kellett volna !
Mi folyik itt a Magyarországon ? :/ Erre már odafigyelhetné Geci Sólyom !
Hát,ez õrület !
astragcc 2010 jan. 06. - 12:36:42
(71/535)
Szebb jövõt!
Rend lesz itt hamarosan........
2/10
offtopic
Ricsike14 2009 dec. 30. - 20:35:57 2/10
(70/535)
adjon az Isten! olyan dolgokat sem mondanak be h a Gárda segit idõseknek költözni mert nem birnak ott élni bizonyos emberek miatt, a gárda ment az árvizhez homokzsákot rakni-errõl sem beszéltek, és arról sem hogy most is a rászorultaknak adnak pénzt, élelmet, ruhát!!

és mivan a hiradóban? a gárda ilyen fajgyûlöllö, ilyen n*ci párt....stb!! ami nem igaz!!!!!

majd a Vona Gábor rendet rak!!
astragcc 2009 dec. 17. - 15:33:15
(69/535)
Nekem van egy pártom, még nem tudom minek nevezzem, de a tagjait már összeállítottam. Vona Gábor, Türmer Gyula, Orbán Viktor, Bajnai Gordon, Lendvai Ildikó, Morvai Krisztina, Demszky Gábor, Dávid Ibolya. XD
iMan 2009 dec. 15. - 18:07:11 Előzmény crusol2
(68/535)
Fletóról is ezt monták anno...
Netfigyelõ 2009 nov. 23. - 19:01:13
(67/535)
Már nagyon a begyemben van ez a Kocsis István !
Terepjárók rossz idõ esetén a milliók fizetések mellé ?
De szívesen átmennék az unokáin vagy egyszer-kétszer ezekkel a terepjárókkal.
Rohadt mocsok BKV !
1/10
moncsi.23 2009 nov. 08. - 14:25:56 1/10
(66/535)
Nekem már herótom van Azurák Csabiból.
Mokka Napló és még ez is...
Én bírtam a bénázó Krisztát és az irónikus férjét.
Azt meg leszarom ki milyen politikai nézeteket vall.
És ahogy leváltották õket...
Hát meg van a véleményem a TV2-rõl.
Csak a House-t szoktam rajat nézni, no meg a Született feleségeket.
Ha ezt a két sorozatot nem vették volna meg anno, nem tudom mi lenne velük.
Egy nagy rakás szar a csatorna ezt leszámítva.
crusol2 2009 okt. 29. - 22:32:42
(65/535)
Nagyon örülök, hogy Azurák átkerült... sztem roppant tehetséges, és biztos vagyok benne, hogy megállja a helyét!!!
2/10
Dr.Mouse 2009 okt. 19. - 20:00:49 2/10 Előzmény ka1922
(64/535)
Örülök, hogy kirakták végre a két tehetségtelen mázas-házas-párost! :-D
Az inkompetencia is kiderül elõbb-utóbb! Nem vesztettünk semmit - sõt!
Sacra Corona Unita 2009 okt. 11. - 14:07:25 Előzmény ka1922
(63/535)
...aha tényleg sokat,emberarcú Kriszta meg hangsúlyozni nem tudó András...tényleg ütõs páros volt.2 anti tévés,ráadásul rájuk van irva,mennyire lenézik és szarnak az emberekre.
elizabeth 2009 okt. 04. - 19:27:50 Előzmény ka1922
(62/535)
Én is. Kíváncsian várom, melyik csatornán tünnek elõ
10/10
ka1922 2009 okt. 04. - 11:41:45 10/10
(61/535)
sajnálom Máté Krisztát meg Bárdos Andrást..igazán sokat vesztett a TV2..
Dros 2009 aug. 18. - 16:00:29
(60/535)
Én szeretem :D
Viccesek :)
xsndbd 2009 aug. 02. - 11:50:19 Előzmény xsndbd
(59/535)
Tegnap a fõhír a Tényekben M.Schumacher vezetés közben telefonált az Üllõi úton de arról már szó nem volt,h Gyurta aranyat nyert. Hát gratula Tények Szerkesztõségének!!!!!!!!!!!!!!!
xsndbd 2009 aug. 01. - 12:02:26
(58/535)
én tök szánalmasnak tartom, hogy egy olyan csatorna fogja közvetíteni a BL-t, amelyik csak akkor foglalkozik sporttal ha valami botrány van pl: vki meghal, doppingol, vagy vmi botrány van az életében. Vegyük pl a kajak-kenut 2004-2009 között a hírekbe 2x tudott eddig bekerülni magyar kajakos amikor Kolonics meghalt meg amikor Janics elhagyta Fábiánnét de amikor sorra nyerik az aranyakat az kit érdekel. Vagy ott van az F1 ugye azt az RTL KLUB közvetíti errõl ügye még véletlenül sem mondhat semmit a Tv2 de itt van most Massa baelsete egybõl a hírekben van de a F1 márc.-ban kezdõdött de eddig semmit nem mondott a Tények vagy a Tour de France kit érdekel h Armstrong visszajött ha ha doppingol vki akkor egybõl a hírekben van. Szóval én ezt undorítónak tartom h a Tv2 csak azért akarja közvetíteni a focit h faragjon hátrányából az RTL KLubbal szemben és remélem nem arról fog szólni a közvetítésük majd augusztustól h pl C. Ronaldo új autót vett vagy itt és ott bulizott stb.
offtopic
Heathcliff 2009 jún. 21. - 17:02:16
(57/535)
Lehet. Te a napfényrõl beszélsz, én az árnyékról. Egyrészt nézõpont kérdése, másrészt nem lehet egyoldalúan koncentrálni egyikre sem. Nyilván mindkét álláspont hangoztatóinak oda kell figyelniük a másik oldal érveire.
Hogy mégis érts, egy másik példát hozok, a természetbõl. Az agresszív invazív fajok elterjedésének veszélyeirõl szól a következõ cikk: http://www.origo.hu/tudomany/elovilag/20081007-kontinenskozi-invazio-evente-6-uj-idegen-invaziv-faj-erkezik.html
offtopic
Heathcliff 2009 jún. 21. - 14:48:38
(56/535)
De hát ilyenek mindig voltak. Ez még nem A globalizáció.
Találtam egy hozzám illõen primitív összefoglalót. Kb. ezt értik rajta, nem?

"Azzal kezdeném, hogy szerintünk a globalizáció folyamata egyáltalában nem természetes, azaz nem olyan folyamat, amely bizonyos természeti törvények szerint - mondjuk a piac törvényei szerint - mûködik. A piac természetes törvényei nem léteznek és sohasem fognak létezni, mert a gazdaság, mint minden emberi tevékenység, szándékos, emberi lények akaratától, vágyaitól és terveitõl függ. A globalizáció szándékos, irányított folyamatnak tûnik, egy precíz gazdasági modell megvalósítására, amely egy bizonyos ideológiai és világszemlélet alapján mûködik. Az ideológia neve: spekulatív kapitalizmus (mégpedig a fejlõdés mostani, legújabb fázisában), amikor a gazdaság bõvülése már nincs többé kapcsolatban a termeléssel, csupán a spekulatív pénzpiaccal. Még egyszerûbben, az ideológia alapja: pénzcsinálás pénzbõl.
Ennek az ideológiának elõterében a multinacionális vállalatok és a bankok állnak. Alapvetõ természetük transznacionális és nem szükségszerûen egy-egy országhoz kapcsolódnak, még akkor sem, ha többségük a nyugati világban gyökerezik. Mivel a globalizáció folyamata a múlt században (a XX. században) kezdõdött, ezek a struktúrák azóta is folyamatosan terjesztik ki befolyásukat a világ minden pontjára, és hatalmukat meglepõen gyors "szerzeményeken" és egyesítések révén koncentrálták. Növelik hatalmukat azáltal is, hogy csökkentik az egyes nemzetállamok hatalmát és törvényességét. Ez a jelenség igen jellemzõ volt a XX. század második felére. A multinacionális vállalatok és bankok állandóan keresték azokat a lehetõségeket, amelyek révén áthághatják a nemzetállamok korlátozásait, és ilyen módon sokszor sikerült egy-egy párhuzamos virtuális államot létrehozniuk saját törvényeikkel és eljárásaikkal. Ez a párhuzamos állam mostanára a hatalom hihetetlen szintjét érte el. A tõke ma már másodpercek alatt jut el egyik államból a másikba, és még a leghatalmasabb államok vagy regionális tömörülések is kénytelenek felismerni: képtelenek ezeket a folyamatokat szabályozni.
Még a világ legnagyobb gazdasági tömbjének irányítói sem képesek többé arra, hogy az igen gazdag polgárokat megadóztassák - azokat, akik megengedhetik maguknak, hogy spekuláljanak a pénzpiacon. A fentiekhez hasonló esetek következtében kell szembenéznünk az egészségügy, az oktatás és a nyugdíjak juttatásainak világszerte tapasztalt csökkenésével. Úgy tûnik, a spekulációs tõke szabályozhatatlan monstrumát egyetlen ország sem tudja megszelídíteni.
A multinacionális vállalatok és bankok, melyek a globalizáció folyamatát szabályozzák, nemcsak saját irányelvekkel, hanem saját kultúrával is rendelkeznek, amelyek az értékek és viselkedések sajátos rendszerében nyilvánulnak meg. Továbbra is beszélnek más értékekrõl, egyenlõségrõl, lehetõségrõl, demokráciáról, de a képmutatás vastag rétege alatt az üzenet nem változik, az egyetlen igazi érték a pénz. Ez a kultúra még a lakosság legszegényebb rétegét is befolyásolja: mindenki hisz abban, hogy pénzszerzéssel lehet egyedül változtatni a mindennapi élet nyers realitásaival szemben, és így életüket efelé próbálják irányítani. Ki akar milliomos lenni? Mindenki.
Ennél a pontnál tisztáznunk kell, hogy számunkra a szegénység nem érték. Csupán azt kívánjuk hangsúlyozni, hogy a ma gazdaságának nem a vagyon megsokszorozása, hanem az elosztás az alapvetõ problémája. Világszinten hatalmas termelõkapacitás áll rendelkezésre, ami óriási többletterméket eredményez, de mindez a felmérhetetlen vagyon csupán néhány személy kezében van. A pénz a pénzhez áramlik, és a népesség leggazdagabb rétegében gyûlik fel, ugyanakkor a legszegényebbek gyorsan szaporodnak. Mindnyájan tudjuk, hogy ebben a történelmi jelentõségû idõszakban léteznek már azok a technikai lehetõségek, amelyek segítségével élelmiszert, lakásokat, egészségügyi ellátást és elfogadható életkörülményeket lehetne nyújtani a világ teljes népességének. Ha ez nem valósul meg, az azért van, mert a globalizációs folyamat nem az említett problémák megoldására, hanem a néhány vagyonhalmozó hatalmának és gazdagságának növelésére irányul.
Meg kívánom említeni, hogy a globalizációs folyamat rohamos növekedéséért két nemzetközi intézménynek kell vállalnia az alapvetõ felelõsséget. Ezek a Nemzetközi Valuta Alap és a Világbank. Abból a célból, hogy az egyes országok részt vehessenek a világgazdasági versenyben, nyomást gyakorolnak rájuk, hogy hatalmas adósságokat vállaljanak a fent említett két intézménynél. Ahogy ezeknek az adósságoknak a kamatai felhalmozódnak, az eladósodott államokat arra kényszerítik, hogy földjüket, természeti forrásaikat, közmûveiket, tehát legfõbb vagyontárgyaikat elkótyavetyéljék egészen addig, amíg az országok infrastruktúráját már nem saját népük irányítja többé, hanem külföldi intézmények és egyének. Ma már több mint két tucat ország használja a dollárt mint nemzeti pénznemet, így eljátsszák azt a jogukat és képességüket, hogy saját gazdaságukat irányítsák. Emberek generációi dolgoztak keményen, hogy felépítsenek valamit, amit aztán pár hónap alatt szétrombolnak. A legutóbbi években számos példát láttunk erre: Mexikó, Thaiföld, Dél-Amerika. A pénz csak akkor áramlik egy-egy országba, ha nyereség szerezhetõ általa; amikor viszont a nyereséget folyamatosan kivonják, az ország gazdasága összeomlik és senki sem törõdik azokkal, akiket ez érint.
A globalizációnak ez a módja az élet gyõztes modelljévé vált, már elterjedt és meghonosodott a föld legtávolabbi sarkaiban is. Terjedésekor magával viszi a pénz ideológiáját, a versenyt, az individualizmust. Az emberi lényeket, a környezetet, a különbözõ kultúrákat ma már csak másodlagos szempontnak tekintjük, amelyek felhasználhatók vagy összezúzhatók, ha megpróbálnak szembeszegülni ezzel a folyamattal, amelynek erejét még az az általános vélemény is növeli, hogy nincs más alternatíva."

http://www.freeweb.hu/aranymalinko/visi ... isatio.htm

(Azt tenném hozzá, hogy ez a mondat. "Csupán azt kívánjuk hangsúlyozni, hogy a ma gazdaságának nem a vagyon megsokszorozása, hanem az elosztás az alapvetõ problémája." - marxistán hangzik, nem ez az alapvetõ probléma)