Dorita 2011 okt. 05. - 21:10:48 Előzmény quimba
(39/119)
Valójában ez nem egy záró epizód volt, hanem egy film. Annak idején a vetítõ csatorna nem hosszabította meg a sorozat szerzõdését, ami a készítõket váratlanul érte. Nyilván azért hagyták elvarratlanul a szálakat az 5.évad végén, mert azt hitték lesz még esélyük egy 6.-ra is. Végül egy karácsonyi filmet (http://www.imdb.com/title/tt0278150/combined) sikerült készíteniük, amiben úgy-ahogy megpróbáltak egy befejezést keríteni az egésznek. Ez nem a sorozat része, lehet, hogy a Duna Tv meg sem vásárolta, de azért reménykedem, hogy karácsony környékén talán láthatjuk.
quimba 2011 szept. 19. - 10:40:54
(38/119)
Tkp.úgy fejezték be,hogy sehogy.Valahogy el kellett volna varrni a szálakat.Nem értem,az utolsó részt miért nem adták le?Csak sejtéseim vannak.
10/10
napraforgó 2011 szept. 10. - 17:04:39 10/10 Előzmény Dittacica
(37/119)
Köszönöm az erõfeszítésedet és a történet végérõl szóló infót. angolból ugyan nem vagyok tökéletes, de annyit megértettem, hogy Van meghalt Spanyolhonban, ha Grace és May a testének felkutatására odautazott (rejtély persze, hogy az agyvérzésbõl úgy-ahogy fölépült May mi a csudának utazik a világ másik felére, de sebaj). Hub hol a bánatban végzi a papi szemináriumot, hogy egy zsidólányt kell kimentenie - honnan is? Nem ismerem a kanadai történelmet, de 1938-ban ott talán mégsem üldözték a zsidókat. És mi lesz Dagival, nem igazán értem - neheztel valamiért? Na de miért? Na és Maisy, meg Toppy?

Tényleg kicsit olyan, hogy összeszedtek pár szereplõt, akik elvállalták, vagy akiket meg tudtak fizetni, a többirõl meg vagy költöttek valami hihetõt, vagy szóba se kerültek, mintha nem is lettek volna.
baratfule 2011 szept. 08. - 23:35:36 Előzmény Dittacica
(36/119)
Hm. Köszi az infót. Ez, így csak olvasva elég összefércelt valaminek tûnik. olyan "csináljunk valamit azzal a pár szereplõvel, aki elvállalja a szereplést, hogy ne hûbölögjenek a népek" dolog kb. :)
9/10
juud 2011 szept. 08. - 00:32:47 9/10
(35/119)
nagyon sajnalom h keson kapcsolodtam be, es meg sok ilyen sorozatra van szukseg!

hajra Sallivan !
Dittacica 2011 szept. 07. - 21:49:31
(34/119)
SPOILER!!!

Akinek hiányzik még valami a végérõl... a záró epizód, amit ki tudja, miért nem vetítettek le..
Barátunk, gugli segít annak, aki gyenge angolból :)

Christmas movie
Meant to tie up some of the loose ends left behind when the series was cancelled, A Wind at My Back Christmas takes place in December 1938. Hub is studying to become a priest but starts to have second thoughts as he spends more and more time with music student Anna Schiller (Meredith Henderson). When he finds out her status as a Jewish refugee, Hub takes her to New Bedford to keep her from being deported, but faces hostility from his mother, who wants him to become a priest, and his brother, who resents his success. The movie ends with Anna escaping to the United States and Hub deciding not to become a priest. It seems likely that he joined resistance forces, in order to assist others like Anna. Max and Honey arrange that they will both pursue their dreams. Honey will go to college and Max will finish his novel. Also, Henry announces his interest in joining the RCMP.
The actors who play Grace Bailey, May Bailey, and Pritchard Flett are not in the movie. Their absence is explained through telegrams the family receives from Grace, and Jim Flett. Apparently, Grace and May went to Spain to recover the body of Grace's husband, who was killed in the war. As they are returning home, May falls ill and they are unable to return to Canada for the holidays, while Pritchard on the other hand, moved with his grandparents to Niagara Falls.
Forrás: Wind At My Back, weboldal
baratfule 2011 szept. 07. - 19:33:01
(33/119)
Így lett vége??? Lezárhatták volna rendesen. :(
9/10
angela2 2011 szept. 07. - 18:57:08 9/10
(32/119)
Én meg itt készülök rá, hogy mindjárt kezdõdik, erre NINCS. Tényleg kár hogy vége, és kár az általam kihagyott részekért is.
10/10
napraforgó 2011 szept. 07. - 11:35:46 10/10
(31/119)
Kár, hogy vége lett. Tényleg nem forgattak több részt?
A történetbõl még sok mindent ki lehetett volna hozni.
Pl. Grace és Van kapcsolata - a spanyol ppolgárháború, ahonnan Van vagy hazajön, vagy se.
Honey tanulmányai - nem derült ki, hogy milyen fõiskolát akar végezni. (és miért)
Max karrierje - lesz-e belõle iskolaigazgató, vagy Honey tanulmányai miatt nem meri elvállalni,
Hub papi pálya iránti vonzalma - komolyak-e a szándékai, esetleg jön egy csinos lány és szerelembe esik?
Toppy írói karrierje - milyen visszhangja lesz a könyvének?
Aztán ott van a többi gyerek - Dagi, Maisy, Fletcher, a kicsik: Violet és Zack.
Na és Bailey mama meg az ápolónõje, a bánya ügyei.
Szóval lehetett volna még folytatni.
6/10
nikato 2011 szept. 07. - 09:50:50 6/10
(30/119)
Mi lett a vége?
nofrit 2011 szept. 06. - 19:58:36
(29/119)
Komolyan ezzel lett vége???????
Dorita 2011 aug. 31. - 22:27:36 Előzmény morzsa16
(28/119)
Hub régen Halasi Dániel volt, most Ungvári Gergõ, Dagi pedig Szvetlov Balázs, és most Bogdán Gergõ.
morzsa16 2011 aug. 30. - 12:35:49
(27/119)
Én úgy tudom, hogy ezt a Váratlan utazás készítõi csinálták.
Szerintem amúgy mindenkinek a hangja más, kivéve Grace, Hubert (Hub) és Dagi (Henry).
Kár, hogy most beindul a suli és nem tudom mindennap megnézni, ezért kénytelen leszek majd mindig felvenni és hétvégén megnézni...
9/10
juud 2011 aug. 27. - 12:22:40 9/10
(26/119)
nekem nagyon tetszik ez a sorozat, most pár résszel ezelõtt figyeltem fel rá, és egybõl a Váratlan utazás jutott eszembe. ahogy napraforgó is írta, kedves , családias, természetes gyerekek, felnõttek.
mindennapi kis konfliktusok, kedvelhetõ karakterek, a történet sem unalmas /nekem/.
10/10
napraforgó 2011 aug. 25. - 13:15:10 10/10
(25/119)
Tényleg valahol a 3. évad végénél befejezték a sugárzását anno. Pedug tényleg nagyon helyes kis sorozat volt. A mostani részekrõl már valami olyan ismertetõ hangzik el, hogy XY írásai alapján.... Vagyis ezek a részek már utólag készültek, valahogy úgy, mint a mint a sokadik bõr a rókáról...

Szegény Toppy - bár tehetõs elvált asszony és ruhaboltot üzemeltet, mindig ugyanabban a kis virágos ruhában és kalapban látható. Vajh miért?
Dorita 2011 aug. 24. - 18:13:01 Előzmény nikato
(24/119)
Sajnos nem fejezték be. Én annak idején is néztem, és egyszer csak abbahagyták a 3.évad végén. Egyik kedvenc sorozatom volt akkoriban és sosem hittem, hogy egyszer látom a folytatást is. Fõleg azt nem, hogy magyarul. :)
Pedig anno, mikor a TV2 az 1 éves szülinapját ünnepelte, még Honey-t, vagyis Cynthia Belliveau-t is elhívták Magyarországra, és mivel ez pont vasárnap volt, még beszélgettek vele is egyet az épp akkor leadott epizód elõtt.
6/10
nikato 2011 aug. 24. - 10:49:30 6/10
(23/119)
Jaja. Meg a mostani részeket lehet, h anno nem adta le a Tv2, m a mostani gyerek szinkronhangok vannak benne. Meg Toppy hangja is más. Pedig úgy szeretem a régi sorozatokban a régi szinkronhangokat hallani.:'(
Dorita 2011 aug. 23. - 21:17:36
(22/119)
Valami gond biztos lehetett, mert már a 3.évadban is volt zsinórban 5 epizód, amiben egyáltalán nem szerepelt.
http://www.imdb.com/name/nm0069092/filmoseries#tt0115420 a credit only jelenti, hogy azokban a részekben csak a fõcímben jelent meg
6/10
nikato 2011 aug. 23. - 21:10:59 6/10
(21/119)
Nah, megnéztem. 1996-99-ig volt az eredeti Honey Cynthia Belliveau, aztán 2000-2001-ig az új Honey Laura Bruneau. Utolsó 16 részt nem tom miért nem tudta Cynthia eljátszani.:S
Dorita 2011 aug. 23. - 21:10:57 Előzmény quimba
(20/119)
Sajnos a régebbi részek és a Magyarországon most elõször leadott epizódok (4.-5.évad) szinkronja között kb. 12 év telt el, így a szinkronrendezõnek eleve nehéz dolga volt. Pl. May magyar hangja, Gyõri Ilona azóta elhunyt.
Egyébként az egész szinkrongárdát lecserélték, egyedül csak Grace hangja maradt: Hámori Eszter.
Nyilván Honey-nál nemcsak a hangja változott meg, mellé egy arcot is meg kell szoknunk(számomra is furcsa volt elsõre). Én azért örülök, hogy Györgyi Anna szinkronizálja, mindig is tetszett a hangja. És Laura Bruneau-val együtt már kezdenek belerázódni a szerepbe.