7/10
cinemad jan. 14. 18:12:12 7/10
(33/33)
Igazán kedvelem Gillian Flynn könyveit, és a belőlük készült filmadaptációkat is. A Holtodiglan ott van nálam a top kedvencek között, de az Éles tárgyakból készült sorozat is kifejezetten jó lett. Ezesetben a sztori szintén erős, azonban mint film annyira nem lett ütős. Nincs vele semmi probléma, de azért itt látszik szerintem a különbség, mi van akkor, ha David Fincher rendez valamit (Holtodiglan)... Érdekes egyébként, hogy Flynn minden műve valamilyen mentálisan terhelt női főszereplővel bír. Emiatt bár írónőről van szó volt már nőgyűlölő, aztán újraértelmezték és lett belőle feminista példakép, aki lebontja a klasszikus "jó csaj" sztereotípiát, mivel pont az elvárt gondoskodó, jó feleség, jó anya, szerethető, bájos, vicces, hercegnős, stb. tulajdonságok ellentéteivel ruházza fel a karaktereket. Nem tudom mi jár a fejében, de egyáltalán nem kell tartani az esetében valami Margaret Atwood-os A szolgálólány meséjéhez hasonló feminácizmustól. Ő nem férfigyűlölő, cserébe roppant szórakoztató főleg olvasva, ahol a szereplők gondolatai jobban kibontakoznak mint a vásznon, ráadásul csavaros, izgalmas krimit tud írni. Itt sincs ez másként, Theron jól is hozza a szerepét, akinek ott van Christina Hendricks személyében a klasszikus ellenpólusa (kedvelem egyébként utóbbi színésznőt). A többi szereplő teljesen felejthető, semmi extra. A sztori megfejtése elég zavarosnak hat a filmben, mert elég logikátlannak tűnik több karakter tette. Ezzel együtt is egy jó film, de lehetett volna az alapanyagból még emlékezetesebbet is kihozni, ahogy a Holtodiglan esetében ez összejött.
10/10
nickolas 2024 febr. 03. - 17:01:10 10/10
(32/33)
Nagyon tetszett.
1/10
DUNAWÖLD 2023 máj. 23. - 01:18:23 1/10
(31/33)
Nem bírom az ilyet nézni.
White
trash
Tragedy.
9/10
Lirgyria 2022 ápr. 10. - 22:29:07 9/10
(30/33)
Nálam 9/10. Kemény lelki problémákról szóló, egyáltalán nem klisés film, végre valami, ami nem ugyanaz a lerágott csont, mint száz másik. Azért nem tíz, mert a szereplők némelyike valóban fura választás volt (életkor, összekeverhetőség). Viszont figyelni kell rá, anélkül nem működik.
6/10
kettyo 2022 márc. 14. - 22:09:18 6/10 Előzmény luci87
(29/33)
Kinézett az 19-nek is szerintem de akkor is túl fiatal a szerepéhez.
6/10
kettyo 2022 márc. 14. - 22:04:47 6/10
(28/33)
Nem rossz film, eredeti a története, lényegében egy klasszikus tragédia modern keretek közt.
8/10
Ildikó Nóra 2021 jún. 02. - 19:39:31 8/10
(27/33)
A regényből készült film tetszett, érdemes megnézni. Érdekes történet, a végére minden kiderül, jó szereposztással, szinkronnal. Charlize T-nak és a többi főszereplőnek is jól állt a szerep és jól is játszottak. Az írónő, Gillian F. másik híres regényéből, a Holtodiglan c. könyvből készült filmet is érdemes megnézni, az is nagyon jó (Rosemund Pike, Ben Affleck).
5/10
SSarka 2021 márc. 30. - 13:38:39 5/10
(26/33)
...még a maratoni vasaláshoz is unalmas, lassú, zavaros :(
7/10
offtopic
sexykex 2021 márc. 06. - 16:30:32 7/10 Előzmény fourdogs
(25/33)
A belga juhászkutya négy fajtájának egyike a malinois. Nem ismertem ezt a fajtát, de a leírások alapján ugyanúgy fegyelmezni kell, mint a dobermannt. Erős kéz és megfelelő nevelés nélkül hajlamosak magukhoz ragadni az irányítást az otthoni „falkában”. Tehát igaz, megteszi a malinois is.
offtopic
fourdogs 2021 márc. 04. - 12:07:30 Előzmény sexykex
(24/33)
dobermann híján megteszi a malinois is, nemtől függetlenül
7/10
sexykex 2020 dec. 06. - 22:57:50 7/10
(23/33)
Valamiért a West Side Story híres dala mocorgott a fejemben: „Szeretlek nagyon Amerika, / kényeztess agyon Amerika, / réz gomb az ajtón, Amerika, / forró víz, csatorna, Amerika!”, de nem pont ezzel a szöveggel. Inkább egy saját gyártmány dübörgött bennem: Itt vagy ma nekem, Amerika, / Libby a nevem, Amerika, / Rém sötét helyek, Amerika, / Kifacsart lelkek, Amerika – valahogy így.
Dugig van a film betegesen torz kölykökkel és ötletekkel. Kinnakee nem a boldogság földje. Sokkal inkább arra figyelmeztet ez a mozi, hogy a fiatalokat a beteges divat és az éretlen korban rázúduló szerelem még drogok nélkül is megbolondíthatja. És korunkban a drog olyan, mint régebben a cigi volt. Szinte mindenki kipróbálja. (7)
(Szorosan nem tartozik ide, de a film nyomán megfogalmazódott egy tanácsom egyedülálló anyáknak: Ha szültek egy fiút, akkor kerítsenek egy dobermann kölyköt is. Természetesen egy kutyafiút, hogy megtudják, mire számíthatnak később a gyereküktől. Ha nem bírnak a kutyusukkal, kerítsenek egy férfit a fiúcska mellé. Egy keménykezűt, aki képes rendbe szedni az elkanászosodott dobermannt is.)
6/10
almond01 2020 szept. 28. - 23:00:42 6/10
(22/33)
Aki szereti a hangulattal rendelkező filmeket, azok kedvelhetik. Én ilyen vagyok. Nem egy kiemelkedő klasszikus, de a közepestől azért jobb film. Az "egyszer nézhető"-s kategóriában abszolút hozza a szintet.
4/10
Dörflinger 2020 máj. 07. - 22:04:37 4/10
(21/33)
Túl hosszú, vontatott, keszekusza kínlódás. 4/10
10/10
nane 2019 okt. 07. - 18:02:11 10/10
(20/33)
Jó volt, tetszett.
7/10
luci87 2019 máj. 15. - 19:39:29 7/10 Előzmény dr.66
(19/33)
Most olvasom visdza a velemenyeket,en is pont ezt irtam.
En azt a lany egy 16 koruli kamasznak neztem..
7/10
luci87 2019 máj. 15. - 19:37:05 7/10
(18/33)
A batyja 28 evet ult,ezt mondtak...a lánya,akivel akkor volt terhes a csaja,megis ugy nez ki,mint egy 16 eves kamasz....
A port 25 evet irt...Baj van a szamokkal...A foszereplo korat se tudom megallapitani.A baty 16 volt,mikor a gyilkossag tortent,es eltelt 28 ev...tehat 44 korul lehet,de a foszereplo csaj volt a legkisebb testver,olyan 6-8 korul...
Amugy nem volt rossz film.
7/10
sorozatneked.hu 2019 febr. 20. - 17:27:34 7/10 Előzmény Babeti
(17/33)
7/10

Rossz lehet annak, akinek nem tetszett ez a film. Szerintem jó volt, érdemes megnézni. Kicsit nehezen indul be, de aztán teljesen magával ragadott. Tetszett az ugrálás az időben és a végén tényleg helyére került minden. Bár ez csak egy film volt, azért sok hasonló emberi sors létezik a való világban is.
6/10
Bubus53 2018 nov. 26. - 02:01:51 6/10
(16/33)
Tiszta idegbajt kaptam tőle, tényleg sötét az egésznek a hangulata is.
beatrix555 2017 nov. 14. - 20:19:53
(15/33)
Huhhh... Hát nem egy tucatfilm az biztos. 9/10-re értékelném, nekem nagyon tetszett. Az viszont biztos, hogy ha valaki egy pörgõs lövöldözõs krimire vágyik, az csalódni fog. Ennek a filmnek a hatása lélektani, lélekrajzi szempontból ütõs. Pszichológiai thriller, de nem pszichotriller. S aki megnézi a filmet, az érti igazán, hogy itt a megkülönböztetésben mire is gondoltam. Nagyon jól ábrázolva van, hogy egy helyzet, egy gyerekkori élmény mennyire szorosan meghatározza az ember jövõjét, végsõ soron a sorsát is. Szerepet kap benne bûn, és bûnhõdés, s az is, hogy senki sem lehet csak jó vagy csak rossz. Nincs fekete vagy fehér, csak a szürke milliónyi árnyalata. Van akit az élethelyzete tesz olyanná amilyenné válik. Bûnös? Rossz? Vagy Õ is csak egy áldozat? Van lehetõsége megváltozni? Hibázunk az életben, s a hibáinkkal kell együtt élnünk. Kinek sikerül ez, kinek nem. A filmben is mindenki hibázott, mindenki vétkes, kivétel nélkül. Kinek kisebb, kinek nagyobb hibával kell együtt élnie. Van olyan hiba, amit már soha többé nem tehetünk jóvá. S ezzel is együtt kell élni. Csakúgy mint a való életben. Ebben van a film igazi ütõ ereje. Bár krimi, de mint említettem nem a szó legszorosabb értelmében vett krimi, annak ellenére, hogy az egész film egy bûncselekményre épül, s a film során újabb bûncselekmények történnek, kerülnek napvilágra, mégis inkább a pszichológiai szála ütõs ennek a filmnek. Aki szereti az ilyen jellegû filmeket, annak nagyon tetszeni fog ez a film. Aki nem, az el fogja könyvelni egy unalmas, vontatott kriminek, annak ellenére, hogy azért mint krimi is volt benne izgalom és fordulat.
1/10
sflkjs 2017 szept. 20. - 00:20:34 1/10
(14/33)
Sajnos ez eleg laposra sikeredett. A vege lehetett volna meglepo is, de leginkabb erdektelensegbe fulladt a hangulat, mire odaert a film. Feszultseg szinte nulla. Charlize Theron szuper szinesz, de itt nem igazan tudott kibontakozni. Meg mindig k. jo csaj. 6/10 max