Dr.Genya 2008 aug. 29. - 17:40:33 Előzmény mikka
(13/93)
Akkor már ketten maradunk szégyenben.Szerintem is hozza amit elvárhatunk egy ilyen filmtõl.
Látványos,vicces,nem akarnak komolykodni benne se a készítõk se a színészek.
5/10
Tako1952 2008 aug. 24. - 11:22:39 5/10
(12/93)
Fantasztikus képi világ, borzalmasan unalmas sztori. Mivel nagyon értékelem egy film képi világát, ezért 5/10.
6/10
Pudva 2008 júl. 14. - 22:38:20 6/10
(11/93)
Érdekes film, igazi jó kis sci-fi, de inkább csak az egyszer nézhetõ katagória
9/10
mikka 2007 dec. 23. - 19:01:33 9/10
(10/93)
Szerintem direkt ilyen blõdli, legalábbis én így néztem. Lehet túl elnézõ voltam, ezt már nem tudom. Mesefilm ez, annak meg nekem elég, ha a hangulata tetszik. Hozzáteszem, nekem speciel a történettel se volt gondom, de ez biztos szubjektív igényesség kérdése és akko szégyellem magam én. (Bár mondjuk, megjegyzem halkan, ha azt vesszük, hogy pl Antonioni Kalandjának mennyi a története.. De mindegy, nem egy súlycsoport..)
5/10
nav_x 2007 dec. 19. - 19:47:42 5/10
(9/93)
Tényleg hangulatos, de a sztori felejthetõ.
9/10
mikka 2007 dec. 17. - 01:08:30 9/10
(8/93)
Nem értem, mi baja itt mindenkinek ezzel a filmmel. Semmivel nem rosszabb, mint bármelyik másik amerikai scfi akciómese. A látvány szerintem teljesen rendben volt, nem tudom miért zavaró sokaknak ez az effekt, a 300-on is hasonló volt és ott is sokan emiatt háborogtak. Régimódi volt az egész, az tény, plusz ez a Bioshock-szerû 30-as 40-es évek (steampunkkal kevert) látványa is ezt sugallta, de szerintem épp ettõl volt hangulatos. Sosem fogom megérteni, hogy egyesek hogy nem tudják meglátni egy jó filmben, hogy jó. (Vaskabátoknál is ugyanez a helyzet. Nem értem hogy lehet arra azt mondani, hogy szar. Mindkettõ tele van rengeteg apró utalással, amik világosan mutatják, hogy nem véletlen, hogy így csinálták meg a filmet és így érdemes nézni.) No mindegy, meggyõzni úgyse fogok senkit ezzel, lényeg, ami lényeg: nekem tetszett.
1/10
Semprini 2007 dec. 06. - 13:16:42 1/10
(7/93)
Mentségemre szóljon: kölcsön kaptam DVD-n, nem adtam ki érte egy fillért sem, de gondoltam, adok neki egy esélyt. Kár volt.
zszoltan 2007 dec. 06. - 12:13:03
(6/93)
Én igazából mindezeket már az itt látható képek alapján megállapítottam a filmrõl. Kicsit csodálkozom, hogy egyáltalán leültél elé. (Persze ha nem láttad a Port lapját elõtte, akkor tényleg váratlanul érhetett.)
Én azt hiszem, nekem a képi világa fog tetszeni. (Meg a szereplõ színészeket is komálom, még ha nem is legnagyobb kedvenceim.) De lehet, hogy tévedek. Persze azt ti nemigen fogjátok megtudni, mert ha engem is annyira irritálni fog az elsõ negyedórában, akkor nemigen fogok róla írni (mint ahogy azt a legtöbb általam 1/10-re értékelt filmmel is megtettem).
1/10
Semprini 2007 dec. 06. - 06:32:14 1/10
(5/93)
Számomra a szó szoros értelmében NÉZHETETLEN ez a film. Elõször is ez a szinte folyamatosan kicsit elhomályosított, ráadásul monokróm, barnás árnyalatú képi világ nekem nagyon nem jött be; 5 perc után kifejezetten idegesítõ!!! Aztán súlyosbító körülménynek ott van Jude Law, akit nagyon nem bírok. (Egyedül a Hideghegyben bírtam elviselni). Mivel természetesen nem voltam hajlandó végigszenvedni a filmet, így a sztorijáról nem tudok nyilatkozni, de biztosan nagyon értelmes és logikus lehetett (ha viszont nem, akkor újabb negatívum!) Szóval nem én vagyok a célközönsége ennek a filmnek, annyi biztos! Talán ha negyedórát bírtam belõle nézni.
Ha lehetne mínusz pontot adni, én mínusz tízest adnék rá!
perry 2007 dec. 05. - 23:43:26 Előzmény Zotyipotyi
(4/93)
Akkor velem lehetett a baj, vagy a sok csillogó klütyün nõttem fel Csillagok háborúja stb..
Azt tudom , hogy ez egy fekete-fehér képregény.
Meg talán a 30'-s években játszódik de én kb.30 percet néztem belõle. Aztán untam.
A technikai részéhez meg nem értek.
Zotyipotyi 2007 febr. 11. - 14:55:08
(3/93)
Hú, ez a film valami nagyot üt a képi világával! Nem csoda, hogy évekig tartott elkészíteni.
x-tro 2006 márc. 18. - 10:13:39
(2/93)
Röviden: eléggé szánalmas, naiv és bugyuta sztori, viszont kivételesen fantáziadús képi világ, dizájn és effektek. Abszolút érdemes megnézni, kizárólag a vizualitása miatt is!
[: Azuroo andrew :] 2006 márc. 18. - 07:54:01
(1/93)

„Sky kapitány és a holnap világa”
- valószínûleg nem a nézõben van a hiba ha finoman szólva is gagyinak érzi eme film címet.
Had tegyem hozzá gyorsan a film nem az…
Az idõ és a helyszín a harmincas évek amerikai metropolisza
( like Fritz Lang Metropolisa).
Illetve a kollektív tengerentúli tudat s félelem hogy oda át a vén kontinensen valamiben mesterkednek a megátalkodott ám a szellemi tõkében s innováció hiányában nem szenvedõ németek…

Az elsõ filmes Kerry Conran filmjének egész története sablonosnak érzõdik,
ez kétségtelen. Ám a Sky kapitány és a holnap világa a CGI jegyében megszületett vizuális orgia.
És a digitális környezet melyben a színészek játszanak nem is tûnik oly valószerûtlennek mivel a kellõ filter használat okán kellemesen s sejtelmesen simúl össze a kettõ, így nagyon kicsit elmosódott a kép, a kontrasztja és színei is atmoszférikusak.
Míg mielõtt azt hinnénk,
hogy csupán kiváló CGIvel körülvett légi parádéról van szó s a H.G. Wells-i mechanikus gépek elpusztításáról, a történet egzotikus kalandfilmes környezetbe kalauzolja nézõt.
Aztán persze jön a világ megmentése is, de ez így és fõleg ilyen minõségû elõzmények tekintetében elnézhetõ mi több talán evidencia is…
A kalandokban résztvevõ Gwyneth Paltrow és Jude Law folyamatos csipkelõdése és kóstolgatása nagyon ül …
és hát Paltrow léptem nyomom elbûvöli anézõt, nagyon jól mutat a 30as évek beli outlookban… egyik jelenetben még vörös harisnyatartóját is megcsodálhatjuk…

Kellemes hangulatú hõs kaland, kitûnõ vizuális körítéssel

1o / 7

KÉP & HANG:
A képarány az kiadvány infójával ellentétben nem 2.35-ös hanem 1.85-s.
Kitûnõ, hibáktól természetesen mentes,
a rendezõ elképzelést maximálisan visszaadó, gyönyörû transzfer
A képnél talán csak a hang jobb: kivalló dinamikájú nagyon széles sorroundal, brutál mélyekkel
A szinkron hangsáv rendben van,
minimálisan szól halkabban mint az ENG5.1