Téma: Sikoly

balaban 2009 máj. 15. - 21:56:10 Előzmény dave1
(39/259)
Csak utólag látom, hogy elmondtad az alap-ismereteket. Persze aki semmit sem tud, az azért is nem tud semmit, mert mélyebben, igazán nem is érdekli a dolog. Tehát kár is nekik elmondani. Nem baj.
balaban 2009 máj. 15. - 21:53:46
(38/259)
Na, vajon mi lehet az oka, hogy a rendezõt a modern horror megújítójának tartják. Mi lehet az oka, hogy a Sikoly 1-nek több folytatása is lett? Mi lehet az oka, hogy a világ összes filmfõiskoláján, film-tanszékén a horror-mûfaj története, -elemzése stb tárgyában tananyag, vitaanyag. Mi lehet az oka, hogy a filmben szereplõ (beleapplikált) klasszikus horrorokkal (persze kicsit ismerni érdemes azokat is) érdekes szimbiózis teremtõdik?
Biztos tévedésben van a világ.
6/10
tombenko 2009 máj. 15. - 21:12:37 6/10
(37/259)
Nem egy nagy eresztés. Megnéztem, érdekes volt, de nem igazán ragadott meg. Valahogy nem volt igazán rémisztõ. Inkább thriller, mint horror szerintem.
10/10
offtopic
murcii 2009 máj. 15. - 20:36:52 10/10
(36/259)
régen nagyon szerettem, de sokszor láttam, ezért uncsi lett :):)
neugassaman 2009 máj. 15. - 18:20:48 Előzmény Petrapetrus
(35/259)
Nekem sem szimpi az egész, eddíg meg sem néztem még...
Elmebeteg egy fos, a horroron belül is egy különösen útálatos szenny...
Ennél csak egy borzadályosabb kreténséget láttam, (már amennyire néztem) az pedig a - "motel".
Egy két gennyes elmebeteg még lehet hogy 5leteket is merít ezekbõl, ez a baj mindezzel. Ezek nélkül is épp elég iszonyú dolog történik meg, elég a napi sajtót, vagy híradót olvasni, nézni.
Petrapetrus 2009 máj. 15. - 10:20:09
(34/259)
Én nem szerettem akkor sem és most sem! X-D
offtopic
szalmakutya 2009 máj. 15. - 02:16:10 Előzmény Devon
(33/259)
Devonnak:

A "sikolyláz" kifejezéssel megragadtad a dolog lényegét.
(Katona koromban sok sittessel voltam egy csapatban, ezeket nem lehet mimóza lelkeknek nevezni, inkább hosszú kések voltak, és nem is ijedõs fajták.
Az egyik hétvégén leadták a Psicho-t. Nagy siker volt.A film után következett egymás ijesztgetése (huhogás, sikoltozás), itt-ott egy kis verekedés.
Néhányan olvasták a könyvet, vagy hallottak a filmrõl. Ennek megfelelõen készültek fel lelkileg.)
Ha valaki úgy készül egy filmhez, hogy az egy régi limo, akkor akár meg se... Lényeg a hangulati tényezõ. (És nem a paradicspüré.)
10/10
Naphinel 2009 máj. 10. - 20:02:17 10/10
(32/259)
Igen, manapság többben nézik ezeket a 2000 után készült filmeket, és lefitymálják az olyanokat, mint a Sikoly. Pedig milyen nagyszerû alkotás is ez! Nincsen agyondigitalizálva, teljesen életszerû (lagábbis sokkal életszerûbb, mint a szörnyes horrornak nevezett hüeségek). Teljesen jó maga a sztori, igaz a végét nagyon elcs*szték, mindenki meghal, aztán mindenki felébred (enyhén túlzok). A zene nagyon megadja a hangulatot, mindenhol telitalálat.

Az egész film 10/10! Imááádom, bár egyedül még mindig nem nézném meg, pláne nem este. :-)
10/10
Devon 2009 máj. 08. - 22:57:32 10/10
(31/259)
Azt hiszem muszáj hozzászólnom.Ez a fil a 90-es évek alapvetõ tinihorrora volt.Tehát minden egyes tízenévesnek,aki leértékeli ezt a filmet,azt üzenem,hogy sajnos õk már nem a 90-es évek remek horrorjait nézik,hanem a 2000 után készült moslékfilmeket.Igenis,ez a film jó volt,fõleg mikor házibuliban néztük.Ha most megnézem,már tényleg nem tûnik annyira horrornak,de emléxem,mikor megjelent,mindenki "sikolylázban" volt,aki megnézte:)
10/10
offtopic
tymo95 2009 máj. 01. - 18:54:54 10/10
(30/259)
hú, hát nagyon izgalmas film, és nagyon váratlan, én személyszerint egy jelenetnél sem ijedtem meg, de attól minden percét élvezni lehetett, leszegezett és már nagyon várom, hogy adják a 2.-t és 3.-ik részt is
3/10
Banán 2009 ápr. 16. - 17:10:46 3/10
(29/259)
3/10.
3/10
Banán 2009 ápr. 16. - 17:10:29 3/10
(28/259)
Ez eltúlzott, nekem már túl sok! Becsületesnek látszó fiúk a gyilkosok... Ráadásul a sok trágárság. Meghal ugyan a két ôrült, de még így is...
Methos82 2009 márc. 09. - 22:53:37
(27/259)
Elnézést, a film mind 3 részét!:-)
offtopic
Methos82 2009 márc. 09. - 22:53:14
(26/259)
Sziasztok!

Keresem a sorozat mind a 3 részét! Valaki tudna segíteni! Köszönöm elõre is!
5/10
anna002 2009 márc. 07. - 18:51:27 5/10
(25/259)
tegnap éjjel megnéztem, hát néha hirtelen jelenetektõl megijedtem (talán 2x).Végiglehet nézni nem volt unalmas de sok minden nem tetszett pl a vége amikor szurkálgatják egymást csak úgy.
dave1 2009 febr. 03. - 23:25:06
(24/259)
A Sikoly. A '90-es évek végének nagy horrorhullámát elindító film. Egy percig sem volt ez a célja, mi több, egy percig sem akart ez komoly horrorfilm lenni. Wes Craven neve nagyon ismerõs lehet mindenkinek, hiszen õ teremtette meg a mûfaj egyik nagy óriását, Freddy Kruegert (és egy rész erejéig fel is támasztotta). Talán nagyobbat nem alkotott a Rémálom az Elm utcábannál, de ez a film megközelíti azt a színvonalat. Ha nem is a horror berkein belül, de ha valaki képes ekkora öniróniát belecsempészni a saját filmjébe, az mindenképp dicséretre méltó. Ugye Cravent a horror egyik nagy mesterének emelgetik, na most õ gúnyt mert ûzni ama mûfajból, ami õt híressé tette. És ezt néhol leplezetten, néhol pedig nagyon is nyíltan csinálja. Az iskolában a takarítót nem véletlenül hívják Frednek, nem véletlenül van kalapban, és csíkos pulcsiban. Meglehetõsen nevetséges a felmosórongy a kezében, hát nem lealacsonyítása ez egy klasszikus figurának? Aztán a nyitójelenetben (ami már majdnem akkora klasszikus a mûfaj rajongói körében, mint az a bizonyos zuhanyzós) E.T. egykori barátnõje nyíltan kritizálja a Rémálom sorozat többi részét (és ezzel Wes folytatását is). Ami viszont a legnagyobb fricska az egész mûfajra, az a horrorrajongó Randy alakja. A filmet végigkísérik monológjai a kötelezõ horrorelemektõl (a Halloweenon keresztül bemutatva -mivel egyik kedvenc filmem, ezért az elemért kicsit mérges is vagyok, de annyi baj legyen :P), és ezek kivétel nélkül benne vannak a filmben, szinte mindenben igaza lesz. Egy-két szemfülesebb nézõnek így már a gyilkos személye sem lehet meglepetés. Nagymellû lányok, akik a maszkos gyilkos elõl (aki viszont olyan egyértelmûen emberi, hogy már-már bénának hat a mindent túlélõ Myers, Jason és Freddy tükrében), akik az emeletre rohannak, ahelyett hogy kirohannának a házból. Tulajdonképpen ez a mûfaj egyik alaplényege, a logika hiánya, azonban Craven nem teremtett új mûfajelemeket, ugyanazt csinálta, amit elõtte kritizált. De talán ettõl imádjuk még mindig ezeket a filmeket, tudjuk mire számíthatunk. Az adrenalinszint kellõen van adagolva a filmben, nem lesz paródia. Jó színészi játékot meglepõen láthatunk, hiába lett (talán) megmondva a színészeknek hogy ne játsszanak jól, annyi az egész, hogy néhol túljátsszák -ezt pedig betudhatjuk a film alapeszményének. Végülis hamisan éneklõ énekest is csak az tud eljátszani, aki tud énekelni. Azért a végén még stényszerûen le kell lõni párszor a gyilkost, mert azért mégiscsak egy horrorról van szó. Parázni ma már azért annyira nem lehet rajta, viszont fantasztikusan jó szórakozás, és érdemes figyelni az apró elemekre, hiszen az összes horror és thrillerklasszikus fel van benne emlegetve, vagy meg is van jelenítve (a Psychotól kezdve A bárányok hallgatnakig). Mûfajkedvelõknek meg kötelezõ darab.
9/10
antika4 2009 febr. 03. - 11:14:20 9/10 Előzmény kazsagx
(23/259)
Én most néztem a Reflektoron, hogy hogyan készült a film. És Was Creven azt mondta, hogy ez a film csupa véres jelenetekkel van ellátva, de a besorolás ezekért a jelenetekért nc-17-s besorolást adott volna. Így 12-szer kellet kivágni részeket a filmbõl, hogy megkapják az r-s besorolást. Hát, hogy õszinte legyek a véres részek, tényleg alig láthatóak, de azért nem rossz film. Vannak benne jó poénok. A végén tökre bejött az a rész, mikor Sidny belenyult az egyik gonosz szívébe.
10/10
kazsagx 2009 jan. 25. - 00:10:03 10/10
(22/259)
Én szerettem régen ezt a filmet ,most 2009-ben leültem megnázni ezeket , régen mikor megjelent ez a film nagyon bejött nekem ,most is tetszik ,de már ugye nem annyira ,de jó nosztalgiázni .... :-) A torrent oldalakon fenn van:D
9/10
antika4 2009 jan. 19. - 20:08:22 9/10 Előzmény eddem
(21/259)
Szerintem se olyan rossz film. Nem a
kedvencem. De vannak benne jó poénok. A többi rész viszont nagyon szar. Bár a harmadik az még elment.
1/10
eddem 2009 jan. 06. - 15:12:05 1/10
(20/259)
szerintem borzasztó film, a további 2 résszel együtt. ennél rosszabbat már keveset látni. az egész egy nagy... mindegy.:D millió idegesítõ rész, (szerintem) rossz színészek, és még sorolhatnám estig. az ezernyi szánalmas részletbõl egyet emelnék most ki: a gyilkos mindig részeg volt a filmben? mert egy vak ember elõbb érte volna utol azt, akit üldözött. ennyiszer elesni akkor se tudnék, ha akarnék. plusz én a fõszereplõ csajt öltem volna inkább akárki helyében... ha ez nektek igényes és szórakoztató.. ízlések és pofonok. :)