Arden 2007 febr. 07. - 17:40:37
(31/171)
Áh. A netes rendelést felejtsd el - ráadásul hozzánk nem is szállít egy csomó cég, mert tré a magyar posta, és mindent 2x kellett kiküldeniük, mert egy csomó csomag eltûnt...(LOL).

Hát. A darabja körül voltak nagyon kemény patáliák. My Name is Rachel Corrie. Az a baj, hogyha vkit megvádolnak azzal amerikában, hogy antiszemita, akkor az a következõ 5-6 évben örüljön, ha munkát kap...
mollo888 2007 febr. 07. - 16:19:10
(30/171)
hm... sztem sem érdemelne ezért oscart scorsese, annyi nagy film után enyhén szólva is lesajnáló az akadémiától, hogy egy remake-ért adnak neki szobrot... no de ez nem a tégla topicja.

sztem a szakmabeliek is tisztában vanna azzal, hogy milyen "sokat" ér egy oscar - manapság ez már csak a pénzben nyilvánul meg. ha nem vagy amerikai, 30 éves és nem promózzák 1000rel a filmedet, esélyed sincs. mégha titkolnák... de nem! nyílt titok, sajnos.

mit értettél az alatt, hogy "volt egy-két olyan dolog körülötte mostanában, ami jóidõre borítékolta, hogy nem fog Oscart kapni"?

gyorsan utánanéztem a neten, hogy beszerezhetõ-e a téli vendég. hát nem dobálta a weboldalakat valami gyorsan...
Arden 2007 febr. 07. - 13:50:50
(29/171)
Hát igen. Mondjuk sztem pl Martin S. a tégláért nem érdemelne oscart - de most tuti meg fogja kapni, mivel nem kapta meg akkor, mikor megérdemelte volna.

Lehet, h nem sokat ér, de a szakmában nagyon sokat számít. Costner 10millát zsebel filmenként, csak azért mert jelölték párszor - Alan valszeg nem kap ennyit, pedig nem kérdés, h ki a jobb színész.
Arden 2007 febr. 07. - 13:29:33
(28/171)
Igen, az az.;-) Alan írta.B-)
mollo888 2007 febr. 07. - 12:46:53
(27/171)
egy szám van meg belõle, a címe: take me with you.
mollo888 2007 febr. 07. - 12:44:33
(26/171)
nem baj, mi értékeljük, ez a lényeg! meg aztán az oscar sem ér semmit ma már... a színvonal mélyebbre már nem is süllyedhet. régen nem azok kapják a díjakat, akik igazán megérdemelnék.
Arden 2007 febr. 06. - 14:30:39
(25/171)
Amúgy félek, hogy már nem fogja megkapni azt az elsimerést, amit érdemelne. Nem tudom mennyire vagy képben a munkáival, de volt egy-két olyan dolog körülötte mostanában, ami (valszeg és sajnos) jóidõre borítékolta, hogy nem fog Oscart kapni. Az új projectek közül meg amúgy is egyedül a Sweeney Todd tûnik annyira "hollywoodinak", hogy szóbakerülhessen az akadémiánál egyáltalán... meg hát õ se lesz fiatalabb és 60 felett nem dobálnak agyon Oscar-gyanús szerepajánlatokkal. Persze én bizakodó vagyok, de jelenleg sajna így állnak a dolgok.
Arden 2007 febr. 06. - 14:11:00
(24/171)
Naná, hogy láttam.:-D Nagy nehézségek árán végre megkaptam a szinte beszerezhetetlen Closet Land-et is, ami igazi csemege.:-)))

Amúgy a téli vendég nagyon jó film. Hallottad már a dalt, amit Liz Fraser énekel, és Alan írta a szövegét? Ennek a férfinek nagy szíve van.:-) Mindjárt megnyitom a Téli vendéges topikot, mert kell neki a promóció.;-)
mollo888 2007 febr. 06. - 13:48:05
(23/171)
Nekem is egészen tetszett ez a film, kellemes kikapcsolódás, hiszen nem lehet állandóan csak kõkemény drámákat nézni...))
Egyetértek veled Alan Rickmant illetõen, hogy nem kapta meg (még) azt a státuszt, amit megérdemelne. Egyébként láttad már a Téli vendéget? Érdekelne... Egyáltalán hozzá lehet jutni??
Arden 2007 febr. 05. - 16:25:40
(22/171)
Alan csak a Téli vendéget rendezte - eddig. Sajna. De remélem a Sweeney Todd utáni pár szabad hónapjában nekilát vmi új projectnek. :)

Amúgy Kevinnel nincsen baj - mármint nem jobb mint Mel - csak Melnek több haja van (volt).:P
anonymus75 2007 febr. 05. - 15:43:12
(21/171)
Azt hiszem Costner nem szorul védelemre... de mégis azt kell, hogy mondjam, Mel Gibson az ún. "akciófilmjeiben" semmivel sem nyújt jobb színészi teljesítményt, mint Costner a Nincs kiútban vagy a Több, mint testõrben. Úgy gondolom, hogy Costner igenis maximalista, csak kevés nagy szerepet sikerült jó filmekben elcsípnie... s lám, maximalista lénye legjobban akkor tûnik ki, mikor rendez is... azt hiszem kevesen lettek volna képesek és egyben merészek egy 180 perces Farkasokkal táncolót leforgatni... és eljátszani a fõszerepet (és azt is nagyon jól). Az bizonyos, hogy Costnernek néhány szerep fekszik igazán, de jó színészi munkája a nagy filmekben érzõdik... mint pl. Clint Eastwoodnál, a Tökéletes világban, de említhetném a Wyatt Earp-öt is. Legelõször a Silveradoban figyeltem fel még anno rá... s azóta rengeteget változott... de a Fegyvertársakban, a saját rendezésében... Bobby Duvall-lal valami eszméletlen jót, nagyot nyújtottak. Mindenki a Waterworld-öt említi... hát igen... azt hiszem a maximalizmusa, a lelkesedése tévútra vitte... viszont úgy vélem, mint alapötlet, jónak tûnt... csak félresiklott - s hogy visszautaljak Mel Gibsonra, megjegyzem nem sokkal jobb film vagy téma a Mad Max sem! :) Egyszerûen pénzügyileg bukta lett... imigyen híresebb.
Még annyit, hogy igazi vígjátékban keveset láthattuk Costnert... s a Fejjel a falnak is egy nagyobb féle csõdnek tekintik sokan, mégis azt hiszem Roy McAvoy története tökéletesen mintázza egy mániás, megrögzött, infantilis, sportõrült alakját... és alapvetõen Costner ebben is nagyszerû... akár a Bull Durham-ban még anno.

Ja, és egyébként nézzetek Alan Rickman rendezte filmeket... azok még jobbak! :)
Arden 2007 febr. 05. - 14:01:29
(20/171)
Sztem Costner nagyon kopaszodott itt már... de ez csak az én véleményem.:)
Facing.the.Plastic 2007 febr. 05. - 12:11:02
(19/171)
Szép, dús..Kostneré meg nem..csak ennyi :D
Facing.the.Plastic 2007 febr. 05. - 12:04:05
(18/171)
Én is ;) én a teste miatt szerettem volna..tudod..az a vízeséses-fürdõs jelenet..Gibson jobb lett volna oda..na igen..meg a haja :D
Arden 2007 febr. 05. - 11:33:25
(17/171)
De neki akkor még volt haj a fején...:P
Arden 2007 febr. 05. - 11:32:27
(16/171)
Amiben játszik, azt se hozzák be. Pl a Raszputyint (Emmyt és Golden Globe-ot is kapott érte) és a Mesmert - mindkettõt részben itt forgatták nálunk - úgy kellett levadászni, és pl a Snow Cake, amiben Sigourney Weaver-rel szerepelt és tavaly a Berlinale nyitófilmje volt, szintén nem jutott el idáig. Iszonyat, hogy ennyire el vagyunk szigetelve a világtól...:P még jó, hogy van ebay, amazon, meg torrent.:))))
Arden 2007 febr. 05. - 11:26:49
(15/171)
Hát Mel tényleg jobb lett volna.:P
Facing.the.Plastic 2007 febr. 05. - 11:13:11
(14/171)
hehe..jó kis "vita" én a fõnökkel vagyok..Mel Gibson jobb lett volna...bár akkor kettéhasadtam volna, mert Alan Rickman és Mel Gibson között vívódtam volna végig, így nem nehéz, persze, hogy a Nottinghami sheriff-nek szorítok (vagy a magyar fordításban, Nottingham hercege):P

amúgy könnyed kis film..kellemes kikapcsolódás...de azé meg lehet unni...még így Alan Rickmannel is... ;-)
Newcastle United 2007 febr. 05. - 10:33:59
(13/171)
És akkor ki lett volna Robin?:) Szerintem az ilyen idealisztikus hõsök megformálására Kevin Costner az egyik legalkalmasabb. Túlzott tehetség nem kell hozzá.
Newcastle United 2007 febr. 05. - 10:12:08
(12/171)
A válasz egyszerû: Alan Rickman azért ennyire alulértékelt, mert nem játszik túl sok hollywoodi szuperprodukcióban, ellenben mondjuk Ben Affleckkel vagy Jennifer Lopezzel.
De azért mi tudjuk, hogy nagyon nagy színész.:)