4/10
Pszichoapu 2010 jún. 17. - 09:28:38 4/10
(55/175)
Maximálisan egyetértek. Jómagam is a 80-as évek horrorjain nevelkedtem és bár néhány közülük ma már nem üt akkorát, mint abban az idõben, mégis a "Rémálom" sorozat nekem sokkal többet jelentett annál, mint amit ebbõl a remake-bõl (vagy reboot-ból vagy legyen ez bármilyen típusú újrázás is) kihoztak a T. készítõk.
Negatívumok:
- Az "új Freddy" maszkja szabályosan kiábrándító volt, Englund fizimiskájára vagy jobban passzol a habgumi vagy ennyire dilettáns maszkmesterek dolgoztak a mostani verzión. Nekem a régi messze életszerûbb és félelmetesebb volt, arról nem beszélve, hogy történet újragondolás ide vagy oda, ehhez a filmhez illett volna azért megfizetniük inkább Robert Englundot.
- Az "állítólagosan" fõszereplõ lány (Rooney Mara) játéka számomra teljességgel semmitmondó és üres volt. Ennél még Steven Seagal is gazdagabb mimikával bír, ami valljuk be, nem kis teljesítmény.
- Az átmenetek az álomvilág és a valóság között - ahogy ez számos kritikában is megfogalmazódott már - a legkevésbé sem voltak annyira finoman elmosva, mint Wes Craven munkájában. Az eredetiben az egyik nagy borzongató elemet pontosan ez a szinte észrevehetetlen átmenet jelentette álom és ébrenlét között, így abban nem volt annyira kiszámítható Freddy felbukkanása. Ellentétben a feldolgozással, amelyben éppen hogy csak nem rágják az ember szájába, hogy "figyelj, most a szereplõ lehunyja a szemét, innentõl már álmodik, ijesztgetésre felkészülni!"
- A késes ujjak rángatózása engem inkább egy Parkinson-kórosra emlékeztetett és nem a "már nagyon gyilkolhatnékom van" érzetére, de ezt már lehet, hogy csak Englund iránti végletes elfogultságom mondatja velem.

Ha elvonatkoztatok attól, hogy mi is ennek a filmnek a címe és megpróbálom elfelejteni gyermekkorom egyik kedvenc horrorfilmjét, akkor talán (mondom talán!) adhatok a filmre egy 5-öst. Így azonban ez csak egy 4-es.

"One, two, Freddy's coming for you.
Three, four, better lock your door.
Five, six, grab your crucifix.
Seven, eight, gonna stay up late.
Nine, ten, never sleep again!"
2/10
LCsajszi 2010 jún. 16. - 20:29:11 2/10
(54/175)
Mivel megnéztem, így már nyugodtan elmondhatom a véleményem. Nos, én nagy Rémálom rajongó vagyok, imádtam mindegyik részt és a bemutató alapján meg az eredeti miatt tudtam jól, hogy ez az újítás gagyi lesz, de arra nem számítottam, hogy sokkal rosszabb lett, mint gondoltam. Csak kikapcsolódás és a film iránti imádat miatt néztük meg a barátommal. Nekünk nem tetszett. A maszk nem volt félelmetes, a madárijesztõre hasonlítanám, akinek az Ózban megégett a feje:D. Ma láttuk, ezért gyorsan elõvesszük az eredeti elsõ részt, hogy legyen mitõl félnünk:), hihi. Szerintem a 80-as évek óta nem olyan sokat változott a technika, mert a 20 évvel ezelõttiben sokkal félelmetesebben megoldották a jeleneteket, míg az újban nem éreztem semmilyen félelmet. Továbbá a horrorfilmek attól jók, hogy milyen háttérzene megy, mint például a "Ragyogás" is zenéje miatt volt igazán félelmetes. Az idõ nem változtat semmit. Hiányolom az igazi horrort, a 70-es és 80-as években iszonyú jó horrort tudtak készíteni (Rémálom, Alien, Kedvencek temetõje, Ragyogás, Ördögûzõ...), míg ma már nem igazán. A mostaniak közül igazi horrornak mondanám: Kör, Barlang, Fûrész, ezzel bezárult a kör, mert a többi horror mind egyforma és ugyanaz (zombi, vámpír, mészárlós sorozatgyilkos, gyilkos kísértet kislány vagy nõ alakjában filmek).

SPOILER
A fickó nem volt elég hiteles, nem tudtam elhinni róla, hogy egy pedofil. Csak a hanghatások voltak ijesztõek, de az egész film alatt, amikor megjelent Freddy, már is elment a film hatása, mert nem tudott ijesztõ lenni. Nem éltem bele magam. A régiben sokkal jobb és dúrvább jelenetek voltak, amilyennek egy igazi horrornak lennie kell. Ja, és a fõzenét hiányoltam:(.

"Aki tényleg nem látta az eredetit, annak ajánlanám, hogy nézze meg, ha igazi horrorra vágyik, mert az újnál sokkal rémisztõbb, és ne azt lássa benne, hogy most hanyas években járunk, még a mai napig is tud rám hatni a 80-as években elkészült klasszikus Rémálom:)."
twillight 2010 jún. 16. - 16:59:56 Előzmény PivarnyikKrisz
(53/175)
Oh, simán tetszhetett. Azért egyszer ha teheted nézd meg az eredetit, bár az szerintem inkább vicces a gagyi pulcsijában.

A besorolással meg ne törõdj, manapság nem értenek hozzá az ORTT-nél :)
7/10
macsikám 2010 jún. 16. - 15:43:40 7/10
(52/175)
Bevallom, hogy nekem is tetszett...
Nem mondom, hogy a legjobb horror, amit láttam, de pl. a Farkasembernél nagyságrendekkel jobb volt.
A fõszereplõ baromi jó. A "régi" sorozatból nagyon keveset láttam, de ott inkább idegesített Freddy, itt viszont betojtam tõle. De hát ez szubjektív. A "tinédzser" szereplõk viszont halálra bosszantottak, legszívesebben én magam nyírtam volna ki õket, de aztán erre nem volt szükség :-)
Norberto92 2010 jún. 16. - 09:54:37 Előzmény PivarnyikKrisz
(51/175)
Szét vagy szedve :)
9/10
PivarnyikKrisz 2010 jún. 15. - 21:17:14 9/10
(50/175)
Ne szedjetek szét, de nekem ez tetszett!!!! Nagyon is! Igaz,hogy nm láttam a régit és a Tébolyultak óta ez volt a második horrorom(14 éves vagyok)!!!!....(bár ha jól látom ez thriller?!)!!!
Szóval nekem ez eléggé tetszett és nekem ez a film 10/9!!!!
Majd ha nm csak 2 horrorbol indulok ki akkor majd lehet h más lesz a véleményem,de ez van!!!
Norberto92 2010 jún. 15. - 14:55:27
(49/175)
Rémes film... Kapkodó, tele klisékkel. Éppen vége az egyik ijesztõsre tervezett jelenetnek,máris jön a másik..
Gilluindil 2010 jún. 14. - 00:22:55 Előzmény Ádicsek1000
(48/175)
Elõre látom, hogy csalódni fogsz... :)
Közelébe se ér a réginek.
Gilluindil 2010 jún. 14. - 00:20:33
(47/175)
Múlt héten majdnem elkezdtem megvédeni a filmet. Hát igen, akkor még nem láttam...
Nagyon gáz az új Freddy és mivel a régi is csak az Englund-féle szörnyeteg miatt volt jó, így ez az új film egyenesen borzasztó. Az új maszk alkotója tutira nem látta az eredetit, különben miért vette volna ilyen odakozmált UFOsra a figurát?!
A véleményem bõvebben: http://gilluindil.blogolj.net/2010/06/rem-unalom-a-mozivasznon/
Ádicsek1000 2010 jún. 13. - 14:29:05
(46/175)
Biztosan nem lehet rossz. Én még nem láttam, de ha meglesz nekem, vagy az egyik havernak, 1000-el meg is fogjuk nézni. Nagyon kíváncsi vagyok rá, és remélem ez is olyan jó, mint a régi.
offtopic
Charles Foster Kane 2010 jún. 13. - 11:39:15 Előzmény xshampster
(45/175)
:DDDD
10/10
almaybalintka 2010 jún. 13. - 01:03:10 10/10
(44/175)
Nem tudom mit kell itt mindenkinek szidni ezt a filmet... Nagyon rendben volt szerintem egy csomó résznél besz*****tam. Természetesen a régi sokkal jobb, de ahhoz nem is lehet ezt hasonlítani. Nekem egyedül Freddy arcával és hangjával volt csak bajom szerintem 10/8
10/10
Minto.01 2010 jún. 11. - 13:37:32 10/10
(43/175)
Nekem ez az elsõ thrillerem, és nekem tettszett. Össze szartam magam... Szerintem nem volt rossz.
1/10
offtopic
xshampster 2010 jún. 11. - 11:47:33 1/10
(42/175)
és ha még1x valaki 10-est mer nyomni erre a filmre, akkor annak napi 30 darab vásáry andré videót fogok belinkelni privátba
1/10
xshampster 2010 jún. 11. - 11:46:10 1/10
(41/175)
ja abban van valami igazság, hogy amikor szorítasz valamelyiknek hogy megússza vagy megölje akkor az már jó film, de itt szimplán csak vergõdni tudsz ezen max
10/10
gozsuzsi 2010 jún. 10. - 21:02:19 10/10 Előzmény ghalleck
(40/175)
Hááááááááááát én össze szartam magam!!!!!!! he he.. Csak vicceltem nekem nem nagyon tetszett hát alap horror de fura nem toom nekem nem jött be.
Charles Foster Kane 2010 jún. 09. - 10:07:10
(39/175)
Most ezt miért így mondod? A Freddy vs Jason eleve tök jó volt! :D

Amúgy én a trailer alapján azt hittem, hogy ez eleve egy elsõ rész remake. De akkor ezek szerint nem.
5/10
Devon 2010 jún. 09. - 09:56:28 5/10
(38/175)
Kár volt megcsinálni a filmet,sajna nem tetszett,de szinte tudtam elõre.
ghalleck 2010 jún. 09. - 09:29:03
(37/175)
Komolyan nem értem, mi lelte a Port.hu szerkesztõit - ez a film mióta thriller? Klasszikusnak is mondható kísértet-történet, mégpedig a legjobbak közül való, tehát: HORROR!
Nekem sajnos már a bemutatóban sem tetszett az új Mr. Kruger - a legelsõ rész erõszakos, de rafinált vadállat jellegét nem tudták visszaadni. Robert Englund karaktere - pontosabban az ábrázata -, éppen úgy volt kialakítva, hogy legalább a szadista élvetegség megjelenhessen rajta - ami persze csak még félelmetesebbé tette a figurát. Azért megnézem, csak hogy lássam, tévedtem-e egy nagyot. Sajnos, attól tartok, nem fogok.
7/10
sakit felut 2010 jún. 09. - 01:37:09 7/10
(36/175)
Pont írtam e legelsõ Freddy film fórumába, hogy most néztem újra a régiek közül 4et. Én is félek tõle, hogy Freddy lényegét, fõleg hogy elég sok vígjátékhumoros filmen vagyunk túl, nem fogják megcsinálni. Nem látom a gesztusokat, jó szövegeket, és ha ezek nincsenek, a film is elvszti karakterét. De itt már régóta alig olvasok bele a véleményekbe és meg akarom még nézni. Csak lehet hogy jó szinész Earle Hayley, de itt nem játsza ki annyira Freddy- t. Persze ennek is megvan a maga hangulata, egy ijesztõ madárijesztõként megjelenik, kisért és mond valami rövidet és velõset. Sok fog azon múlni hogy miket mond ilyenkor :)