10/10
szürke bagoly 2008 márc. 09. - 11:37:10 10/10
(4681/9721)
Tegnap nem voltam gépközelben , ezért ma küldök Nektek virágot Nõnapra.
Zsul 2008 márc. 09. - 00:33:02
(4680/9721)
Szerintem pont jó, így nem sikerült a dolog túl tipikusra. Sully-t mindennek lehet nevezni, csak éppen egyoldalú jellemnek nem. Mikor melyik tulajdonsága domborodik ki jobban, de mindenképpen elmondható róla, hogy egy olyan fajta biztos pont, férfi, akibõl a természet belsõ harmóniája és nyugalma árad. Aki eléri ezt az állapotot az sokkal kevesebbet cselekszik "én" tudatból. Ez néha olyannak tûnhet, mintha nem állna ki annyira magáért, de valójában csak kerüli a felesleges konfrontációt. No persze ezt nem a Nannyfan által felhozott esetre értettem, de pont eme természetbõl fakadó férfias stabilitása akadályozza meg abban, hogy egy ilyen ugráló "na mit akarsz a lányomtól öreg" típus legyen.:)
10/10
Nannyfan 2008 márc. 08. - 21:40:52 10/10
(4679/9721)
Nagyon szép dolgokat írtatok. :)

Egy dologot azért hiányolok a sorozatból. Szerintem Colleen és Sully között is kialakulhatott volna egy szorosabb, apa-lánya a kapcsolat. A fiúkkal nagyon közel állnak egymáshoz, de Colleen esetében nem érzem ezt. Az utolsó évadban lesz egy rész, amikor Colleen-t zaklatni fogja egy erõszakos fiatalember. Én ebben a részben vátram volna Sully jelenlétét (ugye ekkor voltak oda Brian-nel és egy kormányzóval, vagy szenátorral talán, meg ugye a fiával). Ott el tudtam volna képzelni, egy kemémyebb atyai védést Sully részérõl és természetesen a végét azért meg lehetett volna hagyni Andrew-nak. ;)
Lehet, hogy túl sok kosztümös filmet láttam. :D Nekem azokban mindig tetszettek a jópofa apukák, aki oroszlán módjára védték a lányukat, amikor a helyzet megkívánta. :)
Valószínû, hogy Sully ezt majd Katie-vel éli át. :)

OFF
Nem szaporítani akarom a szót, de szerintem semmi szükség védeni a sorozatot. Ha valakit érdekel, akkor beleolvas a fórumba, hiszen ezért nyílvános. Lehet, hogy érzéketlen vagyok, de én már nem vagyok hajlandó reagálni olyan hozzászólásokra, amelyek esetleges indulatokat és csoportos magyarázkodást válthatnak ki. A jövõben sem fogok. Csak ennyit szerettem volna.
OFF vége.
10/10
Rozika111 2008 márc. 08. - 19:15:09 10/10
(4678/9721)
Jól látod Brian esetében is igaz,hogy Sully úgy neveli a gyerekeket,hogy érezzék a saját felelõsségüket.Úgy vár el bármit
mindhármuktól,hogy elsõsorban a saját véleményüket fogalmazzák meg.Sully olyan remek társ,hogy Collen esetében elsõsorban
Michaela nevelési módszereit hagyja érvényesülni,bár a fiúk
esetében is rendkívül toleránsan figyel Michaela véleményére,néha a szeme villanása elegendõ a számára "igenlés- ként."Nagyon tetszett,amikor Collen megkérdezi Sullyt,hogy Õ
mit szól Emmához.Sully válasz helyett vissza kérdez.Te mit gondolsz? Collen:"Azt szeretném,ha Matthew boldog lenne.
Sully:akkor adj esélyt Emmának,mert lehet,hogy nem jó neki sem
a jelenlegi élete"Valami hasonló volt a kijelentése.
Bizony ezzel is nevel Sully,úgy is,hogy önálló vélemény alkotásra késztet.Sokat tanulnak tõle a gyerekek,és együtt remek,és példaértékû ez a család.Sully méltán válik a gyermekek szívében az "igazi apjukká.Amíg Michaela is kivívja azt az
elismerést,hogy anyjukként szeretik a gyermekek.
10/10
Rozika111 2008 márc. 08. - 18:34:04 10/10 Előzmény F_E_B
(4677/9721)
Valószínû elkerülte a figyelmedet,hogy a Port.hu-n nagyon sokféle TV mûsorról van Fórum,ahova mások is beírnak,hozzászólnak.A Quoinn doktornõrõl szóló sorozatról
pedig valójában mi írunk be ezen a helyen,és bizony örömmel
látjuk,hogy a hozzászólások száma több,mint 5000.Akik pedig
rendszeresen olvassák/mint én is/jelentõs számmal bír.
Tehát kereshetsz a kedved szerint másoktól,más tipusú hozzá-
szólásokat.Mindenféle adón vetített filmrõl írt vélemény
ugyancsak olvasható a mi kedvencünkön kívül.Elég nagy a választék.
10/10
evacili 2008 márc. 08. - 18:29:11 10/10
(4676/9721)
Pár napig nem voltam fórum közelben és csak kapkodom a fejem,hogy mi minden történt három nap alatt.Újdonsült fórumos barátunknak szánnám: Feltétlenül nézz meg pár részt
, észrevétlenül megkedveled, belédívódik és csak azt veszed észre,hogy minden programod úgy intézed,hogy tudd nézni a következõt. Példa erre a férjem aki már az elsõ részek zömét is látta, most viszont ha olyan epizód következik amit az elsõ sorozatban nem látott,mindent félre tesz,se lát se hall,úgy figyel.

Nekem is az az érzésem,hogy Preston féltékeny Sullyra.Egyrész Michaela szerelméért,másrészt a városlakók szeretetéért,ahogy elfogadták Õt még akkor is ha mindenbe beleüti az órrát.Persze minden cselekedetét a másokra való odafigyelés,törödés jellemzi. Ezt Prestonról a legjobb indulattal sem lehet elmondani.
Brian tünemény volt. Õ a férfi a háznál! Mindent eszerint csinál.A feladatot megkapta Sullytól és igyekszik helytállni.Sok fiatal fiú tanulhat Tõle.
10/10
sunomka 2008 márc. 08. - 11:49:19 10/10
(4675/9721)
Velõs összefoglaló!
10/10
Rozika111 2008 márc. 08. - 11:12:08 10/10
(4674/9721)
Itt a hozzászólók közt is vannak fiúk,és tisztes férfiak.A csalá-
domban is van olyan fiú,aki komolyan értékeli ezt a sorozatot.
Tudom,hogy a fórumos társaimból is sokan a családjukkal együtt
nézik a sorozatot.A történet az 1870-es években játszódik
Amerikában.Erre az idõszakra jellemzõ történéseket láthatunk,
amikor élnek ott indiánok,és bevándorlók tömegei is megjelennek.
A kedvenc szereplõink hétköznapjaiban betekintést kapunk a
gondjaikba,örömeikben,bánatukban és közös ünnepeikben.
Szerintem nemcsak a nõknek szolgáltat élményt a sorozat,mert
hiszen Hank,Jake,Loren,a tiszteletes,Horas,RobertE,Preston,Matthew,Brian,Daniel,dr
Andrew,és persze elsõsorban Sully férfiként sok-sok élményt,
bosszúságot,és örömet is adnak a nézõknek.Nem szeretném kihagyni
Táncoló Felhõt,aki Sully legjobb,és leghûbb barátja indiánként.
Azután a katonák...,akiknek a vezetõi nemigazán nyerték el a tetszésemet,de õk aztán hûen tükrözték annak a kornak a férfira
jellemzõ tipusait,és gondolkodásmódjukat.
Szerintem sok férfinak ma is élményt jelenthetne a sorozat,akik még nem is ismerik.
10/10
Rozika111 2008 márc. 08. - 10:12:59 10/10
(4673/9721)
Csak egy kis epizód a filmbõl:Sully és a fiúk Michaeláért mennek a klinikára,és útközben megállnak,ahol Hank és a többiek "hõsként" mesélik az elmúlt napok kalandjait,Hank odaszól
Sullynak megerõsítést várva.Sully csak odaszól a fiúknak,hogy
"menjünk".Sully mindíg csak EMBERKÉNT cselekszik inkább,és nem
a szájával dicsekszik.
Egyébként szerintem sokat elárul Prestonról,amikor Matthew meg-
kérdezi,hogy "mi a baja Sullyval?" a válasz:a városba érkezése óta az útjába áll!"Mindíg is az az érzésem,hogy bizony õ féltékeny Sullyra,és nem fér a fejében,hogy õ ugyan lebecsüli õt, de egy mûvelt bosztoni hölgy miként szeretheti,és fogadja el
férjként"Azután késõbb Daniel Sully barátja ad erre még jó választ,aki úgy válaszol Prestonnak,hogy inkább õ tanulhatna
Sullytól.Nagyon szeretem a jellemek harcában látni,hogy ki-ki
milyen ember!
F_E_B 2008 márc. 08. - 09:17:06
(4672/9721)
Nem tudna valaki felvenni, es digitalizalni valamelyik reszt?
Gondolom interneten nem lehet online nezni...

anankhe hozzaszolasai nagyon aranyosak :)

miert van az, hogy csak no"k szolnak hozza a "filmhez"?
raadasul akik hozzaszolnak, 90%-bam csak errol a sorozatrol irnak.
10/10
borzi84 2008 márc. 08. - 01:15:33 10/10
(4671/9721)
Nagyon igazad van! Prestont valóban csak szánni lehet! Abban is egyetértünk, hogy az ilyen ember soha nem száll magába. Itt "csak" egy filmrõl van szó, de ha az ember a valós életben is összetalálkozik egy ilyennel... :(( Enyhén szólva, nem egy "leányálom", tapasztalatból mondom... :(
10/10
szterke 2008 márc. 07. - 22:24:52 10/10
(4670/9721)
Gratulálok (magunknak:) a rendkívül aktív topichoz, hihetetlen, hogy már az 5000-et is elhagytuk! Örülök! :)))
10/10
SWENN 2008 márc. 07. - 21:30:39 10/10
(4669/9721)
SZIASZTOK! EGY HÓNAP VAN HÁTRA A BATYÚS-TALI-IG.
A SVÉDASZTALHOZ FELAJÁNLÁSOK ÉRKEZTEK MÁR.
KÉRNÉM A TÖBBIEK TERVEIT IS MERT NAGYJÁBÓL LÁTNOM KELL HOGY ÁLL A KÉSZLET
MAJD AZ ASZTALON.
Eddigi ajánlatok: krumplisaláta, franciasaláta, 1 adag édes süti, 1 adag sós,
rántott többféle: gomba, apróhús, karfiol,- golyó-fasirt, töpörtyûs pogácsa, - úgy látom szombaton már hangolódunk...
Ez-eddig kb 5 személyes adag és kb 25-en leszünk.
Jöhet még ezekbõl is - vagy bármi más ötlet.
Csak olyat találjatok ki ami jól birja a szállítást.
(én ismét a hátizsákommal jövök!)
10/10
Nannyfan 2008 márc. 07. - 20:50:16 10/10
(4668/9721)
Szerinted akadt volna akár 1 ember is aki Preson pártját fogja? Az elején talán Ezra volt, az egyetlen aki Prestonnal, egy követ fújt, de elég hamar rájött, hogy nem a megfelelõ embert istápolja.
Ki nem állhatják Prestont és ennek az oka érthetõ. Ha Sully nincs ott, akkor a többiek hagyták volna az erdõben meghalni.
Ezután a rész után azt hihetnénk, hogy magába száll egy kicsit.... de persze, erre esély sincs.
Mint korábban írtam sajnálom ezt az embert. A viselkedése komoly lelki sérelemekre utal, ami ugye kiderült ebben a részben.
10/10
henett 2008 márc. 07. - 19:02:57 10/10
(4667/9721)
Nagyon izgalmas hozzászólásokkal jutottunk át az 5000-dik bejegyzésen. Forrong a levegõ... :D:D:D:D
De jó, hogy néhányan emlékeztettek bennünket az eredeti okokra, amiért nézzük ezt a sorit. Nekem is kedvenceim közé tartoznak ezek a részek! És Hank megjegyzése is nagyon tetszett, amikor már neki is sok és rászól Prestonra. Milyen fura, hogy tiszteletben tartják Sully és Preston "harcát", én lehet, hogy hamarabb állást foglaltam volna valamelyik mellett, amivel persze rögtön két pártra szakadt volna a vadonban kóborlók csapata (biztosan növeltve ezzel a túlélés esélyeit):)
10/10
Rozika111 2008 márc. 07. - 13:35:04 10/10
(4666/9721)
A válaszodból azt érzem,hogy kicsit megbántottan nézed a világot.Õszintén örülnék,ha vásárolnál egy TV-t és meg is néznéd ezt a sorozatot.Véleményt mondani csak arról lehet,amit láttunk,és ebbõl következik hogyan is hatott ránk.
Mivel sokfélék vagyunk ízlésbeli,és érzelmi különbségekkel,tehát nem biztos,hogy Te is úgy élnéd meg a látottakat,mint akik ebbe a "klubba" tartoznak.
Csak biztatni tudlak,hogy szerezz magadnak ezzel is örömet,hogy valóban megismerd a sorozatot.Persze senkire nem haragszunk,ha nem a mi fórumunkat tartja a maga számára
elfogadhatónak.Békülj ki önmagaddal,és a világot is szebbnek fogod látni,és az embereket pedig olyannak fogadod el,amilyenek.Talán minket és a kedvenc filmünket is
megkedvelheted.Egyetértek azzal,hogy ez ízlés dolga,amit a magam részérõl tiszteletben tartok.
10/10
Nannyfan 2008 márc. 07. - 12:09:50 10/10
(4665/9721)
Sully pattogása az éjszakában.... hááááát... ott én is ráztam a fejem. Nagyon látványos volt, de eléggé érdekes is. Vagy nagyon jó izületei vannak Joe-nak vagy pedig telepakolták az erdõt dobbantókkal. :D Fura volt... :D

Dr. Mike pocakjával kapcsolatban vitatkoznék. Itt még az igazi hasa volt ez biztos. Régebben azt nyilatkozta, hogy a szülési jelenetekben nem volt már igazi a hasa, addig végig a sajátja volt. Az ikrek 1995. november. 30.-án születtek.
Szerintem az valamilyen számítógépes mizéria volt. Jane-nek a pocakja még jódarabig igazi lesz. :)

Itt a válasz:

Was Jane Seymour pregnant at the same time as Michaela?

"Two at a Time"

Dear, "Two at a Time":

Yes. Jane Seymour was actually pregnant before it was revealed on the show that Michaela was pregnant. They began filming the episodes for the 4th season, then realized they would need to write in a pregnancy for Michaela. To accommodate Ms. Seymour, the filming was overlapped one month before Jane took maternity leave. Several episodes were filmed at the same time. This was so all of Jane's scenes would be filmed before she left to have her twins. She had them on November 30th, 1995, and wore heavy padding afterwards for the remaining episodes of the 4th season.

Regards, the Editor

Ennek az a lényege, hogy 1 hónappal az ikrek születése elõtt hagyta abba a forgatást Jane.
Miest megtudták, hogy terhes, azonnal elkezdték vele forgatni a 4. évadot (gondolom a 3. évad közepétõl). Elég nehéz lehetett, dupla, vagy esetleg tripla munkát igényelhetett a dolog. Annyira bánt, hogy nem találom azt a cikket ahol olvasam, amirõl itt beszéltem. Itt még most biztos, hogy igazi a hasa, késõbb meg olyan hatalmas lesz a pocakja, hogy az is biztos, hogy az övé lesz.
10/10
Nannyfan 2008 márc. 07. - 11:45:43 10/10
(4664/9721)
Valaki kérdezte, hogy miért kellett Ingrid karakterét kiírni. Tudtommal azért mert a színésznõ nem akart tovább szerepelni a sorozatban. A zene karrirjére akart koncentrálni a férjével együtt.
Mindjárt keresek linket...

Sajnos értelmes oldalt nem találtam, viszont a neve alatt (Jennifer Youngs) lehet keresgélni a neten. :)

Már 5000 hozzászólás!!!! WOW!!!! :D
10/10
anankhe 2008 márc. 07. - 10:31:57 10/10
(4663/9721)
A mai epizóddal kapcsolatosan.
Nagyon dicséretes a tiszteletes részérõl,hogy jobban bízik Mikeban mint ebben a hólyagban:-).
Ami nekem nagyon furcsa volt, hogy Sully minden második lépése ugrás volt, mint egy macskának.Pedig elvileg lopakodott:-).Ilyenkor az indiánok is csendben osontak és nem ugrándoztak. Sokkal nagyobb zajt csap ahogy visszaérkezik a földre.
Miféle zagyvaságot írt a port az epizód ismertetéséhez. A szenátor halála illetve indián feleség nem bírta az utat. Ez vicces:-). Egy megkötözött fiúcska bírta de az indián nõ nem. Na mindegy. Legalább megnézhetné aki írja.....
Nagyon tetszett Mike álma. Én is álmodtam kismamaként mindhárom gyerekemrõl. Viszont így kiderült számomra, hogy ez a has már csak párna. Mikor születtek az ikrek? Az epizód forgatása elõtt?
10/10
Panni:) 2008 márc. 07. - 10:29:18 10/10
(4662/9721)
Gratulálok magunknak az 5000-hez! Hát nem tudom ti hogy vagytok vele de én nem szeretem a két részes epizódokat. Mindig az jár a fejemben hogy meg lehetett volna ezt oldani egyben is. A mai részben Brian szakácsmûvészetén jókat mulattam. A tanulság pedig a végén hangzott el, miszerint ha Preston eddig nem értette miért segítettek rajta akkor ezután sem fogja. Nos ez sajnos sok emberrel így van. És szerintem újdonsült hozzászólónkra nagyon illik ez a mondat. Hogy ha eddig nem látta és értette hogy itt milyen emberek beszélgetnek milyen stílusban akkor ezután sem fogja és csak sajnálhatja, hogy nem ismeri az emberek ilyetén forma közelítését egymáshoz.