10/10
anankhe 2008 márc. 07. - 10:19:39 10/10
(4661/9721)
Én azt hiszem ez a stílus pont a 12évbõl fakad. Ilyen egy kicsit a fiatalság:-). lendületes, lázadó, szemtelen. Lexikális tudásban gazdag de tapasztalatban szegény. Így szeretjük õket( Legalábbis én nagyon szeretem õket)
Úgyhogy csak nyugodtan írogasson,mi meg majd felhívjuk figyelmét a stílusbeli lehetõségek gazdag tárházára.
Sokszor azt tapasztalom, hogy azért írnak, beszélnek így mert senki nem mondta el nekik, hogy másképp is lehet, mindig csak kioktatásban van részük és nem útmutatásban.
És mi sem fogalmazunk mindig kifogástalanul, néha kifakadunk, én meg például nem igazán figyelek a helyesírásra:-)))
Örülök, hogy ilyen fiatalok is bolyonganak közöttünk.
10/10
epercs 2008 márc. 07. - 09:20:41 10/10
(4660/9721)
lehet, hogy azt akarta írni, hogy cserkészet
amúgy 5000 :-) gyerekek, gondoltátok volna?
10/10
anankhe 2008 márc. 07. - 08:54:24 10/10
(4659/9721)
Amúgy meg most látom, hogy elértük az 5000 hozzászólást:-))))))) Szívderítõ!!!!!
mik azok a cserkeszet???? A Tudós nõkrõl meg a fasizmusról hallottam de ez kimaradt sorozatot nézõ, nem gondolkodó, hiányos és szánnivaló mûveltségembõl.
Kérlek homályosíts fel.
És itt jön megint a fórum haszna:-)))
10/10
anankhe 2008 márc. 07. - 08:46:29 10/10
(4658/9721)
Szia megint!
Bár nem hozzám intézted szavaid, mégis szeretnék hozzáfûzni egy-két dolgot:
Az emberi kapcsolatok egyéniek, egyszeriek és megismételhetetlenek de nem baj ha van egy-két jó példa arra, hogyan is lehet kezelni a konfliktust.Bár ezek sablonok és nem lehet átvenni õket mindíg adaptálni kell, azért adnak egy kiindulási pontot.Ezért olvasunk és ezért tvzünk, hogy olyan tapasztalatokról is értesülhessünk, amit nem éltünk még át. Nem baj ha az elõzõ évszázadok tudásanyagára támaszkodik valaki, ha már feltalálták a gõzgépet nem kell megtennünk mégegyszer:-)))
Senki nem majmol itt egy sorozatot, hanem ötleteket merít belõle.
Mivel itt már barátságok szövõdtek elképzelhetõ, hogy vannak nem a filmhez kapcsolódó hozzászólások és igen azt is kibeszéljük, hogy ilyen jó sokan és sokszor vagyunk virtuálisan együtt de nem látom ebbõl mért lehetne arra következtetni,hogy buta libák gágogó serege vagyunk. Meglepõdnél, hogy hány Gúnár is akad ebben a seregletben:-)))))
Amúgy tényleg nézz meg egy két részt, serkenti a gondolkodást:-))
F_E_B 2008 márc. 07. - 08:24:17 Előzmény Rozika111
(4657/9721)
Engem nem erintett meg ez a sorozat (bar meg mindig nem lattam), tehat nem vagyok olyan, aki "az életben a jót,a szépet,a természeti,és emberi értékeket a
helyükön kezelik,sõt becsülik.Akik vágynak arra,hogy az
emberi kapcsolataikat hasonlóképpen építsék fel,mint ebben a filmsorozatban tapasztalja".

Nem ugy, mint az itt hozzaszolok (bar neha az a legfobb temajuk, hogy mikor lesz mar meg az sokezredik hozzaszolas), akik nyilvan nalam sokkal jobb emberek.

A hozzaszolasokat olvasva a felsobbrendusegrol eszembe jutott még Molière: Tudós nõk, a cserkeszet, meg a fasizmus.

Muszaj lesz TVt vennem, erzem. Igy meg tudom nezni a sorozatot, es tudok ugy viselkedni, ahogy azt egy sorozatban tapasztalom.
Gondolkoznom sem kell mar tobbet.
10/10
mandulas 2008 márc. 06. - 18:03:53 10/10
(4656/9721)
Ezt a részt most láttam elõször. Preston talán a fontosságát akarta bizonyítani az idegen ember elõtt, hogy állandóan provokálta Sullyt? Vagy csak a fegyvertõl részegedett meg? Az jutott eszembe, hogy biztosan nem mondták neki még, hogy "nem szabad provokálni az alvó oroszlánt". Nagyon elégedett voltam, amikor a "nagy boxoló" egy pillanat alatt a földre került. És ahogy Sully a lábával a földhöz szegezte - tényleg olyan volt, mint az állatoknál, amikor megmutatják ki az erõsebb. Ez nagyon tetszett!
És igen, nekem is tetszett, hogy az arckifejezésekrõl le lehetett olvasni, mennyire tele van már Prestonnal a hócipõjük.
10/10
Nannyfan 2008 márc. 06. - 14:31:08 10/10
(4655/9721)
A holnapi rész tanulságát szépen megfogalmaztad. :) Ez a duplarészes epizód a kedvenceim között van. Mindkét rész izgalmas és eseménydús. A Preston-t alakító színész játéka nagyon jó!! Nekem az tetszik, hogy az expedíció tagjainak sokszor meg sem kell szólniuk, az arcukra minden rá van írva. Leginkább Preston viselkedésére való reakciókra gondolok itt most. A színészi játékok itt tökéletesek!
Egész rész alatt folyamatosan egy dolog zakatolt a fejemben: "Sully üsd már meg!" :D

Tudom, hogy furán hangzik, mivel elég morbid, de itt imádom Preston-t! A viselkedése megmosolyogtat. Csak szánni tudom a szerencsétlent. A kevenc mondat tõle: " Nézze el neki, mivel Mr. Sully szívében külön hely van a mókusoknak, nyusziknak..." (legalább is valami hasonló). A szinkronszínész nagyon eltalálta a hagsúlyt. Ahogy mondja, abban minden benne van. :D

Megérkezett az "imádott" Dr. Cassidy-nk. Teljesen igaza volt, amikor letorkolta Michaelát a viselkedése miatt. Persze a nézeteivel nem értek egyet, miszerint egy anyának otthon a helye, de a többiben igaza volt. Michaela számára most a kicsi egészsége kellene, hogy a legfontosabb legyen. Nagyon makacsul és még azt is meg merném kockáztatni, hogy ostobán viselkedett.
Nagyon várom a holnapi folytatást! :)
10/10
Rozika111 2008 márc. 06. - 13:18:10 10/10
(4654/9721)
Ez a filmsorozat azokat az embereket érinti meg,akik az életben a jót,a szépet,a természeti,és emberi értékeket a
helyükön kezelik,sõt becsülik.Akik vágynak arra,hogy az
emberi kapcsolataikat hasonlóképpen építsék fel,mint ebben a filmsorozatban tapasztaljuk. Ennek a filmnek a rajongóit
a többre,emberségre,mások iránti megbecsülésre való igény
hozott össze.Sully mondja az egyik epizódban,hogy Õ maga
is megcsinálta az indiánok "próbáját",mert jobb ember akart
ezáltal is lenni.Emlékeztek Matthewnek ajánlotta.
Szeretném,ha minél több fiatal látná ezt a filmet,hogy jól
legyen képes párt választani magának,majd a látottak alapján ápolni,okosan képes legyen azt meg is tartani,sõt
a gyermekek nevelésével még teljesebbé,jobbá téve azt.
Kapjon elég tapasztalatot ahhoz,hogy jól válasszon barátokat,és emberként pedig képes legyen önmagának,és másoknak hasznára válni. Hiszek abban,hogy sokkal többet kapunk ettõl a filmtõl,mint azt sokan gondolnák.Miichaela látszatra "beleüti az orrát mások sorsába",de pont azért szeretem,mert õ ezt emberségbõl,segítõkészségbõl,és b elsõ
meggyõzõdésbõl teszi.Sully pedig mindíg önzetlenül,és konkrét esetben"bajban"áll ott a rászoruló megsegítésére,amint ezt oly sokszor tapasztaltuk.Agyon-vissza sértegeti Preston pld.a holnapi részben,de Sully mégis
megmenti az életét.Preston nem köszöni meg ezt Sullynak,sõt azt kérdezi,hogy miért tette?Sully válasza erre"ha eddíg nem jött rá.akkor sohasem fog"Preston lelke helyén is csak a pénz imádata áll,és õt soha nem érintik meg a hála,a tisztesség és más emberi értékek ismerete!
F_E_B 2008 márc. 06. - 10:38:28
(4653/9721)
Mar csak egy TV-t kene beszerezni, s maris megnezhetnek egy epizodot.
Biztos megerne
10/10
SWENN 2008 márc. 06. - 09:02:27 10/10
(4652/9721)
Isten mentsen meg tõle! Nézd meg milyen filmeket néz...Nem egy nyelven beszélünk. Felejtsük el.
10/10
anankhe 2008 márc. 06. - 08:28:50 10/10
(4651/9721)
Szia!
Ezt a sorozatot nem szabad lebecsülni:-)). Már csak ezért sem mert dühös rajongók százai fognak érte felháborodottan síkra szállni!!!!
Nem tudom láttad-e már akár egy epizódját is, de mindenik önálló történet, önmagában is érthetõ és mindeniknek van komolyabb tanulsága is.Sajnos ez elég sok 1,5 órás filmrõl nem mondható el.
Nekem ez a film sokszor segített már, ha pl a gyerekeimmel voltam tanácstalan vagy barátaimmal voltak gondjaim, ha szomurú voltam, elvesztettem a talajt a lábam alól. Úgyhogy ha fikázni szeretnéd akkor rossz helyre jöttél.
Hidd el a sorozat mint mûfaj a fórum szempontjából is praktikus, mert egy filmhez aligha lehet ennyiszer hozzászólni ismétlések nélkül míg itt mind a 150 részt kivesézzük:-)). Nem véletlen, hogy ez a legnépszerûbb oldala a fórumnak, a legtöbb hozzászólással.
Ha ennyien szeretik talán érdemes megnézned pár alkalommal és lehet, hogy Te is csatlakozol a táborhoz:-)))
F_E_B 2008 márc. 06. - 07:49:06
(4650/9721)
Nezegetem a port forumon a film reszleget, es talalok itt valami TV sorozatot.
Hogy kerult ez filmek koze?
10/10
Panni:) 2008 márc. 06. - 07:41:31 10/10
(4649/9721)
Nem tévedsz, tényleg találkozunk még vele :)
10/10
hutizs 2008 márc. 06. - 01:03:45 10/10
(4648/9721)
Ugye jól láttam, hogy a csaló "bankár" ugyanaz a színész, aki késõbb orvost játszik? (Nem írom, milyen szerepben, hátha van, aki még nem látta.)

Kárörömet éreztem, mikor "kedvenc" bankárunknak veseköve volt. Nagyon gonosz vagyok?
10/10
hutizs 2008 márc. 06. - 00:59:17 10/10 Előzmény szürke bagoly
(4647/9721)
Mint Kertész Erzsébet szinte majd' mindegyik könyve, véleményem szerint ez is remekmû. A szomorú benne az, hogy szinte 100 %-ig igaz. Utólag is tisztelem, becsülöm az ilyen "úttörõ asszonyokat", de azért én nem tudnám úgy elképzelni az életemet, hogy a szakmám, a munka, mindenek elõtt. Jó, a férje olyan volt, amilyen. (Úgy látszik, ez nem volt ritkaság abban az idõben, l. Kertész E: Szonya professzor.) Én a gyerekek miatt nem tudom megérteni. Valószínûleg azért, mert nekem a gyerekeim jelentik a világ közepét, és ezért nehezen értem meg, ha valaki - teljesen mindegy, milyen okból -, elhagyja õket.
10/10
hutizs 2008 márc. 06. - 00:53:58 10/10 Előzmény mandulas
(4646/9721)
Szerintem a sorozat egyik legjobban eltalált mondata. És hozzá a férfiak arca...
10/10
hutizs 2008 márc. 06. - 00:52:13 10/10
(4645/9721)
Hát jó étvágya van, annyi szent. A múltkor egy jó nagy uborkát evett a sütihez. Cooleen és Sully csak lestek, Briannak meg fennakadtak a szemei.
10/10
Nannyfan 2008 márc. 05. - 21:11:09 10/10
(4644/9721)
Egybõl nekem is ez jutott eszembe, amikor megnéztem a képet. :)
10/10
Enci 2008 márc. 05. - 19:03:48 10/10
(4643/9721)
Két hozzászólásból nem bírtam egy értelmeset sem írni. Szóval azt akrtam írni hogy a kislány nagyon hasonlít Rád madlen és tündéri.
10/10
Enci 2008 márc. 05. - 19:02:13 10/10
(4642/9721)
Nagyon édes, tisztára nagyanyja.