10/10
Nannyfan 2008 jan. 25. - 12:31:50 10/10
(4261/9721)
Megane-nak köszönhetõen, ha minden jól megy hamarosan mi is meghallgathatjuk. :)
10/10
SWENN 2008 jan. 24. - 18:40:19 10/10
(4260/9721)
Hahó! Köszi mindegyik leírást.
10/10
szürke bagoly 2008 jan. 24. - 18:13:48 10/10
(4259/9721)
én ennyit "lelltem" a CD-rõl :

Original TV Soundtrack
"Dr. Quinn Medicine Woman"
Released: 5/12/1998
Label: Sonic Images
Not Currently Available
N/A

Add to Wishlist Add to Desert Island 5

Track Listings
1. Prologue / Father's Funeral 12. Prairie Fire #2
2. Going West / Main Title 13. Good-Bye Olive
3. Ropin' Cattle 14. Tuba Booba Two
4. Da' Love Thing 15. Socializing
5. Sully And Mike Escape 16. Mother's Theme
6. Game Continues, The 17. You're Safe
7. Trip To Boston 18. Cow Dung
8. Sully Make Over 19. Brian & Jesse Escape
9. Dr. Mike's Speech 20. Travel To Washington
10. Because I Love You 21. Lullaby
11. We're Going Home

Reviews

sorry, there aren't any reviews available for this title

Notes

Original score composed by William Olvis.
10/10
Nannyfan 2008 jan. 24. - 16:24:52 10/10
(4258/9721)
Teljesen igazad van. :) A világvége, elég érdekes dolgokat hoz ki az emberekbõl.
Amin jót mosolyogtam az az volt, hogy éjfélkor vége lett az egésznek. Minden átmenet nélkül a vihar elmúlt.
Tudom én, hogy ez volt a lényeg. ;) Éjfélkor történt, pontosabban nem történt meg a nagy esemény.

Brian-t imádtam! Nagyon tetszett, amikor visszavitte a meteoritot a helyére. Nagyon nagy hatással van rá Sully és Táncoló Felhõ. :)

Az ember félelmében olyan dolgokat tapasztal és érez, ami valójában nem is olyan félelmetes. Pl.: ott volt a távíróvezeték. Semmi köze nem volt a világvégéhez.
A földrengés következménye volt a gejzír feltörése (vagy fordítva, a gejzír feltörésének elõzménye volt a földrengés). Kínos, de nem emlékszem ennek a jelenségnek a leírására geológiai tanulmányaimból. Annak sem volt köze a meteorokhoz és az üstököshöz sem.
Meg ugye a vörös víz és a színtváltó ló, Loren és Hank ügyködésének hála.

A tömeghisztéria a mai napig nagy befolyásoló erõvel bír.
Tanulságos rész volt. :)
10/10
Nannyfan 2008 jan. 24. - 16:02:21 10/10
(4257/9721)
Jaj de jóóóóóóóóó!!!!!!!!!!!! Köszi szépen!

Megírnád a linkjét annak a külföldi oldalnak? Szívesen beleolvasnék a fórumba. :)

Nekem is feltûnt, hogy a CD körül valami nem stimmel. Biztosan megjelent valamilyen formában. Nekem az az érzésem, hgy ez a bizonyos CD csak a rajongók körében létezik. Egyszerûen nem találtam róla semmit, csak amit ide is beírtam.
10/10
Nannyfan 2008 jan. 24. - 15:58:18 10/10 Előzmény szterke
(4256/9721)
Hát ha jól rémlik az elsõ washingtoni rést végén volt más a végefõcím alatt a képsor. Az a képsor volt, amit már ma láthattunk.
Ez azért volt érdekes, mert akkor még Erika játszotta Colleen szerepét.

Most megint meg kell szokni Jessica-t. :( Nem tehetek róla, de ez a szereplõ váltás mindig megvisel egy kicsit.
10/10
borzi84 2008 jan. 24. - 12:40:36 10/10
(4255/9721)
Szia! Utolsó szavaiddal különösen egyetértek. Nem tudhatjuk, mit hoz a holnap...Tapasztalatból beszélek. Két éve - nem sokkal karácsony - elõtt azzal a hírrel ébresztettek egyik reggel, hogy a Nagymamám, ("Mama") akit mindenkinél jobban szerettem, meghalt. :-( (Ez nekünk kisebbfajta "Világvégét" jelentett) Hirtelen történt, elõzõ este még vacsorát készített nekünk. Engem ez nagyon elgondolkodtatott. Lelkiismeret-furdalás gyötört: "Ha ezt tudom elõre, sok mindent másképpen tettem volna, még jobban kimutatom a szeretetemet..." A karácsonyi ajándékát is megvettem, ha ezt tudom, odaadtam volna elõre, stb. (Édesanyám szintén így érzett, pedig nem veszekedtünk soha vele, Mama meg pláne nem haragudott senkire...) A legszembeötlõbben Édesapám változott meg, ("anyós-porhanyós")õk sokat vitatkoztak...
Summa summarum: Azóta sokat változtam, /szeretteimmel és ismerõseimmel kapcsolatban/, erre mások is felfigyeltek. Csak azt tudom kívánni mindenkinek, ne a személyes érintettség döbbentse rá ezekre a dolgokra!
10/10
Megane 2008 jan. 24. - 11:29:03 10/10
(4254/9721)
Hááát ez nagyon érdekes!
Ugyanis mint írtam azon a bizonyos oldalon társalgok a külföldi rajongókkal és hát épp most fogják nekem feltölteni egy linkre az egész Dr Quinn Cd anyagát. Úgyhogy a "nem létezik" nem igaz.
Ha megkapom a linket megírom persze Nektek is!
Üdv
10/10
anankhe 2008 jan. 24. - 11:13:26 10/10
(4253/9721)
Hank nekem is egyik kedvencem, ha pozitívabb szerepet kap hasonló rajongótábora lenne mint Sullynak. Gondolom Horace azt hihette már a mennyben van, mert az a földön nem történhet meg, hogy Hank cserélgesse rajta a vizes borogatást:-)
10/10
anankhe 2008 jan. 24. - 11:10:30 10/10
(4252/9721)
Elfeledkeztem két illetve három szereplõrõl.
Jake bunkert ás magának és túlélõ készletet halmoz fel benne,(pl egy rekesz alkoholt) végül mégis a templomban köt ki, mert belátja, hogy nem jó egyedül.
Matthew még a világvége elõtt feleségül akarja venni Ingridet de a papnak a sok gyóntatás miatt nincs ideje összeadni õket. Így már szinte házasság nélkül mennének bele egy szexuális kapcsolatba de Ingrid megjelenõ hugai keresztül húzzák a számításukat:-)Igy hivatalosan mégis szûzen érik meg a világvégét:-))).Nem tudom már hol olvastam, hogy egy tini fiu napi több mint 300X gondol a szexre. Itt mintha Matthew is csak erre gondolna.
Amúgy jó kis rész volt, emlékeztetett a 2000 szilveszterre, mikor itt is sokan hasonló tüneteket produkáltak:-)
Bár kissé hedonistán hangzik de nem ártana néha egy napig úgy élni mintha az utolsó lenne, kevesebb savanyú ember lenne közöttünk. És ezt mondjuk havi rendszerességgel. Lehet hogy én is elmennék sárkányt eregetni:-)
10/10
anankhe 2008 jan. 24. - 10:57:28 10/10
(4251/9721)
Sziasztok!
Ha jól láttam ma jelent meg az új Colleen.Itt a világvége, ennyire átváltoznak a szereplõk:-))
Szóval ma világvége hangulat uralkodik el az egész városon, mely egy meteor becsapódásának lenne a következménye. Hank és Loren rá is játszik a dologra a nagyobb haszon reményében. Vörösre festik a vizet és egy szegény pacit is kékre próbálnak festeni, de ezt Mike észreveszi.
Ezzel egyidõben egy kissebb földrengéstõl kísérve feltör egy gejzír(azt hiszem így írják) a piknik réten. Mindenki jeleket lát vagy vél látni.
A kedvenc papunk két napig folyamatosan gyóntat végül meg õ maga gyónik Mikenak, hogy fogalma sincs mit kellene tennie.
Grace új porcelánnal és a kávézó átnevezésével készül, elkölti minden megtakarított pénzét, míg párja egy függõágyban várja a végsõ ítéletet, nem törõdve holmi lovak patkolásával meg egyéb kovácsos teendõkkel.
Dorothy folyamatosan tudósít ezzel nagyban hozzájárulva a világvége hangulat kialakulásához és fenntartásához. Le akarja írni a városka utolsó napjait és végül egy biztonságosnak vélt vasdobozba teszi el irományait, hogy ha lesz utókor akkor megismerhessék az elpusztult várost.
Loren és Hank pedig igyekeznek a legnagyobb hasznot húzni a közhangulatból míg végül õk is elhiszik a világvégét.
Colleen felnõtteset játszik az osztálytársaival a csókos fánál mígnem rájön, hogy a családjával kellene lennie az utolsó pillanatban.
Brian hisz is nem is, hiszen Táncoló Felhõtõl megtudja, hogy az indiánok nem ugyanúgy látják a mostani jeleket,szerintük a hullócsillagok csak az örök vadászmezõkön otthonra lelt lelkek.
Mike és Sully nem félnek tulságosan de azért õk is elmennek olyasmit csinálni amit még soha ( rossz az aki rosszra gondol), jelesül sárkányt eregetnek:-))). Mike azért elküld egy táviratot egy csillagásznak, hogy megtudja tényleg van-e ilyen bcsapódni készülõ meteor.
Horace vakbélgyulladást kap, melynek elsõ jeleit nem veszi komolyan , annál inkább a távíró elromlását mely szerinte szintén a világvégét jelenti. Végül az utolsó este a kihalt utcán esik össze, és világvége ide vagy oda Mike megmûti Hank segítségével. Itt egy nagyon jó beszélgetés zalik le közöttük melyben Mike közli Hankkel, hogy õ attól fél hogy elveszíti a szeretteit és nem a világvégétõl. Ezért aztán Hanket otthagyja hogy ápolja a frissen mûtött beteget és elrohan a templomba ahol már mindenki az emberek és a közöség fontosságáról beszélget, megvallva egymásnak, hogy Jó együtt lenni.Odáig fajulnak a vallomások, hogy Loren visszaígéri mindenki pénzét arra az esetre ha elmarad a katasztrófa.
Végül egymást szorongatják míg elmúlik éjfél és rájönnek, hogy semmi nem történt csak egy nagy vihar. A táviratra válasz érkezik, melyben a csillagász képtelenségnek minõsíti az ötletet a meteorbecsapódásról, de Horace betegsége miatt nem tudta kézbesíteni és már amúgy sem érdekel senkit.
10/10
Wild Flower 2008 jan. 24. - 10:36:43 10/10
(4250/9721)
amennyire bugyuta és nevetséges volt ez a mai rész, annyira volt számomra elgondolkodtató is.
Hank-et még mindig imádom, hiába annyira faragatlan tuskó sokszor( "Hank segítene?" - "dolgom van":D)
mindig lesznek hiszékeny emberek és azok is akiknek ebbõl hasznuk származik. nem értettem, hogy hirtelen mi volt ez a nagy felvásárlási láz, mikor avval a tudattal kezdtek neki, hogy már nem lesz holnap...tetszett, hogy kiemelték a forgatókönyvírók, kinek milyen a jelleme.
nekem a film végén az a régi bölcs mondás jutott eszembe ( amit meg is tartok) , hogy : ne feküdj le haraggal!
10/10
szürke bagoly 2008 jan. 24. - 10:27:21 10/10
(4249/9721)
Világvége
Az epizód ismertetése: Kitör a pánik a városban, amikor elterjed a hír: a Stowe-üstökös hamarosan beleütközik a Földbe, s ezzel kiolt minden életet. Bár akad néhány józanul gondolkodó elme - köztük Dr. Mike és Sully -, de ahogy közeledik a nap és az óra, a városlakók egyre furcsábban kezdenek viselkedni. Még a legádázabb lelkekben is felülkerekedik a jobbik énjük, ahogy várják a világvégét..
10/10
szürke bagoly 2008 jan. 24. - 10:25:27 10/10
(4248/9721)
Irtam Kanadába egy ismerõsömek , hogy nézzen utána a Quinn zenei CD-nek , és az alábbi választ kaptam :

"Felhivtam a Sonic Images kiadot. Ez a CD nem letezik, ugy volt hogy kiadjak kb 8 evvel ezelott de nem lett belole semmi. Te is megnezheted."

http://www.sonicimages.com
Pussz
Original TV Soundtrack
"Dr. Quinn Medicine Woman"
10/10
SWENN 2008 jan. 24. - 09:57:39 10/10
(4247/9721)
Sziasztok!
Megköszönném, ha vki leírná melyik rész volt ma?
10/10
evacili 2008 jan. 23. - 13:47:37 10/10
(4246/9721)
Dr.Mike nem tudta,hogy Fenyõ Pinty kisbabát vár. Ez a mai részben derült ki.
Engem újra és újra megdöbbent a városlakók viselkedése. Különösen Lorené. Nem az elsõ eset, hogy a haszna a legfontosabb számára.Képes volt megvásárolni az ennivalót potom összegért,pedig tudta, hogy az indiánok éhezni fognak, nem kapnak újabb ennivalót.Nem ajánlotta fel mikor a tiszteletes és Sully a templomban felkérte a városlakókat hogy gyûjtsenek ennivalót. Ha Dorothy nem árulja el a rejtekhelyet,sosem adta volna vissza. Nem egy dicséretes jellemvonás.
10/10
Panni:) 2008 jan. 23. - 10:51:13 10/10
(4245/9721)
Hát a mai rész nem a boldog nevetõs részek közül való volt. Mikor elõször láttam akkor is nagyon sajnáltam szegény Fenyõ Pintyet. Egy kérdés mert nem a legelejétõl láttam a mai részt. Sully és Dr Mike csak most tudták meg hogy az indiánok éheznek? Eddig nem tudtak róla, hisz napi kapcsolatban vannak Táncoló Felhõékkel? És ha tudtak akkor legalább orvos lévén jobban figyelhetett volna Fenyõ Pinty terhességére ebben a helyzetben, ráadásul szegényre duplán oda kellett volna figyelni mert már nem a huszas éveiben jár! Na mindegy csak kötöszködöm mert haragszom a forgatókönyvírókra hogy nem születhetett meg a baba!
Loren meg megint bemutatta azt az arcát, hogy tudja õ mi a jó de mégis a tömeg szerint cselekszik!
10/10
szterke 2008 jan. 22. - 21:16:15 10/10 Előzmény Nannyfan
(4244/9721)
Bocs, ez melyik részben is van pontosan?? Mert nekem nem tûnt fel, de pl. a Washington 1-et nem láttam.
Köszi- elõre is! :)
10/10
Nannyfan 2008 jan. 22. - 19:25:15 10/10
(4243/9721)
A zsidó kisfiút alakító színész: J.D. Daniels
Epizód szereplõ volt többek közt A Dadus c. sorozatban is.

Itt megnézheted a filmes szerepléseit: http://www.imdb.com/name/nm0199961/

Sajnos más nem igazán van fent róla a neten.
10/10
Nannyfan 2008 jan. 22. - 19:14:10 10/10
(4242/9721)
Igen. A rész elején már Jessica volt. :) Ezt már annó kitárgyaltuk, hogy valószínûleg így akarták a jónéppel tudatni a szereplõváltást.

A mai zsidó vallást bemutató rész aranyos volt. Rám a tiszteletes volt nagy hatással. Végre tanult a múltbéli hibáiból! :) Nem fordult a család ellen, pedig metehette volna.