10/10
Nannyfan 2008 jan. 11. - 21:39:52 10/10
(4121/9721)
:D :D :D :D

Mellesleg ez a lepedõ dolog is..... háááááát. Tudom, hogy ez nem mezõgazdasági ismeretterjesztõ dokumentumfilm volt, de nagyon csípte a szemem.
Ha a boci kibújik, a rakat vérrel és egyéb folyadékkal, az anya dolga jó alaposan letisztogatni.Megszabadítani a placentától és beindítani a szopási reflekszet meg egyebeket. Szag és hang alapján ismerik meg egymást. Ilyenkor nem szokás beavatkozni, nyúkálni a picihez, mert ennek hatására az anya ellökheti magától.
Meg azért a születés utáni elsõ pillanatban nem állnak fel ilyen szépen..

Leálltam!!! Nem kritizálom többet!! :D
10/10
Nannyfan 2008 jan. 11. - 21:30:09 10/10
(4120/9721)
Én nem tartanék mókust. Hatalmas ketrecre van szükség a tartásukhoz. Rettenetesen hiperaktívak és zajosak (futókerék nyikorgása stb..) A mókus vadállat. Ez az állat soha nem lesz öleb. Olyan, mint a rakéta. Ha nincsenek rendesen megszelidítve, nagyon nagyot tudnak harapni. Ezek leginkább díszállatok. Nézni lehet, de ennyi.
10/10
Nannyfan 2008 jan. 11. - 21:26:28 10/10
(4119/9721)
Nagyon tetszett amit írtál!!!!! :D A kisboci nemtom, hogy miért nem kerülhetett fel a kocsira, azon én is agyaltam egy darabig.
Az a pár plusz ember nekem is feltûnt. Én egybõl arra jutottam, hogy õk voltak a valódi csordahajtók. Másra nem tudok gondolni. Muszáj volt szakembereket is bevonni, mert a színészek, nem hinném, hogy egyedül boldogultak volna.

Az elléskor nem a rongyokkal volt bajom, úgy általánosságban az egésszel. :D
Legelõször is egy kb. 50 kg-os nõ nem fordít meg ilyen könnyen egy farfekvéses borjút. Ez általában meglett férfi lódokik csinálják. Ezután maga az ellés volt számomra zavaró. Rettenetesen gyorsan ment, és pont azt csinálták, amit semmilyen körülmények között nem szabad. Hagyni kellett volna, hogy a tehén maga nyomja ki, ha nem megy neki, akkor lehetett volna segíteni.
Mi mit láttunk a filmben? Dr. Mike megfogta a borjút és kihúzta. Ilyet csak a tudatlan gazdák csinálnak. Errõl hallottam történeteket még anatómiából. Be kell nyúlni, a borjú egyik mellsõ lábára kell kötelet kötni és várni. Ha a tehén nyom, akkor lehet neki segíteni, húzni kell a borjút. Ha az összehúzódás csillapszik várni kell. Csak összehúzódáskor lehet húzni. Ha úgy csinálnánk, mint Dr. Mike,az állatnak hihetetlen fájdalmat okoznánk. Ha jól emlékszem a borjú testrészeinek a világrajövetele rendben volt. Elõször a mellsõ lábak, aztán a fej és utána a többi.
Én erre gondoltam. :)
10/10
SWENN 2008 jan. 11. - 21:08:23 10/10
(4118/9721)
SZIA! NEKED ÉS MINDEN ÚJ ÉS RÉGI TAGNAK ÜZENEM:

A TAVASZI NAGY FÓRUMTALÁLKOZÓT MÁRCIUS UTOLSÓ VAGY ÁPRILIS ELSÕ VASÁRNAPJÁN FOGJUK TARTANI BUDAPESTEN - VONATTAL /METRÓVAL ELÉRHETÕ HELYEN
A MESSZIRÕL ÉRKEZÕKET VÁRJUK, KÖZLEKEDÉS CSOPORTOSAN HA KELL.

Találkozás 10-11 körül lesz, közös ebéd egy olcsó kiskocsmában,
délután 3-4 óráig leszünk, ki-hogy tud visszaindulni.

KÉREM HOGY A swenn@citromail.hu -ra irjatok, felmérném a létszámot.

CSAK BEAZONOSÍTHATÓ E-MAILT NYITOK MEG
KÉREK MINDENKIT HOGY A TÁRGY SORBA IRJA BE AZ ITTENI FÓRUMNEVÉT.
10/10
mandulas 2008 jan. 11. - 20:32:32 10/10
(4117/9721)
Nagyon örülök, amikor látom,hogy más is fennakad az apróságokon. Gondoltatok már rá, hogy úgy elemezgetünk, mint középiskolában a verseket(kellett volna)? Csak azt én nem szerettem, ezt meg kifejezetten élvezem.
Ez egy "családi film", biztosan a gyerekek kedvéért került bele a kisboci. Azt ugyan nem értettem, hogy amikor a tûzön kellett átvinni, a bocit miért nem a kocsira tették, hogy Brian vigyázzon rá, de ilyen apróságokon csak nem akadunk fenn.
Imádom, hogy mindig megfogalmazzák a tanulságokat is, pl. nem szabad az idegenekben feltétlenül bízni, elõbb meg kell ismerni õket stb.
És persze csatlakozom az összes elõttem szólóhoz, a mosdatós jelenet csúcs volt.
10/10
hutizs 2008 jan. 11. - 20:08:00 10/10
(4116/9721)
Ha ezt Dr Mike tudta, akkor meg miért nem használta? Az ellés közben ugyanis Grace végig ott állt a lepedõkkel, de a kutyának sem kellettek, csak a végén, mikor Brian letörölgette velük a kisbocit.
10/10
henett 2008 jan. 11. - 19:52:46 10/10
(4115/9721)
Drága Hutizs!
Imádom, amikor így átgondolod a témákat! :DDDD Nagyon jól mulattam rajta!!!
Hozzászólni csak a kisbocis jelenethez tudok, a többi forgatókönyvi bakival én sem értek egyet, leginkább az zavart, hogy a városba hajtották be a csordát. A többit elkönyvelem a történet csûrése-csavarása képpen elkövetett írói "bravúrnak". Sokszor vannak olyan dolgok, amik nem történhetnek úgy az életben: pl. a plasztikai mûtét (még mindíg nem tettem túl magam rajta :))
Visszatérve a kisbocira: a tehén ellik, és ugyan nem tudom milyen megfontolásból, de jól tette, hogy kért törülközõ, mert a kisboci csúszik, és a kendõvel megfogott lába nem, így könnyen ki lehet húzni az anyjából. Baj csak akkor van, ha nagy a borjú, bár ez rideg tartásnál ritka, ill. ha farfekvéses, de akkor tényleg meg lehet próbálni visszatolni az anyjába, hátha meg tud fordulni!
10/10
hutizs 2008 jan. 11. - 19:33:26 10/10
(4114/9721)
A mai részt kétszer egymás után megnéztem, mert elsõre annyi bakit láttam benne, hogy nem hittem el. Elõre bocsátom azonban, hogy a film tetszett, csak hát az apróságok...
Elõször is: hányan hajtották a marhákat? A tegnapi részben úgy emlékszem, Jessy és még két másik hajtó ment velük. A mai rész elején már csak ketten voltak. Vagy a harmadik ott maradt a marháknál? Akkor meg miért nem mutatták? A film azt sugallta, hogy csak õk maradtak: Dr Mike, Sully, Brian, Matthew, Loren, RobertE, Grace és Colleen. A film folyamán többször feltûnt a háttérben, a marhák körül 2-3 lovas, mikor az ismert szereplõkrõl tudtam, hogy nem lehetnek ott. Aztán, mikor az indiánok megtámadták õket, közülük senki nem ült lovon, mutatták, ahogy a kocsi mögé menekülnek. Az indiánok még nem értek oda, mégis volt jó pár lovas a kocsi mögött. Késõbb, pl. amikor átkeltek a tûzön, szintén a marhák között, de már csak a tûz túloldalán szintén láttam pár felesleges lovast. (Pedig csak RobertE és Loren lehetett volna, mert Matthew és Sully visszament a kocsiért.) Szóval akkor hányan is hajtották azokat a marhákat?
Nannyfan! Én tök hülye vagyok a biológiához, simán elhittem, hogy a tehén tényleg ellik. Mondjuk a lepedõt én sem értettem. Szerintem Dr Mike csak gyerekszületésnél szerzett tapasztalatot, ezért ösztönösen kérte Grace-tõl a lepedõket. Azért mégsem volt felesleges, legalább volt valami, amivel Brian letörölhette a kis bocit. Bár szerintem ez sem szokványos. Mármint a bocik lepedõvel való törölgetése.
Aztán ott volt a préritûz. Indiános olvasmányaimból úgy emlékszem, hogy a préritüzet ellentûzzel oltják el. De persze, lehet, hogy ez is egy jó és kivitelezhetõ megoldás, csak még én nem hallottam arról, hogy egy egész marhacsordát, kocsistól áthajtanak a tûzön. A bibi inkább ott van, hogy a tûz túloldalán nem izzó, felégett földet, hanem sértetlen legelõt találtak. Ezek alapján azt kell feltételeznem, hogy a tûz pont akkor, pont ott, a semmibõl lobbant lángra. Ha akarom, talán el is tudom képzelni, bár elég hihetetlen.
Aztán ott a kis boci. Akit valamilyen oknál fogva nem raktak fel a kocsira Briannal együtt - ami szerintem tök logikus lett volna -, hanem hagyták, hogy Dr Mike valamilyen csoda folytán egyedül rakja fel a lovára, és együtt rohanjon át vele lóháton a tûzön. Hááát???
Aztán azt sem értem, miért hajtották be az összes marhát a városba? Ott akarták legeltetni a csordát? Miért nem a várost megkerülve, mindjárt egy legelõre vitték õket? Mikor Jake álmélkodva kilépett a tornácra, valaki megszólalt, hogy Jake, de nem tudtam rájönni, ki volt és miért mondta. Úgy hangzott, mint Horace hangja, de õ a távirda elõtt állt éppen. Szóval ezt sem tudom, mi volt... Aztán ott van Dr Mike kijelentése, mikor azt mondta Colleennak, hogy ha valaki feleségül kéri, azt nem kell komolyan venni. Miért??? Értem, hogy meg akarta vigasztalni a kislányt, de szerintem ennek a mondatnak így sem sok értelme volt. Lehet, hogy csak egy rossz fordítás eredményét hallottuk?
Jessy egyébként jó példa arra, hogy nem minden férfi olyan, mint Sully. Egyébként szerintem is a legjobb rész a mosdatós jelenet volt, bár én valószínûleg az arcomat is megmostam volna.
Na nem cikizem tovább, ettõl még ez egy jó kis film, de csordát hajtani nem ebbõl fogok megtanulni, az biztos.
10/10
szürke bagoly 2008 jan. 11. - 18:29:07 10/10
(4113/9721)
9:35, Kedd (január 15.), Zone Europa
Valahol, valamikor
(Somewhere in Time)
szereplõ(k):
Christopher Reeve (Richard Collier)
Jane Seymour (Elise McKenna)
Christopher Plummer (William Fawcett Robinson)
Teresa Wright (Laura Roberts)
Bill Erwin (Arthur)
10/10
szürke bagoly 2008 jan. 11. - 18:27:58 10/10
(4112/9721)
Az legfeljebb 105 perc és a reklámok is benne vannak :D)
10/10
hutizs 2008 jan. 11. - 16:44:11 10/10 Előzmény Megane
(4111/9721)
Gyönyörû, de én azt szeretem, ha vidámak, itt pedig szinte végig szomorúak. Ugye a zöme az egyik nagy filmbõl való? Sajnos én egyiket sem láttam, csak a sorozatot.
10/10
Enci 2008 jan. 11. - 15:46:39 10/10
(4110/9721)
negyed tízig
10/10
Enci 2008 jan. 11. - 15:46:14 10/10
(4109/9721)
Nálam is 120 perces. Fél nyolctól tartott majdnem negyed kilencig.
10/10
Enci 2008 jan. 11. - 15:45:35 10/10
(4108/9721)
Még sose volt anatómia órám, de ha ahasonlít a biológiához és vannak benne jó kis latin nevek akkor én meg azt utálnám.
Más. Tegnap voltam az Árkádban és van ott egy tökjó kisállat kereskedés. Volt két kis mókus. NAnnyfan nem tudod véletlenül hogy a mókusokat meg lehet-e szelídíteni annyira hogy lehessen símogatni mint egy tengeri malacot pl?
10/10
henett 2008 jan. 11. - 15:11:57 10/10
(4107/9721)
Valójában ágyban párnák között... ;)
10/10
evacili 2008 jan. 11. - 14:17:16 10/10
(4106/9721)
A Hallgass a szívedre 120 perces.A videó szerint legalábbis.
10/10
evacili 2008 jan. 11. - 14:15:07 10/10
(4105/9721)
A tehén általában lepedõn ellik. Különösen a prérin...
10/10
Nannyfan 2008 jan. 11. - 13:50:46 10/10
(4104/9721)
Köszi, de ide írtam már nekik. Sajnos a magyar elérhetõséget viszont sehol sem találom. Ezen az oldalon csak a "fõközpont" elérhetõsége van. Anyira meglepõdtem, amikor válaszoltak!!! Akkor dühöngtem, hogy Amerikából kapok választ, de a magyar csatorna nem képes válaszolni.
10/10
Nannyfan 2008 jan. 11. - 13:45:06 10/10
(4103/9721)
Szerintem semmit sem vágtak ki belõle. Tudtommal mindkét film másfél óra. A 120 perc elírás lehet.
10/10
Nannyfan 2008 jan. 11. - 13:43:57 10/10
(4102/9721)
Lehet. :D