10/10
SWENN 2007 okt. 18. - 09:05:45 10/10
(2841/9721)
SIR LADY! Látom, új vagy itt...
tehát mielõtt számonkérsz és vádaskodsz illene beköszönni a fórumra!

Ez egy jól mûködõ (majdhogynem zártkörû) klubbá alakult csapat, befogadunk persze bárkit, de köztünk a FILM A TÉMA nem egymás cikizése!

EGYÉBKÉNT LÁTSZIK, HOGY NEM ISMERED SZÜRKE BAGOLYT, HA BÁRMI ANYAGIASSÁGOT FELTÉTELEZEL RÓLA!
az meg, hogy bárkinek kölcsönadja a saját filmjét megtekintésre
(tudod: hogy másoknak örömet okozzon) tudtommal nem egyedi eset, nyilván veled is elõfordult már.
Nyugodj meg:
Ha valaki, õ aztán igazán tisztában van a forgalmazási jogdíjakkal:
az errõl szóló felhívását a többiek felé, akár vissza is keresheted egy régebbi üzenetében mindezekre õ hívta fel a figyelmüket a fórumozóknak!

Nála a "megbeszéljük privát" azt jelenti: hol és mikor, nem azt, hogy mennnyiért! Ezt többen is megerõsíthetik neked.
Üdv. Swenn
10/10
mandulas 2007 okt. 18. - 08:38:31 10/10
(2840/9721)
Remélem, csak gúnyolódsz, mert szerintem "kicsit" barátságtalan volt ez a megjegyzés.
10/10
szürke bagoly 2007 okt. 17. - 23:49:04 10/10
(2839/9721)
Én is szoktam "magamban beszélgetni" , de azért itt vagyok és szerintem mások is.
Kép : hajfonás a Quinn baráti találkozón.
10/10
Magyar Anna 2007 okt. 17. - 23:12:43 10/10
(2838/9721)
... elválaszolgatok magamnak...
még ezt is találtam: http://www.youtube.com/watch?v=wHZeOrHy8mU
10/10
Magyar Anna 2007 okt. 17. - 23:00:20 10/10 Előzmény Megane
(2837/9721)
...és erre - http://www.youtube.com/watch?v=y9ToNbhg_x8 már nem is gondolunk?...
10/10
szterke 2007 okt. 17. - 22:52:10 10/10
(2836/9721)
jan 27. 17:12 - Nannyfan hsz.-e (sorszámozás ugye azota eltünt:(): Joe interjú részlete, in English. Egyelöre ennyi a visszakeresésbõl.
Az évadokat meg, ha jol gondolom, nyári szünet választotta el, csak akkor ezek szerint nem õsztõl folytatódtak mindjárt (?)-úgy értem, a vetítés nem, de talán a forgatásuk igen (úgy tûnt, sokszor volt õszi táj, öltözet a sorozatban, pesze az ottani éghajlatot nem ismerem..) Azaz spekuláció! :))
10/10
szürke bagoly 2007 okt. 17. - 22:40:32 10/10
(2835/9721)
A mai napon az elsõ rész került rögzítésre , és ezt követi majd a többi , tehát jó néhány hétig-hónapig még várni kell ,míg a 15o rész ( heti hármasával )elkészül.
Minõségromlás nélkül kb 4 rész , de lehet , hogy öt lesz egy DVD-n.Ezt majd kikisérletezzük.
Asztali DVD lejátszón lehet lejátszani , amit ma már nagyon olcsón lehet vásárolni és a TV -hez közvetlenül is csatlakoztatni lehet , mint a videomagnót "hajdanán".
Persze ha még házimozi hangzás is társul hozzá , akkor sokkal jobb.
Aki igényt tart rá , majd jelentkezik nálam privát üzenetben és a részleteket "magánúton" megbeszéljük.
10/10
szterke 2007 okt. 17. - 22:37:25 10/10
(2834/9721)
Nem akarom Nannyfannél is "tudósabbnak" beállítani magam, de leírom, mire emlékszem ezzel kapcsolatban.
(És nem teljesen kizárt, hogy az egykori -szintén a témában -kérdezõsködõ is én voltam... Mindenesetre a kezdetekkor faggatoztam rendesen Nannyfannél, miután kiderült, milyen tájékozott és nem utosó sorban segítõkész:) )
Nos, az elsõ hozzászólások (OK, lehet hogy mondjuk 50 és 100 között)közt található egy Nannyfantöl, aki bemásolt egy rövid Joe interjut a kezdetekrõl, Janerõl stb... Abban -bár én most nem kerestem ki, de hat. úgy emlékszem- arrol volt szó, hogy az egész 1992 õszén kezdödött a Pilottal (amit mi itt 2 részben nézünk, ma és holnap)... -állt a Joe Lando interjuban. A sorozat pedig ugye 6 évadnyi, 1993-98-ig. Azaz, az 1. évadnak -már akkor kiszámoltam, '93-ban kellett indulnia. (Persze ha jan 1-jén kezdték vetíteni, és már a tényleges sorozatrészekkel (azaz az 'Epidemic'-tõl), akkor elöre kellet dolgozniuk. Mindenesetre én az akkori itteni forum infók alapján, akkor úgy számoltam, hogy összel forgatták a Pilotot, utána pedig '93 elején indult a tényleges sori, a forgatási ütemrõl persze nem tudok. Csak gondolom, hogy az elején azért nem torlasztottak még annyira, mint momdjuk jóval késõbb, Jane terhességekor pl. stb..
(Vissza fogom majd keresni vmikor azért, és persze ha valaki másként emlékszik, javítson ki!)
Zsul 2007 okt. 17. - 22:23:23
(2833/9721)
"Bagoly helyett okoskodni"=Bagoly pontos információkkal szolgál, de én helyette okoskodom. Kiváncsi vagyok, hogy - engem is beleértve - hányan fognak elsõ körben, csak innen a fórumból igényt tartani azokra a (ha jól emélxem 75db) DVD-kre.:)
Zsul 2007 okt. 17. - 22:20:49
(2832/9721)
Hát Szürke Bagolynak alaposan és figyelmesen vissza kell olvasnia, ha minden félmondatot ki akar szúrni, amit neki címeztek.:)
Nem akarok Bagoly helyett okoskodni, de a DVD formátum miatt annyi bizonyos, hogy megnézéséhez szükséges egy személyi számítógép. Bár gondolom, ha már DVD, akkor úgy írják meg, hogy asztalin is lejátszható... talán, de ha nem az se tragédia... csak az jutott eszembe, hogy akinek se gépe, se videója...
10/10
Nannyfan 2007 okt. 17. - 20:58:02 10/10
(2831/9721)
Az az igazság, hogy most konkrétan nem emlékszem. Az biztos, hogy 1993. január 1-én kezdték el vetíteni a sorozatot Amerikában. Arra teljesen biztosan emlékszem, hogy kb. 1 év telt el az 1. erész és a folytatása között. Az egyik rajongói oldalon mesélte Jane. Eleinte úgy nézett, ki a dolog, hogy megsinálták az 1. részt és ennyi. Nem szándékoztak 6 évadot készíteni belõle.
Eskü utánanézek, ha letelik ez a gyakorlat. Jelenleg használhatatlan az agyam. Csak dísznek tartom a fejemben. :D
Biztos van kötünk aki emlékszik. Valakivel én régebben jót eltársalogtam errõl a témáról, csak a neve most nem ugrik be. :(
Ha most így az emlékeimre kellene hagyatkoznom, akkor az rémlik, hogy a Pilot 1991-ben lett forgatva, a többit 1992-ben kezdték.
Ha jól rémlik van nekem valahol egy cikkem errõl. Megkeresem és jövök a pontos adatokkal. :) Most már ez engem is izgat. :)

Tényleg nem lehet simán írni. Csak akkor tudtok írni, ha valakinek válaszoltok.
Zsul 2007 okt. 17. - 20:35:25
(2830/9721)
Helló mindenki!
Elromlott a port.hu nálam, ugyanis, ha rányomok a "hozzászólás" gombra, akkor csak újra betöltni a fórumlapot, de nem adja be az íróablakot. Így kénytelen voltam névre kattintani. A tartalom miatt mondjuk ez most épp jól jön, mert Szürke Bagolyhoz szólna kérdésem:
Jól értem, hogy az ismerõsöd a jelenlegi sorozat kapcsán felvesz minden egyes részt, tehát a "dévédésítés" a mostani 9 órási tévében leadás segítségével történik?

Én is megnéztem természetesen az elsõ részt és fantasztikus volt! Aki a "fogorvos", s kihúzta szegény "Mikélának" a fogát, nos õ lesz az a Jake, aki késõbb polgármester lesz? Egyébként végre egy sorozat, ahol a szinkronváltoztatás után sokkal jobb a szinkron. Forgács Péter pl. jól illik arcra a karakterre, mégis ezermilliószór jobb hang Selmeczi Roland. A többieknek is jótt tett a hangváltás.:) De nagyon történelminek éreztem, hogy egy sorozatnak, aminek csak az utolsó 50 részébõl láthattam úgy kb. 40 - 35 részét, most annak megnézhettem elsõ részét. Tervem az, hogy abba is hagyom, majd én is szívessen igényt tartanék Szürke Bagoly hatalmas ajándékára. Szerintem ezzel nem vagyok egyedül.:) S akkor magamnak vetítgetem akkor amikor én szeretném... meghát ilyen remekmûnek meg kell lennie egyben!
10/10
szürke bagoly 2007 okt. 17. - 19:45:44 10/10
(2829/9721)
Mindenki nyugodjon meg az elsõ rész már DVD-n van és jön a többi.....
10/10
mandulas 2007 okt. 17. - 18:36:40 10/10
(2828/9721)
Én csúnya módon azt mondtam a munkahelyemen, hogy fontos dolgom van reggel, és késõbb mentem be. De nem hagyhattam ki a legelsõ részt... Nagyon tetszett, de azért örülök, hogy a szereplõk egy részét lecserélték. Lehet persze, hogy csak megszoktam a késõbbieket. Ez Sully frizurájára is igaz.
10/10
Nannyfan 2007 okt. 17. - 16:33:44 10/10
(2827/9721)
Hát nem elfelejtettem beállítani a videót????!!!!!!!
Na mindegy, ezen dühöngeni már felesleges.

A szereplõváltozást már 100 ével ezelõtt kiveséztük 1x. :) Az a lényege, hogy leforgatták az elsõ részt. Elvileg a Pilot epizód a CBS szmárára készült. Ez csak próba volt. Ennek a résznek nem kellet volna elvileg adásba kerülnie. Ezután volt a szereplõválogatás és a stb. Én úgy tudom, hogy mindig készül egy bemutató a csatornák számára, és ha valamelyik csatornának megtetszik, akkor belemegy a dologba és elkezdik a sorozatot. Az 1. és a 2.rész között kb. 1 év telhetett el.

Remélem érthetõ voltam, eléggé ki vagyok merülve, és nem igazán megy az írás.
Ráadásul még a Pilot-ot sem vettem fel!!!!!!! :(
10/10
epercs 2007 okt. 17. - 12:06:32 10/10
(2826/9721)
hali!
mindenkit nagyon irigylek, aki ma nézte élõben, meg aki reggel 9-kor tudja nézni.
remélem a videóm nem hagy cserben
ahogy hazaérek délután, elsõ dolgom az lesz, hogy megnézem rendben felvette-e
igaz, hogy én már többször láttam, de mindig olyan jó nézni
az orvosi dolgokról meg annyit, hogy ne felejtsétek el, hogy iszonyatosan sokat fejlõdödött az orvostudomány az eltelt idõ alatt (majdnem 150 évvel ezelõtt játszódik a sorozat).
nemcsak az van, hogy sokmindent nem tudtak, de van olyan is, hogy valamit másképp vagy rosszul tudtak
epercs
10/10
Panni:) 2007 okt. 17. - 11:54:57 10/10
(2825/9721)
Hát én még nem látttam és csak pénteken fogom megnézni videóról az elsõ részét. Kíváncsi leszek rám milyen hatást gyakorol majd.

Egyébként nem tudjátok SWENN hova lett?
10/10
szterke 2007 okt. 17. - 11:20:51 10/10
(2824/9721)
Na igen! :) És milyen hamar fölébredt a nõ. Altatott császárosnak ritkán nyomják kezébe az újszülöttet... :)
10/10
szterke 2007 okt. 17. - 10:22:56 10/10
(2823/9721)
De jó volt újra látni az elsõt (kivételesen élõben!:)!
Annyira szép meg minden...!!!
Remélem, sokan, akik korábban csak késõbb tudtak a sorozatba bekapcsolódni, látták/látni fogják a kezdeteket is! Az egész sorozat persze úgy jó, ahogy van, nekem mégis a kezdetek (nem csak a Pilot)a kedvencem.
Nem akarok belekötni a dramaturgiába, de Charlotte halálakor én a helyében inkább megittam volna az egész csészényi ellenszérumot(?),már ha az volt benne, mielõtt búcsúzkodni kezdek... Nem tudom, lehet, h. akkor még nem volt hatékony ellenszer a kígyómarásra? Jó, bocs, nem okoskodni akartam, végképp nem kötekedni, hiszen ez a legjobb sorozat, nekem legalábbis abszolút favorit! (Csak Charlotte halálának "kivitelezése" már a korábbiakban is zavart. Talán bennem van a hiba.:) )
10/10
sunomka 2007 okt. 17. - 10:02:00 10/10
(2822/9721)
Na én 2 pzs-t elhasználtam!Csodálatos volt!