10/10
henett 2007 nov. 09. - 18:54:46 10/10
(3281/9721)
Nannyfan írta, hogy utolsók lettel, de nem hittem hogy ki fognak esni! Nagyon sajnálom!
10/10
Megane 2007 nov. 09. - 17:27:42 10/10
(3280/9721)
Sziasztok! Üdv az újaknak!
Sajnos a héten most elõször tudok géphez ülni, így most próbálom pótolni az elmaradásokat.
Ha jól figyeltem még nincs link a fórumon Jane hétfõi táncáról, ha valakit érdekelne itt a Quick step: http://www.youtube.com/watch?v=4MlyD4hzmFw
Cha cha: http://www.youtube.com/watch?v=c_PvH4uVT78
Sajnos ezek voltak az utolsók, mert kiestek.
Nagyon nagy sajnálatomra.
Úgyhogy most már "csak" a sorozat marad. Imádom ezeket a részeket, ahogy írtátok. Érintések, nézések, stb. Élvezzük!!
Megane
10/10
csiperke 2007 nov. 09. - 13:09:24 10/10 Előzmény Nuivel
(3279/9721)
Az egyik filet (Forradalmak) a Viasat is vetítette.
10/10
szürke bagoly 2007 nov. 09. - 12:53:56 10/10
(3278/9721)
Lehet , hogyha eredeti sorrendbe tesszük arészeket akkor logikusabb lesz ? :D
10/10
Nannyfan 2007 nov. 09. - 10:57:20 10/10
(3277/9721)
A tegnapi részt nagyon szeretem!!! Az elsõ csók!!! :)
Matthew észhez térítette Sully-t. :)
A mai réz is remek volt. Michaela jól összezavarja ezt a szerencsétlen férfit.... Egyszer elvárja tõle, hogy töltse be az apa szerepét, aztán közni vele, hogy ne avatkozzon a családi ügyeikbe... Ki érti ezt?

A kapcsolatukra az lesz még egy darabig jellemzõ, hogy egysze kibontakozni látszik valami, aztán a következõ részben, mintha misem történt volna. De ez hamarosan megváltozik. ;)
10/10
Nannyfan 2007 nov. 09. - 10:52:10 10/10
(3276/9721)
A Hallmark az utolsó 3 évadot rengetegszer ismételte. Általában naponta 2x ment. Volt hogy napi 2x láttam ugyan azt a részt. Legalább 4x leismételték naponta 2x, szóval nem igazán szenvedtem hiányt Dr. Quinn-bõl. :)
A filmet tudtommal csak a Viasat adta le. Meg hallomásból tudom, hogy a másik filmet a Hallmark adta le nagyon régen. Nekem akkor még nem volt Hallmarkom. :(
10/10
szürke bagoly 2007 nov. 08. - 23:55:22 10/10
(3275/9721)
Fehér Bölény "ügyben" ezt találtam :

A pipa eredete
(Lakota -sziú- indián legenda)

Az elbeszélés jelen formája Lone Man-tõl származik. Mr. Robert P. High Eagle szavait jegyeztük le, aki tolmácsként mûködött közre. Lone Man elbeszélését megelõzõen a kérdést több mint két éven keresztül tanulmányoztuk más informátorok közremûködésével is. E tanulmány összefoglalását felolvasták Lone Man-nek, és utána megbeszélték pontról pontra. Ezután további magyarázatokkal egészítette ki az anyagot. A sziúk õsi és szent hagyományát Lone Man az alábbiak szerint ismertette: A régi idõkben általános szokás volt a sziú népek körében (különösen a tetonoknál), hogy évente legalább egy alkalommal testületileg összegyûltek. Ez az összejövetel rendszerint nyár közepére esett, amikor minden csodálatosan szép, és mindenki örvendezik az életnek, annak, hogy láthatja, amint a természet minden kincsét megmutatja.

Ebben az évszakban tartották a Naptáncot is, az emberek ekkor tettek és teljesítettek fogadalmakat. Néha a törzsi összejövetelt õsszel tartották, amikor a vadállatok a legjobb erõben voltak, amikor a minden vad gyümölcs érett, a fák és növények levelei a legszebben ragyogtak. Az emberek többek közt azért gyûltek össze, hogy megünnepeljék gyõzelmeiket, harci ösvényen aratott sikereiket és minden más jó szerencsét, amely érte õket az elmúlt év alatt, amikor a csoportok szétszóródva éltek, és mindegyik önállóan mûködött. A másik ok az volt, hogy ekkor a nagyfõnökök és a törzs más vezetõi szabályokat és törvényeket hoztak, s ezek a törzs összes csoportjára vonatkoztak. Például, ha valamelyik csapat összetûzésbe keveredett egy másik törzzsel, például a Varjakkal, errõl minden sziúnak tudnia kellett, akárcsak arról, ha ellenség jött a vadászterületükre. Így õrködtek a teton sziúk vadászterületeiken. A gyûlések után a különbözõ csoportok újra szétszóródtak.

Egy alkalommal a Sans Arc csapat nyugat felé indult. Egyik helyrõl a másikra vándoroltak, remélve, hogy bölényre és más vadra találnak. Erre azért volt szükségük, hogy télire eleséget és felszerelést halmozzanak fel, de nem találtak semmit. Ekkor tanácsot hívtak össze, és kijelöltek két fiatal férfit, hogy menjenek el bölényt és más vadat keresni. Azok gyalog indultak. Amikor látótávolságon kívül értek, más-más irányba mentek, de egy elõre megbeszélt helyen találkoztak. Miközben azt tervezgették, hogy mit tegyenek, nyugat felõl egy magányos valami közeledett feléjük. Nem bölényhez hasonlított, hanem inkább emberhez. Nem tudták kitalálni, hogy mi lehet. A valami gyorsan közeledett. Mindkét férfi bátornak tartotta magát, és elhatározták, hogy bevárják, bármi legyen is az a valami. Álltak, és kíváncsian figyeltek. Amint a valami közel ért, látták, hogy egy csodálatosan szép leány. Pompás, rojtos õzbõr ruhát, lábszárvédõt és mokasszint viselt. Haja jobb oldalon lazán kibontva lógott, bal oldalon pedig elhullajtott bölényszõrrel csomóba volt kötve. Jobb kezében egy zsályából készült legyezõt tartott, arca függõleges, vörös csíkokkal volt kifestve. A fiatalemberek tanácstalanok voltak, nem tudták, hogy mit tegyenek vagy mondjanak.

A leány szólalt meg. Így beszélt: - Engem a Bölény Nemzet küldött, hogy látogassam meg az embereket. Ti nehéz feladat végrehajtására vállalkoztatok. Helyes, hogy megpróbáltátok véghez vinni népetek kívánságát, és el kell érnetek célotokat. Menjetek haza, és mondjátok meg a fõnöknek és a vezetõknek, hogy állítsanak föl egy különleges sátrat a tábor közepén. Ajtaja és a tábor bejárata abban az irányban legyen, ahol a Nap legördül a földrõl. A tiszteletadás helyén zsályát terítsetek szét, és a tûzhely mögött készítsetek elõ egy négyszögletes területet. E terület és a zsálya mögött készítsetek egy keretet vagy állványt. Közvetlenül az állvány elé tegyetek egy bölénykoponyát. Fontos ajándékom van a törzs számára, amely jólétet biztosít a jövõben. Napkeltére a táborban leszek. Miközben ezeket mondta, az egyik fiatalembernek tisztátalan gondolatai támadtak. Ekkor egy felhõ szállt alá, és beborította ezt a fiatalembert. Amikor a felhõ elhagyta a földet, a fiatalember ott maradt - de csak a csontváza. A szûz megparancsolta a másiknak, hogy fordítson neki hátat és induljon haza. Megparancsolta az ifjúnak, hogy ne nézzen vissza. Amikor a férfi a tábor látókörébe ért, cikkcakkban kezdett futni a hazatérõ felderítõk szokásos jelzése szerint. A táborbeliek figyelték a jelzést és megtették az elõkészületeket a hazatérõk fogadására. A tanács-tipin kívül, az ajtóval szemben egy, a szertartás végrehajtására méltó, idõs ember várta feszülten a hazatérõket. Az érkezõk felé fordulva térdelt, hogy meghallgassa beszámolójukat. Egy sor idõs ember térdelt mögötte. A fiatalember megérkezett a tanács-tipihez. Az összegyûltek nagyon kíváncsiak voltak, hogy hol maradt a másik. A beszámolót nagy lelkesedéssel fogadták az emberek. A különleges sátor elkészült, és a többi követelménynek is eleget tettek. A kikiáltó az egész táborban közzétette, hogy mi történik majd másnap reggel. Gondos készültek az alkalomra. Másnap kora hajnalban a férfiak, nõk és gyerekek összegyûltek a különleges sátor körül. Olyan fiatal férfiakat választottak ki, akik ismertek voltak szeplõtlen jellemükrõl, hogy a Szüzet a táborba kísérjék. Pontosan napkeltekor a Szûz feltûnt a látóhatáron. Mindenki izgatott volt. Minden szem a Szûzre szegezõdött. Az lassan bejött a táborba. Ugyanazt az öltözetet hordta, mint az elõzõ alkalommal, amikor a két férfi találkozott vele, csak a zsálya legyezõ helyett egy pipát tartott a kezében. Szárát a jobb kezében, fejét a balban fogta. A fõnök, akit felhatalmaztak, hogy az egész sziú nemzet nevében fogadja a vendéget, a sátor ajtajától jobbra ült, arccal a közeledõ leány felé. Amikor az az ajtóhoz ért, a fõnök felállt, és utat engedett neki, hogy beléphessen. Az bement a tipibe, és az ajtó bal oldalán, a megtiszteltetés helyén ültették le. A fõnök így üdvözölte a Szüzet: - Kedves rokonaim! A Nagy Szellem ma ismét lenézett, és ránk mosolygott. Elküldte hozzánk ezt a fiatal leányt, akivel nõvérünkként fogunk bánni. Akkor sietett a segítségünkre, amikor éppen nagy ínségben vagyunk. A Nagy Szellem úgy kívánja, hogy éljünk. Felemeljük hát tekintetünket a napra, a világosság forrására, amely kinyitja szemünket és a mai gyönyörû napot adja nekünk, amelyen találkozhatunk hozzánk látogató nõvérünkkel. Nõvérem, örülünk, hogy eljöttél hozzánk, és bízhatsz benne, hogy bármilyen üzenetet hoztál, mi képesek leszünk azt betartani. Szegények vagyunk, de mindig tiszteljük látogatóinkat, különösen rokonainkat. Szokásunk különleges étellel kínálni a vendéget. Most ínségben vagyunk, és csak azzal a vízzel tudunk kínálni, ami a felhõkbõl esett. Fogadd el, idd meg, és ne feledd, hogy nagyon szegények vagyunk. Egy édesfû fonatot megmártott egy bölényszarvban, melyben esõvíz volt, és felajánlotta a szûznek. Majd így folytatta: - Nõvérünk, készek vagyunk meghallgatni a jó hírt, amit hoztál. A pipát, melyet a szûz hozott, az állványra tették. A leány kortyolt a vízbõl, felállt, felvette a pipát, és így szólt: - Kedves rokonaim, bátyáim és nõvéreim! A Nagy Szellem lenézett, és ránk mosolygott a mai napon, hiszen családtagokként találkoztuk. A legjobb dolog egy családban a mindenki iránti jó érzés. Büszke vagyok, hogy családotok tagja lettem: mindnyájatok nõvére. A Nap a ti nagyapátok és az enyém is. Törzsetek arról ismert, hogy mindig hûségesen betartja ígéreteit, és nagy tisztelettel és megbecsüléssel viseltetik a szent dolgok felé. Ismert az is, hogy a törzsben csak jó érzések uralkodnak, s ha valaki rosszat tesz vagy bûnösnek találtatik, annak része kiközösítés, többé nem maradhat a többiekkel. Ezekért a jó emberi tulajdonságokért lettetek kiválasztva; érdemesnek bizonyultatok minden jó ajándékra. Én a Bölény Nemzetet képviselem, mely ezt a pipát küldi nektek. Fogadjátok ezt a pipát minden ember [indián] nevében. Vegyétek, és használjátok utasításaimnak megfelelõen. A pipa feje vörös kõbõl van. Ez ritka kõ, csak egy bizonyos helyen található. A pipát a béke megteremtésére kell használni. Eljön majd az idõ, amikor abbahagyjátok az ellenségeskedést más nemzetekkel. Bármikor, ha békesség köttetik két törzs vagy csoport között, ez a pipa legyen a szerzõdéskötés eszköze. A pipával segítse az orvosságos ember a betegeket. Az asszonyokhoz fordult, és így szólt: - Kedves nõvéreim, asszonyok: nehéz az életetek ezen a világon. Nélkületek nem ilyen lenne az élet. A Nagy Szellem szándéka szerint sok bánatot kell elviselnetek, vigaszt kell nyújtanotok mások bánatában. A ti munkátok élteti családot. Nektek adatott a ruhakészítés tudománya és az ennivaló elkészítése. A Nagy Szellem veletek van bánatotokban, és osztozik gyászotokban. Nagy ajándékot adott nektek, a kedvességet és jóságot a Földön élõ valamennyi teremtmény iránt. Titeket választott, hogy gondoljatok a halottakra, akik eltávoztak. Tudja, hogy ti tovább emlékeztek a halottakra, mint a férfiak. Tudja, hogy nagyon szeretitek gyermekeiteket. Aztán a gyerekekhez fordult: - Kis öccseim és húgaim! Szüleitek is ilyen kisgyerekek voltak egykor, de idõvel férfiakká és asszonyokká lettek. Minden élõlény kicsi volt egyszer, de ha nem viselik gondját, nem képes felnövekedni. Szüleitek szeretnek benneteket, és sok áldozatot hoztak értetek, azért, hogy a Nagy Szellem meghallgassa õket, és felnövekedve csak jóban legyen részetek. Ezt a pipát hoztam nekik, és ti is részesültök ennek gyümölcseibõl. Tanuljátok meg tisztelni és nagyra becsülni ezt a pipát, és mindenekelõtt éljetek tisztán. A Nagy Szellem a ti dédapátok. A férfiak felé fordult: - Most, kedves bátyáim, azzal adom nektek ezt a pipát, hogy semmi másra, csak jóra használjátok. Az egész törzs szükségleteinek kielégítése a pipán múlik. Tudjátok, hogy az életben mindent a Földbõl, az Égbõl és a Négy Irányból kaptok. Ha bármi rosszat tesztek ezekkel az elemekkel szemben, azok mindig elégtételt vesznek rajtatok. Tiszteljétek õket. A pipa révén tegyetek áldozati felajánlásokat. Ha bölényhúsra van szükségetek, szívjátok a pipát, kérjétek, amire szükségetek van, és megkapjátok. Rajtatok múlik, hogy erõsek legyetek, és segítsétek az asszonyokat a gyerekek felnevelésében. Osztozzatok az asszonyok bánatában! A Nagy Szellem rámosolyog arra a férfira, aki kedves érzéssel viseltetik egy nõ iránt, mert a nõ gyenge. Vegyétek ezt a pipát, és ajánljátok fel a Nagy Szellemnek minden nap. Legyetek jók és kedvesek a kisgyerekekhez. A fõnökhöz fordult: - Bátyám. Téged választottak ezek az emberek, hogy az egész sziú nemzet nevében átvedd ezt a pipát. A Nagy Szellem elégedett, és örül ezen a napon, mert azt tetted, amit kell és amit minden jó vezetõnek tennie kell. A pipa segítségével élni fog a törzs. A te kötelességed gondoskodni a pipa tiszteletérõl és megbecsülésérõl. Büszke vagyok, hogy a nõvérednek neveztél. Nézzen le ránk a Nagy Szellem, könyörüljön rajtunk, és gondoskodjon rólunk minden szükségünkben. Most szívjuk a pipát. Felvett e földrõl egy bölényforgácsot és meggyújtotta a pipát. A pipa szárát az ég felé tartva így szólt: - Felajánlom ezt a pipát a Nagy Szellemnek, mindazért a jóért, amit fentrõl kapunk. (A Föld felé tartva:) Felajánlom a Földnek, ahonnan minden jó ajándék jön. (A négy égtáj felé tartva:) Felajánlom a Négy Szélnek, ahonnan minden jó dolog jön. Szívott egyet a pipából, majd átadta a fõnöknek, mondván: - Kedves fivéreim és nõvéreim, elvégeztem a feladatot, amellyel ideküldtek. Elmegyek, és nem kívánom, hogy bárki is elkísérjen. Csak azt kérdezem, hogy tiszta-e az út elõttem. Megfordult, és elindult. A pipát a fõnöknél hagyva. Az úgy rendelkezett, hogy mindenki maradjon csendben, míg nõvérük a láthatáron belül van. A Szûz a bal oldalon ment ki a sátorból, nagyon lassan lépegetett, és amint kiért, fehér bölényborjúvá változott. Azt mondják, hogy a fõnök, aki átvette a pipát a Fehér Bölény Szûztõl, Egyenesen Álló Bölény volt (Tatanka-Woslal Nazin - Buffalo Stands Upward). A pipát egymásnak adták a nemzedékek. Az elbeszéléskor úgy mondták, hogy a pipa Szarvas Fej (Hena Kapa - Elk Head) birtokában van, aki a Thunder Butte-nál lakik a Cheyenne River rezervátumon. Õróla azt tartották, hogy "körülbelül a harmadik nemzedék, aki a pipát õrzi". Ekkor (1911-ben) kilencvennyolc éves volt. Minden elõzõ pipaõrzõ több, mint száz évet ért meg. Elk Head 103 éves korában halt meg 1916. januárjában. A pipa indián neve Fehér Bölényborjú Pipa (Ptehin'cala Chanunpa - The White Buffalo Calf Pipe). Másolatok készültek, és a törzs minden férfi tagja hordott egy az eredetihez hasonló pipát. Szára a bölényborjú légcsövéhez hasonlított. Valahányszor a tanács körben használják a pipát, vagy akár ha két ember szívja együtt, az az elõírás, hogy a pipát bal felé kell továbbadni, mert ebben az irányban távozott a Fehér Bölény Szûz. Annak, aki meggyújtja a pipát, felajánlást kell tennie.
10/10
SWENN 2007 nov. 08. - 22:59:16 10/10
(3274/9721)
SZIA MADLEN!
Nem tudom, hogy csináltad, de a szept. 7-én irt üzenetemre válaszoltál.
(tudod: akkor még szerveztük a találkozót, ami 16-án volt)
Nem gondolod, hogy kihagynálak bármibõl is?

Jó a kép! puszi Swenn
10/10
zora 2007 nov. 08. - 22:48:27 10/10
(3273/9721)
Pont ezt akartam kérdezni! Hogy ez volt az elsõ csók köztük? Nagyon szép volt! Remélem, holnap jön valami plussz hozzá...
10/10
mandulas 2007 nov. 08. - 22:11:51 10/10
(3272/9721)
Üdv az újaknak!! Írjatok sokat!
Most láttam a ma délelõtti részt. Nem láttam régen, csak most elõször. Nagyon tetszett: A gyerekek, ahogy férjet próbálnak keresni, egyszerûen tündériek. Jake sem volt semmi, amikor a kórházban elmondta, hogy Mike a legszebb nõ, akit életében látott. Sully, ahogy ezekre reagál, ahogy végre elszánja magát, az elsõ csók, az ajándék. Szóval, szuper rész volt.
Most már teljes mértékben értem, miért nézitek (többen is) már sokadszor ezt a sorozatot.
10/10
adagio2 2007 nov. 08. - 21:53:35 10/10
(3271/9721)
Sziasztok!

Köszönöm a kedves üdvözléseket és a bátorítást.

Én is úgy tudom, hogy a Hallmark a sorozat után levetítette a két nagy filmet, bár én sajnos egyiket nem láttam (ez talán 2-3 éve lehetett).

Más: ma és holnap az RTL Klub-on Cseregyerekek címmel látható egy amerikai film, Erika Flores az egyik gyermek fõszereplõ (ez a film még 1991-ben készült).

A vizsgázóknak a legjobbakat, a betegeknek mielõbbi gyógyulást kívánok.
10/10
Wild Flower 2007 nov. 08. - 21:17:36 10/10
(3270/9721)
sziasztok!
mi volt a mai részben? és holnap? a kórházban töltöttem az egész napot, holnap meg ugye a mûtét....
nem veleje érdekel, mert ugye azt leírják az ismertetõben, hanem a részletek:)
és tényleg nem lehet megúnni!
Nanny? hogyhogy 5x??? és mióta???? nekem a hallmarkon csak egyszer volt szerencsém látni-nem voltam szemfülesebb? a nagyfilm meg mintha az rtl-en ment volna( de most nem 'tom le ellenõrizni mert rossz a videjó)
10/10
madlen 2007 nov. 08. - 21:10:51 10/10 Előzmény SWENN
(3269/9721)
Kakukk! Milyen találkozó? Mikor? Hol?
Vagy már lekéstem?

Sokat gondolok rátok, de mostanában sok helyre mászkáltam (persze taxival:(), mert ma volt az esedékes 3 évenkénti rokkantsági felülvizsgálatom, s ehhez elõzetesen mindenféle szakorvoshoz el kellett mennemn, újabb szakvéleményeket beszereznem, közben mindig piszkosul kifáradtam, s csak aludtam, aludtam.

A vizsgálatok szerint a régi betegségeim súlyosbodtak, s jött hozzájuk néhány újabb, úgy hogy egyre gazdagabb leszek.....:D

Szeretettel ölelek mindenkit!

Madlen és Roland - szabad irigykedni!:)))))))))))))))

Fürge Láb jósnõ:)
10/10
Nannyfan 2007 nov. 08. - 21:01:46 10/10
(3268/9721)
Ismétlés??? Legalább 5x ment a Hallmarkon (de lehet, hogy többször, én ennyiszer láttam azon a csatornán), az M1 pedig 2x-ra adja. :)
Remélem még fogják is adni. Nem bánnám, ha kisebb-nagyobb szünetek után újra vetítenék valahol. :) Többen írtátok és ez tényleg így van, megunhatatlan. :)
10/10
Nannyfan 2007 nov. 08. - 20:59:06 10/10 Előzmény Nuivel
(3267/9721)
Ezt én is hallottam. Sajnos látni nem láttam, de az egyik filmet leadták.
szevia 2007 nov. 08. - 20:35:09 Előzmény SWENN
(3266/9721)
Akkor ez most egy ismétlés? Mert emlékszem régebben is bele-bele akadtam ebbe a sorozatba, és szimpatikus volt, de nem volt idõm nézni.. (Meg aztán néztem a Bûvöletet és azt gondoltam, sorozatból elég egyet nézni..)
?
10/10
Nuivel 2007 nov. 08. - 19:28:33 10/10
(3265/9721)
Én úgy tudom,az egyik nagyfilmet lejátszották még nagyon régen a Hallmarkon, miután ott is lement a sorozat,de ha jól emlékeszem azóta sehol.
10/10
Nuivel 2007 nov. 08. - 19:22:58 10/10
(3264/9721)
Nagyon nagy kalappal a vizsgákhoz!!!:)**moderálva**A felhasználó nevére kattintva megtalálható a Privát üzenet küldése.**
10/10
Nannyfan 2007 nov. 08. - 14:55:57 10/10
(3263/9721)
Üdv az új fórumozóknak!! :)

Látom beindult a moderálás ezerrel. Nagyon meg kell gondolni, hogy mit ír az ember.
10/10
Nannyfan 2007 nov. 08. - 14:54:12 10/10
(3262/9721)
:D Ez nekem is feltûnt.
Bocsánat ha megbántok valakit, de a Barátok Közt-re ez halmozottan jellemzõ. Én NEM nézem. Nem szeretem. A családom nézi és leginkább csak akkor látom, ha éppen mászkálok a lakásban. Mindig megmosolyogtat, ahogy a drámai hatásokat megjelenítik a képernyõn! :D
Nagy érzelmeket kiváltõ hír.... "hihetetlen" színészi arcjáték.... a kamera távolodik.... a színész pedig mozdulatlanul áll.... én pedig padlót fogok a röhögéstõl. :D

Örülök, hogy Dr. Mike leszokik róla. ;)