Nadera 2007 aug. 19. - 15:58:23
(1881/9721)
Remélem annyit fogsz gondolkodni a találkozón míg végül úgy döntesz hogy eljössz:)Biztos hogy jó lesz! Attól meg szerintem ne félj hogy eltévedsz Pesten. Ha jól emlékszem régebben arról volt szó hogy esetleg 2 helyen is tudunk találkozni pont azért hogy akik vonattal jönnek azoknak se okozzon gondot eligazodni.
10/10
Panni:) 2007 aug. 19. - 10:22:24 10/10
(1880/9721)
Egyébként én is egyre többet gondolkozom azon hogy el kéne menni a találkozóra. Csak az a problémám hogy egyedül kéne felutazni Szolnokról. Mert akkor már ott lennék a fõsulin és onnan kéne mennem. Meg most lehet hogy kinevettek de félek eltévednék Pesten.
10/10
Panni:) 2007 aug. 19. - 10:16:53 10/10
(1879/9721)
Kedves Enci! A pénteki rész tartalma dióhéjban annyi hogy Brian találkozott egy furcsa emberrel aki madárnak képzelte magát és minden áron repülni szeretett volna. Késõbb kiderült hogy egy gazdag nemes családból származik és régen professzor volt de sajnos hát "elment az esze". A városlakók hívtak hozzá pszichiátert vagy valami ilyesmi orvost hogy bevigye az elmegyógyintézetbe, de a doktornõ segített neki elmenekülni. És ugyanúgy a hegyekben bújkál mint azelõtt. Elég uncsi rész volt úgyhogy szerintem nem maradtál le semmirõl.
10/10
Enci 2007 aug. 18. - 21:55:12 10/10
(1878/9721)
Sziasztok!

Eddig még nem nagyon írtam ebbe a fórumba, de minden hozzászólást elolvastam. Valaki leírná a tegnapi rész tartalmát? Sajnos a dvd felvevõnkkel valami történt és nem vette fel. Nekem az epizódok nagy része megvan dvdn csak sajnos legalább negyven dvdn és nem tudom õket átmásolni. Ha valakinek van dvd írója és egy két rész kellene neki akkor azokat a dvdket kölcsön tudom adni.
Kedves Swenn! Lehet még jelentkezni a találkozóra?
10/10
sunomka 2007 aug. 18. - 21:42:41 10/10
(1877/9721)
Ha valakinek lenne egy kis ideje, kérem írja le a pénteki rész tartalmát, mert nem sikerült felvennem. köszi
10/10
Panni:) 2007 aug. 18. - 15:34:39 10/10
(1876/9721)
De jó! Az elõbbi hozzászólásom volt az 1987-ik pont akkor születtem:)
10/10
Panni:) 2007 aug. 18. - 15:33:41 10/10
(1875/9721)
Nahát tegnap dél óta jópár hozzászólás érkezett de nem is csodálkozom mivel volt este Quinn doktornõ:) Személy szerint nekem is pont az a két legfõbb problémám a résszel, hogy 1. Brian hangjától hidegrázást kapok, 2. Én is furcsáltam hogy a nagy katonás, üldözõs részek közé valahogy nem passzolt, de mivel Nannyfan leírta hogy már megint összekeverték már nem csodálkozom semmin.
10/10
SWENN 2007 aug. 18. - 10:43:06 10/10
(1874/9721)
Egy ország is milyen kicsi tud lenni...csak jókor, jó helyen kell lenni...
Ma reggel bejött a könyvesboltba egy nyugdijas bácsi és azt mondta, szeretné megvenni a feleségének a Quinn doktornõ könyvet ha van, mert az egy nagyon szép film...
Persze rögtön leültettem, beszélgettünk, megmutattam neki a gépen a fórumunkat, a film képeket, meséltem rólatok...
és persze meghívtam õket a találkozóra is, ha van kedvük...

...mennyivel többen lennénk itt, ha mindenkinek lenne szgépe
10/10
SWENN 2007 aug. 18. - 09:17:16 10/10
(1873/9721)
ITT A FÓRUM-OLDAL TETEJÉN A BAL OLDALI KOCKA ALSÓ SORÁBAN MEGJELENIK, HOGY VAN / VAGY NINCS PRIVÁT ÜZENETED.
KI LEHET PRÓBÁLNI VELEM, VAN AKIVEL MÁR HASZNÁLJUK. PUSSZ
10/10
SWENN 2007 aug. 18. - 09:09:13 10/10
(1872/9721)
HAHÓ STINKY! Épp tegnap emlegettelek, hogy már lassan jönnöd kell...
A fórum oldalon felül van most a számozás, úgy látom a jobb és baloldali kockákban is vissza lehet pörgetni több üzit.
Nézd vissza õket, vmi jó mindig van!
(pl a Sz. Bagoly /akit máshol Indiánnak hívnak/ most elment pár napra de itt hagyott nekünk egy képet magáról...)

Az egyéb ujdonságokról is olvashatsz alább, mert vki kérte, hogy irjam meg neki, hogy kell használni, ezért inkább itt irtam le hátha még jól jön másnak is.

A találkozó meglesz az nap, hogy hol találkozunk azt elõtte héten mindenki megkapja priv. üzenetben itt a fórumold.- mert már azt is lehet - akinek a nevére rákatt., annak irhatsz egyénileg, úgy mint e-mailt/és e-mailben is elküldöm, ill. az iwiw-en.
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 23:27:44 10/10
(1871/9721)
Utóirat: gondoljatok a Dallas-sorozatra, abban is fõleg Jockey (dzsoki) szerepére....!
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 23:24:21 10/10
(1870/9721)
Tudjátok, a mai Magyarországon is ez van ma:
Nem minden gazdag egyforma, de majdnem mind hogy úgy mondjam: önzõ, beképzezelt, részvétlen - szemét. (Tisdztelet a kivételnek!)

Régen (épp azokban az idõkben Amerikában)kétféle gazdag volt általában:az egyik angol vagy francia hazájából, mint arisztokrata települt oda (vagy számûzte oda a királya), a másik típus a rangnélküli újgazdag: a kapitalista, akiknek elsõ generációja szinte kivétel nélkül tisztességtelenül, becstelenül szerezte a vagyont. Aztán már ment magától....

A harmadik gazdag az, aki a becstelen, eredeti újgazdag leszármazottja, végül van egy nagyon kis réteg, melynek tagjai szerencsések voltak, "jókor voltak jó helyen"....., vagy éppen olyan ménkû sokat dolgoztak, és olyan sikeres szakmában, vagy több helyen egyszerre, hogy becsületes emberként, tisztességes munkából gazdagodtak meg.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 23:15:40 10/10
(1869/9721)
Nem.
Ezt találtam róla:

Fehérvérûség (Leukémia)

A fehérvérsejt számának jelentõs emelkedése, kóros sejtalakok megjelenése esetén fehérvérûségrõl beszélünk. Oka a csontvelõ kóros mûködése, melynek következtében felszaporodik a fehérvérsejtek száma, de éretlenségük miatt nem képesek ellátni feladatukat.

Az anémiaánál a vörös vértestek esnek szét és deformálódnak. A leukémia esetén a fehérvérsejtek szaporodnak rendellenesen. Olvasgattam cikkeket, vannak hasonlóságok a tüntekben. Sõt most olvasom, hogy a leukémia, anémiát is okoz többek közt. Elkrülhetetlen idõvel. Mindkettõnél az egyezik, hogy a fehérvérsejtek száma megnõ, még a vörösvértestek száma csökken.

Én ezt hámoztam ki. Meg a suliban is tanultunk ezekrõl, így remélhetõleg nem írtam butaságot. :)
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 23:01:46 10/10
(1868/9721)
Szépen megfogalmaztad a lényeget. :)
Nekem ez a negatívum, nem az általános véleményem, de ez a rész sajnos kihozta.
A sorozat nem tökéletes és nem is kell, hogy az legyen. :)
Pár gyengébb epizód ellenére is tiszta idegbeteg vagyok ha lemaradok valamelyik részrõl. Van videóm, de 18:30-kor úgy érzem a TV elõtt a helyem. :) Itthon már teljesen zizinek néznek. A testvéreim az elsõ pár perc után jönnek, hogy : "Ugye ez az a rész amikor... " Szóval már õk is látták párszor. :))
Nem szokott rám sorozat ilyen hatással lenni. Ezt a vadnyugati városkát, az összes lakójával együtt nagyon megszerettem. :)
Lehet, hogy nem vagyok teljesen épeszû, de sokszor elfilóztam már eddig, hogy milyen lenne, ha ott élnék. :) Szívesen kipróbálnám. Jó lehet, egy ilyen közösséghez tartozni. :)
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 22:59:01 10/10
(1867/9721)
És ez nem azonos a Leukémiával?
10/10
madlen 2007 aug. 17. - 22:50:15 10/10
(1866/9721)
Az a helyzet, hogy korábbi véleményemmel ellentétben, fölfedeztem, hogy igenis ebben a sorozatban is vannak giccsek és illogikus jelenetek! Ez nagyon mérgesít, mert mindenkinek azt mondom, mint a többi hülye sorozatnézõ, hogy "Nem , ez nem olyan, mint a többi, ez értékes, ez nem gagyi stb.!"

Van úgy, hogy elfordulok a tévétõl, és többször két-három szereplõnek is ugyanazt a magyar hangját hallom.....

A mai Brian-hang tényleg nevetségesen szoprános volt.:)
Igen: Sully hogyan kerül Denverbe?!

Sokmindent tudnék kérdezni, ami nem logikus, de hát az életben sem minden az.

Ennek ellenére még mindig nagyon jónak tartom a filmsorozatot, mert nagyon demonratikusan állították össze a témát, a jeleneteket: nem csak zsidóüldözést szellõztetnek meg, de az indiánánkiirtáson kívül a tanítónõt is nehezen fogadja be a város "polgársága", tehát a film bemutatja a rasszizmust is, de nem egyoldalúan.
Úgy mutatja be a vadnyugatot és a civilizáció, a kultúra fejlõdését, hogy végre el tudom képzelni, hogyan is éltek akkor és ott az emberek, és hogyan alakult ki egy város és annak társadalma.
Ugyanakkor kifejezett intrikák nem hemzsegnek benne, mint azokban a bizonyos portugál és egyéb filmsorozatokban.

Bemutatja a jó és a rossz küzdelmét, de nem úgy, hogy az egyik ember totál fehérlelkû vagyis tökéletesen jó, a másik meg totál feketelelkû, vagyis tökéletes rossz!
Nem, mert itt mindenki hol jó, hol rossz, mint a valóságos emberek, csupán vannak jobbak (fejlettebbek, intelligensebbek, és vannak kevésbé azok.)

De! fejlõdõképesek is vannak, és erre a legújabb példa, amit én is észrevettem, hogy Hank a hálaadási ceremónia alatt mintha magába merülve, õszintén imádkozna!

Végül: mivel mindenképpen szeretm a vadnyugaton játszódó filmeket, ez a film ebben is különbözik az egyforma többitõl: vagyis különlegesek a helyszínek, a ruhák, az ételek és minden!

Szerüdv. madlen
Leen 2007 aug. 17. - 21:07:15
(1865/9721)
Ez mind igaz. Hát azt én se értettem, hogy Sully hogy került az erdõbõl Denverbe. Általában nekem azok a részek nem jönnek be annyira, ahol nem Colorado Spring lakói, hanem valaki más áll a központban. De hát minden hasonló epizódban azért van valami jó is.
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 21:04:10 10/10
(1864/9721)
Üdv újra itt Stinky!!!
Lelkileg készülj fel arra a maratonra! Eléggé tömény lesz és lehangoló. :(
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 21:02:12 10/10
(1863/9721)
Legközelebb sajnos csak kedden lesz új epizód. Polgári perek a címe. Ebben sem lesz benne Sully. :( Ez a rész jó helyen van. Lesznek benne vicces pillanatok is. :)
10/10
Nannyfan 2007 aug. 17. - 20:59:34 10/10
(1862/9721)
Számomra a mai rész a sorozat mélypontja. Már régebben is ez volt a véleményem, és sajnos ez mai nappal sem változott. Van rá egy jó kifejezés: limonádé
A szereplõk egy része hiányzott, a kissé defektes prof állt a történet középpontjában. :(
Most azt hiszem kicsit gonosz leszek....
Hol is kezdjem... Már megint a régi nóta, a szinkronhangok. Daniel, Preston és BRIAN. Komolyan nem tudom megérteni, hogy ki volt az az agyatlan aki jónak találta a szinkronizáló fiút a karakternek!!!
Nagy áhitattal próbáltam nézni a mai "csodálatos" epizódot, amikor egyszercsak egy igen intenzív kacaj szûrödött be a szobámba. A 15 éves öcsikém (aki még mindig utálja a sorozatot, mert idézek: "gagyi, béna, nyálas és ciki és egyéb fórumba nem illõ jelzõk" ) a szomszéd szobában nézte azt a sorozatot, amit "Nincs az az Isten, hogy én nézzem".
Szóval éppen nevet a barriton, pár éve mutált hangján, amikor átjön és megkérdezi, hogy tényleg jól hallja-e Brian szoprán csicsergõ hangját.
Az én válaszom no comment volt.
Tudjátok eléggé fura egy 14 év körüli gyereket hallgatni a TV-ben ilyen magas hanggal, amikor van egy korabeli testvére az embernek, akit közben hallgat, ahogy kommentálja dörmögõ hanggal a sorozatot.
A másik ami szintén a csatorna "hibája" úgymond, az idõrendiség. Ez az epizód nem ide tartozott. Ha észrevettétek itt már nincsenek katonák. Sully már nem azért nem volt a városban, mert bújkált, hanem azért mert megkapta az új munkáját, ami miatt utaznia kell. Most éppen Denverben volt állítólag.
A másik dolog ami feltûnt az Teresa hiánya. Tudom, hogy így furcsa, mert nem jó helyen volt a rész. Ennek a résznek Jake és Teresa esküvõje után kellett voln jönnie. Na most egy újabb kérdés merülne fel normál esetben: Hol volt amikor Jake felébredt,mert "betörtek" hozzájuk? Elvileg már neki is ott kellett volna lennie. Itt megint csak elõjön a fél szereplõgárda hiánya. Az ilyen részek merényletek a sorozat ellen szerintem.