10/10
Veva 2007 aug. 22. - 19:41:33 10/10
(1921/9721)
Az elõzetesekben egyre több badarságot írnak. A diftéria járvány idejére azt "jósolták", hogy Hank megpróbálja felgyújtani a telepesek táborát, de rács mögé kerül. Hát semmi ilyesmi nem történt!!!! A tifusz járvány idején gyújtották fel Jake-kel együtt a telepesek holmijait, de ott sem kerültek rács mögé. Hogy ezt honnan szedték??? A madáremberrõl azt állította az elõzetes, hogy fészekben lakik, de nem... A mairól pedig azt írták, hogy Fekete Hold az embereivel békésen vissza akar térni a rezervátumba. Jó, nem? Ezen már akkor is csodálkoztam, mikor elõször olvastam. A holnapi részben - fogódzkodjatok meg - Sully és Mike hazaindul, miután az indiánokat épen és egészségesen visszakísérték... na, hova? Nem találjátok, ki! Hát a rezervátumba!!! Hurrá!
10/10
Magyar Anna 2007 aug. 22. - 18:32:50 10/10
(1920/9721)
Kisebb-nagyobb megszakításokkal /yoghurt és egyéb reklámok, - na meg mikor a család közbeszól.../sikerült megnéznem az utolsó 6 részt. Bevallom, engem is meghatott Antoni elvesztése, de volt, h. azon vettem magam észre - elbóbiskoltam :-((. Lehet, eleve álmos voltam (így nyaralás után), v. csak tán' nem oly érdekfeszítõ a téma mostanában? - pedig nem bánnám az ellenkezõjét!;)
Loren és Marjorie végre így-úgy, de összetartoztak (mint a való életben is), én nem "halattam volna meg" M.-t...
A tegnapi epizódon akár derülni is lehetett, de hát hiányzott Sully...
de majd talán ma!
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 18:28:49 10/10
(1919/9721)
Felhõtánc, más néven Táncoló Felhõ, Sally barátja
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 18:24:01 10/10
(1918/9721)
Nekem még a bankár-szállodatulaj. is tetszik abban az értelemben, hogy bár förtelmes szerepet játszik (néha szeretnék odaszaladni és elgáncsolni, hogy beleessen egy pocsolyába, mint Dr. Quinn, mikor megérkezett Colorado Springsbe), de ha nem veszem figyelembe a szerep gonoszságát, nagyon barátságos, kedves ember tekint rám a képernyõrõl!

Ha minden igaz, akkor ugye ez a színész játszotta Custer tábornokot is, hát vele ugyanígy éreztem: gonosz embert játszott a színész (ki is?), mégis olyan bájos mosoly sugárzott az arcáról, hogy elképzeltem magamnak: nyilván maga a színész lehet nagyon kedves ember, és ez átsüt a szerepein.

Ugyanez a helyzet Hank-kel is, bár amikor megláttam rövidebb hajjal (talán az eredeti kinézetében), úgy nem annyira tetszett, mint Hank szerepében.
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 17:42:36 10/10
(1917/9721)
Én élek-halok mindkettõjükért!:)
10/10
madlen 2007 aug. 22. - 17:41:16 10/10
(1916/9721)
Úgy tudom, hogy nem lehet újonnan megvenni - hacsak nem adják ki a kereslet okán.
Antikváriumban, használtan viszont ki lehet fogni, a férjem, Karesz most szerezte meg az 1. kötetet.
10/10
csiperke 2007 aug. 22. - 15:07:54 10/10
(1915/9721)
Hú, most lehet, hogy olyannak fogok tûnni, mint aki most találta fel a spanyolviaszt, de at imént végigkattintgattam a felhasználóneveket és végigfutottam az adatlapokon, csak úgy kíváncsiságból... Hihetetlen milyen korban vegyes társaságot hozott össze ez a sorozat:-)
S számomra nagyon jó érzés, hogy ezek szerint minden korosztály felé tud nyújtani valami pluszt...:-)
Tibsza 2007 aug. 22. - 13:30:38
(1914/9721)
Nekem is nagyon tetszett a tegnapi rész, tényleg egy kicsit "vidámabb", viccesebb rész. Jól is jött. :) Amúgy nekem az egyik kedvenc szereplõm, Loren. Bírom azt, amikor vki kérdez tõle vmit, akkor mielõtt válaszolna (ha kényes a dolog :) ) úgy körbenéz és csak utána válaszol. Nehogy lebukjon. :D
10/10
SWENN 2007 aug. 22. - 12:50:39 10/10
(1913/9721)
Sziasztok! Örömmel látom, hogy végre alakul a létszámunk és kezd mindenki visszajönni és több új hozzánk-szóló is van.

Egy fél mondat a találkozóról: a Nyugatinál, ill. ott nagyon közel leszünk. Minden mást privát üzibe lehet kérdezni, csak kattints a nevemre!
miri 2007 aug. 22. - 12:23:43
(1912/9721)
A tegnap rész nekem is nagyon nagon tetszett és igazad van Panni végre valami vidám rész. Loren nagyon vicces volt ahogy ott színlelt. De azt veszem észre hogy a gyerekek egyre nagyobbak.
10/10
Panni:) 2007 aug. 22. - 12:14:44 10/10
(1911/9721)
Sziasztok! Nekem a tegnapi rész nagyon tetszett. A sok borongós rész után felüdülés volt ennyit nevetni egy részen. Jól megoldotta a végén Dr Mike az ügyeket. Én meg azon kaptam magam, hogy sajnáltam Hanket. Egyébként õ az a szereplõ akivel nem tudok zöld ágra vergõdni hogy végül is hogyan viszonyuljak hozzá. Mert elvégre mégsem pozitív szereplõ,a foglalkozásáról nem is beszélve, de már olyan jól játsza William Shockley, hogy néha kezdek pozitívan viszonyulni hozzá. A részben nekem egyébként Loren volt a kedvencem. Rajta nevettem a legtöbbet.
Amerikáról csak annyit tudok mondani, hogy személyes tapasztalatom nincs, akiknek meg van azok vegyesen nyilatkoznak. Az egyik ismerõsöm ott telepedett le a romániai magyar férjével és õk nagyon jól érzik magukat. Másik ismerõsömnek nem annyira tetszett õ hazajött és itthon helyezkedett el.
10/10
csiperke 2007 aug. 22. - 10:22:36 10/10
(1910/9721)
Mi a párommal másfél évig éltünk kinn az USA-ban (New York mellett), nem tanulni, hanem dolgozni mentünk. Ezalatt a másfél év alatt nagyon sok negatív és pozitív élményben volt részünk, s azt csak megerõsíteni tudom, amit írtatok: tényleg buták (persze tisztelet a kivételnek). Értem ezalatt azt, hogy az iskolai oktatás gyakorlatilag csak a saját történelmükre korlátozódik, arra sem túl ményrehatóan. Megdöbbentem, amikor a kérdésre, hogy honnan jöttünk, megmondtuk, hogy Magyarországról, a legtöbbjüknek fogalma sem volt róla, hogy merre van, melyik kontinensen, sõt, ami nagyon szomorú, hogy nagyon sokan azt sem tudták, hol van Európa... Ennek ellenére mégis valahogy felsõbbrendûnek érzik magukat, hiszen õk "az amerikaiak", pedig tudjuk jól, hogy õk is csak bevándorlók...az igazi õslakosok az indiánok...
Persze nem lehet általánosítani, találkoztunk nagyon jó és segítõkész emberekkel is:-) S az Egyesült Államok egy gyönyörû ország, ez vitathatatlan. Rengeteg szép dolgot volt szerencsénk látni: természeti jelenségeket és városokat, felhõkarcolókat egyaránt. Szerencsésnek érzem magam, hogy eljutottunk oda, mert azt hiszem Amerika egy kicsit még mindig elérhetetlen az emberek számára:-( Bár megértem azokat, akik külfüldiként ott telepedtek le, azt is tudom, hogy én nem tudnék végleg ott élni - én itt születtem, s nekem fontos a magyarságom, úgy érzem nekem itt kell megmutatnom és megélnem ki vagyok én...
10/10
henett 2007 aug. 22. - 10:14:49 10/10
(1909/9721)
Nagyon érdekes amit írtál, bár a kedvesem azt mondja: bármennyire is gondljuk, nem szabadok Amerikában az emberek. Õ azt mondja itthon sokkal szabadabbak vagyunk. Nem tudom pontosan mire gondolt, õ csak két évig élt kint és nem tudom mit tapasztalt, ill. mennyit, de nekem vannak olyan dolgok amik nagyon tetszenek abból a világból és van amit egyáltalán nem tudok megérteni.
10/10
henett 2007 aug. 22. - 10:10:03 10/10
(1908/9721)
Kedves új barátunk! Ez egy kis Táncoló Felhõ, neked és akinek még hiányzik!
10/10
Magyar Anna 2007 aug. 22. - 10:02:49 10/10
(1907/9721)
Szia -szia Mindenkinek! Jó újra itthon, jó ismét a fórumon Veletek! Gratuláció, a 2000-ret is átlépõ hsz.-sainkhoz! Ha minden úgy sikerült, ahogy terveztem és videón megvannak az epizódok, hát ma maratoni filmnézés lesz...! :) (bár egy kicsit "félek" is tõle, mert elovastam a fórumot /mert azért mégis csak Ti vagytok az elsõk!/ és elég sok "bánkódnivalót" írtatok)
Hali,Szürke Bagoly! Sajnos nem láttalak integetni, :) mert ahol néztem (volna) a Duna TV-t 19-én, az elsõ 5 perc után óriási vihar tört ki, az adás megszûnt... - több okból is sajnálom, h. nem láthattam!

Most meg megyek "könnyezni"...
10/10
szürke bagoly 2007 aug. 22. - 07:56:36 10/10
(1906/9721)
Kedves Böbe !
Ezek szerint Te is meghódítottad a Gyilkos tó feletti sziklát.
Azt mondom érdemes volt "felkapaszkodni".
Sok képet találtok (akit érdekel)az illesklub.hu oldalon az Arcívumban.(kluboschok - 2oo7 - Erdély 2oo7 )
10/10
hutizs 2007 aug. 22. - 00:55:43 10/10
(1905/9721)
Nannyfan! Tulajdonképpen Neked akartam írni, de ez a lüke gép az elõzõ üzimet küldte el újra.
Egyébként azt hittem, már csak én ülök a gép elõtt, de ezek szerint más sem tud aludni.
Szóval: Amerika! A gyermekeim egyetemre, ill. gimibe járnak, látom, miket tanulnak (látom, bár sokszor nem értem). Szerencsére õk jó tanulók, nem is ez a gond. Csak azt is látom pl., hogy van olyan osztálytársa a lányomnak, aki nagy mellénnyel elment Amerikába, úgyhogy a 12.-et nem velük fogja járni, ott fog végezni, ott jár majd fõiskolára. És persze nagyon odavan vele, a többiek meg csak ájuldoznak, hogy hûha. Közben pedig én mindenhonnan - most Tõled is - azt hallom, hogy az ottani iskolai végzettség szinte nullát sem ér. Mi meg hasraesünk, ha valaki ott végzett?? Szerintem a nálunk végzett gyerekek mûveltsége és szakmai tudása messze meghaladja az amerikaiakét, még sincs elismerve. Bár az is igaz, hogy a magyar gyerekeknek erre rámegy a fiatalságuk is, a kint élõk pedig, ahogy írod te is, csak azt tanulják, amihez kedvük és tehetségük van. Az biztos, hogy valamelyik rendszer hibás. Lehet, hogy mindkettõ?
10/10
Nannyfan 2007 aug. 22. - 00:33:18 10/10
(1904/9721)
A mai résszel én is megjártam. nem értem haza, a videó be volt állítva. 7 után értem haza. Nagyban csinálgatom a dolgomat, amikor a videó kattan és megáll. Hát nem elnéztem a hátralevõ idõt a kazettán???? Így az uccsó 10 percet megnéztem, majd pedig az elejét. Jól megkavartam, de legalább láttam. :)
Jót nevettem, Horace orrán! :D Loren és Preston is haláli volt!! :D
Igazi görbe tükör volt, az amerikai jogrendszerrõl. Egy ismerõsöm 4 évig tanult Amerikában. Idén végzett. Azt mondta, hogy soha nem tudna kint élni. Az emberek, az egész ország olyan rideg és nagy. Mindenki távolságtartó. Említette, hogy nagyon észnél kell lenni, mert minden apróság miatt perelnek. Említett pár példát, és meg kell, hogy mondjam nem vártam mást. Olyan nevetséges dolgokért pereskednek, hogy az már fájdalmas. Tudott egy olyan ügyrõl, hogy egy ember feljelentette a szomszédját, mert nem tetszett neki a szomszéd lábtörlõje. Állítólag rontotta az összképet. És mit ad Isten?? Megnyerte a pert!!!
A másik a suli. Azon teljesen kimérgeltem magam. A kis lurkók már nagyon fiatalon tisztában vannak azzal, hogy JOGAIK vannak. Ha akrják megválaszthatják, hogy milyen tantárgyakat tanuljank. Ha valami nem megy azt nem kell erõltetni, leadja a tantárgyat, mert JOGA van hozzá. Ez komolyan nevetséges! Én eléggé leegyszerûsíteve kaptam ezt az infót. Nem tudom, hogy mûköik ez pontosan, de aki mesélte, nem szokott túlozni.
Ezek után tényleg meg tudom érteni, hogy miért mászkál annyi buta ember az USA-ban...
Nagy a nemzeti öntudat, de mögötte nincs semmi. Állítólag, történelmet is csak amerikai történelmet tanulnak a gyerekek mert csak az a fontos...
Amikor meg különbözõ felmérések vannak, akkor derül, ki, hogy sötétek az emberek mint az éjszaka.
Ebbõl a szempontból, Amerika jól lejáratta magát elõttem. Vannak ott érdekes dolgok. Rengeteg hajmeresztõ sztorit mesélt az ismerõsöm, de ezekkel nem fárasztalak titeket. :)
10/10
hutizs 2007 aug. 22. - 00:24:52 10/10
(1903/9721)
Szia Szürke Bagoly!
Mi még nem ismerjük egymást, mert mire én csatlakoztam, Te elutaztál. Azt azonban kihámoztam, hogy meghatározó egyénisége vagy a csapatnak.
Egyébként csak azért írok, mert a feltöltött fényképed kedves emlékeket ébresztett bennem. Hmmm. Azok a hegyek!!!
Üdv: Böbe
10/10
hutizs 2007 aug. 22. - 00:20:26 10/10
(1902/9721)
Jó sok hozzászólás volt ez alatt a pár nap alatt, míg nem néztem meg a fórumot. Azt hittem, ha nincs film a TV-ben, a fórum is akadozik. Hála az égnek, nem így van. Gratulálok mindenkinek, hogy ilyen jó csapattal ilyen magas hozzászólást ért (értünk) el. Az elõbb beleolvastam más filmek fórumjába is, amik esetleg érdekelhetnek, de némelyiken a hozzászólók két pártra szakadtak, és az egész egy nagy vitatkozás. Ez engem nagyon megdöbbentett, mert elõtte csak ezt a ,,MI,, fórumunkat ismertem, és ilyen, szerintem, itt nem fordulhatna elõ.
A hozzászólásokat olvasva az a tapasztalatom, hogy néha a helyére kerülnek bennem dolgok, mert más jobban meglátja az epizódban a mondanivalót, mint én (pl. madáremberes rész). A leginkább egyébként azzal értek egyet, hogy a film legnagyobb erénye, hogy mindenkinek bemutatja a jó és a kevésbé jó oldalát is. Pl. Dr. Quinn is volt már házsártos, bár szerintem kevesebbszer, mint bármelyik másik asszony a helyében, hasonló szituációban. Szóval szerintem ennyire megértõ feleség nagyon ritka sztem talán nincs is. A Hegyi Ember nagyon hiányzik, Táncoló Felhõ mégjobban. (Legalább is nekem.)