10/10
Veva 2007 jún. 27. - 18:47:50 10/10
(1401/9721)
"Az indián háborúk" címû könyvben viszont sájennek írják.
10/10
Nannyfan 2007 jún. 27. - 18:46:31 10/10
(1400/9721)
:D Érdekes gondolatmenet. :D
10/10
Veva 2007 jún. 27. - 18:45:54 10/10
(1399/9721)
Ez a Hank egyszerûen csúcs! Felajánlani a Bostonban nevelkedett doktornõnek, hogy a "lányai" majd vigyáznak a kicsire! Ilyen is csak Colorádóban történhet meg! Michaela-ban pedig az a szép, hogy nem sértõdik meg, hanem értékeli Hank jószándékát.
10/10
Nannyfan 2007 jún. 27. - 18:45:24 10/10
(1398/9721)
Azért vagyunk itt, hogy ilyen dolgokat feszegessünk. :)
Éppen néztem, hogy "Kéti"-t írtam "Keti" helyett.
Viszont, ha már feljött a dolog, ott van mondjuk "Mettyú", angolul "Mefijú". Gondolom érthetõ, hogy miért nem így mondják magyarul... hihi
A másik ami viszont kicsit zavar az a "csejen" Ugyebár úgy írják, hogy Cheyenne, és úgy ejtik, hogy "sájen". Ezek már azért rendes kis eltérések. Biztos van oka, hogy így fordítják õket. :) Vagy esetleg õk nekünk tényleg csejenek? Bocs, ha butaságot írtam. Szürkebagoly ezt biztos jobban tudja. Nézegettem irodalmat és ott megtaláltam a törzs nevét úgy leírva, hogy csejen. Ezek után már semmiben sem vagyok biztos.
10/10
szterke 2007 jún. 27. - 15:51:22 10/10
(1397/9721)
Még szerencse, hogy nem mutattak MINDENT (a szülésbõl)... :)
/Én akkor -mostanra a téma már "lerágott csont", ezért elnézést!!- annyit jegyeztem csak meg, hogy igen rövid idõ alatt elment a magzatvíz... (eddig úgy hallottam, inkabb elszivárog lassan, de mindegy), a másik meg, hogy a végén Mike látszólag igen kényelmesen mosolyogva üldögélt a kocsin, karjában Katievel. Hát nem tudom, bár nem "próbáltam" még, a szüléskor megviselt "alvázzal" én is lyen kényelmesnek találnám e az üldögélést egy fapadoson ... /
10/10
szterke 2007 jún. 27. - 15:39:32 10/10
(1396/9721)
Mélységesen egyetértek!(Többek közöttezért is unikum ez a sorozat... Mozdulatok, tekintetek stb. -üres szavak helyett.) Szívembõl szóltál! :))
csokoladefalo 2007 jún. 27. - 13:31:55
(1395/9721)
Lehet, hogy így kell mondani rendesen a kislány nevét. Nem is akarom feszegetni a témát, hisz nem errõl szól a sorozat.:) Csak gondoltam megemlítem. Én is sajnálom Horace-t és Myra-t. Olyan sok mindenen mentek keresztül és sajnálom, hogy így lesz vége.
megan 2007 jún. 27. - 12:21:23
(1394/9721)
Hát ezt nem hittem volna... eddig annyira jól megvoltak és azért abban az idõben nem volt szokás annyira a válás meg valahogy nem is éreztem rajtuk hogy olyan óriási lenne a probléma kettejük közt.
kicsit túl sok lett a sorozatban a negatív végkifejlet, pláne annak tudatában amiket írtatok a jövõbeni történésekrõl. fõleg ahhoz képest hogy amerikai sorozat. jó, nem kell mindig a cukormáz de ez már azért túlzás. marad egyáltalán boldog pár benne dr. mikékon kívül?
10/10
csiperke 2007 jún. 27. - 10:55:13 10/10
(1393/9721)
Egyetértek Nannyfannal... szerintem is teljesen korrektül modják a nevét:-)
10/10
Nannyfan 2007 jún. 27. - 09:58:01 10/10
(1392/9721)
SPOILER!!!

Myra egyszer még visszajön. Miután Horace öngyilkosságot kísérel meg, Michaela üzen Myra-nak. Úgy tûnik, hogy megint minden rendben van. Myra feláldozza a városi munkáját és úgy dönt, hogy visszajön Horace-hoz. De rájönnek, hogy ez nem oldja meg a gondot és Horace elengedi Myra-t.
A szivem szakad meg értük. Kár, hogy nem tudják megoldani a problémákat. :(
10/10
Nannyfan 2007 jún. 27. - 09:53:31 10/10
(1391/9721)
A Hallmarknak régebben írtam levelet és nagy meglepetésemre válaszoltak is. :) Leírtam, hogy nagyon szeretnénk, ha újra mûsorra tûznék. Azt a választ kaptam, hogy majd egyszer talán. De mostanság nincs tervbe véve a sorozat vetítése.
megan 2007 jún. 27. - 09:11:17
(1390/9721)
Sziasztok! Jó rég írtam már ide, de mindig elolvasom amiket írtok. Lenne egy kérdésem: most akkor Myra tényleg nem fog visszatérni? Amikor a vonatnál búcsúzkodtak,
úgy tûnt nekem hogy nehezen megy el, még mondta is Horace-nak hogy nagyon szereti, ezek után durva lépésnek érzem hogy se szó se beszéd végleg lelép, ráadásul a gyerekkel együtt...
10/10
Veva 2007 jún. 27. - 08:57:50 10/10
(1389/9721)
Már Nannyfan is nehezményezte, hogy Mike-ék a szülés után túl hamar és túl frissen tértek vissza a városba. Szerintem nem volt az olyan túl gyors, hiszen mi otthagytuk õket a fa alatt örvendezni, és visszatértünk Colrádóba, ahol a segélycsapatok tanácstalanul töprengtek, hol lehetnek. Ki tudja, mennyi idõ telt el, mire végre begördültek a fogattal. Mike azalatt simán megszülhette a méhlepényt, megmosakodhatott, pihenhetett stb. A forgatókönyvírók nyilván úgy gondolták, ezeket a részleteket már a nézõk fantáziájára bízzák. A városiak arckifejezése viszont elég kifejezõ volt, szerintem metakommunikációval többet mondtak el, mintha feleslegesen jajveszékeltek volna, ahogy a kereskedelmi adókon futó idétlen sorozatokban szoktak. Úgyis látták, hogy minden rendben, mindenki egészséges, inkább örültek és meghatottak volna. Colleeen késõbb rákérdezett, hogy nehéz szülés volt-e, meg hogy Sully tényleg egyedül segítette világra a babát? Nekem pont az tetszik ebben a sorozatban, hogy a szereplõk nem jártatják a szájukat feleslegesen, nem felszínes témákról beszélgetnek mesterkélt stílusban ("Jaj, drágám..." stb), hanem természetesen viselkednek.
10/10
Veva 2007 jún. 27. - 08:42:38 10/10
(1388/9721)
A baba születése és a tegnapi epizód között (amikor dr. Mike visszament dolgozni), három hónap telt el (erre valahol utaltak a filmben). Nem csoda, hogy Mike családja "eltûnt", azaz visszautazott Bostonba. Andrew meg ez idõ alatt belakta a kórházat, szép rendet rakott Mike íróasztalán, végzett egy vakbélmûtétet, és kezelte a betegeket. A kartonokat aztán megmutatta Mike-nak. Lorenék nagyon aranyosan várták vissza a doktornõt: Loren, az öreg szélhámos, ott feküdt a mûtõasztalon, mintha beleállt volna egy esernyõ, de mikor dr. Mike halálra rémült, vigyorgott, hogy ez csak vicc volt. Jake virágot is hozott. Tényleg kínos volt kicsit a két doki "munkacseréje", bár szerintem ez inkább Mike oldaláról érzõdõtt, mert még mindig félti a praxisát, amelyért nõként annyit kellett küzdenie. Én Andrew-t inkább segítõkésznek láttam. Végülis Mike-nak még mindig ott a kisbaba, Andrew-tõl udvariatlanság lett volna, ha aznap rögtön ott hagyja, és hazautazik. Mondta is, hogy addig marad, amíg Mike-nak szüksége van rá. Sully-nak Denverbe kellett utaznia, mert a "méltóságos" tábornok hajlandó volt rászánni öt egész percet az állomáson. Ezt is csak azért, mert Sully sürgönyökkel bombázta Washingtont Táncoló Felhõ miatt, és már mindenkinek kellemetlen volt az ügy (mármint a politikusoknak). Ezért hajlandó volt átadni az indiánt, és Connort áthelyezni egy másik helyre, ha Sully cserébe megígéri, hogy nem okoz több gondot. (Az állását persze nem kapta vissza.) Amikor jöttek haza a vonaton (a csomagszállító vagonban, mert indián nem utazhatna egyáltalán), két rabló vakvágányra terelte a szerelvényt, mert ki akarták rabolni. Sully mindkettõt elintézte, de alig bírta megállítani a régi bánya szakadéka felé száguldó vonatot. Így is a szakadékba lógott már az elsõ kocsi. Nagy füst lett, törések, égési sérülések, amiket a helyszínre érkezõ Mike, Colleen és Jake láttak el. Pontosabban Mike körbejárt, és a kisebb sérüléseket ráhagyta Colleen-re és Jake-re, õ maga pedig nekiállt megmûteni egy súlyos belsõvérzés gyanús férfit. Andrew tiltakozott, kétségbevonta Mike diagnózisát, és kijelentette, hogy ilyen porban és füstben nem lehet operálni. Erre a doktornõ rákiáltott, hogy õ máskor is ilyen körülmények között dolgozik, és Andrew vagy segít, vagy idehívja Colleen-t. A férfi maradt, és késõbb bocsánatot kért. Sully és Táncoló Felhõ nem sérült meg súlyosan. Loren, amikor meghallotta, milyen remekül dolgozott Mike, gyorsan visszatért hozzá, mint orvoshoz, addig ugyanis Andrew-val kezeltette a prosztata problémáit.
Röviden ennyi, ha van még kérdésed, szólj! Andrew még mindig nem döntött, hogyan szeretné berendezni az életét, egyelõre Preston gyõzködi, hogy maradjon ott az új szállója szanatóriumában, mint orvos.
10/10
SWENN 2007 jún. 27. - 00:20:34 10/10
(1387/9721)
Köszi, minden segítség jól jön!
Az a baj, hogy ilyen korai idõpontban nagyon sokan nem tudják nézni, akik szeretnék is! Így aztán az a mutató kissé ferde...
(pld egy kedvenc kvíz mûsorom este 7-re tették, sokan akkor még haza sem érnek aki 6-ig dolgozik, aztán rá két hónapra leírták, hogy csökkent a nézettség)
Szerintem a Duna TV-nél lehetne próbálkozni még, hogy vegye meg ezt a sorozatot, õk hajlamosak a szépre, jóra.
Mondjuk a Hallmark is ismételhetné, hiszen rég volt náluk azt irtátok. (mert jó lenne elõlrõl látni) Én biztos megnézném !
(és itt mindannyian)
10/10
SWENN 2007 jún. 26. - 22:38:48 10/10
(1386/9721)
Sziasztok! Van itt vki? Megint késõig dolgoztam és akit megkértem, hogy vegye fel, sajna nem jó csatornára tette a videót... szóval csak annyit tudok, amirõl már itt irtatok, illetve ami a port oldalán van.
VEVA kérlek, ha van idõd, mi volt kint a vonatnál...?
Tegnap este nem tudtam irni, mert késõig voltak nálunk, de aztán megnéztem a filmet még éjjel, már alig vártam ezt a babát. Mondjuk mikor visszamentek végre, mindenki állt és mosolygott, nem volt egy Jézusom, mi történt, jól vagy drágám?,
dr Mike sem volt fáradt...
Az is nagyon tetszett, ahogy a gyerekek bevitték a babát a házba, meg hogy végre Collin azt mondta " az apukánk"!

Nagyon szép volt az a pár emlékezõ kocka, ahogy az arcokat mutatták és a változásokat...
Meg lett Táncoló Felhõ? Az állat Connor azóta is küldi a segítséget ugye? Azt mondta a fánál dr Mike-nak, hogy küld
értük embereket...
Myra üzent hogy nem jön vissza?
Mintha azt olvastam volna egy régebbi üziben vkitõl, hogy Emma megy el, itthagyja Mattheut.
Preston segített vmit? A doki fiú marad? Mi van Hank-el?

köszönöm elõre is!
Nadera 2007 jún. 26. - 21:45:08
(1385/9721)
Én is kiszúrtam Prestont, ahogy ott segédkezett. :)Nem lenne õ szerintem ilyen arrogáns tuskó ha a családjának nem akarna úgy bizonyítani, vagy ha nem a versengésrõl szólt volna az egész élete. Hiszen láthattuk(leprás nõvel kapcsolatban), hogy intelligens és kedves is tud lenni. Csak ne lenne az a tenyérbemászó mosolya.
Viszont dr. Mike családja csak úgy se szó se beszéd elmentek? Csak mert nem emlékszem rá hogy mutatták volna õket. Az viszont azért elég kellemetlen helyzet volt mikor Michela visszament dolgozni, Dr. Cook meg leült véletlenül a helyére. Hirtelen mindkettõjüknek zavaros volt, hiszen nem küldhette csak úgy el Andrewt, de azért célozgatott rá hogy õ az orvos és nincs szükség rá többet. Még szerencse hogy maradt a városban.:) Myra meg nem is értem miért nem ad hírt magáról ennyi ideig. Horace az apja Samanthának, nem hagyhatja csak úgy ott a férjét. Nem is érdeklõdik szegény Horace iránt? Ennyi kedvesség után szerintem megérdemel egy kis több érdeklõdést, még ha nincs is minden rendben köztük.
10/10
Veva 2007 jún. 26. - 21:28:09 10/10
(1384/9721)
Táncoló Felhõért is majd megszakad a szívem, a fehérek gyakorlatilag úgy bánnak vele, mint valami rabszolgával vagy börtöntöltelékkel. Amikor végre befogadta a rezervátumban élõ többi törzs, és otthonra lelt köztük, tisztelték, akkor az a vadállat Connor bosszúból elszállíttatta õt egy másik helyre. A felsõbb katonai vezetõk mindent megtesznek, hogy tönkretegyék a még megmaradt indiánokat is. Ezek után fel lehet tenni a kérdést, kit lehet barbárnak nevezni?
10/10
Veva 2007 jún. 26. - 20:13:30 10/10
(1383/9721)
Loren alakításait nagyon bírom!!! :))) Ahogy ült a rendelõ elõtt a padon arra várva, hogy a férfidokival értekezzen, s közben Mike-nak igyekezett beadni, hogy a kilátásban (szemközt a kocsma) gyönyörködik! Nagyon jópofa volt. Újra csak azt tudom írni, hogy le a kalappal a színészek elõtt! Remek humoristák!
Mike-kal egyetértettem a végén: teljesen azonosultam vele, amikor azt mondta, hogy a föld túl gyorsan forog! Valóban, már ebben a filmben is érzem a sok változást a kisváros életében, hát még a mi századunkban! Az én korosztályom alig bírja követni a technikai újításokat. Nekem gyerekkoromban csak egy kazettás magnóm volt, és az már nagy ajándéknak számított! Videó, DVD, számítógép, mobiltelefon, bankkártya olyan hirtelen törtek be a mindennapokba, hogy sokáig nem is használtam õket. Emlékszem, alig akartam áttérni a telefonkártyára, s pár év alatt már azt is kiszorította a mobil. Nem vagyok meggyõzõdve róla, hogy ez a száguldás tényleg ad annyit, mint amennyi értéket maga alá temet.
10/10
Veva 2007 jún. 26. - 19:53:01 10/10
(1382/9721)
Én meg Horace-t és Myra-t sajnálom nagyon. Gondolkodtam a kapcsolatukon, és arra jutottam, hogy Horace talán azért korlátozta folyton Myra szabadságát, mert állandóan magányérzettel küzködött. De ez nem Myra hibája, valószínûleg már korábban is így volt, csak mi nem tudtunk róla. Amikor összeházasodtak, Horace nyilván azt remélte (és egy darabig tapasztalta is), hogy Myra megszünteti ezt a magányt. De ha alkatilag ilyen, ez megterheli a kapcsolatot, mert elveszi a másik szabadságát. (Sully például megszokta az önállóságot, és nem telepszik rá Mike-ra.) Myra nekem nagyon hiányzik a sorozatból!!! Azt sem értem, miért nem tér vissza, hogy adjon még egy esélyt Horace-nak. Bár ha úgy van, ahogy gondolom, semmi nem változna kettejük között.