Bicske 2007 jún. 15. - 13:31:44
(1281/9721)
Üdv mindenkinek! Régóta nézem a sorozatot, de a fórumra csak most találtam rá. Nagyon termékenyek vagytok! Olvasgattam a régi hozzászólásokat, néha mintha a szívembõl beszélnétek! Valaki érdeklõdött a demonoid-ról. Ebben (magánban) tudok segíteni, de most éppen lehet regisztrálni!
10/10
Nannyfan 2007 jún. 14. - 23:22:58 10/10
(1280/9721)
A mai részt én is szeretem. :) Nagyon szép üzenete van. :)
Csak sajnos ez a vihar elõtti csend. Szörnyû látni, ahogy lassan felszámolják az indiánok kultúráját. Ahogy ma is kiderült, fehér emberré formálást végeznek. :(
10/10
Veva 2007 jún. 14. - 18:22:37 10/10
(1279/9721)
A mai rész ismét meglepetés volt, és nagyon tetszett! Egyszerûen fantasztikus, ahogyan Mike-ék megtalálják a megoldást a legkilátástalanabb problémákra is. Az utolsó kép, ahol az indián gyerekek körbe ültek, és egyenrangúan elmondhatták, ki miben hisz, majd ehhez csatlakozott a tiszteletes is, gyönyörû volt. És nagyon igaz az a mondat, hogy nem lehet jövõjük, ha nincs múltjuk! Ez ránk, magyarokra is érvényes!
10/10
Veva 2007 jún. 14. - 18:18:25 10/10
(1278/9721)
Úgy gondolom, Sully esélyt adott Prestonnak azzal, hogy megmentette. Így nem hivatkozhat arra, hogy azért lett "ilyen", mert soha senki nem bánt vele jól. Innentõl a saját döntése, hogyan él tovább, nem foghatja a rossz környezetre, neveltetésre, hányatott sorsra stb. Azonkívül Sully-nak és Mike-nak is segít, ha jót tesznek, mert ezáltal õk is jobbá válnak. Ahogy Henett írta, senkinek nem jó, ha az állati ösztönök szintjére süllyed le, Jake-nek meg Hank-nek sem, akik ott akarták hagyni Prestont az erdõben. A viselkedéseddel a magad további sorsáról is döntesz, nemcsak a másikéról. Például azt is befolyásolod, hogyan alszol éjjel, és tudsz-e reggel "tükörbe nézni".
10/10
henett 2007 jún. 14. - 18:06:28 10/10
(1277/9721)
Nos.... Konkrétan szavakba önteni azt hiszem nem tudom, meg kellene néznem újra a részeket... De annyi bizonyos, hogy Sally a legjobb megoldást választotta. Én azt hiszem Nannyfanhoz hasonlóan adtam volna az állati ösztönöknek, sztem Preston is ilyen ösztönlény, ha abból indulunk ki amit a családjáról mondott. Nem szeretek ugyan lesüllyedni ilyen mélységekbe és mindig is csodáltam azokat, akik megõrizték az értékeiket, emberi mivoltukból nem vetkõztek ki. De egy jókora makarenkói pofon gazdája lett volna részemrõl annyi szent! És okulva az egyik bejegyzésedbõl, megspékeltem volna egy "olyan" nézéssel!:D
10/10
Célia 2007 jún. 14. - 17:59:43 10/10
(1276/9721)
Ugy emlékszem Margoryval, de javítsatok ki, ha megint zöldeket írnék!
Most két hétig nem leszek, addig is jó sorozat nézést mindenkinek!
10/10
Célia 2007 jún. 14. - 15:46:08 10/10
(1275/9721)
Hát tudod, Sully viselkedése arra szolgál a sorozatban, hogy a jó embereknek mindíg példát kell mutatniuk a "kevésbé" jóknak. Hinni kell abban, hogy kedvességgel, tisztességgel hátha meg lehet változatatni az embereket.
Tulajdonképpen ez többnyire nem sikerül, de nem lehet feladni a reményt.
Matthew ha jól emlékszem Emmán kívül nem fog senki iránt érdeklõdni, nem is értem a forgatókönyv írókat miért adtak neki ilyen szenvedõs szerepet.
Hank az Hank marad túl sok pozitív szerepe nem lesz, és párja sem ha jól tudom.
Loren ( ezt már sokszor ítuk, nem lövök le nagy poént) a doktornõ nõvérével fog összejönni, de tragikus vége lsz a dolognak, valamilyen fertõzõ betegségben meghal szegény nõ.
10/10
Célia 2007 jún. 14. - 15:30:24 10/10
(1274/9721)
Elõször is irigyellek, hogy Szegedi vagy. Imádom azt a várost!
A halálbüntetésrõl az jutott eszembe, hogy amikor (réges-régen) jogot tanultam, a tanárommal csúnyán összevitatkoztam. Azt mondta:
Egy társadalom soha nem süllyedhet le a bûnözõ szintjére.
A bûnözõ "bûnöz", a közösség a kollektív ítélkezés nevében nem lehet gyilkos.
Na erre én mondtam, hogy ez nagyon szép elmélet, de ennek az a következménye , hogy a társadalom csakis potenciális áldozat lehet.
Tehát a vétlen állampolgárnak nincs más dolga, csak az hogy rettegjen a bûnözõktõl.
Nem tetszett neki a véleményem, azt mondta ne legyek jogász, nem nekem való pálya, már most elfogult vagyok.
Hát, nem is készültem annak soha!
De ezzel együtt én sem vagyok halálbüntetés párti, de az életfogytiglannak szerintem lenne értelme. De csak akkor, ahogyan Te is írtad, valós munkával járna.
10/10
Veva 2007 jún. 14. - 14:04:20 10/10
(1273/9721)
Nekem az volt a furcsa a tiszteletesben, hogy hamiskártyás múlttal hogy lehetett ennyire naív Hankkel szemben. Azért mert valaki "megtér", még nem felejti el a korábbi tapasztalatait. Általában is nagyon naívan viselkedik, nehéz elképzelni, hogy valaha szélhámos volt. A rasszizmus meg - ahogy én látom - azért jön nála elõ, mert meg akar felelni a városiak elvárásainak. Illetve idõnként nem elég rugalmas.
10/10
Rozika111 2007 jún. 14. - 14:02:08 10/10
(1272/9721)
Láthattuk,hogy Sully megmenti Preston életét,aki ugyan erre nem szolgált rá.A kórházban megkérdezi Sullytól,hogy miért mentette meg?Sully válasza:-ha eddíg nem jött rá,akkor soha nem fogja megtudni.Tényleg kapunk-e erre érdemleges választ,hogy Preston vajon képes lesz-e egyszer megérteni ezt a nemes cselekedetet?
Szeretnék még pár mondatban arra is választ kapni,hogy a tiszteletes talál-e méltó társat,vagy Matthew,Hank és Loren.
Hálásan köszönöm a választ.
Rozika
10/10
Veva 2007 jún. 14. - 13:59:36 10/10
(1271/9721)
Képzeld, Nannyfan, apukám amatõr színjátszó volt, és egyszer egy óvodában a rossz bohóc szerepét alakította, és folyton fejbecsapta a jó bohócot, és akkor egy kiskölyök odarohant, és bele akart rúgni. Apunak ez volt a legnagyobb elismerés, azóta is emlegeti. Na ennyit a negatív szereprõl. A Preston típusú ürgéket általában szavakkal igyekszem helyretenni, mert elég jól forog a nyelvem. De ha ennyire bunkó, én is tehetetlenné válok, és átmegyek abba, amit te mondtál, vagyis elmondom mindenféle primitívnek, akinek szégyenszemre nem volt gyerekszobája, és felszólítom, hogy szálljon le rólam. A hangomat is megemelem ilyenkor. De a teljesen gátlástalanoknál ez sem jön be, ezért ezeket egy "megvetõ pillantással" végigmérem, és otthagyom. Onnantól kikapcsolom õt, amennyire tudom.
10/10
Nannyfan 2007 jún. 14. - 12:18:29 10/10
(1270/9721)
az szegezted akart lenni :)
10/10
Nannyfan 2007 jún. 14. - 12:16:54 10/10
(1269/9721)
Tudom nem nekem szegeszted a kérdést, de én már hamarabb lecsaptam volna. Nõ létemre is olyan indulatokat ébreszt bennem néha...
Csodálom Sully higgadtságát.
"Gyenge" nõ lévé, biztos nem álltam volna le verekedni, de biztos olyan szavakkal illettem volna ami miatt a rorozat átment volta a 18-as karikás filmek közé.
Nem tudom milyen lehet, olyan karaktert játszani, akit mindenki utál. A sorozatban is és a nézõk is. nem lehet hálás feladat. :(
Viszont a színésznek ez elismerés, mert jól végzi a munkáját. :)
10/10
Nannyfan 2007 jún. 14. - 12:12:35 10/10
(1268/9721)
A halálbüntetésen már régebben is filóztam. Én hajlok rá, hogy igen is szükéges. Persze ez sokmindentõl függ. Mondjuk, ha el lehet intézni, hogy tényleg élete végéig szenvedjen a dutyiban, akkor hagyni kell. Viszont a mai börtönviszonyok (tanulnak, dolgoznak stb.. ) mellett nemtom. Elgondolkozok néha, hogy ez tényleg büntetés-e.
Nálunk van az ország legszigorúbban örzött börtöne. Szegedre hozzák a gyikosokat. Itt is azt hallom, hogy dolgoznak és mûvelõdnek. Szerintetek ez büntetés?
Nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz. De szerintem az élet a legnagyobb érték. Annál nincs nagyobb elrettentés, hogy elvehetik tõled, ha olyan dolgot mûvelsz.
Rosszul látom a dolgot?
10/10
Nannyfan 2007 jún. 14. - 11:46:52 10/10
(1267/9721)
Preston nem romantikázik késõbb sem. Szerintem nincs olyan nõ a városban, aki szóba állna vele. ;)
10/10
Nannyfan 2007 jún. 14. - 11:43:59 10/10
(1266/9721)
Lehet, hogy népnevelõ, de szerintem jobban jártak volna, hogyha ezt egy bûnügyi sorozatban tárgyalták volna meg. Engem kiráz a hideg ettõl a résztõl.
10/10
Veva 2007 jún. 14. - 11:20:28 10/10
(1265/9721)
Szóval akkor hogyan raktad volna helyre Prestont, ha így provokált volna téged?
10/10
henett 2007 jún. 14. - 09:01:25 10/10
(1264/9721)
Kedves Veva! Elnézést, hogy nem válaszoltam a kérdésedre, és bár túlhaladt rajta az idõ, most mégis megpróbálom. A harmadállásomból kifolyólag sok, hasonlónak mondható helyzetet láttam, amit férfiak oldottak meg. Ott mindig az gyõzött aki okosabb, kreativabb, türelmesebb volt. Soha nem szabad ilyen helyzetekben személyeskedni, és a hidegvér a legjobb fegyver. Nálam a türelem eléggé hiányos és az elsõ személyeskedõ megjegyzés hallatán valószínûleg csattant volna az elsõ pofon. Ezért örültem, amikor Prestonnak volt szüksége segítségre!! Soha nem lehet tudni, mikor lesz az ellenséged a barátod, az irgalmas szamaritánus mikor kerül az utadba!
10/10
henett 2007 jún. 14. - 08:50:02 10/10
(1263/9721)
Én mindig kapok eleget a sorozat miatt.Mire én mindig a romantikus, nevelõ, értéket közvetítõ napi 1 órámat védem! Erre mikor látja az én drágám a filmet?! Amikor akasztanak! Ez ám a romantika!
A véleményem az, hogy ha már törvényeket hoztunk be kell õket tartani. Ma már annyi mindenféle úton lehet bizonyítani vki ártatlanságát és bûnösségét! Hiszek abban, hogy az emberek alapvetõen jók, de mint ahogy a Tiszteletes is mondta, van aki nem ezt az utat választja! És szerintem, van olyan gyerek- vagy tömegyilkos, akit meg kell ölni, akinek az életbenmaradás nem büntetés. És tudom, hogy olyan is van aki képes a változásra, aki képes belátni a hibáját
Nadera 2007 jún. 13. - 21:46:56
(1262/9721)
Nekem nem igazán tetszett ez a mai rész. Egyet értek veled semmi extra történés. Én valahogy végig azt hittem, hogy a végén kiderül nem is ez a férfi volt a tettes. Véleményem szerint ez is baj lehet a halálbüntetéssel. Mi van ha valakit megölnek, majd késõbb olyan bizonyítékok kerülnek napvilágra amelyek teljesen cáfolják a bûnösséget. Egy halott embert már nem lehet visszahozni az életbe. Ha viszont valaki gyilkolt, akkor a halál túl kegyes büntetés. Szóval én ezért nem támogatom. Szenvedjen csak a bûnös élete végéig.
Egy nem idevágó kérdésem lenne...Prestont fûzik majd gyengéd szálak bárkihez is a városban? Már nem emlékszem rá.