10/10
epercs 2007 júl. 03. - 12:30:55 10/10
(1461/9721)
Hali!
Számomra akkor derült ki, hogy nem katolikusok, amikor a tiszteletes megkérte Michela kezét. Mondjuk már az is gyanús volt, hogy állandóan azt mondták, hogy tiszteletes, és nem azt, hogy pap. (azt inkább katolikusok mondják).
10/10
szterke 2007 júl. 03. - 10:41:10 10/10
(1460/9721)
Talán presbiteriánusok vagy vmi hasonló protestáns vallás. (A sorozat elején mintha vmikor utaltak volna erre.) Bár az amerikai XIX. sz-i keresztény vallásirányzatokat nem igazán ismerem, de nagyon valószínû, hogy fõleg protestáns felekzetek ezek. Így magyarázható ez az ellenségeskedés, elõítéletek a katolikusokkal szemben (és fordítva), akkor ezek az ellentétek még sokkal élesebbek voltak (és nem volt jellemzõ a ma oly sokat hangoztatott ökumenizmusra törekvés...) A tegnapiban talán Loren még "pogánynak" is bélyegezte Theresát, az akkori protestáns vallásoktól teljesen idegen volt a Mária-kultusz stb. (tegnap a "zsolozsmáiban" Theresa többször emlegette Máriát, sõt hozzá imádkozott, ami egy bibliai hitû protestáns számára elfogadhatatlan.
Bocs a hosszúra nyúlt "ismeretterjesztésért"..! :)
csokoladefalo 2007 júl. 03. - 10:28:19
(1459/9721)
Most néztem meg egy filmet, amiben Jane Seymour játszik. A címe Blind Datnig... nem tudom a magyar címét. Ha tudnék raknék be képet.:). Nagyon furcsa volt Jane- t ilyen szerepben látni. Eléggé meg volt "öregítve". Õsz haj meg minden. Vmi doktorfélét játszott (miért is ne) és kicsit "dilis" volt a személyisége. Na mind1 gondoltam leírom... jókat nevettem rajta. Érdekes volt így látni "Dr. Mike-ot". A tegnapi részhez hozzá szólva. Nekem is nagyon unszimpatikus ez a Teresa. Lehet, hogy hülyeség, de nem Õ lesz Jake barátnõje???
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 02. - 22:33:47 10/10
(1458/9721)
..és Szilvásváradon az elsõ este a MIEZ (Miskolci Illés EmlékZenekar) játszik.
Tudtad , hogy Miskolcon is mûködik Illés klub ?
10/10
SWENN 2007 júl. 02. - 22:06:01 10/10
(1457/9721)
Theresara visszatérve: nem tudtam, amit írtál róla, de az elsõ perctõl nem volt szimpatikus nekem sem és az volt az elsõ gondolatom róla, hogy ez a nõ nemcsak megjátsza, hogy undok és beképzelt, nem kerül nehezére, hogy ebben a szerepben élethû legyen.
10/10
SWENN 2007 júl. 02. - 22:00:58 10/10
(1456/9721)
Én Pesten születtem és nagyon fiatalon onnan mentem férjhez, s mivel nem volt hol laknunk, elköltöztünk 80 km-re a férjem szüleihez egy kis faluba. Azt akkor 18 évesen elég tragikusan fogtam fel, kinéztél az ablakon és szemben csak föld, amíg ellátsz. Helyi járat nem volt, minden hova gyalog...és voltak távolságok. Sorolhatnám akkori" élményeim", ami ma már nagyon tetszene, az a csend, nyugalom, az a sok barátságos szomszéd...
Azóta nem laktam - nem laknék mégegyszer Pesten. Sok!
Nagyon ritkán járok be az utóbbi években, és akkor is alig várom, hogy hazafelé a "Bp vége" táblához érjek.
Igaz, sok idõ is eltelt (láttuk, hogy egy kis város is mennyi változáson ment át, hátmég egy fõváros!)
10/10
Nannyfan 2007 júl. 02. - 21:26:17 10/10
(1455/9721)
Pest hatalmas. :) Soha nem tudnék ott élni. Oda születni kell. Vagy esetleg vannak olyan emberek akik imádják a nyüzsit. Én nem vagyok ilyen.

Thereza késõbb sem lesz szimpatikus. Michaelával meglesznek, de nem lesznek barátok. Még meg fog lepni benneteket az a nõ, legalább még egyszer Anthony kapcsán...
Én egyáltalán nem szeretem. Nagyon merev és ellenséges.
Ráadásul, még azt is tudni, hogy a valóságban is gõgös volt és elviselhetetlen (ugye ezért repül a sorozatból, és leváltja egy másik színésznõ) ez még unszimpatikusabbá teszi.
Nadera 2007 júl. 02. - 21:19:41
(1454/9721)
Sziasztok! Én Pesti vagyok és hidd el még így is gondot jelent sokszor eljutni egyik helyrõl a másikra.
:)Fõleg a nyári felújítások alatt.
Ez a mexikói nõ a mai napi részben elég unszimpatikus volt. Sajnáltam, mert borzasztó dolog ami vele történt. Özvegyen, egyedül maradni egy ismeretlen helyen elég rémisztõ, de szerintem akkor sem kellett vona úgy beszélnie Michelaval ahogy. Annyira ellenséges volt vele az elsõ perctõl kezdve, a kezét sem nyújtotta a bemutatkozáskor. Érdekes hogy nem esett jól neki mikor megbámulták mert mexikói, de õ ugyanolyan elõítélekkel volt teli a városlakókkal szemben. Egyáltalán nem ismerte Dr. Quinnt mégis meg volt róla a rossz véleménye. Ha meg az ember új egy helyen, szerintem mindenképp nyitnia kell mások felé. Úgy mindig könnyebb a beilleszkedés.
10/10
SWENN 2007 júl. 02. - 20:18:57 10/10
(1453/9721)
Nem sajnos - milyen lenne egy félig üres busz Erdélybe...?
(csak vicc volt)
Ennek az eredetije a fiam kedvence (õ koktélos):

A bárpultnál ûlõ férfi elõtt üres a pohár. Odaszól a mixer:
- Látom üres a poharad. Kérsz még egyet?
Mire a vendég:
- Dehogy kérek! Minek nekem két üres pohár?

Bocs, de ezt nem hagyhattam ki.

A távolságról, s ki hol lakik: Szeged és Siófok nem épp itt van, de gondolom, hogy egy szombat kora délutáni találka azért mindenkinek megfelelne s még haza is tud menni.

Én egyébként Érden lakom, ez csak 20-25 km.
(de évekig minden hétfõn este a Petõfi Csarnokban, majd csütörtökön a Wigwam-ban megjelentünk Old Boys bulin.
Aztán éjfélkor haza, reggel dolg.)
És ahogy irtad, ott is mindig ott voltak azok az állandó tagok,
bármilyen messzirõl is.

Esetleg vki járt oda közületek?

Szép volt és igaz is, de
10/10
Veva 2007 júl. 02. - 20:08:31 10/10
(1452/9721)
Szia, ezer bocs, de nem vagyok otthon, és két hétig csak percekre tudok számítógéphez férni. A mai részt sem láttam, remélem, felvették nekem videóra. Nem emlékszem pontosan, hol szerepelt a Gilda szappan, de a lényeg az volt, hogy Colleen nem akart visszamenni a fõiskolára, és dr. Mike elfogadta, hogy esetleg valami mást szeretne. Erre Colleen megjuhászodott, és hajlandó volt komolyan venni dr. Mike diagnózisát Gilda betegségérõl: ha nem engedi magát megoperáltatni, megfulladhat. Erre rohant Gildához, hogy engedje a kezelést, az énekesnõ viszont közölte vele, hogy a hangja nélkül õ nem ér semmit, neki nincs kedve ahhoz, hogy esetleg hozzámenjen egy farmerhez, és napról napra tengõdjön. Õ hozzászokott a luxushoz stb. Colleent ez elgondolkodtatta. Gildának egyébként tényleg nagyon szép hangja volt, hallhattunk is tõle egy számot, csak a végén elájult, és dr. Mike mégis megmûtötte. Utána már nem történt semmi különös, a maga mesterkélt modorában elutazott.
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 02. - 19:39:49 10/10
(1451/9721)
Az egyik az "Erdélyi barangolás" augusztus 16 és 2o között , arra sajnos már tele van a busz. (ezen a kiránduláson belül 19-én lesz az új Szörényi - Bródy mû bemutatója Sepsiszentgyörgyön).
A másik a Szilvásvárad , amit az Illés oldalon a Hirekben lehet megtalálni.
10/10
SWENN 2007 júl. 02. - 18:38:00 10/10
(1450/9721)
Szia! Mi lesz az a nyári meglepetés amit az Illés oldaladon ígértél?
Egyébként kb egy hónapja jártunk arra véletlen és mondtuk, hogy jó kis hely lehet, ide egyszer el kéne nézni...
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 02. - 12:37:29 10/10
(1449/9721)
Nem azért mondom , de az Illés klubban minden hónapban vannak Siófokról és Szegedrõl is. ( igaz , a nyári szünet miatt a legközelebbi klub szeptember 7-én lesz) sõt az ország minden részérõl.
mariann67 2007 júl. 01. - 15:39:19
(1448/9721)
Kedves Nannyfan!
Kérdezted hogy ki hova valósi, én Siófokról írok a fórumba. Hát jó messze van Szegedtõl de még Budapesttõl is. 2 hetes koromtól itt élek, de ne "irigykedjen" senki a Balaton nyáron kész idegbaj! Közlekedni se autóval, se gyalog nem nagy élmény a sok turista miatt.
Jó hétvégét mindenkinek!
10/10
sunomka 2007 júl. 01. - 14:01:03 10/10
(1447/9721)
Kedves Veva! Igaz, hogy hétfõn megint lemaradtam a filmrõl, de pénteken a Dorothy szappan vásárlásánál lett vége a kazettámnak. Igaz, hogy utalásokból sejtem, Colleen kijózanodik, de írd le légyszi a befejezést! köszi
10/10
Nannyfan 2007 jún. 30. - 17:44:53 10/10
(1446/9721)
Megkérdezhetem, hogy ki hova valósi? Nagyon érdekelne. :)
Én már lebuktam, hogy szegedi vagyok. :)

A találkozó nagyon jó ötlet. Nekem személy szerint egy apró gondom lenne a dologgal. Tudom, hogy Pest a központ stb., de vidéki lévén, én ott elveszek. A vonat felvisz a nyugatiba és onnan sehova tovább nem tudok menni. Egyszer kellett eljutnom onnan Budaörsre. Jó kis kaland volt. Számomra ijesztõ annak a városnak a nagysága.
Persze, ez még nem a világ vége, csak nyafogtam egy kicsit. ;)
iker 2007 jún. 30. - 14:41:53
(1445/9721)
sziasztok!
Nekem már nincs Hollmark.-om régen egy bizonyos szolgáltató álltal saját beltérin láttam a Quinn pár részét és most örülök hogy megy az MTV1-en is, és nagyon sajnálom hogy nem az elejétõl látom :-(
Ha valakinek sikerül a részeket bedigitalizálni, nagyon hálás lennék ha megkaphatnám õket kerüljön amibe kerül!
Már annyi helyen kerestem én is de mindenütt angolul van a 6 évad, magyarul egyetlen egy rész sincs:-(
Ha netán sikerül bárkinek dobjon nekem egy privit ha nem túl nagy kérés:-)
Hajrá Quinn :-)
iker
10/10
szürke bagoly 2007 jún. 30. - 11:09:39 10/10
(1444/9721)
Tényleg jó buli volt , köszi a jókivánságot.
Egy fénykép erejéig Szörényi Levente is beállt az osztályunkba.
Ja és többen is nézik kedvenc sorozatunkat ( fõleg a csajok)
10/10
SWENN 2007 jún. 29. - 23:14:31 10/10
(1443/9721)
Holnap én vagyok szombatos, tehát 1 óráig dolgozom, de azután átmegyek szembe a mûszakiba és veszek egy programozható LPs
videót! Bár ahogy elnézem a jövõ héten sajnos nemigen lesz mit felvenni.

köszi a tartalmat!
10/10
SWENN 2007 jún. 29. - 22:54:57 10/10
(1442/9721)
Megnéztem az Illésklub honlapot, amit tegnap Szürke Bagoly írt. Jó kis hely lehet, tényleg összejöhetnénk egyszer ott mi is.
Ma este nekik 35 éves oszt.találkozójuk van ott, remélem ezekben a percekben is tart még és innen kívánok jó szórakozást nekik!