10/10
szürke bagoly 2007 jún. 28. - 12:36:57 10/10
(1421/9721)
Úgy jártál mint én , nekem sem sikerült képet feltölteni.
Tudja valaki , miért nem jön össze ?
mariann67 2007 jún. 28. - 11:49:15
(1420/9721)
Feladtam!
mariann67 2007 jún. 28. - 11:48:53
(1419/9721)
Na talán most?
mariann67 2007 jún. 28. - 11:47:07
(1418/9721)
Hát ez megint nem jött be!
mariann67 2007 jún. 28. - 11:31:24
(1417/9721)
Szép napokat mindenkinek!
Már megint lemaradtam több 100 üzenettel, és szerencsére csak pár rész filmmel. Alig gyõztem visszaolvasni a sokféle témát és felvetést itt a fórumon. A fiaim rákattantak a számítógépre, itt a nyári szünet és én csak legfeljebb pár méterre közelíthetem meg a masinát.
A "cigány-indián" témához tennék hozzá 1-2 gondolatot, van jópár ismerõsöm és talán nyugodtan mondhatom hogy barátom, ebbõl a körbõl - bár nem szívesen veszem más kõrbe õket mert tisztességes dolgos /dolgoznak és senki nem bántja õket, mert akarnak dolgozni!/emberek ugyanolyan problémákkal és gondokkal mint más. Beszélgetésein során sokszor elmondják, hogy õk szégyenlik, hogy vannak köztük akik "mások", akik segélybõl csalásból lopásból akarnak megélni. Megjegyzem nem nekik kéne szégyelniük magukat!
Valaki felvetette hogy Dr Mike a szülés után pár órával már kocsikázott. Érdekes dolog ez, én csak a magam tapasztalatát mondhatom el ezzel kapcsolatban. Az elsõ fiam születése után fél órával - még a párom ki is nevetett - azt mondtam hogy bizony én most rögtön, ha csak ennyi egy szülés, akkor szülök még egy babát, hogy túl legyünk rajta egyszerre. A másnapi szédelgésrõl és egyebekrõl akkor még nem tudtam. A második fiam születésérõl meg pláne nem, akkor nem voltam már ilyen virgonc. Úgyhogy azt hiszem minden terhesség más és más.
Ebben a fórumban írtam én is elõször és kedvet kapva a dologhoz átlátogattam más fórumokra is és bizony én is azt tapasztaltam amit SWENN említett. Egymást "zrikálják" és ócsárolják a filmeket /tisztelet a kivételnek/. Csak azt nem értem akkor minek nézik!?
Találtam egy szép háttérnek való képet, íme:
10/10
szürke bagoly 2007 jún. 27. - 23:44:54 10/10
(1416/9721)
nem sikerült
10/10
szürke bagoly 2007 jún. 27. - 23:42:08 10/10
(1415/9721)
Megpróbálom mégegyszer
10/10
szürke bagoly 2007 jún. 27. - 23:40:25 10/10
(1414/9721)
Kedvcsinálónak egy kép a Körterembõl (Illés klub)
10/10
szürke bagoly 2007 jún. 27. - 22:39:46 10/10
(1413/9721)
A magyar nyelvben (indiánregényekben) inkáb a csejen kifejezés honosult meg és teljesen elfogadott.
Kanadában élõ barátaim viszont sájen-nek ejtik.
Én is Videodzsungel névre "kereszteltem" az üzletemet és nem Videojungle mert az elég butául nézne ki.
Múltkoriban felmerült , hogy jó volna "élõben" is találkozni.
Szivesen ajánlom fe helyszínül Nektek az általam (is) vezetett Illés klubot (XI.Fehérvári út 47. FMH Körterem), minden hónapban remek társaság jön össze fiatalok és idõsebbek egyaránt. ( élõ zene )
Ha van rá idõtök "kukkantsatok" be a <a target="_blank" href="http://www.illesklub.hu" title="www.illesklub.hu">www.illesklub.hu</a> oldalra ott sok sok információt kaptok.
29-én pénteken a 35. érettségi találkozónkat is ott tartjuk.
Nadera 2007 jún. 27. - 22:18:29
(1412/9721)
Attól függetlenül hogy a technika világában nõttem (növök) fel, nem használom ki teljesen. Én is sokkal jobban szeretem a képeket a kezemben fogni, bármikor elõvenni. A másik nagy bánatom, hogy lassan kimegy a divatból a levélírás.:( Pedig nagyon nagy öröm számomra ha a postaládából elõvehetek egy nekem címzett levelet. Persze itt nem egy számlára gondolok.:) Persze jó dolgokat lehet csinálni a neten, csak sok mindenhez például nem értek. pl.: letöltés:( Nem is tudom mi lenne velem az öcsém nélkül.:)
10/10
SWENN 2007 jún. 27. - 20:39:15 10/10
(1411/9721)
Hát igen, velünk is forog a föld, fejlõdünk... Nekem is nagy szám volt 69-ben egy kazettás magnó, vadásztam a Táncdalfesztiválokat, néha vki megszerzett egy új Beatles lemezt..
Amikor az elsõ mobiltel. láttam egy kollégámnál nem értettem, minek, hiszen úgyis ott vagyunk reggeltõl estig, elérik az irodában is. Aztán eltelt pár év nálam is, és pont most volt 10 éves az elõfizetésem, volt már rá példa, hogy itthon maradt, de fontos volt aznap, hogy elérjenek, txival jöttem érte haza...
Ezt a laptop-ot most vettem, eddig nem volt itthon szg., na a kép feltevés az még nagyon furcsa nyelven van.
A digitális gép is érdekes, de egyenlõre maradok a jó kis régi gépemnél és a képeket szeretem megfogni, nemcsak a gépben nézegetni (mert most az a divat)
10/10
Veva 2007 jún. 27. - 20:00:46 10/10
(1410/9721)
Visszatérve egy pillanatra a 1465-ös hozzászólásban leírt gondolataimhoz a felgyorsult és a korosztályom által nehezen követhetõ technikai fejlõdésrõl (csak azért, mert ma is igazolta az élet!!), folyton tanácsolják nekem, hogy vegyek már egy digitális fényképezõgépet, mert így meg úgy stb. Na most kaptam kölcsön egyet, de még mindig nem sikerült feltennem a fotókat a számítógépre. :))) Úgyhogy maradok egyelõre a jó öreg Smena meg Paktika gépeknél, és idén nyáron is ezekkel fogok fényképeni. :))))
10/10
SWENN 2007 jún. 27. - 19:50:15 10/10
(1409/9721)
Va'ohtama !
10/10
SWENN 2007 jún. 27. - 19:31:19 10/10
(1408/9721)
Nagyon ügyes vagy, szép kis kutató munát végeztél, köszi.

Hol a kedves Szürke Bagoly? Mit szól a szótárhoz?
(még nem irtam meg azt az e-mailt, de ma este elküldöm)
10/10
SWENN 2007 jún. 27. - 19:26:30 10/10
(1407/9721)
Köszi neked is mindent, nagyon jó ez a fórum, mindenkinek mesélem, hogy milyen összetartó klassz csapat van itt és mindenki nagyon kedves, rendes a másikhoz - de ez így természetes, hisz "akinek szép lelkében az ének, az hallja a másik énekét is szépnek". Ezt le kellett írnom!
Egy ismerõsöm hívott, hogy irjunk X film fórumba is, de 2 nap után leléptem. szó nincs ott filmrõl, csak egymást cikizik, "oktatják "és olyanokat irnak fel, hogy minek az a film.
Eddig is tudtam, hogy ez a miénk más, mert rendszeresen olvastam, és ez is közrejátszott, hogy vettem egy kis gépet, hogy szerettem volna veletek levelezni.

A Hallmark elérhetõségét se más tv-nél, se tudakozónál nem tudtam tavaly megszerezni.

Más: Ki látta a Ne bántsátok a feketerigót! c. filmet ?
A Duna tv-nél 2 év alatt 3-4 levélben kértem, és tavaly leadták.
Nagyon szép, régi történet, Gregory Peck egy özvegy ügyvéd, 2 gyerekkel, véd egy ártatlan négert. (Oscar díjat kapott érte)
10/10
Veva 2007 jún. 27. - 19:15:15 10/10
(1406/9721)
Ma az ötödik évad második része ment. A Cooper gyerekek anyukája kígyómarásban halt meg. Gondolom, idõnként kimennek a temetõbe, de azt mi nem látjuk. Sully esetében, gondolom, azt jelezte a temetõlátogatás, hogy még mindig nem tette le egészen a múltat.
10/10
Nannyfan 2007 jún. 27. - 19:13:40 10/10
(1405/9721)
Hát szép, én széthúzom a szavakat, ez meg benyomja egyben... Remélem azért ki lehet bogarászni. :)
10/10
Nannyfan 2007 jún. 27. - 19:12:40 10/10
(1404/9721)
Nézelõdtem a neten és ezt találtam az egyik angol oldalon. Lefordítottam magyarra. :)
Itt az ideje megtanulni Táncoló Felhõ nyelvét. :)

Magyar szavak Cheyenne fordításban

férfi hetane
nõ he'e
gyerek ka'&amp;ecirc;¹kone
harcos notâxeo'o
fehér ember ve'ho'e
kutyakatonák Hotametaneo'o
bölény hotoa'e
farkas ho'nehe
róka ma'&amp;ecirc;hoohe
kutya oe¹keso
ló mo'ehno'ha
ház mâheo'o
nyíl maahe
kukorica mâhaemenôtse
szikla ho'honaa'e
víz mahpe
füst he'pohtôtse

Magyar kifejezések Cheyenne fordításban

Hogy hívnak? Neton&amp;ecirc;¹evehe?
Üdvözllek! va'ôhtama
Elfogtam Nanâha'ena. (ez nem 100%)
Harcol vele Emeoto.
Mennyi vannak arra? Eton&amp;ecirc;stôxeo'o?
Barátságos Emasets&amp;ecirc;stahe.
Táncol Eho'soo'e.
Hogy vagy? Netone'xovomohtahe?
Igazad van. Nehetome.
Beteg Ehaomohtahe.
Gyere ide! Nenaas&amp;ecirc;stse!
Gyorsan fut En&amp;ecirc;¹evo'âheotse.
Kettõ van belõlük Ene¹eo'o.
Vadászik Eemôhone.
Hova mész? Tosa'e netao'sets&amp;ecirc;he'ohtse?
Eszik Emesehe.
Állj! Eneoestse!
10/10
Veva 2007 jún. 27. - 19:10:18 10/10
(1403/9721)
Ezt olvastam egy cikkben: "A szülés utáni idõszak egyik jellegzetessége a szélsõségesen változékony lelkiállapot. Hátterében a hirtelen megbomló hormonális egyensúly áll, és a szülés utáni harmadik-nyolcadik nap táján jelentkezik. Az édesanya az egyik pillanatban túláradóan boldognak, a másikban végtelenül szerencsétlennek érezheti magát. Ha ez a depresszióhoz hasonló állapot egy-két nap alatt lezajlik, akkor normálisnak kell tekintenünk, a nõk 70-80 százaléka át is esik rajta." Michaela esetében nehezíti a helyzetet az orvosi hivatás, s láttuk is, hogy ha nincs ott Andrew, egy ember meghalt volna. Sully viszont csodálatos és utolérhetetlen! Ennyire figyelmesnek, tapintatosnak, együttérzõnek és türelmesnek lenni, amikor neki is megvan a maga problémája, hiszen most rúgták ki az állásából. Dorothy ügyesen adott tanácsot Sully-nak, pedig látszott, hogy a férfi nagyon zárkózott, és nem akart panaszkodni egy szóval sem! Az is tetszett, ahogy az anyatejrõl elmélkedett Mike, hogy a kimerültség is csökkentheti a tápértékét. És a végén Sully segítségével magára talált. A hivatás kérdését is úgy oldotta meg, ahogy az anyatej és tápszer problémáját. Nem kell túldramatizálni, mértékkel mehet mindkettõ.
10/10
SWENN 2007 jún. 27. - 19:06:04 10/10
(1402/9721)
Sziasztok! Veva nagyon szépen köszönöm!
Ma nagyon idõben itthon voltam. Szerintem nagyon szép volt ez a rész is, ha belegondolunk abban az idõben micsoda öröm lehetett Collin felvétele! (Ma sem könnyû, csak más) Nagyon szép pillanatokat láthattunk, búcsúzások, pillantások, fogadkozások.
Szegény dr Mike, milyen vívódás baba-munka közt, szoptatás-etetés,( mennyire jó az a GYED vagy GYES) amikor én a nagyokat szültem a 70-es évek elején, olyan fiatal voltam, hogy fel sem fogtam, mi lett volna, ha 6 hét után, mint régen, vissza kellett volna menni dolgozni...Volt bölcsõde igaz, de fel sem fogtam fiatalon, hogy micsoda segítség, hogy otthon lehetek. Olyan természetes volt.

Nagyon jó volt a végén, hogy végre Michaella "megbeszélte" a babával, hogy aludjon végre... Szegény Sully, már nagyon sóhajtozott...

Hank is nagyon aranyos volt, hogy eljött megköszönni, hogy kap levegõt. Amilyen rossz volt néha Myrához régen, olyan jó mostanában.

Hiányzott Grace és Robert E. a mai részbõl. pld Collent se kisérték ki mindannyian, pedig ez nagy esemény volt.
Szegénynek elállt a szava, mikor a doki azt mondta, hogy nem szeretne dolgozó feleséget.
(úgy hallom majd megszelídûl, csak õ még nem tud róla)

Azt irta régen vki, hogy 6 év a sorozat, ha jól értem. Most hol tartunk?
Azt szeretném még kérdezni tõletek, hogy a gyerekek anyukája miért halt meg? Nem furcsa, hogy nem járnak a temetõbe? pld most Collin sem. - Sullyt többször láttuk Abigél sirjánál.

Nem jól fejeztem ki magam, dehogy kell a "jaj, drágám" nyávogás,( a hajam égnek állna tõle, - fiús nagymama vagyok ) csak azt akartam mondani, hogy semmi aggódás nem volt részükrõl, mintha csak elmentek volna a babáért, úgy tértek haza.

Jövõhéten azért gyertek ide, ha nem is lesz film!