10/10
Veva 2007 júl. 18. - 11:16:30 10/10 Előzmény Bicske
(1521/9721)
Biztos, hogy Sully nem szándékosan sértette fel a karját, hiszen látszott, hogy baleset volt. Viszont tényleg jól jött, mert mindenki más rettegett a klinikától, s csak õ bizonyíthatta be, hogy nincs mitõl félni. Engem nagyon megfogott az a természetesség, ahogy Sully Mike-ra bízta magát. A többiek ott reszkettek az ajtóban (még Hank is), neki meg eszébe sem jutott, hogy ne lenne jó kezekben. Meg amikor a kölcsönrõl volt szó, és Mike azt mondta a férjének, hogy ez ellenkezik mindazzal, amiben Sully hisz, Sully azt felelte, hogy ez nem igaz, mert õ hisz Michaelában.
10/10
Nannyfan 2007 júl. 17. - 21:12:09 10/10
(1520/9721)
Ma megvakult a Tiszteletes. Nagyon szép ez az epizód.
Tudom bután hangzik, de már felmerült a vakság mint téma amikor beszélgettem a testvéreimmel. Az volt a kérdés, hogy ha lehetne választani vakság vagy süketség (tudom morbid). Én azt válaszoltam, hogy inkább a hallásom mint a látásom.
Fogalmam sincs, hogy tudnám feldolgozni. Annyi szín van a világban.... meg még lehetne sorolni. Az ember számára az egyik legkegyetlenebb büntetés ha elveszíti a látását.
Pár éve olvastam egy könyvet. Az volt a címe, hogy: Emma Meg Én.
Bevallom igazából azért keltette fel az érdeklõdésem, mert jórészt arról szólt, hogy egy vak nõ életét, hogy változtatta meg a vakvezetõ kutyája (Emma). Csodálatos történet. Nagyon megrendített, fõleg azért mert igaz történet.
Részletesen leírta, hogy hogy vakult meg és hogy miként dolgozta fel a dolgot.
10/10
Nannyfan 2007 júl. 17. - 21:00:09 10/10
(1519/9721)
Céliának igaza van. :) A negatív gondolatokat minél hamarabb felejtsd el! Én is biztos vagyok benne, hogy az újszülött a családban sokmindent megváltoztat.
A lányod majd idõvel megenyhül, ha látja, hogy milyen mintanagyi vagy. :) Nem szabad feladni, próbálkozni kell. .)
*Bátorszív* 2007 júl. 17. - 16:17:35
(1518/9721)
Egyszer komolyan mondom még Én is belenézek ebbe a sorozatba... Ha már ennyien oda vagytok érte.; :))
10/10
Célia 2007 júl. 17. - 16:07:46 10/10
(1517/9721)
Kedves Madlen! Olvasom megdöbbentõ soraidat, igen felkavaró gondolataid vannak.
Én úgy gondolom bármilyen emberi kapcsolathoz, legyen az vérszerinti, házastársi, vagy baráti, két ember kell !
Nem tudom hol romlott el a kapcsolatod az anyukáddal és a lányoddal, ezeken a dolgokon már nem lehet segíteni akárhogyan is akarod. A multat nem kell és nem is lehet elfelejteni, de EL KELL ENGEDNI !!
Arra kéne koncentrálnod, hogy most alakíts ki valamiféle minimális harmoniát a lányoddal, hiszen egy kis baba érkezése sokmindent meg tud változtatni.
Bicske 2007 júl. 17. - 09:38:25
(1516/9721)
Már azt hittem, képzelõdöm, hogy megváltoztak magyar hangok. örülök, hogy jól hallottam.
Más. Szerintetek Sully szándékosan vágta el a kezét, hogy össze kelljen varrni? És így kiderüljön, hogy meg lehet bízni Michelában?
10/10
madlen 2007 júl. 17. - 02:53:25 10/10
(1515/9721)
Aranyos vagy, Swenn; köszönöm!
*

A kérésed nagyon idõszerû, már én is akartam szólni, hogy ha az E-mail címünkre ír valaki közületek, akkor jelezze a nicknevét is, és a feladó címhez tartozó nevét is.
Sõt, azt sem bánnám, ha a levélben emlékeztetnétek, hogy mi is volt a kérésetek (vagy az ajánlatotok) a Fórumban, hogy ne kelljen mindig a levelezõbõl iderohanni és utánanézni.

Ezt elõre is köszönöm mindenkinek!

Mielõbbi kellemes találkozást!
(Habár ezt a kánikulát még hagyjuk elmúlni!)
10/10
madlen 2007 júl. 17. - 02:39:51 10/10 Előzmény Célia
(1514/9721)
Tudod, Célia, röstelkedve vallom be, hogy az én családomban is vannak ilyen meg nem bocsátó históriák, és ha elméletben meg is bocsátunk, de a gyakorlat más.
Amikor testi érintésrõl van szó, hát én nem állhatom anyám érintését (puszilkodás, símogatás még a ritka találkozások ellenére sem), és a lányomról is mostanában derült ki, hogy sok kellemetlenséget meg tud bocsátani, de tudomásul kell vennem, hogy taszítja õt (most, 30 évesen), ha megsímogatnám, vagy megpuszilgatnám; ami nekem nem is gyakori szokásom, de mivel júniusban megszülte az elsõ és talán egyetlen unokámat, ez õt is közelebb hozta a szívemhez, és õszinte szeretettel öleltem-csókoltam volna.

Amikor azt mondtam neki, hogy de hiszen te vagy az egyetlen lányom, õ azt felelte: túl késõn jut ez az eszembe....!

Nagyon mellbe vágott, és azt találtam mondani neki, hogy? "Neked pedig csak egy anyád van, remélem, nem sokáig! (Gondolva itt arra, hogy szeretnék mihamarabb meghalni.....)

Mert ha az emberre már nincs szüksége a családtagoknak, akkor nem kedves az élet, fõleg, ha alig tudok járni és súlyosan depressziós vagyok.

Elnézést, hogy gyóntam itt nektek; épp a napokban volt egy ünnepi könyvbemutató, ahol én is elõadtam egyet az antológiában szereplõ verseim közül, történetesen a GYÓNÁS - ÖNGYILKOSSÁG ELÕTT címût.

Ezt az egész rendezvényt meg lehet nézni az árpád tv-ben az interneten, arpadtv.hu ÉLÕ ADÁSOK-René Bonnerjea kitüntetése címen.
10/10
madlen 2007 júl. 17. - 02:16:53 10/10
(1513/9721)
Kedves Veva, nekem az a sugallatom támadt, mintha arról lenne szó, hogy ez a fiatalabb Preston nem igazán akart bankár lenni, de az apja talán kényszerítette a családi hagyományos pályára.

De az is lehet, hogy csupán röstellte, hogy míg korábban bizonyára minden szépet és jót írt az apjának, most ilyen csúfosan felsült, és sajnálatát akarta kifejezni.
10/10
Nannyfan 2007 júl. 16. - 23:45:36 10/10
(1512/9721)
A mai rész mindig megvisel. Fõleg a mai. Az elsõ sokk akkor jött amikor meghallottam Michaela újraszinkronizált hangját, majd Brian döfte az utolsó szeget a koporsómba.
A történet már csak hab volt a tortán. Eléggé ijesztõ, hogy ez a staphylococcus baci ilyen csúnya dolgokat mûvel.
Nekem is kimutatták a torkomban, pár éve. A mandulám tele volt vele. Szerencse, hogy nem csak én, hanem a doki is ragaszkodott a manduláimhoz, így több hónapos intenzív antibiotikum kúrával kiírtották a torkomból a bacikat. :)

Ügyes volt Dr. Mike, hogy rájött a megoldásra. Az egész eddigi életmûve égett el a lángok közt. :(

Másik dolog. Észrevettétek, hogy ez már a 2. Katie mentes epizód? Olyan mintha nem is létezne. Meg sem említik.
10/10
Nannyfan 2007 júl. 16. - 23:38:28 10/10
(1511/9721)
Szia!
Sully megkapja az álommunkát az utolsó évadban. :) Nem árulok el mindent, csak annyit, hogy azt a munkát neki találták ki. Végre lesz egy normális, állandó munkája. :)
Az a videó a 2 filmbõl való lehetett. Amikor Horace Katie nevét kiabálja, az akkor van amikor Katie-t elrabolják a Forradalmak c. filmben. Michaela, Sully és Táncoló Felhõ megtalálják azt a kocsit amivel elvitték. Ezt láthattad felborulva. Egy kislány teteme fekszik ott, és azt hiszik, hogy õ Katie. Természetesen késõbb kiderül, hogy nem õ ült a kocsiban. :)
A vonatos jelenet a másik filmbõl van, amikor Dr. Mike-ék elutaznak Bostonba, mert Elizabeth megbetegszik. Ott nem rabolják el Katie-t. :)
10/10
Nannyfan 2007 júl. 16. - 23:31:40 10/10
(1510/9721)
Akkor majd én is vadászom! :)
10/10
SWENN 2007 júl. 16. - 17:52:18 10/10
(1509/9721)
Igen! Már láttam mostanában több alkalommal én is!
10/10
szterke 2007 júl. 16. - 17:32:02 10/10
(1508/9721)
És igen!!! Láttam az M1-en a Dr Quinn ajánlóját! :)
(Lehet, elõször? Sebaj!:)
10/10
Rozika111 2007 júl. 16. - 15:27:12 10/10
(1507/9721)
Preston,az csak Preston marad,aki soha nem jön rá,hogy Sully miért mentette meg,és soha nem fog felébredni benne a hála érzete.Mérhetetlenül bántott,ahogy Michelát,majd Sullyt
bemutatta az apjának.Az apja azt kérdezte Sullytól,hogy mi a
foglalkozása?Preston válaszolt végül,hogy õ egy éve próbálja
ezt megfejteni.Több esetben is az jutott eszembe,hogy Sully
jobb polgármester lehetett volna Jakenál,de Prestonnál is!
Nem vállalta el a család miatt a yellowstoni park vezetését,és
ugye megszûnt az ügynöki munkája is.Úgy érzem,hogy ez az
ember többre képes,és vajon lesz-e elfogadható,és végleges
feladat a számára a hátralévõ idõben?Szeretném,ha valamelyikõtök írna pár sort még arról is,hogy nemrég láttam
dvd-én egy rövid klippet,amint egy kocsi felborul az erdõben,
lés Horas Keti nevét kiabálja!Majd egy másik klippen egy
robogó vonatot lehet látni,ahol az egyik ablakban egy kislány ül a babájával,majd utánna lévõ ablakban Sully és Michaela,de már idõsebb külsõvel.Az volt az érzésem,hogy talán nem is tudják,hogy az elõzõ fülkében a lányuk Keti
utazott?Remélem,hogy tévedek.
Nadera 2007 júl. 15. - 13:26:50
(1506/9721)
Nagyon megható volt számomra a pénteki rész. Hihetetlen hogy Grace és a családja milyen erõsek. Én nem biztos hogy elbírtam volna viselni ezt a sok bántást. Szép volt ahogy Antony is harcolt Briannel. Nagyon kedves volt Lorentõl a végén hogy az igaszság mellé állt és helyre tette a buta népet. Viszont ez a mexikói tanárnõ tõlem már megint fekete pontot kapott.:) Az a gonosz ellenszenves nézése....
10/10
SWENN 2007 júl. 14. - 11:39:06 10/10
(1505/9721)
SZÓVAL KAPTAM EGY E-MAILT, HOGY AZ AZ IGEKÖTÕT AZ IGÉVEL
MINDIG EGYBE IRJUK...
ERRE RÁVÁGTAM AZ ELÕZÕ BOCSÁNAT-KÉRÉST, DE ÍGY UTÓLAG
VISSZANÉZVE A " LE MEREM EZT IRNI " ITT AZ IGE AZ ÍRNI, ÉS
HA AZ IGEKÖTÕ ÉS AZ IGE KÖZÖTT MÁS SZÓ IS VAN, AKKOR AZOKAT KÜLÖN IRJUK!
MAJDNEM BEJÖTTEM A CSÕBE...MEGINT KAPKODTAM.
MOST CSAK EZÉRT KÉREK ELNÉZÉST.
10/10
SWENN 2007 júl. 14. - 11:32:29 10/10
(1504/9721)
Javítani szeretnék! lemerem... /egybe írva
"az igekötõt az igével mindig egybeírjuk" (ált.isk. 5.oszt.)
régen volt, de tényleg jól megtanultam, kézírásnál nem fordulna
elõ, itt inkább a gyorsaság és az, hogy vakon gépelek (merthogy úgy tanultam azt is, valamikor régen)...
gyorsírást, gépírást, nyelvtant, helyesírást, majd grafológiát is...
egy írásszakértõnek talán csak nem kellene kapkodni...

Bocsánat! Javítani szeretnék!
10/10
SWENN 2007 júl. 14. - 09:50:50 10/10 Előzmény madlen
(1503/9721)
Szia Madlen! Soha ilyen kedves meghívást nem kaphattunk volna, de ígérem, fogunk olyan helyet találni Pesten, a közeledben, ami neked is megfelel.
(ismerve kedves levelezõ-barátainkat, nyugodt szívvel, mindenki helyett le merem ezt irni)
Kisunokád, Hanna Angelika születéséhez szívbõl gratulálok és jó egészséget kívánok az egész családnak.

(az e-mail címem: swenn@citromail.hu
a kérésem, hogy a tárgy/téma sorba irjátok be az itt használt
neveket)

A héten nem volt gépem, de mindig elolvastam az oldalt vhol...
10/10
SWENN 2007 júl. 14. - 09:39:44 10/10
(1502/9721)
Sziasztok! Szeretnék veletek megosztani egy érdekes cikket:
címe: DR QUEEN
BRIAN May, a QUEEN együttes alapító gitárosa, multimilliomos zenész, több mint 30 év után ujrakezdte PhD disszertációjának megírását, az asztofizika/csillagászat terén végzett kutatásokat.
Nevezett -várhatóan májusban- a filozófia doktorának mondjatja magát.

Már a címre "megdobbant" a szivem, aztán a név: Brian....
micsoda véletlen egybeesés.

= Más: Bocsi, de én "sosenem" tudom sajnálni Prestont.
Amikor elvette a lovaskocsit, a vihar után Horace is ott volt segíteni, de õ nem ment oda még egy kézfogásra sem...
Az egész város ott volt az újraépítésnél, aztán kitiltotta a színesbõrûeket, az ott dolgozó Grace-t is...
Csak azt kapta amit megérdemelt.