10/10
Veva 2007 júl. 13. - 14:19:19 10/10
(1501/9721)
Nekem a héten legjobban a "Legenda" címû epizód tetszett, ahol Sully, Mike és a másik seriff engedték Matthew-t érvényesülni, szinte a keze alá dolgoztak, fontosnak tartották, hogy tanuljon és visszaszerezze az önbecsülését és a kisváros bizalmát. Ettõl olyan szép a sorozat, ahogy odafigyelnek másokra, egymásra.
10/10
Veva 2007 júl. 13. - 13:35:38 10/10
(1500/9721)
Szerintetek mit akart mondani Preston az apjának, amikor az felszállt a vonatra? Kétszer is belefogott, de aztán mégsem merte mondani? És miért állt olyan sokáig az esõben???
10/10
Nannyfan 2007 júl. 13. - 13:23:05 10/10
(1499/9721)
A tegnapi viharos rész is a kedvenceim között szerepel. :)
Prestont itt még sajnáltam is. Szegény, égett az apja elõtt mint a rongy. :D Na jó, nem gonoszkodok, tényleg sajnáltam.
A tornádó egy kicsit erõltetett volt, de azért nem volt rossz.
Imádom a tornádókat, rengeteget olvastam róuk, és dokumentumfilmeket néztem meg. A coloradoi tornádót, amatõrként max F2-snek mondanám. Az meg tudtommal nem csinál ekkora kárt. Bár ilyenkor még az épületek nem voltak ilyen stabilak mint mostanság.
A végén jó volt látni a város összetartását Preston szállodájánál. :)
10/10
Nannyfan 2007 júl. 13. - 13:18:12 10/10
(1498/9721)
Mindkettõtöknek igaza van. :) Tudom, hogy más az apa gyerek és az anya gyerek kapcsolat.
Sully a két fiút terelgeti inkább, még Michaela inkább a lányokat. :)
Végülis ez így van jól :)
10/10
Rozika111 2007 júl. 12. - 12:52:38 10/10 Előzmény Nannyfan
(1497/9721)
A gyerekeket õszinte,mély érzés köti Michaelához,és Sullyhoz.
pontosan ez a kölcsönös vonzalom,bizalom,és szeretet vonul
végig a szemünk láttára a filmben.Michaela,és Sully ott van a
gyermekek életének alakításában,és õk tudják,hogy számíthatnak rájuk.Michaela igazi anyaként védi,félti a gyerekeket,õhozzá másként ragaszkodnak.Sullyt is apjukként
szeretik,aminek nemrég éppen Colleen adott hangot,amikor
Ketit a bölcsõbe helyezi.Sullyra mindíg számíthatnak,és õ barátként is kitûnõen ott van a gyerekek mindennapjaiban.
Emma mondta Matthewnak,hogy szereti ezt a családot,mert
õk nagyon szeretik egymás társaságát.A családban megvan
a másik iránti bizalom,gondoljunk arra,hgy Collen bizalmasan
megkérdezte Sully véleményét Emmáról,aki bölcsen terelte
rá arra az útra,hogy Collen mit gondol Matthew boldogságáról.Sully a gyerekeket arra neveli,hogy képesek legyenek egyéni döntéseiket erõsíteni,és képesek legyenek
okosan dönteni.Másként szereti,és kezeli a két fiút,és másként szereti a két lányt is.Az biztos,hogy férfiként,és apaként is remekül helyt áll Sully,sõt szerintem hatást képes
gyakorolni a környezetére is.Amikor pld.Loren azt mondja az
aggódó Briannek,hogy "haza jön Matthew,ne aggódjon,mert
õ ezt tudja"
.Szerintem arra gondolt,hogy annak idején,amikor õ volt bajba Sully nem hagyta cserbe. Rendkívül hiteles és meggyõzõ
Sully és Michaela emberi tartása társként,és szülõként,barátként,vagy csak emberként.
Rozika
10/10
Célia 2007 júl. 11. - 16:10:44 10/10
(1496/9721)
Értem hogy mire gondolsz, és szerintem is nagyon nehéz a megbocsájtás ebben a helyzetben. Nekem az jut errõl eszembe, hogy ha másokkal jót teszünk, még ha nem is érdemlik meg azzal magunknak okozunk örömet.
Ha Jake nem felejt, és nem teszi túl magát a haragon, dühön, akkor már csak saját magának árt vele.
Én ha valakit megbántok, és jól oda mondogatok neki, mindíg én érzem rosszul magam utána.
10/10
Veva 2007 júl. 11. - 16:05:04 10/10
(1495/9721)
Mert Sully nem érzékenykedik, mint Mike, aki már a Pilot-ban azon bánkódott, hogy nem tudja pótolni Brian elveszett mamáját.
10/10
Nannyfan 2007 júl. 11. - 13:50:03 10/10
(1494/9721)
Látom megcsappant a forgalom. Itt a nyár, én sem ülök annyit a gép elõtt ilyenkor. Ráadásul meghalt a TV-m, így elég körülményes megoldani, hogy megkapjam a napi Quinn doktornõ adagomat.
A tegnapi rész elgondolkodtató volt. Jake alkoholizmusának az oka napvilágot látott. Milyen morbid nem, hogy az apja ivászata tette tönkre a családját, és ennek ellenére õ is alkoholista lett?
Nagyon sajnáltam szegényt. Itt most nem tudtam azonosulni Brian és Dr. Mike nézetével. Jake helyében én sem bocsátottam volna meg. Lehet, hogy öreg volt és beteg az apja, de szerintem túl nagyon hibázott ahhoz, hogy csak úgy simán el lehessen felejteni a dolgot.
Más dolog is foglalkoztatott miközben néztem a tegnapi részt. Brian gondosan ügyel arra, hogy nem bántsa meg Michaelát azzal, hogy az anyukája után bánkódik, viszont Sullynak simán elmondja, hogy hiányzik az apukája. Tudom, hogy a két dolog nem ugyan az, de Sully annyira az apja Brian-nek, mint ahogy Michaela az anyukája. Kicsit bénán fogalmaztam, de azért remélem ki lehet venni, hogy mit akartam itt összehozni. :)
10/10
Veva 2007 júl. 11. - 09:37:22 10/10
(1493/9721)
Szia, sajnos még mindig keveset vagyok gépközelben, és július végén készülök Erdélybe, akkor a filmet is videóra veszik majd nekem (legalábbis remélem). Hébe-hóba jutok internethez, tart a nyári szünet.
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 10. - 17:46:17 10/10
(1492/9721)
Szombaton is ott voltam Levente meghívására , az "Árpád pajzs" átadási ünnepségen és utána a fogadáson.
Lehet , hogy a klubot is átvisszük jövõre , mert az FMH-t ( Körterem) eladták és valószinüleg lebontják.
A címem jó , de azért adok egy másikat is : fotifon@chello.hu
10/10
Célia 2007 júl. 10. - 17:02:48 10/10
(1491/9721)
Szia! Akartam mailt küldeni de nem fogadta rendszer, visszadobta. Biztos hogy jó a címed? indian24@mail.datanet.hu ide küldtem volna de nem ment át.
Szoval Budai Vár Szentháromság tér 6. Mond ez a cím Neked valamit? :) Én itt dolgozom, Te pedig ha jól sejtem bizonyos Illés Klub miatt tudod mi ez a cím! Ugye milyen kicsi a világ?
10/10
Nannyfan 2007 júl. 10. - 12:15:17 10/10
(1490/9721)
Szia,
Michaela nem marad egyedül. :) Egy darabig Sully-nak bújkálnia kell majd, miután kiszabadítja az indiánokat a rezervátumból.
Colleen és Andrew románca szép lassan fejlõdik ki. Becky kikerül a képbõl.
Matthew szerelmi élete nem kap elég figyelmet a sorozat további részeiben. Egyedül marad sajnos. :( Kár hogy az alkotók nem tartották fontosnak, hogy õ is boldog legyen. :(
Leen 2007 júl. 10. - 11:49:46
(1489/9721)
Michaela egyedül marad? Nehogymár! Bocsi,de nem tudja valaki megmondani,hogy mi lesz a vége az Andrew-Colleen-Becky háromszögnek? Matthew megtalálja a boldogságot (ha már Emmaval nem jött össze)?
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 09. - 10:12:49 10/10
(1488/9721)
"Az amcsikat meg utálom, sok van a rovásukon, amit soha nem tudok megbocsátani!!!!!!!!!!"
Ez így általánosítás , szerintem mi (ez a társaság) ne essünk ilyen "bûnbe" , hiszen szeretett szereplõink is amerikaiak.
Amúgy Szilvásváradnak az Illés együtteshez sincs sok köze , csak azért megyünk oda , mert gyönyörû ( jókat lehet kirándulni) esténként bulizunk.
A legfontosabb pedig az , hogy nagyon jó a "klubcsapat" és szeretünk együtt lenni.
Más.Szeretnék ajánlani egy nagyon jó könyvet , ha valaki még nem olvasta : Noah Gordon : Sámán ( és a folytatásai - Az orvosdoktor és A doktornõ.
Filmajánlatom pedig : Sápadt arcok
10/10
madlen 2007 júl. 09. - 06:35:37 10/10 Előzmény Veva
(1487/9721)
Kedves Veva, ebben nagyon igazad van!!!!!!!!!!!!

Csak elgondolkodtam azon a kevés hasonlóságon. Mert ugye rengeteg féle indián törzs volt, ezt csak mostanában tudtam meg az internetrõl, és azt pedig ma is kevesen tudják, hogy cigányból is többféle "törzs" létezik, akiket valamilyen szakma jellemzett, azok régen dolgoztak is, még Mária Terézia idejében, aki igyekezett letelepíteni õket a vándorlás helyett. de még az én kiskoromban is. Pl. teknõvájó, vályogvetõ, sátoros kereskedõk (vásárosok) - és a muzsikusokról nem is beszélve, õk meglehetõsen mûveltek és intelligensek.

Filmekben láthatjuk, hogy az indián törzsek sem voltak mind jók, szimpatikusak, és ha meg az inka birodalomra gondolok, akkor rémület fog el, mert egyszer pozitívként hat a sok kincs, a kultúra, máskor az áldozataik helyébe képzelem magam, és brrrrr................

Viszont, ha a Felhõtáncot látom, meg vagyok kergülve azért, hogy nekem is legyenek ilyen barátaim! A néhai feleségére Fenyõpintyre is szívesen emlékszem.
Az indián zene is a szívemhez szól, - már amelyiket Magyarországon lehet kapni.

Az amcsikat meg utálom, sok van a rovásukon, amit soha nem tudok megbocsátani!!!!!!!!!!
A gonosz tetteik, háborúik, és hozzá a nagy álszentség!!!!!!!!!
10/10
madlen 2007 júl. 09. - 06:11:24 10/10 Előzmény szterke
(1486/9721)
A katolikus vallásban is van Mária (Szûz Mria, Jézus anyja)-kultusz, de egy ideje felébresztették az õsmagyar Mária-kultuszt, ami még István király elõtt volt, vagyis Árpád népe nem volt istentagadó, csak saját vallásuk volt, ezt üldözték a bejövõ katolikus hittérítõk, és üldözik a mai katolikus és egyéb keresztény vallások is!

Ez nagyon nem tetszik nekem! Isten nem mondta meg, hogy milyen és hányféle vallás berkeiben higgyenek õbenne!

Üdv. mag.
10/10
madlen 2007 júl. 09. - 06:03:55 10/10
(1485/9721)
Sosem gondoltam volna, hogy egy film összehozhat egy ilyen aranyos, intelligens társaságot!
Pedig egyik legszebb álmom, hogy legyen egy ilyen társaságom!

Pesten lakom régóta, Ceglédrõl származom, 54 éves vagyok, de 10 éve sajnos mozgáskorlátozott.

Mivel autóm nincs, sõt pénzem sincs, ki vagyok zárva az utazásokból, pedig régen sokat utaztam, kirándultam (ingyenes vasúti jegyem volt).

Most csak olyan helyekre tudok elmenni, ahová szívességbõl elvisznek, és olyan épületbe, alyan helyekre, ahol nincsenekklépcsõk.

Legrosszabb esetben lehetne nálunk itt a lakásban találkozni, beszélgetni (akár táncolni is, aki nem béna), s az enni és innivalót pedig összedobnánk. Tõlem kitelik kávé, tea, vajaskenyér, és mondjuk ásványvíz.

Nagyon érdekel az Illés-Klub is, Szörényi Leventérõl csak a renszerváltás után tudtam meg egyet s mást, és utólag értettem csak meg a régi dalaikat is....

No de az egy Illés-klub, mi pedig - már amennyiben vele is számoltok, egy Dr.Quinn-.klub vagyunk/lennénk, amibe persze az élet rengeteg dolga belefér....

Érdekes, hogy bár sok szörnyûség is történik a filmben, de valahányszor letargiába esek, mindig vágyódom látni!.

Akiknek ígértem valamit, azt teljesítem ám, ha megkésve is!
Csak hát a férjem a technikus, és õ mostanában túlontúl le van terhelve a munkahelyén is, meg itthon is.

Rendezvények a moziban, lakásfelújítás itthon, házimunka helyettem, és hát az újszülött unokánk: Hanna Angelika szüleinek is segíteni kell olykor, õk a szülés elõtti hetekben költöztek külön tõlünk, ide a szomszéd házba.

Nos, ha bárhol találkoztok és ismerkedtek is, egyszer azért nálunk is lehet, hiszen talán nem egyetlen alkalomról van szó!

Szeretettel üdv.: madlen
10/10
SWENN 2007 júl. 08. - 21:56:04 10/10
(1484/9721)
Szia! Semmi nem sürgõs, csak felvetettem azt, hogy ki-mit szólna júli utolsó hétvégéhez. Szürke Bagoly csak annyit irt, hogy õ akkor Szilvásáváradon lesz 3 napos Illés-klubb - és oda is szívesen várnának minket is.
Biztos nagyon klassz lesz az is, de az egy más történet szerintem.
Most még csak az merült fel, hogy ismerkedjünk meg... és mivel
több irányban lakunk, ezért szerintem a fõváros lenne alkalmas
gondolva arra is aki Dunán túlról, aki Tiszán túlról jön.

Ezért javasoltam, hogy megjelölünk egy szombat vagy vasárnapot , akkor mindenki elindul Bp-re, találkoznánk kb
11 óra körül Pesten egy fõhelyen, együtt elmegyünk vhová, akár az FMK-ba is ahol Szürke Bagoly az Illés klubbot mûködteti,
ebéd, dumcsizunk egy jót, csinálunk egy közös emléklapot, amibõl mindenki kap, és du indulás haza.
Most, hogy tudjuk, Szürke Bagolynak ez a július ut.hétvége
semmiképp sem jó,( mert az Illés klub tagjai Szilvásváradon lesznek)- új idõpont: AUGUSZTUS ELSÕ SZOMBATJA/VAGY VASÁRNAPJA - egy nap, Bp-en.
Kérem a hozzászólásokat!
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 08. - 00:31:39 10/10
(1483/9721)
"ja egyébként mi az az Illés klub"
Fiatalságod kapcsán megbocsátom ezt a kérdést.
( de tényleg soha nem hallottál az Illés együttesrõl)
10/10
Nannyfan 2007 júl. 07. - 18:46:27 10/10
(1482/9721)
Örülök, hogy így beindultatok a találkozót illetõen. :)
Lehet, hogy nektek könnyû eljutni Szilvásvárdra, de nekem 7 óra vonatút, többszöri átszállással. Kocsival is minimum 4 óra. Tõlem nagyon messze van. :( Nagyon szép az a hely, voltam ott párszor. :)
Sajnos mire odaérnék, már jöhetnék is vissza. :(