10/10
szürke bagoly 2007 júl. 21. - 12:09:43 10/10
(1541/9721)
Reese Witherspoon (June Carter) ezért a szerepért Oscar díjat kapott.
10/10
szürke bagoly 2007 júl. 21. - 12:08:07 10/10
(1540/9721)
A Kid Cole-t játszó Jonny Cash és a Ruth nõvért játszó June Carter Cash életérõl szóló filmet szeretném a figyelmetekbe ajánlani.Kár volna kihagyni :

A nyughatatlan
(Walk the Line)

rendezõ: James Mangold
író: Johnny Cash, Patrick Carr
forgatókönyvíró: James Mangold, Gill Dennis
operatõr: Phedon Papamichael
jelmeztervezõ: Arianne Phillips
zene: T-Bone Burnett
producer: James Keach, Cathy Konrad
látványtervezõ: David J. Bomba
vágó: Michael McCusker

szereplõ(k):
Joaquin Phoenix (Johnny Cash)
Reese Witherspoon (June Carter)
Ginnifer Goodwin (Vivian Cash)
Robert Patrick (Ray Cash)
Dallas Roberts (Sam Phillips)
Dan John Miller (Luther Perkins)
Shelby Lynne (Carrie Cash)
Larry Bagby (Grant)
Tyler Hilton (Elvis Presley
10/10
madlen 2007 júl. 21. - 02:57:37 10/10
(1539/9721)
Ennek a bejegyzésnek az eleje kb. ez volt:
Rákészültem, hogy tanítani fogom az unokámat Hannát, olyasmikre, amikre a szülei nem. Õk azt hiszik, hogy mindent csak késõbb kell elkezdeni tanítani, nem tudják, illetve nem veszik figyelembe, hogy a babának is van füle, tudatalattija, emlékezõképessége, még ha most még nem is hihetõ.
Az én családomban mindig énekeltek, egfyenkéntis, csoportosan is, így sok dalt megtanultam, és szerettem énekelni, sõt hegedülni is tanultam.

A lányom szerzett diplomát, - na milyet?
Hát ovónõit! De nem ovónõként dolgozik.
Amikor beírtakozott a fõiskolára..... (folytatás egy elõzõ fakkban.)
10/10
madlen 2007 júl. 21. - 02:50:58 10/10
(1538/9721)
Talán azért, mert Ruth úgyvalahogy nõvér, mint egy apáca.
Úgy emlékszem, valami prédikátorféle volt annak idején, mikor bekúszott a sorozatba.
Azon kívül igazán alázattal, türelemmel viseli, amit mûvel vele a férje, és mintha azért lenne ilyen, mert a férjét akarja boldognak tudni, s nem önmagát.
Mondom ezt annak ellenére, hogy nekem sem szimpi a nõ.
10/10
madlen 2007 júl. 21. - 02:42:39 10/10
(1537/9721)
Nem tudom, miért, de a hozzászólásom eleje lemaradt, utóbb vettem észre. Mi lehet az oka? Fogalmam sincs!
10/10
madlen 2007 júl. 21. - 02:41:30 10/10
(1536/9721)
Bocsánat, - Célia!
10/10
madlen 2007 júl. 21. - 02:40:32 10/10 Előzmény Nannyfan
(1535/9721)
kor beíratkozott a fõiskolára (ami ma már egyetem), akkor próbáltam másfelé terelni, mondván, hogy úgysem veszik fel, mert nincs hallása, és nem tud semmilyen hangszeren játszani, nem gyakorolta az éneklést.
Na, ezt sem tudja nekem megbocsátani! Mert hogy bátorítanom, bizatnom kellett volna, vagy csak rábízni a döntést.
Most a Quinn doktornõ c. filmbõl sokat tanulok, de már késõ! Azaz bizonyos kérdésekben késõ.

Az én anyám pedig azért lett számomra kissé idegen, mert elváltak a szüleim, az öcsémmel anyának ítélt a bíróság, de anyám is újraházasodott, ahogy apám, és a mostohánknak útjában voltunk, mire anyánk túladott rajtunk.
Megbocsátottam, de az érintését nem állhatom.

Ehhez képest én is kétszer mentem férjhez, és engedtem, hogy választásomban a 4-5 éves kislányom is beleszóljon!
Szereti is a 2,. apját rendesen!:)
10/10
madlen 2007 júl. 21. - 02:21:51 10/10 Előzmény Célia
(1534/9721)
Köszönöm szépen bölcs válaszodat, kedves Célis!
ryana 2007 júl. 20. - 23:45:15 Előzmény Nannyfan
(1533/9721)
Én nem annyira díjaztam ezt a megvakulásos szálat (talán, mert a dél-amerikai, 8765 részes sorozatokban ez visszatérõ és kihagyhatatlan motívum), de az epizód mondanivalója, az tetszett.
Amit viszont meg szeretnék osztani: két hete kutyasétáltatás közben összebarátkoztunk egy Emma nevû kutyussal, és egy másik kutyás még mondta is, hogy ez a kedvenc lánykutya neve. Én meg nem értettem, az Emma egy nõi név, nem?-gondoltam. Pár napra rá az egyik barátnõm kezembe nyomott pár könyvet, hogy ezek duplán vannak meg neki, úgyhogy nekem adja õket, és köztük volt az Emma és én is. Tegnap fejeztem be, tényleg nagyon jó. Erre hetek óta elõször van idõm rendesen megnézni a fórumot, és erre tessék, mit olvasok? Nagyon fura...
ryana 2007 júl. 20. - 23:22:08
(1532/9721)
Sziasztok! Visszatért a legpasszívabb fórumozó :-). Csak egyszerûen nem hiszem el, hogy ekkora mázlim van! Amióta megy a sorozat egy részt sem hagytam ki, ha nem érek rá, akkor felveszem. Erre ma, totál kiment a fejembõl, negyed nyolckor kapcsoltam, és valahogy úrrá lettem a pánikomon, hogy csak nehogy ma legyen az a tök jó rész, amelyikben Sully szokásához híven, olyan klasszul nevel megint Brianen, mert valamikor mostanában aktuális.
Szóval kis dolog, de akkor is de jó, hogy egy idegesítõ Ruth nõvéres részt úsztam meg :-).Ha jól emlékszem ez a legrosszabb mind közül.
10/10
szterke 2007 júl. 20. - 20:32:22 10/10
(1531/9721)
Az már nekem is sok volt (belõlük), mikor Michaela a búcsúzásnál kezet csókolt Ruth n-nek... (Mire föl?!) Azért annyira nem voltak jóban, csak mert úgy másfél évadonként megjelentek a sorozatban! :)
10/10
Nannyfan 2007 júl. 20. - 14:47:36 10/10
(1530/9721)
Fel.... Ráadásul az egész rész központjában õ lesz és Kid Cole... De legalább már utoljára, ha az emlékeim nem csalnak. :)
10/10
csiperke 2007 júl. 20. - 13:42:17 10/10
(1529/9721)
Ma újra feltûnik a "nagy kedvenc": Ruth nõvér....
10/10
SWENN 2007 júl. 20. - 07:53:02 10/10
(1528/9721)
Sziasztok! Mindenki vizben van ebben a hõségben?

Teddy bácsi szegény elég furán állt a vidéki dolgokhoz.
Aztán ahogy Michaela apját okolta - micsoda igazságtalan sérelmet, fájdalmat hurcolt hosszú évek óta.
Sully végig nagyon udvarias volt vele, akkor is mikor a szemével
ölni tudott volna, mert miatta esett le Bryan.
A végén arra gondoltam, hogy hátha visszafordul és meghallja ahogy a tiszteletes játszik, talán õt taníthatná...

Valóban van igazság abban, hogy sok vidéken élõ tehetséges
gyerek elkallódik.

Mindenki vigyázzon magára!
Nekem hetek óta állandó társam a mozgó légkondim:
nyakamban egy kis vizes törölközõ , amit óránként kiöblítek
(a tarkónknál lévõ hõközpontunk nagyon hálás érte)
10/10
Nannyfan 2007 júl. 19. - 11:06:57 10/10
(1527/9721)
Teljesen igazat adok nektek Matthew-val kapcsolatban. Nagyon próbál bizonyítani. Nem neki való ez az állás (szerencsére erre õ is rájön majd). Sokszor csinál és csinált olyat ami nengem is zavar. De õ ilyen. Makacs és önfejû. ( a családom szerint én is ilyen vagyok ;) )

A tiszteletes nem lesz kiírva a sorozatból. Vak marad végig, és állndó szereplõ lesz ezután is. :)
10/10
SWENN 2007 júl. 19. - 08:34:54 10/10 Előzmény Nannyfan
(1526/9721)
Errõl régebben nem volt szó, nagyon megdöbbentõ volt, hogy hirtelen megvakult a tiszteletes. Lesz még így tovább a szerepben, vagy esetleg meggyógyul?

Hasonló igaz történet /és magyar/
Reményik László: Kicsivel könnyebb... (könyvesboltban kapható)
10/10
SWENN 2007 júl. 19. - 08:26:48 10/10
(1525/9721)
Szia Veva! Elég kemény volt ez a rész, de hát "mindig tanul az ember". Most pld azt, hogy, nem szabad minden taknyos kölyöknek hatalmat adni, hiába felnõtt, nincs rutin, gyakorlat, megfontolás, lélek. Matthew igenis szemét volt Sullyval, különben, mint seriffnek kötelessége lett volna a lövöldözõt üldözõbe venni,
ha nem játssza az eszét, hogy "megmondtam, hogy eredj haza".
A másik szemét Preston, akit nem a természet védelme érdekelt percig sem, csak a pénz, a szállodája. Enyhítõ körülmény, hogy nagy nehezen kimondta, hogy tanúskodik Sully mellett.
Szegény Brian-re nem sok idõ jut mostanában...
10/10
Veva 2007 júl. 19. - 05:16:52 10/10
(1524/9721)
Nem szeretnék Matthew helyében lenni a következõ három hétben. A gátépítõ fickó, akiért ekkora áldozatot hozott, csak eszköznek használta õt a céljai eléréséhez, semmiféle elismerést nem kaphat tõle, viszont végig kell néznie azt a szenvedést, amelyet azoknak okozott, akiktõl minden jót kapott az elmúlt öt évben. Nem lennék a helyében például esténként, amikor nyugovóra tér abban a házban, amelyet Sully saját kezûleg épített, és szeretetbõl neki ajándékozott. Az egy dolog, hogy legyõzi a "vetélytársát", akire féltékeny, de aztán nem biztos, hogy tudja majd élvezni ezt a gyõzelmet, mert van lelkiismeret is a világon. Ráadásul ez az egész annyira igazságtalan. Preston szabadon mászkál, az ártatlan meg, aki csak jót akart, bûnhõdik.
10/10
Veva 2007 júl. 18. - 19:45:30 10/10
(1523/9721)
Ez a nagy ügybuzgalom is gyerekes Matthew-tól, ahogy a gátlástalan ember mellé áll. A törvénynek nemcsak a gazdagokat és a gátlástalanokat kéne védenie, hanem mindenkit. Pont tõlük. Ha Matthew eléggé felnõtt volna, és nem kisfiúként serifet játszana, ahogy olyan találóan mondta az egyik részben az a híres copfos fejvadász, akkor tudna árnyaltan mérlegelni.
10/10
Veva 2007 júl. 18. - 19:41:28 10/10
(1522/9721)
Ez a mai rész megfeküdte a gyomromat. Egyértelmûen a gátlástalanok gyõztek. A gátépítõ pofátlan pasas, akit semmi nem érdekelt, sem a természet, sem a belõle élõ sok ember, meg Preston, aki a fõbûnös volt, mégis mást tartóztattak le helyette. Ráadásul szegény Sully semmit nem ért el, feleslegesen került börtönbe, mert Matthew beárulta õket a gátépítõnek, így a dinamitok megérkeztek. Pedig ha idõt nyertek volna, talán sikerül megvédeni a természetet. Matthew szerintem megint gyerekesen és igazságtalanul viselkedett. Meg akarta mutatni, ki a fõnök. Nem igaz, hogy azt tette, ami a helyes, mert akkor Prestont kellett volna lecsukatnia. Mike-kal szemben is hálátlan, és szerintem szemtelenség õt ilyen kihívóan dr. Mike-nak szólítania!